Şimdi Ara

Windows 10 ücretli mi ücretsiz mi? Detaylı bilgi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
15.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 kullanmak isteyenler için önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum. Windows 10 sürümünün ücretli mi ücretsiz olacağı hakkında bilgiler dolaşıyordu. Kimi ev kullanıcıları için ücretsiz kimi de ev kullanıcıları için 1 yıl ücretsiz olacağını söylüyordu. Kesin ve net bilgiyi bugün öğrendim. Bilenler olabilir, ben bilmeyenler için paylaşıyorum.
    Windows 10 sürümü orjinal windows 7 windows 8 windows 8.1 kullananlar için 1 yıl ücretsiz olacakmış. 1 yıl sonunda ise ücret hakkında bir bilgi verilmedi. Yani 1 yıl sonra kaç TL ücretle satılacağı kesin değilmiş. Nisan ayından itibarende windows 10 kullanılmaya başlanacakmış.
    Vermiş olduğum bütün bilgiler Microsoft müşteri hizmetlerinden alınan kesin ve net bilgilerdir.
    Yararlı olması dileğimle…

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 Ücretli mi Ücretsiz mi?

Windows 10 işletim sistemini kullanıp kullanmamakla ilgili karar verirken, ücretli olup olmadığını göz önünde bulundurmak önemlidir.

Windows 10'un ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki sürümü mevcuttur:

Ücretli Sürüm:

• Windows 10 Pro, Enterprise ve Education sürümleri ücretlidir.
    • Bu sürümler, ev kullanıcıları için tasarlanmamıştır ve işletmeler veya ileri düzey kullanıcılar için ek özellikler ve araçlar içerir.

Ücretsiz Sürüm:

• Windows 10 Home sürümü ücretsizdir.
    • Bu sürüm, temel işletim sistemi işlevlerini sağlar ve çoğu ev kullanıcısı için yeterlidir.

Windows 10 Home sürümünü ücretsiz olarak kullanabilirsin, ancak bazı kısıtlamalara tabidir:

• Kişiselleştirme seçenekleri sınırlıdır.
    • Bazı gelişmiş özellikler ve uygulamalar kullanılamaz.
    • Güvenlik güncellemeleri ve teknik destek sınırlıdır.

Windows 10 Pro veya diğer ücretli sürümlere yükseltme yaparak bu kısıtlamaları kaldırabilirsin. Yükseltme ücretleri, seçtiğin sürüme göre değişir.

İhtiyaçlarına ve bütçene en uygun Windows 10 sürümünü seçmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Kullanım amacı (ev kullanımı, iş, eğitim)
    • Gerekli özellikler
    • Bütçe

Daha fazla bilgi için resmi Windows web sitesini ziyaret edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zaten forumun çoğu korsan kullanıyor ücretli olsa ne olur olmasa ne olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Montmartre

Bu mesaj silindi.
    Artık eskisi kadar korsan işletim sistemi kullanan yoktur bence. Çoğu kişi satın aldığı laptoplarla birlikte yüklü gelen windowsu kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K1NG Ç.

Artık eskisi kadar korsan işletim sistemi kullanan yoktur bence. Çoğu kişi satın aldığı laptoplarla birlikte yüklü gelen windowsu kullanıyor.

Alıntıları Göster
    Nasıl yani ben Windows 10'a yükselteceğim ve 1 yıl sonra işletim sistemini kullanamayacağım benden para mı isteyecekler? Bildiğim kadarıyla ilk 1 yıl ücretsiz yükseltebiliyorduk ve yüklersek ömür boyu kullanabiliyorduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Nasıl yani ben Windows 10'a yükselteceğim ve 1 yıl sonra işletim sistemini kullanamayacağım benden para mı isteyecekler? Bildiğim kadarıyla ilk 1 yıl ücretsiz yükseltebiliyorduk ve yüklersek ömür boyu kullanabiliyorduk.

+1. Kesinlikle katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flardryn Saeros

quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

+1. Kesinlikle katılıyorum.

