Şimdi Ara

windows 7 64bit mi windows 10 64bit mi daha iyi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    her ikisinide aktif olarak kullanmış arkadaşlar

• Ben şahsen Windows 7'yi tercih ederim. Kullanacağınız uygulamalar Windows 7'de çalışıyorsa kullanmanızı tavsiye ederim. Windows 7'de çalışmıyorsa yapacak bir şey yok. Mecburen Windows 10 kullanmak zorunda kalacaksınız.

Windows 10 bilgisayara çok abanıyor. İşlemciye, hard diske,... vs çok yoğun şekilde kullanıyor. Kafasına göre güncelleme yapıyor. Yahu müsade et de biraz da bilgisayarı biz kullanalım. Windows 10 savunucuları sizin bilgisayarınız eski de ondan yeni bilgisayar olsa hard disk yerine SSD olsa öyle olmaz falan derler ama Windows 10 bence kullanıcı için yapılmış bir işletim sistemi değil.

Windows 7'nin Microsoft tarafından desteği 14 Ocak 2020'de sonra eriyor. İstersen şimdiden Windows 10'un eziyetlerine alışmaya çalış.
  • Eğer DX12 destekli ekran kartın yoksa win10 hiç gerek yok geçmeye, ama win7 ninde desteği kesilmek üzere en fazla 1 yada 2 yılı var, ben win7 kullanırım diyorsan kurmanda sakınca yok, hala gideri var.
  • Windows 10 biraz daha modern ve yeni. Arkada çok fazla şey çalışıyor yavaş malesef.
    Windows 7 artık bitiyor yavaş yavaş uzaklaşmak lazım.
    Windows 8.1 64 tavsiye ederim. Daha hafif. Windows 10 kadar ağır değil. Desteği de sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

Windows 10 biraz daha modern ve yeni. Arkada çok fazla şey çalışıyor yavaş malesef.
    Windows 7 artık bitiyor yavaş yavaş uzaklaşmak lazım.
    Windows 8.1 64 tavsiye ederim. Daha hafif. Windows 10 kadar ağır değil. Desteği de sürüyor.
    peki bu win10 da arka planda çalışanları durduramıyormuyuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: casko7line

peki bu win10 da arka planda çalışanları durduramıyormuyuz

Alıntıları Göster
    Bazı şeyler durdurulabiliyor programlarla. Ancak yine de yetersiz. Sistem olarak hantal. Sürekli özellik ekliyorlar ayrıca senin ne yaptığını sürekli ispiyonlayan sistemler var :)

Kendinize şunu sorun. Windowstan ne bekliyorum? Kardeşim hızlı olsun sade olsun derseniz windows 8.1 x64 single language kurun.
    Yok daha yeni cicili bicili olsun gerisi boş derseniz windows 10.

Bilgisayarınızda yoksa SSD harddisk alın. Windows 8.1 x64 kurun. Keyifle hızlı kullanın. SSD harddisk olmadan her türlü Windows bir eziyet.

• xp kur
  • quote:

Bazı şeyler durdurulabiliyor programlarla. Ancak yine de yetersiz. Sistem olarak hantal. Sürekli özellik ekliyorlar ayrıca senin ne yaptığını sürekli ispiyonlayan sistemler var :)

Kendinize şunu sorun. Windowstan ne bekliyorum? Kardeşim hızlı olsun sade olsun derseniz windows 8.1 x64 single language kurun.
    Yok daha yeni cicili bicili olsun gerisi boş derseniz windows 10.

Bilgisayarınızda yoksa SSD harddisk alın. Windows 8.1 x64 kurun. Keyifle hızlı kullanın. SSD harddisk olmadan her türlü Windows bir eziyet.

Alıntıları Göster
    ne yaptığını sürekli ispiyonlayan sistemler var?

bunu nerden biliyorsun hocam?
    ve bu dediğin şey windows 7 de yok mu?

• quote:

ne yaptığını sürekli ispiyonlayan sistemler var?

bunu nerden biliyorsun hocam?
    ve bu dediğin şey windows 7 de yok mu?

Alıntıları Göster
    Bu aşikar zaten. Telemetry servisleri var. Güya kullanıcı davranışlarını raporluyor. Tamamen bizim iyiliğimiz için :)
    Windows 7 ve 8'de de vardır ama bu kadar sistemi yavaşlatıp gözüne sokacak kadar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 6 Eylül 2019; 9:13:0 >
  • quote:

Bu aşikar zaten. Telemetry servisleri var. Güya kullanıcı davranışlarını raporluyor. Tamamen bizim iyiliğimiz için :)
    Windows 7 ve 8'de de vardır ama bu kadar sistemi yavaşlatıp gözüne sokacak kadar değil.

Alıntıları Göster
    böyle bişey yapmalarının kullanıcıya doğrudan ne zarar olabilir ..mesela kredi kartı şifrelerini yada word dosyamın içeriğini microsoft çalışanları görebilir mi
  • quote:

böyle bişey yapmalarının kullanıcıya doğrudan ne zarar olabilir ..mesela kredi kartı şifrelerini yada word dosyamın içeriğini microsoft çalışanları görebilir mi

Alıntıları Göster
    Adamlar herşeyimizi takip ediyor zaten. Önemli olan şu işi windowsu yavaşlatmadan yapabilseler.
    Windows 10 modern ama ağır bir sistem. İnatla sade mod koymuyorlar. Ne kadar çokluk o kadar bokluk modundalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 iyidir. Birçok kullanıcının tabiri caizse parmakla göstereceği işletim sistemidir. Güvendiğin ve kasmayan bir antivirüsle sorun kalmaz düşüncesindeyim. Ancak bu windows 10 kötüdür manasına gelmesin, kendimce sistemi daha az hangisi yorar, kullanım açısından hangisi daha kolay açılarından değerlendirmeye çalıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.