Şimdi Ara

Windows 10 tanıtıldı: İşte yeni nesil işletim sisteminin tüm detayları (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
6
Favori
26.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kriger

Bunu indirince eski dosyalar veya programlar siliniyor mu ? Böyle birşey duymuştum

Indirince niye silinsinki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürekli iş için günlük kullanımda sıkıntı çıkartır mı acaba win 8.1 den sürekli kullanıma geçmeye değermi
  • Günlük kullanımda kullanmak isteyenlere önerim bir sonraki betayı yani kullanıcı ön izleme sürümünü yüklesinler.
    Windows 10 dan önce büyü ihtimalle bir beta daha olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tahminen ne zaman cıkar bu sürüm
  • Windows 8'i çok beğendim. Bakalım 10 nasıl olacak.
  • ben win8.1 e bayıldım kim ne derse desin oyunlarda felan da sıkıntı yaşamıorum.kutucuklar galp
  • quote:

Orijinalden alıntı: silent

tahminen ne zaman cıkar bu sürüm

Windows 8 beta 1 (Developer Preview ) , 13 Eylül 2011 de dağıtıldı
    Windows 8 beta 2 (Consumer Preview), 29 şubat 2012 de dağıtıldı
    Windows 8 beta 3 (Release Preview) , 31 Mayıs 2012 de dağıtıldı
    Windows 8 (bilgisayar üreticileri için) , 1 Ağustos 2012 de dağıtıldı
    Windows 8 (MSDN kullanıcıları için), 15 ağustos 2012 de dağıtıldı
    Windows 8 (üniversite öğrencileri için ücretsiz olarak), 22 ağustos 2012 de dağıtıldı
    Windows 8 (Resmi olarak), 25 Ekim 2012 tarihinde çıktı.

bu bilgiler ışığında mutlaka en az bir tane daha beta çıkacak
    bu betada Türkçe dil desteği olacak ve çok büyük yenilikler olacak.
    (Windows 8 deki beta 1 ile 3 arasındaki farkı düşününce beklediğimden bile büyük yenilikler içerebilir.)

Windows 10 un Nisan-Haziran ayı içerisinde çıkacağına dair söylentiler var.
    Eğer bu tarihler arasında çıkacaksa sonraki beta muhtemelen Ocak-Mart ayları arasında çıkar.
    Bence Cortana da bu beta ile gelir.

• Yani RTM sürümü 2015 sonbaharda çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthkn

quote:

Orijinalden alıntı: awsalli

quote:

Windows8'i beğenmeyen adam sadece geri kafalı olduğu içindir. En basit örnek vermek gerekirse entegre eposta istemcisi bile yeterli. İki tıkla bütün eposta hesaplarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Önceden farklı uygulamalar ile kırkı takla atıyorduk eposta kontrol etmek için. Kim zaten doğru düzgün outlook kullanmayı biliyor ki.

Metro arayüz tablet ve akıllı cihaz modasının Windowsa kazandırdığı en önemli özelliktir. İki tıkla uygulama ve oyun satın alıp hemen oynayabiliyorsunuz. Market özelliği de akıllı telefon özelliğinin bir sonucu yine. Eskiden başlata tıklayıp program bulana kadar ve yanlışlıkla masaüstüne tıklarsanız yeniden arayıp bulmak tam bir işkenceydi.Windowsun en güzel hali şu anda. Windows 10 ile başlat menüsünü Metor biçimine sokmuşlar daha iyi olmuşa benziyor.

Windows 8'i beğenmeyen gerikafalı filan değildir.Windows 7 zaten stabil çalışıyorken,windows 8 arayüzüne geçemk istemedi kimse.Windows 8'in arayüzü karmaşık olsada,belirli bir süre sonra alışılıyor,ama yinede masaüstü için çıkarılmamaış havası windows 8'in heryerinden belli oluyordu.Metro arayüzü olması,arama vb farklı şeyler sunması windows'u cazip hale getirmiyor.Çünkü belirli alışkanlıkları bırakmak zordur.Microsoft keskin bir geçiş ile 8'e geçmeseydi bunlar olmayacaktı.Windows 10 bunların 7-8 karışımı olduğu için,10 gayet kullanışlı olacağını düşünüyorum.8 kadar tepki çekmez ve yavaş yavaş geçilir.Zaten windows'un yeni sürümü gelince her zaman böyle ortalık bir karışır.

Kimse stabilite konuşmuyor ki. Metro başlat menüsünü sevmedim diyor çoğunlukla insanlar. Teknikten fazla anlayan yok. Yani adam işletim sistemini iş amaçlı kullansa ve mesela sunucu bilgisayar olarak kullandığı bilgisayarına Win8 kursa ve stabil değil bağlantı kopuyor ya da daha karmaşık profesyonel araçlar düzgün çalışmıyor dese anlarım ve Win 7 ultümate en uygun derim ama çoğunluk internete giriyor oyun oynuyor. Oyunlar Win 8 ilk çıktığında çok hata veriyordu ama artık düzeldi. Burdaki amatör şikayetler Win 8'i eleştirmeye yetmez.

