Şimdi Ara

Windows 12, abonelik tabanlı işletim sistemi olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 12, abonelik tabanlı işletim sistemi olabilir
    Öncelikle abonelik tabanlı Windows kullanıcılar arasında zaten uzunca bir süredir konuşulan bir şey ancak bu konuşmalar bir önseziden öteye gidememişti. Ortaya çıkan yeni bir sızıntı ise Microsoft'un Windows 12 olarak adlandırılan yeni nesil işletim sisteminin abonelik tabanlı sürüm olabileceğine dair kanıtları biraz daha sağlamlaştırıyor gibi görünüyor.

Windows 12, abonelik tabanlı olabilir

Alman medya kuruluşu Deskmodder, WinMerge kullanarak Windows 11 23H2 önzileme sürümü yapısıyla karşılaştırdığında Canary sürümünün derinliklerinde INI yapılandırma dosyasında abonelikle ilgili birkaç bulguya rastladı. Geçtiğimiz ocak ayında Microsoft, yapay zekanın Windows'un geleceğini nasıl şekillendireceğinden bahsetmişti. Copliot gibi bu özelliklerden bazıları şu anda önizlemede mevcut ve şu ana kadar bu özelliğin üçüncü taraf reklamları sunduğu görüldüğü için kullanıcılar için ortada karışık bir deneyim olduğunu söylemekte sakınca görmüyorum.

Windows 12, abonelik tabanlı işletim sistemi olabilir
    Yapay zeka dışında Microsoft, Windows'u ya da en azından büyük bir bölümünü web'e nasıl taşımayı umduğunu da yavaş yavaş netleştiriyor. Mart ayında, Cloud PC seçenekleri Ayarlar içinde görünmeye başladı. Bunu takiben, Cloud PC ile ilgili daha fazla sızıntı ortaya çıkmaya başladı. Ayrı bir rapor, Microsoft'un bir sonraki Windows sürümü için "CorePC" adlı modüler ve özelleştirilebilir bir Windows çeşidi üzerinde çalıştığını öne sürdü. Son olarak bir FTC belgesi, Microsoft'un Windows 11'i giderek daha fazla buluta taşımak için dahili olarak nasıl çalıştığını ortaya çıkarmıştı.

Ayrıca Bkz.Yapay zeka asistanı Windows 11 Copilot, reklam vermeye başladı

Hatta geçtiğimiz günlerde Microsot’un Windows 12 işletim sisteminin bulut destekli sürümünü hazırladığı gündeme gelmişti. Elbette bunların hiçbiri Microsoft tarafından doğrulanmadı (veya yalanlanmadı da) ancak, Windows 12 ile birlikte Microsoft’un bazı temel değişiklikler yapması olası görünüyor. Veya yazılım devi, yapay zeka özelliklerini (Copilot gibi) abonelik tavanlı bir hizmet haline getirebilir.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-might-want-to-be-making-windows-12-a-subscription-os-suggests-leak/
    Kaynak:https://www.deskmodder.de/blog/2023/10/04/windows-11-12-auch-als-abo-version-fuer-normale-nutzer/

• Windows 10 gayet stabil ve bütün ihtiyacı karşılıyor. Zorla geçirmeye çalışmazlarsa 10 sene daha kullanılır

• TITAN kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkacak donanımlardan Win11 ve Win10 sürücü desteğini keserlerse yavaş yavaş geçiş sağlamaya çalıştıracaklardır, Win7'de olduğu gibi. Yeni Donanımlarda Win7 sürücü desteği kesilince yavaş yavaş terkedildi.

Abonelik sistemi fiyasko olur.

• MS işi çözdü öncelikle eskiye mazi olması için resmi aktivasyon desteğini kesti ki bu bile artık 11'e geçişi tetikler, ben bu yıl 11'in piyasa payında zirveye geçeceğini düşünüyorum.

Windows 12'de abonelik olmasa da kurumlar için birşeyler deneyebilir netice'de 2024'e girecek olsak ta hala internet sorunu olan yerler var, belki farklı bir satış modeliyle geçiş yapabilirler.

Şahsen ben bu sene VM'deki linux sistemimi fiziksel'e geçirip tüm işlerimi oradan devam edeceğim, birşekilde windows sistemlerden kurtulmamız lazım. nasıl olacak merak ediyorum.

• İllaki trial sürüm verirler. Lisanslı kullanmak istemeyenler trial reset gibi birşeyle yola devam ederler. Office365 in bile illegali mevcut olan bu dünyada windows bana çerezmiş gibi geliyor....

• tekillik evrenine hoş geldiniz.

