Şimdi Ara

Windows 10 ücretli mi ücretsiz mi? Detaylı bilgi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
15.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsnbc

Microsoft Müşteri Hizmetleri olarak telefon, online sohbet ve forumlarımız üzerinden kullanıcılarımızı bu şekilde bilgilendirmekteyiz.

Saygılarımla,
    Aytaç Suat Gültekin

Destek ekibinden aldım

Nereden aldığınızı değil o cevaptan ne anladığınızı soruyorum. Size bilgi veren kişi geçişin ilk bir yıl ücretsiz olacağını ve lisansın ömür boyu size ait olduğuna değinmiş ancak siz "sadece bir yıl ücretsiz" tarzında bir konu açmışsınız.

"Windows 10 sürümü orjinal windows 7 windows 8 windows 8.1 kullananlar için 1 yıl ücretsiz olacakmış. 1 yıl sonunda ise ücret hakkında bir bilgi verilmedi. Yani 1 yıl sonra kaç TL ücretle satılacağı kesin değilmiş. "

İlk mesajdaki bu kısım daha sonra paylaştığınız yazı ile ters düşmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay H -- 16 Mart 2015; 19:09:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Nasıl yani ben Windows 10'a yükselteceğim ve 1 yıl sonra işletim sistemini kullanamayacağım benden para mı isteyecekler? Bildiğim kadarıyla ilk 1 yıl ücretsiz yükseltebiliyorduk ve yüklersek ömür boyu kullanabiliyorduk.

Aynen öyle. 1 yıl geçmeden güncelleyince bizim oluyor artık ücret ödemiyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7, 8, 8.1 ve Windows Phone 8.1 kullanan müşterilerimiz ilk yıl içerisinde Windows 10’a geçerlerse, bütün bu heyecan verici yeniliklere ücretsiz sahip olabilecekler! Microsoft blog sayfasından alınmış kesin bilgidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 un sistem gereksinimleri belli mi peki?
  • peki win 7 lisansı ne kadar nerden alabiliriz ? (7 pro)
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    Windows 7 Pro almak isterseniz aşağıdaki likte bulunmaktadır inceleyebilrsiniz.

Windows 7 Pro

Ben 328 TL ye satın almıştım ama fiyatı baya artmış.
  • quote:

Windows 7 Pro almak isterseniz aşağıdaki likte bulunmaktadır inceleyebilrsiniz.

Windows 7 Pro

Ben 328 TL ye satın almıştım ama fiyatı baya artmış.

bu fiyat nedir ya hu O.O yok artık
  • Ben şunu merak ediyorum; win 7 kullanır iken win 10 a yükselttik diyelim; daha sonra win 10 dan memnun kalmayıp win 7 yi kullanmak istediğimizde lisans anahtarımız kullanılabiliyor mu ?
  • Evet. Eski W7 lisans anahtarın iptal olmuyor. Tekrar W7 kurarsan mevcut W7 anahtarı ile etkinleştirebilirsin.
    Fakat, elindeki W10 anahtarı yükseltme anahtarı oluyor. Yani sıfırdan W10 kurup keyi girdiğinde etkinleştiremiyorsun.

• Windows 8.1 le yeni tanıştım baya iyimiş. Bir de 10 u denemek isterim bakalım o nasılmış.
  • peki birşey soracağım.

sony notebook var elimizde diyelim. çöp. ancak altında W7 kodu var.