Alıntıları Göster
    Çok saçma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted_User-04

Çok saçma

Alıntıları Göster
    Microsoft destek sayfasından konuyla ilgili yanıttır.

Aytaç Suat Gültekin yanıtlandı

Microsoft Forum Moderatörü

Merhaba Ali Cem Çayköy,

Bu bilgiyi Microsoft Müşteri Hizmetleri’nden mi aldınız yoksa farklı bir birimden mi?

Windows 10 tam sürümü yayınlandıktan itibaren bir yıl süre ile Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 lisansına sahip kullanıcılar için Windows 10’a yükseltme ücretsiz olacaktır ve kullanıcılar bu lisansın sürekli sahibi olacaklardır.

Microsoft Müşteri Hizmetleri olarak telefon, online sohbet ve forumlarımız üzerinden kullanıcılarımızı bu şekilde bilgilendirmekteyiz.

Saygılarımla,
    Aytaç Suat Gültekin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemsnbc

Microsoft destek sayfasından konuyla ilgili yanıttır.

Aytaç Suat Gültekin yanıtlandı

Microsoft Forum Moderatörü

Merhaba Ali Cem Çayköy,

Bu bilgiyi Microsoft Müşteri Hizmetleri’nden mi aldınız yoksa farklı bir birimden mi?

Windows 10 tam sürümü yayınlandıktan itibaren bir yıl süre ile Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 lisansına sahip kullanıcılar için Windows 10’a yükseltme ücretsiz olacaktır ve kullanıcılar bu lisansın sürekli sahibi olacaklardır.

Microsoft Müşteri Hizmetleri olarak telefon, online sohbet ve forumlarımız üzerinden kullanıcılarımızı bu şekilde bilgilendirmekteyiz.

Saygılarımla,
    Aytaç Suat Gültekin

Alıntıları Göster
    quote:

Ben de bir yerde lifetime diye okumuştum. Eğer böyleyse şimdiden windows 7 veya windows 8.1 keyi almak daha mantıklı. En mantıklısı win 7 keyi çünkü daha ucuz. Siz ne dersiniz? (Mümkün mü?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otakaraha -- 23 Şubat 2015; 11:31:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: otakaraha

quote:

Ben de bir yerde lifetime diye okumuştum. Eğer böyleyse şimdiden windows 7 veya windows 8.1 keyi almak daha mantıklı. En mantıklısı win 7 keyi çünkü daha ucuz. Siz ne dersiniz? (Mümkün mü?)

evet mantıklı
  • Bende win8.1 embedded var dreamsparktan alınma , ben de gecebilcem mi?

Yoksa win 7 home basic mi yukleyeyim geçmek için ?
  • Farketmiyor. Kullandığın windows lisansı orjinal olsun yeter.
  • cemsnbc kullanıcısına yanıt
    Hocam emdedded versiyonu nasıl olur o da geçebilir mi?
  • O konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim konuyla ilgili detaylı bilgi almak isterseniz. Vereceğim linkten microsoft dan destek alabilirsiniz.

http://support.microsoft.com/?ln=tr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemsnbc

O konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim konuyla ilgili detaylı bilgi almak isterseniz. Vereceğim linkten microsoft dan destek alabilirsiniz.

http://support.microsoft.com/?ln=tr
    1 yil sonra

mesela 8.1 360 tl

windows 10 da boyle 1 kez al kullan olmayacak

aylik odeme sistemi gibi artik aylik mi olur yillik mi bilemiyecegim

surekli para odeyecegiz. zaten tanitim videosun da soyluyor lar

yasayan bir system sen duzenli sekilde odedikce o da seni guncel tutucak

ancak iyi olabilir.

ama aylik veya yillik(toplu) olarak surekli para odemeye karsiyim

1 sefer de kac paraysa aliyim benim olsun. ama isi ticarete dokecekler ayri konu

tam emin olmamak la beraber %90 boyle olacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

1 yil sonra

mesela 8.1 360 tl

windows 10 da boyle 1 kez al kullan olmayacak

aylik odeme sistemi gibi artik aylik mi olur yillik mi bilemiyecegim

surekli para odeyecegiz. zaten tanitim videosun da soyluyor lar

yasayan bir system sen duzenli sekilde odedikce o da seni guncel tutucak

ancak iyi olabilir.

ama aylik veya yillik(toplu) olarak surekli para odemeye karsiyim

1 sefer de kac paraysa aliyim benim olsun. ama isi ticarete dokecekler ayri konu

tam emin olmamak la beraber %90 boyle olacaktir.