• Kendi sonunu hazırlar. Şu anda ciddi bir rakibi yok işletim sistemi olarak ama bu diğerlerine piyasaya girmek için bir şans tanır. Zaten yazılımı satarak para kazanıyorsunuz ama senelik ya da aylık ödeme cok sacma. Diger bir olasılık da belki abonelik cok ucuz olursa olabilir. Normalde satın aldığımız fiyata 5 senelik abonelik fiyati geliyorsa sorun olmayabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm dünyada orta direk erirken çok da iyi bir karar olmaz gibi geldi bana ama yine de sen bilirsin MS.

• nasi sagacaklarini sasirdilar 😂😂😂

• Sizi yeterince gözleyemiyoruz diyorlar. Dosyalarınızı bizde barındırın donunuza kadar görmek istiyoruz diyorlar.

• Çok büyük bir fiyasko olur. Office in orjinal bulut tabanlısını denedim. Rezalet. Çok yavaş, çok bug var. Kendi bilgisayarında olması, ssd üzerinde olması ile elbette yarışamıyor. Misal 5 mb lık bir görsel atacaksın word e. Upload a dönüştüğü için 5 saniye. 5 saniye kim niye beklesin bu devirde. Artık hız devrinde yaşıyoruz. Orjinal office olmasına rağmen crackli adam gibi pc sürümünü kullanıyorum çünkü çok daha hızlı.

Bu yüzden hele işletim sistemini hiç yapamazlar, cidden batırırlar. Ve yine zorlarsalar bu sefer kesin bir rakibin yolunu açmış olurlar. Zaten rekabette oldukları her alanda da geri düşüyorlar.

Millet bunca ssd yi upload lar ile uğraşmak için almadı.

• O zaman biz de eski sürümde kalır veya Linux tabanlı bir işletim sistemine geçeriz.

• napcak parayı ödemeyince bilgisayarı mı çökertecek windows şimdi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aşırı cazip hale getirmeleri lazım. yoksa millet kaçar. 11 e bile geçmiyor millet daha.

• ben demiştim demişmiydim?

Alıntı

metni:
    Her sürüm biraz daha verileri çalıyor. Win10 tamamen bu amaçla geliştirildi. Tamamen sizin bilgilerinize entegre bir yapı hakim. 11 öyle. 12 de görünen oki bunun b..nu iyice çıkartacaklar. 8gb ram "minumumdur." Yani açarsak çalışır ama Allahlık çalışır demektir. Bugüne kadarki deneyimlerime göre yorumlarsam, windows sürümlerinde minumum ram değerinin ancak 4 katı kadarı stabil olabiliyor. Yani bunun anlamı stabilite için windows 12'de 32 gb bir rame ihtiyaç duyuluyor demektir. Bu da şunu gösteriyor ki donuna kadar online olacak herşey. Yakın bir gelecekte Pcler yok olabilir. Sadece ufak aracı cihazlarla net üzerinden bilgisayar kullanıyor olabiliriz. Verdiğimiz aylık ücretlerle donanımlarımızı daha güçlü hale getirebilir birbirimizle s..dik yarıştırabiliriz. Böyle bir durum gerçekleşirse kimse şaşırmasın. Tabi bunun en büyük kazananı şirketler olacak. Kaybedende yine kullanıcılar olacak. Donumuza kadar bilgilerimiz işlenmiş ve biraz daha köleleştirilmiş olarak, teknolojide çığır açtığımızı düşünüp, mutlu mesut yaşayarak; hayatımızı yönettiğimizi, özgür olduğumuzu filan düşüneceğizWindows 12, abonelik tabanlı işletim sistemi olabilir 

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155423216

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 6 Ekim 2023; 11:52:16 >

• Bak işte haber diye ben buna derim.Adamlar yolu keşfetti güzel para kaldıracaktır kopya kullanımında önüne set çekecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 6 Ekim 2023; 11:36:57 >
  • Ben hala Windows 10 kullanıyorum kafam rahat

• acr kullanıcısına yanıt
    Ne özgürlüğü kredi kartı kullanıyorsan olay bitmiştir.

• Harmony OS zaten piyasaya girmeye calisacakken iyi bir fırsat olur huaweiye

• 365 çok sorunlu bir sistem, işletim sistemini düşünemiyorum. Özellikle oyun yapımcıları ikna edilebilir ise Windows'tan uzaklaşma gerçekleşebilir. Ama linux'ta da nizamileşememe/standartlaşamama sorunu var ve aşılabilecek gibi de durmuyor. NVidia sürücüleri hala kaynak kod kapalı, uyarlanamıyor ve sürücü genelinde standart bir dağıtım şekli yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.