bir de yanda asus free-dos notebook umuz var. biz buna w7 yükleyip, sonra da sony notebooktaki kod ile aktifleştirsek. sonra da W10 sahibi olsak ?
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Aktivasyon yapamazsınız. OEM lisansları üzerinde kurulu donanımla özgülenmiştir. Farklı bir donanım üzerinde aktivasyon yapılamaz. Bir yolunu bulup ktivasyon yapsan bile korsan sayılır.
    Genelde okumadan next diye geçtiğimiz lisans sözleşmesinde bu açık bir şekilde yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Aktivasyon yapamazsınız. OEM lisansları üzerinde kurulu donanımla özgülenmiştir. Farklı bir donanım üzerinde aktivasyon yapılamaz. Bir yolunu bulup ktivasyon yapsan bile korsan sayılır.
    Genelde okumadan next diye geçtiğimiz lisans sözleşmesinde bu açık bir şekilde yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet. Eski W7 lisans anahtarın iptal olmuyor. Tekrar W7 kurarsan mevcut W7 anahtarı ile etkinleştirebilirsin.
    Fakat, elindeki W10 anahtarı yükseltme anahtarı oluyor. Yani sıfırdan W10 kurup keyi girdiğinde etkinleştiremiyorsun.

bu kötüymüş. ilerde format atmak istersek ne olacak ?
    yine önce 8.1 yükleyip keyimizle aktifleştirip sonra 10a mı yükselteceğiz ?

bir de bir defa yükseltme yaptıktan sonra her seferinde izin verecek mi yoksa bir yıl dolduktan sonra ona da mı izin vermeyecek ?

ben o yükseltmeyi yaptıktan sonra format atarken 10 kurup artık aynı key ile aktifleştirebilmeliyim diye düşünüyorum.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Keyi süresi içinde girip aktivasyon yaptığınızda, ilerindeki aktivasyonlarınızdan ücret talep edemezler.
    Yükseltme keyin mantığına gelirsek,
    yükseltme keyi daha eski sürümün birine sahip olup yükseltme yapmak istediğinde veriliyor. Normal keye göre fiyatı da ucuz. Bu yüzden aktivasyon sırasında eski sürüme sahip olman gerekiyor. Bu da eski sürümü yükleyip etkinleştirerek mümkün. Zira ms sana o keyi eski sürüme sahip olduğun için veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Mart 2015; 9:36:08 >
  • quote:

yükseltme lisansında öyle bir durum söz konusu değildir sadece down upgrade yapımı yasal değildir farklı bir sisteme taşıyabilirsin aynı anda birden fazla yerde kurulu olmaması şartı ile hatta lisans şartları kutu lisanslar ile birebir aynı neredeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

quote:

Microsoft Müşteri Hizmetleri olarak telefon, online sohbet ve forumlarımız üzerinden kullanıcılarımızı bu şekilde bilgilendirmekteyiz.

Saygılarımla,
    Aytaç Suat Gültekin

Destek ekibinden aldım

Nereden aldığınızı değil o cevaptan ne anladığınızı soruyorum. Size bilgi veren kişi geçişin ilk bir yıl ücretsiz olacağını ve lisansın ömür boyu size ait olduğuna değinmiş ancak siz "sadece bir yıl ücretsiz" tarzında bir konu açmışsınız.

"Windows 10 sürümü orjinal windows 7 windows 8 windows 8.1 kullananlar için 1 yıl ücretsiz olacakmış. 1 yıl sonunda ise ücret hakkında bir bilgi verilmedi. Yani 1 yıl sonra kaç TL ücretle satılacağı kesin değilmiş. "

İlk mesajdaki bu kısım daha sonra paylaştığınız yazı ile ters düşmekte.

Aynen katılılıyorum konuyu açan arkadaş tabiri caizse saçmalamış... Kesinlikle ilk mesajlarda dediği gibi ilk 1 yıl ücretsiz kullanacak ondan sonra nasıl bir ücret talep edileceği belli değil gibi bir durum yok. Lisanslı olarak Windows 7, 8, 8.1 sahiplerinin hepsi Windows 10 piyasaya çıktıktan sonra 1 yıl içerisinde geçiş yaparsa ömür boyu artık Windows 10 sahibi olmuş olacaklar. Kesin ve net bilgidir.

• Curimo kullanıcısına yanıt
    araştırma sonucu en son bilgilere ulaşmaktayım. Son paylaştığım bilgi geçerli olan bilgidir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.