Şimdi Ara

Windows 7 1920x1080p Tam Ekran Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
22.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: The Cool

Catalyst'i bu problem için güncelleyeceklerdir. Ama bunun yerine değilde sadece ekran çözünürlüğünü farklı boyutlarda kullanabilmek için bir program olduğunu öğrendim araştırıyorum, bulabilirsem yazarım buraya.

valla sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden
  • En iyisi bende dijitale dönim oluyorsa eğer hdmı den bağlanmim bi süre sorun çözülene kadar yardımlar için teşekkürler
  • benim anakart ati hd3200 onbord.windows 7 64 bit ultimate var ve aynı sorun bendede oluyor.
    hdmi ile 106 ekran full hd tv ye baglıyorum ustten yandan siyah bosluklar olusuyor.
    ne yaptıysam kenardaki boşlukları gideremedim.
    ati veya microsotf tarafından da herhangi bir açıklamayada rastlamadım.
    şimdilik beklemedeyiz.
  • Arkadaşlar ben sorunu kendimce çözdüm.
    Catalyst 9.11 versiyonu çıkmış.
    Driver la beraber indirip kurdum.
    sonra Catalyst center i açtım.

Windows 7 1920x1080p Tam Ekran Sorunu

Üste sagda graphics yazıyor oraya tıklayınca menu acılacak.desktop&display i tıklıyoruz.

benim bi tane normal birde lcd tv oldugu icin ben lcd tv in uzerine sag tıklayıp configure tıkladım.

configure tıklayınca burası acılacak.ust menulerden scaling options ı tıklıyoruz.

underscan overscan arasındaki cubugu en sona overscana dogru getiriyoruz ve siyah bosluklar gidiyor tam ekran oluyor.umarım yardımcısı olur.

• İndirip deneyelim, bilgi için teşekkürler...
  • Bende dvı giirişiyle bağladım oldu ama hdmı farkı başka denemek lazım
  • win7 ilk çıktığında sanırım atinin en güncel olanı değil de birkaç sürüm önceki driverları daha iyi çalışıyordu...Şu an durum nedir bilmiyorum ama,

Eski sürümleri hiç denedin mi Driver için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 27 Kasım 2009; 22:08:36 >
  • ati ile nvida sorunu değil bence bu microsofttun dingilliği 59 hz üzerine cıkmıyor ne laptoptaki nede desktoptaki ekranlarım ikiside nvidia ekran kartı kullanıyor ikiside 59hz calısıyor win7 de
    xp de 75 görüyor ve oluyordu vista ve w7 de 59 üstüne cıkmıyorlar
  • 59 ile 60 arasında ne fark oluyorda bu kadar takıntı yapıyorsunuz anlam veremedim. Önemli olan monitörün info tuşuna bastığınızda kaç HZ gösterdiği değilmi. Günümüz cihazlarının alayı 60hz der geçer zaten standart olarak, 75hz gösteren XP yalan söylüyor, dediğim gibi infodan bakın. Heleki DVI bağlantıda 75hz söz konusu bile değil.

Monitorlerde EDID(bir nevi monitörün BIOS'u) denilen, monitrün çalışma frekanslarını taşıyan datalar vardır, windows bunu okur, eğer orda 60hz yazmıyorsa nasıl 60hz görmeyi bekliyosunuz, daha evvelki işletim sistemlerinde 60 dan küçük değer olmadığı için 59 u göremiyodunuz ve yaklaşık olarak 60 görüyordunuz. 75 de normalde 74.9 dur mesela. 85 de 84.9 dur. Bunlar sallama bilgiler değildir bu arada.

Kısaca boşuna kendinizi üzmeyin neden 59 diye, monitör o bilgiyi yolluyor windows'a, windows'un veya ekran kartınızın bir günahı yok.

• ARKADAŞLAR 59 - 60 HERTZ SORUNU İÇİN OKUYUN:

Windows 7 59 - 60 Hertz Sorununa Net Cözüm BUYRUN !!!!!

Windows 7'yi yeni yükledim.. Monitörüm Nec 22" LCD, ekran kartım Geforce 9600GT.. Monitör ayarlarında Ekran yenileme sıklığı 59 - 60 seçenekleri var. fakat 60 seçin okeyleyince tekrar 59'a geri dönüyordu. 59 Hertz'de oyunlarda problem yaşıyordum, bilhassa PES2010'da..
    Nerdeyse Windows 7'yi kaldırıp Vista'yı yükleyecekken aşağıdada gördüğünüz gibi bu programı keşfedip bu sorunu ortadan kaldırdım..

Şimdi size önereceğim program ile 1680 x 1050çöz. / 60 Hertz'e veya Monitörünüz neyi destekliyorsa o Çözünürlülük/Hertz'e ayarlayıp sabitleyebiliyoruz. Dolayısıyla Oyunlarda Vsync özelliğini açabiliyorsunuz. Sorun ortadan kalkmış oluyor. Kafa karıştırıcı değildir, Kurulumu çok kolaydır. Rar dosyasının içinde detaylı anlatımıda mevcut.

