Şimdi Ara

WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
70
Favori
79.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben winrar indirdim ve kurdum ancak kurulduğunda .exe dosyalarım winrar oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 46kms46

Ben winrar indirdim ve kurdum ancak kurulduğunda .exe dosyalarım winrar oldu.

yanlışlıkla bir dosyayı winrarla açmaya çalıştıysanız öyle olmuştur sistem geri yükleme yapınız.
  • Sistem geri yükleme açılmıyor hata veriyor ve yedekte yok nasıl böyle bi hata yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 46kms46

Sistem geri yükleme açılmıyor hata veriyor ve yedekte yok nasıl böyle bi hata yaptım

anlatıldığı gibi combofix yapın birde bana birşey diyecekseniz beni çağırın veya alıntılayın yoksa görmem yazdığınızı
  • Kolay gelsin, belleğe windows 8 iso' yu önerdiğiniz program ile attım ancak bios, flash belleği görmüyor. Önceliğini değiştirdim, flash fdd kısımını başa sonrasında hard drvie aldım. Ne yaptıysam flash belleği görmüyor. Normal masaüstünden girebiliyorum flasha. Zaten CD sürücüsünden de format atmıyor, o nedenle flash a yönelmiştim. Çözüm nedir acaba?
    Bu arada ''Boot Device Priority seçeneğinin altındaki Hard Disk Drives'a girip'' olayı bende olmuyor, görmüyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maliaslaner -- 10 Şubat 2014; 18:04:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliaslaner

Kolay gelsin, belleğe windows 8 iso' yu önerdiğiniz program ile attım ancak bios, flash belleği görmüyor. Önceliğini değiştirdim, flash fdd kısımını başa sonrasında hard drvie aldım. Ne yaptıysam flash belleği görmüyor. Normal masaüstünden girebiliyorum flasha. Zaten CD sürücüsünden de format atmıyor, o nedenle flash a yönelmiştim. Çözüm nedir acaba?
    Bu arada ''Boot Device Priority seçeneğinin altındaki Hard Disk Drives'a girip'' olayı bende olmuyor, görmüyor yani.

başka bir usb ile dene olmazsa tecrübeli birisine attıracaksın vardır ayarı ama sen bilmiyorsundur bende görmeden birşey diyemem
  • çok teşekkür ederim. zaman harcayıp bu şekilde dokumente ettiğiniz için. Bu yazıyı bir bilgisayar dergisinde bulmak imkansız. ufak bir ek;

2 gündür uğraşıyordum (2.el aldığım, üzerinde sadece Windows şifresi olan bir etiketi olan notebook'a orijinal Windows 7 pro kurmaya). Herhangi bir cd yoktu. sonuçta digital river dan indirdiğim bir imajı, OEM hale getirip Marka bios üzerinden elimdeki Windows şifresiyle aktivasyon için çok uğraştım. sonuçta oldu. Hatırlatmak istediğim şey;

Esata benim için çok önemli. Windows 7 pro yu kurduktan sonra tüm ayarları yaptım, driverlar vs derken 1 tam gün geçti. (Sim kartı ve notebook içerisindeki GPS i aktive etmek dahil). Hevesle en son esata 2.5" ext. hdd yi bağladım ve görmedi. araştırdım edindiğim bilgi:

BIOS ta SATA mode diye bir ayar varmış. Burada ATA seçiliymiş. Bu modda kurunca SATA hdd yi tüm özellikleriyle (esata portu dahil) kullanamıyorsunuz. Kurduktan sonra değiştirdim ayarı AHCI yaptım. guru meditation hatası aldım (biraz nostalji oldu, bilenler ne demek istediğimi anlarlar) BSOD mavi ekran aldım bu ayarı yapınca. sonuçta tekrar Windows 7 pro yu kurdum. Daha önce aktive ettiğim lisansı MS toolkitle yedeklemiştim, restore ettim. Sonuç: esata m çalıştı.

bu faydalı başlık için tekrar teşekkürler/slmlr

• bryavuz B kullanıcısına yanıt
    eyvallah
  • Murat abi bi yardım etsene ya teamwiverden :S
  • Windows XP kullanıyorum fakat Windows7'ye geçmek istiyorum bilgisayarım biraz eski sayılır. Bir iki defa denedim format attım fakat driverları falan yükleyemedim tam verim alamadım bilgisayardan tekrar Windows XP'ye geçtim.
    Ekran ve Anakart Driver CD'leri Windows7'de çalışmıyordu. İnternetten indirmeyi denedim hepsini yükleyemedim.