Alıntıları Göster
    Hocam Windows Vista kullanıcılar da Windows 10'a yükseltebiliyor mu?

• windows vista da yok sanırım. Windows 7 lisansı almanızı öneririm.
    Hocam, windows 10'a yükseltmekten bahsediyoruz;ama bilgisayarların driverleri windows 10'a uyumlu olacak mı ? Keşke driverlerin işletim sistemine entegre edildiği işletim sistemi olmuş olsaydı da biz de bu driver derdi ile uğraşmamış olsaydık :)
    Buradan tam olarak ne anladınız?

"Windows 10 tam sürümü yayınlandıktan itibaren bir yıl süre ile Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 lisansına sahip kullanıcılar için Windows 10’a yükseltme ücretsiz olacaktır ve kullanıcılar bu lisansın sürekli sahibi olacaklardır"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay H

Buradan tam olarak ne anladınız?

"Windows 10 tam sürümü yayınlandıktan itibaren bir yıl süre ile Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 lisansına sahip kullanıcılar için Windows 10’a yükseltme ücretsiz olacaktır ve kullanıcılar bu lisansın sürekli sahibi olacaklardır"
    kafanıza şu kulaktan dolma saçmalıkları doldurup nefes tüketmeyin boşuna. Windows 10 Windows 8 ile 7 nin tam ortasında ne 7 denilebiliyor nede 8 2 farklı işletim sisteminde bulunan bütün genetik yapı mevcut yani tam bir Windows 8 ile 7 melezi. lisans konusuna gelince alınan tüm yükseltme lisansları kutu lisans ürün haklarına sahip oluyor sadece downgrade hakkı yok yani adam direk kutu Windows 7 yada 8 single language aldığında nasıl alt sürümü kullandığında kaçak işlemi yapılıyorsa alınan pro yükseltme lisanslarında da aynı şartlar geçerli. aylık yada yıllık para muhabbetine gelince zaten Windows 8 de paralı bedava mı sanıyorsunuz acaba ?? bulut hesap kısmı limitli 10 gb civarı yanlış hatırlamıyorsam Windows 8' de 10 gb sonrası aylık ücrete tabi 20 solar fiyatı var ama + kdv mi kdv dahil mi tam bilmiyorum. Office deseniz oda zaten aylık 30 lira ücret ödenerek kullanılıyor sadece yerel pc' de bilgileri saklamayı taahhüt ediyorsanız aylık bedel almıyor. ücretsiz zaten 50 gb kota var Office yazılımında da bildiğim kadarı ile Office 365 aile kutu ürün alındıysa kurumsalda kota tanımı yok 50 gb lık kota için her ay bedel alıyorlar.

yani cloud ile takılmadığınız sürece parasal yönden bağlayan bir şey yok kimseyi. ben bile 2 gb alan kullanıyorum yetiyor da artıyor. baya bir işimi görüyor sistem ayarlarını her seferinde sil baştan yapmaktan kurtarıyor cloud beni. bilgilerim kabak gibi ortada ama yapacak bir şey yok çok önem teşkil ediyorsa bulut yerine haricide saklarım olur biter.

• Microsoft Müşteri Hizmetleri olarak telefon, online sohbet ve forumlarımız üzerinden kullanıcılarımızı bu şekilde bilgilendirmekteyiz.

Saygılarımla,
    Aytaç Suat Gültekin

Destek ekibinden aldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.