O yüzden geri kafalı diyorum. Adam arayüzü beğenmedim diyor. Karmaşık diyor falan.

Win7 de ki çalışan net framework ler win8 de çalışmıyor, kaldırmaya çalışıncada billur geçer gibi sistem parçası diye izin vermiyor. Kernel farklı çoğu programda uyumsuzluk problemi var. Bios un içine edilmiş güvenli mod da bile başlatmak eziyet. Tamamen gereksiz ve zevkine yapılmış bir menü var arama dışında hiçbir avantajı yok. Kasım kasım kasılıyor makine, yeterli mi gerikafalı olmak için?

• Tobiobito kullanıcısına yanıt
    Siz de 250 dolar maliyeti olmayan bilgisayara 7000 lira vermeye

• quote:

Orijinalden alıntı: Koray

quote:

quote:

quote:

Windows8'i beğenmeyen adam sadece geri kafalı olduğu içindir. En basit örnek vermek gerekirse entegre eposta istemcisi bile yeterli. İki tıkla bütün eposta hesaplarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Önceden farklı uygulamalar ile kırkı takla atıyorduk eposta kontrol etmek için. Kim zaten doğru düzgün outlook kullanmayı biliyor ki.

Metro arayüz tablet ve akıllı cihaz modasının Windowsa kazandırdığı en önemli özelliktir. İki tıkla uygulama ve oyun satın alıp hemen oynayabiliyorsunuz. Market özelliği de akıllı telefon özelliğinin bir sonucu yine. Eskiden başlata tıklayıp program bulana kadar ve yanlışlıkla masaüstüne tıklarsanız yeniden arayıp bulmak tam bir işkenceydi.Windowsun en güzel hali şu anda. Windows 10 ile başlat menüsünü Metor biçimine sokmuşlar daha iyi olmuşa benziyor.

Windows 8'i beğenmeyen gerikafalı filan değildir.Windows 7 zaten stabil çalışıyorken,windows 8 arayüzüne geçemk istemedi kimse.Windows 8'in arayüzü karmaşık olsada,belirli bir süre sonra alışılıyor,ama yinede masaüstü için çıkarılmamaış havası windows 8'in heryerinden belli oluyordu.Metro arayüzü olması,arama vb farklı şeyler sunması windows'u cazip hale getirmiyor.Çünkü belirli alışkanlıkları bırakmak zordur.Microsoft keskin bir geçiş ile 8'e geçmeseydi bunlar olmayacaktı.Windows 10 bunların 7-8 karışımı olduğu için,10 gayet kullanışlı olacağını düşünüyorum.8 kadar tepki çekmez ve yavaş yavaş geçilir.Zaten windows'un yeni sürümü gelince her zaman böyle ortalık bir karışır.

Kimse stabilite konuşmuyor ki. Metro başlat menüsünü sevmedim diyor çoğunlukla insanlar. Teknikten fazla anlayan yok. Yani adam işletim sistemini iş amaçlı kullansa ve mesela sunucu bilgisayar olarak kullandığı bilgisayarına Win8 kursa ve stabil değil bağlantı kopuyor ya da daha karmaşık profesyonel araçlar düzgün çalışmıyor dese anlarım ve Win 7 ultümate en uygun derim ama çoğunluk internete giriyor oyun oynuyor. Oyunlar Win 8 ilk çıktığında çok hata veriyordu ama artık düzeldi. Burdaki amatör şikayetler Win 8'i eleştirmeye yetmez.

O yüzden geri kafalı diyorum. Adam arayüzü beğenmedim diyor. Karmaşık diyor falan.

Win7 de ki çalışan net framework ler win8 de çalışmıyor, kaldırmaya çalışıncada billur geçer gibi sistem parçası diye izin vermiyor. Kernel farklı çoğu programda uyumsuzluk problemi var. Bios un içine edilmiş güvenli mod da bile başlatmak eziyet. Tamamen gereksiz ve zevkine yapılmış bir menü var arama dışında hiçbir avantajı yok. Kasım kasım kasılıyor makine, yeterli mi gerikafalı olmak için?

win 7deki net frameworkler nasıl çalışmıyor 8de acaba anlamadım? win 8de 4.5de dahil sisteme gömülü değil mi? he kapalı geliyorsa önceki sürümler onlarda bileşenlerden açılıyor. kernel nasıl farklı anlamadım. 6.1, 6.2, 6.6 diye gidiyo. spesifik bazı programlarda vardır uyumsuzluklarda çoğu 8 uyumlu oarak güncelleniyor, güncellendi zaten. bazısı hiç güncellemeden çalışıyor hatta.