Ekran kartı: ATI HD Readon 4600 Series

Intel(R) Core (TM)2 Duo CPU
    E7400 @2.80GHz
    2.79 GHz, 3.50 GB RAM

Anakart: ASUS P5QPL-AM
  • yardımcı olacağım
  • merhaba, sadece masaüstü klasörlerinde (simgelerinde yani) önizleme yapılmıyor, ama diğer klasörlerde hiç bir sorun yok. yeni kullanıcı açtım onun masaüstünde de bir problem yok. sorun nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra_091

merhaba, sadece masaüstü klasörlerinde (simgelerinde yani) önizleme yapılmıyor, ama diğer klasörlerde hiç bir sorun yok. yeni kullanıcı açtım onun masaüstünde de bir problem yok. sorun nedir acaba?

sistem geri yükleme yapabilirsin görüntülenen tarihe
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

merhaba, sadece masaüstü klasörlerinde (simgelerinde yani) önizleme yapılmıyor, ama diğer klasörlerde hiç bir sorun yok. yeni kullanıcı açtım onun masaüstünde de bir problem yok. sorun nedir acaba?

sistem geri yükleme yapabilirsin görüntülenen tarihe

evet ama zaten 2 gün önce yükledim windows 7 yi ve bu sorun vardı . mesela klasör özelleştirmeden klasör resmi seçip uygula dediğimde hiç bir değişiklik olmuyor.
  • quote:

evet ama zaten 2 gün önce yükledim windows 7 yi ve bu sorun vardı . mesela klasör özelleştirmeden klasör resmi seçip uygula dediğimde hiç bir değişiklik olmuyor.

o zaman başka bir windows 7 cd siyle yükleyeceksin.
  • Çok güzel bir konu hazırlamışsınız benimde yararlandığım bir kaç konu oldu. Emeğinize sağlık. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronaldinho62

Çok güzel bir konu hazırlamışsınız benimde yararlandığım bir kaç konu oldu. Emeğinize sağlık. :)

teşekkürler amacımız buydu zaten
  • Merhabalar. Sistemimde virus var sanirim. Msconfig açilmiyordu sistem geri yukledim açildi.ama yine açilmiyor arama kisimina birsey yazmak istedigimde msconfig penceresi açik gibi windows sesi veriyor. Combofix lemi taratsam hiç denemedim. Modem açikmi olmali taratirken biraz dikkat gereken yazilimmis. Avg int.sec. var birkaç reklam virus buldu ama sonuç ayni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkin -- 14 Mart 2014; 20:27:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakkin

Merhabalar. Sistemimde virus var sanirim. Msconfig açilmiyordu sistem geri yukledim açildi.ama yine açilmiyor arama kisimina birsey yazmak istedigimde msconfig penceresi açik gibi windows sesi veriyor. Combofix lemi taratsam hiç denemedim. Modem açikmi olmali taratirken biraz dikkat gereken yazilimmis. Avg int.sec. var birkaç reklam virus buldu ama sonuç ayni.

1)Combofix indiriniz.

2)Bilgisayarı yeniden başlatıp bilgisayar açılırken "F8" e basarak güvenli modda açınız.

3)YAPILIŞI : Combofix programını açıyoruz. Kendi yüklemeler yapıyor. Sonra size bir ekran gelecek I accept deyip geçin ve bekleyin Preparing to Run diyecek ve sonra stage 1 den 50 ye kadar kendi tamamlayacak ve en son birtane yazıların olduğu metin belgesi açılacak. Onu kapatıp sistemi yeniden başlatın. Tüm işlem bu kadardır .

4)NOT : COMBOFİX çalışırken arkaplanda hiçbirşey yapmayınız !!

Kolay gelsin

bjk__murat

• Az önce bitdefender kurdum.problem devam ederse dediginizi uygularim. Tesekkurler.hayirli akşamlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.