Şimdi Ara

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D ) güncellendi!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
5
Favori
22.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11 güncelleme şeklinde beleş mi gelecek yoksa almak mı gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yokboylebısey Y kullanıcısına yanıt

Windows 10'da olduğu gibi Windows 11 ve üzerine geçiş için kullanıcılara ücretsiz güncelleme sunmaya devam edecek.

• Ne zaman

• 5600x
    Asus rog B550 e anakart
    Samsung 980 pro ssd
    Rtx 3070
    Ben de yoksa kimse de yoktur😄

• Hocam galiba güvenlik daha sıkı olması nı istiyor
    Eski işlemci ler de meltdown ve spektır açıkları vardı

• run...rabbt kullanıcısına yanıt
    Geforce mx250
    8cigolayt ram
    İ5 10. nesil işlemci
    512 ssd bende var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokboylebısey -- 25 Haziran 2021; 22:53:9 >
  • Artık 2 yılda bir telefon , 3 yılda bir pc değiştirmek zorunlu oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalık. Milyonlarca Skylake kullanıcısı var.

• B550 kullananlr buraları açsın yeterli

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!

Sistemim destekliyor hale geldi

• Boşuna ağlayıp zırlamayın %99 ihtimalle nihai sürüm piyasaya çıktığı zaman Pro yada Workstation gibi iş odaklı sürümler hariç diğerleri TPM falan istemeyecektir.

• Amerika için sorun yok da Türkiye için ana avrat sövmelik bir olay. Ve muhtemelen %70'imizin de geçemeyeceği bir işletim sistemi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Bekliyoruz hocam kurun bilgi verin burdan

anakartım gigabyte a320m ds2, 1 adet tpm header mevcut anakartta.Fakat işlemcim ryzen 1200, microsoftun açıklamasına göre işlemcim windows 11 desteklemiyor.Fakat ben bios ayarlarından tpm ayarını ve secure boot özelliğini aktif hale getirip windows 11 isosunu rufus programıyla usbye yazdırarak direkt hiçbir hata almadan kurulumu tamamladım ve windows 11 kullanmaya başladım, hatta windows 10 lisansını tanıyarak windows 11 kendi kendine aktive oldu.Şuan windows 11 bu makinada sıkıntısız çalışıyor.Microsoft bu cpu listesini neye göre veya niye yayınladı anlam veremiyorum amaçları nedir çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C9B63C59 -- 25 Haziran 2021; 23:39:43 >
  • TPM zımbırtısı çin ve rusya da yasak. E şimdi ruslar ve çinler windows 11 kullanamayacak mı? Bence o kısımda düzenleme yapacaktır. Kaldı ki çin ve rusya babasının keyfine tpm'i yasaklamadı. Birileri kafasına göre TPM deki arka kapıları kullanarak istediği sisteme kafasına göre girip çıktığı için yasakladı.

• Ben şahsen tam sürüm çıktığında TPM ve işlemci kısıtlamasının esnetileceğini düşünüyorum. İsterlerse esnetmesinler kendileri kaybederler. Şimdi diyor ki biz en düşük 8. nesil Intel işlemci istiyoruz, e peki performansını garanti edebiliyor musun sistemin? Bunlar tamamen nabız ölçmek için yapılan uygulamalar, Windows 10 bile gayet yeterli bir sistem ben sırf 11'e geçeceğim diye masraf edemem. Hiç olmassa düzenlenmiş ISO dosyaları illa ki çıkacaktır ama orada da güvenlik konusu var tabi.

• Windows 11 isosu diye bir şey henüz yok. İnternete sızmış olan İSO temelde windows 10 'un üzerine bazı windows 11 özellikleri eklenmiş hali. İşletim sisteminin tarafında kernel bile yeniden derlenmemiş ve kendisini windows 10 olarak tanıtıyor. Daha vahimi arayuzdeki Windows 10 referansları çok acemi şekilde dil dosyaları ile oynanarak Windows 11'e çevrilmiş.

Sanırım önümüzdeki hafta yayınlanacak olan gerçek windows 11 insider sürümünü cihazınız desteklemese bile kullanabileceksiniz ve guncellestirmeleri alacaksınız ancak Windows 11'in RTM sürümü yayınlandığı zaman RTM sürüme geçemeyecek ve daha fazla güncelleme alamayacaksınız.

• Bgrn7 kullanıcısına yanıt

baya sağlam saçmalamışsın. w10 ilk halide win8 bussiness edition olarak görünüyordu. ki sızan iso gayette w11 early build. secure boot ve tpm 2.0 açmadan kuruluma geçirmemesi bu olayı doğruluyor.

diğer bir husus skylake kaby lake destek dışı görünmesi havaya sıkmaktan başka bişey değil. h110m pro vd anakartta tpm 2.0 gayette var. i5 7400 ve bu anakartlı makinede secure boot ve tpm 2.0ı etkinleştirince kuruluma geçiyor kuruluyor gayette çalışıyor. burada asıl kendiyle çelişen microsoftken sen sızan iso üzerinden sallıyorsun.

• Arkadaşın oğluna pc toplarken onlara intel önermiştim o zaman en son model 8. Nesildi, ama arkadaşın oğlu rayzen daha ucuz ve 8. Nesil intelden daha iyi diye tutturup 1600 aldırmıştı. Hakan buralarda mısın 😂 neden büyük sözü dinlemedin, al sana rayzen😂

• Bilgisayarda çalışıp çalıştırmayacağını nereden kontrol edebiliyoruz? Link vs veya programla mı bakılıyor?

• Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Söylediğim gibi sızan build kaynak kodları hiç ellenmemiş windows 10 dev buildi. Üzerine windows 11 skini atılmış (wrapper ile) ama arkaplanda windows 10 start menüsü vs duruyor. Menülerde windows 10 yerine windows 11 yazdırmak için, kaynak kodları üzerinde değişiklik yapmadıklarından dolayı dil dosyalarını (mui/pri) düzenlemişler (basit bir reverse engineering).

Kurulumda TPM kontrolü basit bir kaç registry stringi ile sağlanıyor. Kurulum yine basit bir şekilde editlenmiş, yeniden derlenmemiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer ücretsiz dağıtacaklar ise birşey denemez

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.