• Windows 8 ve sonrasında Net framework herhangi bir setup ile yüklenemiyor.
    Yüklemek için 2 tane yol var.
    1.Yol (İnternet bağlantısı gerektirir):Herhangi bir netframework gerektiren uygulamayı çalıştırın.Size NetFramework indirilsin mi diye soracak.
    İndirme işlemini onayladığınızda kendisi indirip yüklüyor.
    2.Yol (İnternet bağlantısı gerekmez.):
    Öncelikle Windows u kurduğunuz DVD veya usb belleği pc nize yerleştirin.
    Ardından Windows(Logo) + X e basın, Command Prompt (admin) i seçin.
    VE şu kodu yazın.
    dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:X:\sources\sxs /LimitAccess

"X" i Windows kurulumu olan DVD-USB Belleğin sürücü harfi olarak değiştirin.
    Örneğin
    dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess
    Son olarak işlemin tamamlanmasını bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 7 Ekim 2014; 17:03:13 >
  • ben güncellemeleri dvdye entegre ederken dism komutu ile enable ediyorum. açık gelmiş oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

ben güncellemeleri dvdye entegre ederken dism komutu ile enable ediyorum. açık gelmiş oluyor.

Temiz Cd den yükleyenler için bu yöntem gerekiyor.
    Benim internetim Vodafone 3g-Modem üzerinden ve modem yazılımının yüklenebilmesi için Net Framework gerekiyor.
    Bu yüzden 2. Yöntem çok işime yarıyor.
    Net Framework ün setup olarak yüklenmemesinin sebebi işletim sisteminin bir parçası haline getirilmesinden dolayı.

• Nabalım windows Seviyoruz :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cevap vermiş olmak için cevep vermiş geri kafalı adam. Netframework nasıl çalışmıyor lan? Bütün sürümler çalışıyor. İhtiyaç duyduklarını da elle aktif etmen gerekiyor bazı eski oyun ve programlar için. Geri kafalısın gerçekten.

http://i.imgur.com/OSLncxF.jpg

Bu ne ileri kafalı kardeş ? 2bilgisayarda denedim 2side windows 8 ve ikiside aynı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cevap vermiş olmak için cevep vermiş geri kafalı adam. Netframework nasıl çalışmıyor lan? Bütün sürümler çalışıyor. İhtiyaç duyduklarını da elle aktif etmen gerekiyor bazı eski oyun ve programlar için. Geri kafalısın gerçekten.

http://i.imgur.com/OSLncxF.jpg

Bu ne ileri kafalı kardeş ? 2bilgisayarda denedim 2side windows 8 ve ikiside aynı

Kişisel bir hata. Genel bir hata değil. Ben de sayısız hata aldım. Hepsinin Çözümü var.

• Beğenmedim. Çok büyük bir yenilik göremedim. UX tarafında da
  • Az önce depo olrk kullandıım HDD klerden 1 ine kurdum bunu, daha önce win 8.1 kurmuş ve ahci olayı 100'ünden kurulumdan sonraki restartlar'da win açılamıyodu, ahci modu 1 şekilde aktif edip kullanmıştım, ilginç olan kurulum esnasında ACHI ile ilgili 1 sıkıntı olmadan kurulumu tamamlayıp masaüstüne çıkan işletim systemi, restarttan sonra açılamaz hale geliodu, bu windows 10 ise kurulum ve restartlarda AHCI olrk sıkıntı çıkartmadı, taaa'ki 1 driver kuruncaya kadar, e. kartı sürücü kurdum resetart yaptım, aynı 8.1 gibi açılamadı hata verdi, AHCI modunu IDE yaptım yine açılamadı, bende kurulum esnasında devre dışı bıraktığım ve içinde Win 7 olan diski aktif ettim, daha sonra bakarım dedim, fakat win 7 açılırken Win 10 kurulu olan diski taramaya başladı taramayı geçersem HDD içine girilemiyo ve ham disk olrk görünüyodu, win 7 açılışım'da diski tarattım 1 dünya hata buldu, sildi düzeltti v.s.

Şu anda win 10'un kurulu olduğu depo diskimin içindeki veriler erişemez halde, herşey görünüyor fakat açmak/çalıştırmak istediğimde, dosya bulunamadı şeklinde hata alıyorum, diskteki verileri kurtaymayla uğraşıyorum.
    Bu deneem sürümü baya 1 riskli kanımca veüstünkörü incelediim kadarıyla, win 8.1 in başlat menülüsü, herhangi 1 fark v.s. yok.

• Deneme sürümü olmasına rağmen Windows 8.1'e göre daha hızlı. Ben kullanıyorum şahsen şu ana kadar Nvidia ekran kartı sürücüsü hariç bir sorun yaşamadım. Lakin ikonlar olmamış. Bilgisayarım falan değişti çöp kutusu niye aynı? Bence 8.1'deki gibi kalmalı hepsi. Bir de 8.1'de explorer.exe'nin kendini kapatıp açması sorunu vardı. Bir şey kopyalarken falan yarıda kalırsa gidiyordu. O sorun bunda yoksa kullanmaya devam ederim. Tabi Autocad için falan sorun çıkarmazsa.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.