Şimdi Ara

Windows 7 1920x1080p Tam Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
22.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vistanın üstüne Windows 7 32 bit Enterprise sürümü kurdum ve çözünürlük sorunu hariç sorunsuz çalıştı. Monitörüm 24" Acer H243H ekran çözünürlüğüm 1920x1080 60 hertz. Bu durumdayken XP ve Vista'da tam ekran kullanabiliyorken w7'de 1920x1080 tam ekrana yaymıyor kenarlarda siyah boşluklar kalıyor. Monitör yardımcı programını güncelledim olmadı, ekran kartın HD4890 Vapor-X 2 GB onuda güncelledim yine olmadı. Bu arada monitörün yardımcı programında (Acer eDisplay Management) ekran ayarlarında 180 derece açıyı seçince ekranı ters çevirip görüntüyüde tam ekran veriyor fakat görüntüyü düzelttiğimde yeniden kenardaki boşluklar geri geliyor. Birde dikkatimi çeken bir noktada monitör ekran yenileme hızının defalarca düzeltmiş olmama rağmen 60 değil 59 hertzde kalması. 60 yapıp OK basınca düzeliyor fakat çıkıp girince yine 59 olduğunu görüyorum.
    Sizce; bu sorun LCD monitördenmi kaynaklanır, ne yapmak gerekir ?
    Ekran kartı driverindenmi kaynaklanır, güncelleme haricinde ne yapmak gerekir ?
    Windows 7 den kaynaklı bir problemmidir ?

Yardımlarınızı bekliyorum...

• Windows7 Home Prem. 64bit kullanıyorum 4890VaporX kart ve 22" monitor ile hiçbir sorun yaşamadım acaba monitor yada ekran kartından bir problem olabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: LinkinPark-Tr

Windows7 Home Prem. 64bit kullanıyorum 4890VaporX kart ve 22" monitor ile hiçbir sorun yaşamadım acaba monitor yada ekran kartından bir problem olabilirmi

Monitörü 1920x1080 olarakmı kullanıyosunuz ?

Bende monitörden olacağını sanmıyorum Vista'da sorun yok. Zaten monitörün driver gibi olayıda yok sayılır. Ekran kartı'da Vista'da sorun çıkarmıyor ama Win7 Enterprise kurdum,ekran kartınında son driverını indirdim ama yinede bu problem oldu çözemedim kaldırdım Vista kurdum tekrar. Bu soruna çözüm bulabilirsem tekrar kuracağım w7.
  • Arkadaşlar bu sorunla karşılaşan olmadımı hiç, bilen gören duyan yokmuuuu ???
  • kişiselleştir menüsündeki masaüstü arka planı resim konumlandırmasına baktın mı hiç?
  • Evet denedim ama bu problem arkaplan resmi olarak değil. Zaten 1680x1050 yapınca tam ekran oluyor ki 1920x1080 de görüntüyü 180 derece çevirince de düzeliyor ama normale dönünce yine aynı problem anlamadım gitti.
  • dostum ati catalyst centerda scaling var (sanırım display menüsünde) oradan ekranı istediğin boyuta genişletebilirsin.
  • constantine1982
    Catalyst den denedim 1920x1080 uyguladığında yinede boşluklar gitmiyor. Bu arada yeniden vista yükledim atinin aynı driverini kurdum ve daha önce vistadayken çalışmasına rağmen bazı oyunlarda 1920x1080 çözünürlük uygulamamaya başladı. Sanırım bu olay ATI driverinden kaynaklanıyor. Son driveri kurmuştum ama yinede sorun oldu belki yeni driver beklemek lazım. Ama yarın Win7 Ultimate 64 bit kurcam bu kez bide öyle deneyeyim belki düzelir.
  • betamısın yoksa box mu kullanıyorsun
  • Beta değil tam sürüm Enterprise kurmuştum. Yarın 64 bit Ultimate kuracağım, Ctlyst 9.10 dan başka yeni driver varsa ati için indirip onuda kurarım kısmet artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Cool

Beta değil tam sürüm Enterprise kurmuştum. Yarın 64 bit Ultimate kuracağım, Ctlyst 9.10 dan başka yeni driver varsa ati için indirip onuda kurarım kısmet artık...