"Hertz Locker 1.0c for Windows 7" indirin:

www.
    .com/files/359659235/Hertz_Locker_1.0c_by_fifietto.rar

indirdiğiniz dosya içerisinde Kurulum ve anlatımı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifietto -- 5 Mayıs 2010; 18:09:25 >

• monitörün üzerinde auto diye bir tuş var onu denedinmi hiç?Bendede bir ara öyle bir sorun olmuştu öyle halletmiştim:)
  • Bu sorun windows 7 'nin DWM ((Desktop Window Manager)-link:http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_Window_Manager) sürücüsünden kaynaklanıyor. windows 7'de yeni versiyon dwm kullanıldığı için 1920x1080 çözünürlükde vga bağlantı desteği olmadığından ekranın sol tarafı görüntü dışı kalıyor. Ama dvi bağlantıda 1920x1080 desteği var. o yüzden dvi kullananların böyle bir sorunu yok. Ayrıca windows vista dwm'sinin her ikisine de desteği olduğu için böyle bir sorunla karşılaşılmıyor. Sonuç olarak sorunun sebebi micrsoft, DWM güncellenmediği sürece bu sorun devam edecek, ati ve nvidia nın da zaten sürücülerle bu sorunu halletmemelerinin sebebi bu. Artık microsot bi service packle falan eğer hallederse sorun düzelir. Eğer düzelmezse "powerstrip" adlı program sorunu hallediyor, onu kullanmaya devam etcez artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bachprelude -- 28 Ağustos 2010; 6:42:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

Arkadaşlar ben sorunu kendimce çözdüm.
    Catalyst 9.11 versiyonu çıkmış.
    Driver la beraber indirip kurdum.
    sonra Catalyst center i açtım.

Üste sagda graphics yazıyor oraya tıklayınca menu acılacak.desktop&display i tıklıyoruz.

benim bi tane normal birde lcd tv oldugu icin ben lcd tv in uzerine sag tıklayıp configure tıkladım.

configure tıklayınca burası acılacak.ust menulerden scaling options ı tıklıyoruz.

underscan overscan arasındaki cubugu en sona overscana dogru getiriyoruz ve siyah bosluklar gidiyor tam ekran oluyor.umarım yardımcısı olur.

Hort olacak ama arkadaşım sana çok teşekkür ederim, kaç gündür kafayı yemek üzereydim, yapmadığım ayar kalmamıştı. Sayende sorunu çözdüm, çok teşekkürler...

• rica ederim.benide az ugrastırmadı zamanında:)
  • Arkadaşlar Konuyu biraz hortlatacağım ama yardım ederseniz sevinirim. 19" dvi Lcd monitör, 46" hdtv ve 64 bit win 7 işletim sistemim var. Öncesinde xp kurulu iken ekran kartının arkasından aldığım hdmi çıkışla ekranları çoğaltıp (samsung+philips) gayet güzel tv çıkışı alıyordum.
    Win 7 kurduktan sonra. samsung tv nin çözünürlüğünü 1920x1080 yapıp tv out aldığımda monitörün çözünürlüğüne düşürüyor. windows ekranını samsung tv ye al deyip yaparsam bu sefer video takılarak donarak oynuyor. Açıkçası eski nvidia sürücümdeki clone ve çoğalt arasındaki ayrımı bir türlü beceremedim.

Ya da en güzeli Win 7 64 bit-Gtx 275 ekran kartı,hdmi çıkış kullanarak 1920x1080 çözünürlükte tv yi nasıl kullanacağımı anlatabilir misiniz lütfen. Görüntü genişletilmiş de olsa dvi monitörümde de olsun tercih ediyorum ayarlamak için sürekli tv ye dönmem gerekiyor. Şimdiden Teşekkürler.

Bu arada acaba codec problemi mi diyerek bs player üzerine k-lite 64 bit codec yükledim. Tv üzerinde oynatırken takılmalar devam etti. Ben de başka bir player denemek istedim ve vlc yükledim. Tv üzerinde sorunsuz oynattı. Tv de film izleyeceğim zaman pc monitörün kablosunu çıkarıyorum. Öyle izliyorum şu an :) Pratik bir çözüm çok işime yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 18 Ocak 2012; 14:57:45 >

• Hertz Locker 1.0c for Windows 7
    icin linkler olmus elinde olan upload edip yollayabilirmi
  • arkadaşlar bu sronu bende yaşadım ekledğim resimdeki ölçekleme kısmından yaptım

• arkadaşlar aynısorunu bende yaşadım ve kurcalarken ölçekleme kısmından hallettim.

http://c1303.hizliresim.com/17/s/ldu07.jpg resmi inceleyerek sorunu halledebilirsinz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.