Çakmaların nerdeyse tamamı beta ultimate enterprise farketmez. Orjinal dvd kolpasından kurmadıysan yada orjinal rc kurmadıysan sorun yaşaman normal.
  • Arkadaşım w7 nin kendisini yenilemesini bekle. Her ihtiyaca cevap verecektir ama bu zaman alacak. Stres yapma.
  • The cool sendekine benzer problemler bende de var. Sistemimde onboard Hd3300 var. Hdmi veya dvi danda bağlasam Win7 ultimate 32 bit sürümünde t220hd monitörüm 59 hz de kalıyor elle 60 hz e ayarlıyorum. Ayrıca ati catalyst control center 9.10 ile problemler yaşadım.Durduk yere görüntüde bozulmalar oluyordu.Bu ati ccc ın atikmdag.sys dosyasından kaynaklanıyormuş ve şu an için çözümü sadece catalyst control centerı kaldırıp tek başına ekran kartı sürücüsünü kurarak çözülüyor. Ne yazık ki omega driverın win7 için versiyonu yok. Mecburen yeni versiyon sürücüleri bekleyeceğiz.
  • Selam arkadaşım benimde malesef aynı sorun var monitörüm Lg W2261 Vp Fuul hd 1920* 2080p ayarlıyorum ekranın kenarlarında daralma oluyor .xp ve vistada böyle bi sorun yoktu Windows 7 den kaynaklanan bi sorun fakat anlayamadım bende mecburen 1680*1050 kullanıyorum çözüm bulduysan yardımlarını bekliyorum ayrıca yenileme hızı devamlı 59 a kayıyor
  • windows7 64 bitte 1920x1080 60 hertz. kullanıyorum dediğin sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHARAOH

The cool sendekine benzer problemler bende de var. Sistemimde onboard Hd3300 var. Hdmi veya dvi danda bağlasam Win7 ultimate 32 bit sürümünde t220hd monitörüm 59 hz de kalıyor elle 60 hz e ayarlıyorum. Ayrıca ati catalyst control center 9.10 ile problemler yaşadım.Durduk yere görüntüde bozulmalar oluyordu.Bu ati ccc ın atikmdag.sys dosyasından kaynaklanıyormuş ve şu an için çözümü sadece catalyst control centerı kaldırıp tek başına ekran kartı sürücüsünü kurarak çözülüyor. Ne yazık ki omega driverın win7 için versiyonu yok. Mecburen yeni versiyon sürücüleri bekleyeceğiz.

Evet yeni çıkacak driveri beklemekten başka çaremiz yok. Çünkü ben manuel olarak 59 Hz 60 yapıyorum ama çıkınca yine 59 da kalıyor düzeltemedim. ATI ctlys 9.10 u bende kurmadım bu sefer 9.9 indirdim pek sorun yok gibi ki zaten geçici olarak HDMI den feragat edip DVI ile bağladım sorun düzeldi. Artık yeni driver çıkınca HDMI a dönerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Arkadaşım w7 nin kendisini yenilemesini bekle. Her ihtiyaca cevap verecektir ama bu zaman alacak. Stres yapma.

Sorunun w7 de olmadığına kanaat ettim dostum. DVI ile şuan sorunsuz kullanıyorum Ultimate 64 bit tavsiye ederim. ATI gerekli güncellemeleri yaptığında HDMI ile yeniden buluşacağız inşallah. Gerçi sonuç olarak HDMI dan ses almadığım için pek problem yok DVI da yeterli görüntü aktarımı yapıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atorbaci

windows7 64 bitte 1920x1080 60 hertz. kullanıyorum dediğin sorun yok.

Ben ne yaptıysam 60 Hz de kalmadı monitör. 60 yapıp uygula tamamdan sonra tekrar 59a düşüyor.
  • Bun benzer bir sorun ben de yaşıyorum. Monitor ile değil ama. ASUS X59SL notebook üzerinde Ati mobility Radeon HD 3470 256MB ekran kartı ile HDMI-DVI ile Philips PFL5603 LCD televizyonda kullanıyorum (Film izlemek için :)). Vista ile catalyst kullanırken problem yoktu. Şimdi Windows 7 ile catalyst kullanamıyorum ve ekranın alt/ust sağ/sol unda boşluklar kalıyor, görüntü tam ekrana yayılmıyor.

Acaba bu tür kontrolleri yapan başka bir program varmı? catalyst gibi mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: dosmand

Bun benzer bir sorun ben de yaşıyorum. Monitor ile değil ama. ASUS X59SL notebook üzerinde Ati mobility Radeon HD 3470 256MB ekran kartı ile HDMI-DVI ile Philips PFL5603 LCD televizyonda kullanıyorum (Film izlemek için :)). Vista ile catalyst kullanırken problem yoktu. Şimdi Windows 7 ile catalyst kullanamıyorum ve ekranın alt/ust sağ/sol unda boşluklar kalıyor, görüntü tam ekrana yayılmıyor.

Acaba bu tür kontrolleri yapan başka bir program varmı? catalyst gibi mesela

Catalyst'i bu problem için güncelleyeceklerdir. Ama bunun yerine değilde sadece ekran çözünürlüğünü farklı boyutlarda kullanabilmek için bir program olduğunu öğrendim araştırıyorum, bulabilirsem yazarım buraya.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.