Beta 1 versiyonuna kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği Windows 7'nin performansı son günlerin öne çıkan önemli tartışma konularından birisi. Çıktığı dönemde ciddi eleştrilere maruz kalan fakat arka arkaya yayımlanan güncellemeler ve Hizmet Paketi 1 ile daha olgun ve oturaklı bir kimliğe bürünen Windows Vista'nın yerini alması beklenen 7. jenerasyon Windows işletim sisteminin yayımlanan Beta versiyonu sistem kullanımı ve uygulama uyumluluğu gibi Vista'nın sık sık eleştirildiği konularda daha olumlu yorumlar alırken performans izlenimleri de yayımlanmaya başladı. DirectX 11 gibi yeniliklerle özellikle donanım tutkunlarının beklediği ayrıca eklenecek yeni özellik ve yapılacak değişiklerle Windows Vista'ya göre daha yüksek grafik performansı sunacağı belirtilen Windows 7'nin Beta versiyonuyla ilgili olarak Xbit Labs bazı test sonuçları yayımladı.
Core 2 Quad Q9300 işlemci, Gigabyte GA-EP45T-Extreme, 2 x 1024 MB DDR3 OCZ PC3-14400 Platinum bellek ve ATI Radeon HD 4870 ekran kartıyla yapılan testlerde yayımlanan 20'ye yakın sonucun çok büyük bir kısmında Windows Vista SP1'in daha iyi skorlara imza attığını belirten Xbit Labs, 4 testte ise Windows 7'nin daha iyi sonuç aldığını açıkladı. Testlerin önemli bir kısmı grafik performansıyla ilgili olmakla birlikte bellek performansında Windows 7'nin önde olması kaynak tüketimiyle ilgili güncellemelerin etkisi olarak değerlendiriliyor. Tabii işletim sisteminin henüz Beta aşamasında olduğunu da unutmamak gerek. Zira grafik performansıyla ilgili olarak Windows 7 için hazırlanacak oturaklı sürücülerle birlikte performans değerlerinde değişiklik olabileceğini belirtmekte fayda var.
vistayı tam sürümde geçer bu işletim sistemi inş...
vista da yaptıkları hataları bildikleri halde "tekelin" verdiği güçle üreticilere baskı yaparak herkese iteledir bu "OS"yi...
şimdi ise sanki vista çok geçerliymiş gibi onunla karşılaştırarak testler veriyolarlar!!!!
windows xp den başka bir işletim sistemiyle kıyaslama(sistem kaynakları kullanımı) yapmadıkça benim için bir önem arz etmiyor
bu zamana kadar okuduklarımla bu testler arasında bir zıtlık var.çogu kişi oyun perfomansının daha iyi oldugunu söylüyordu ama burdaki
testlerde daha kötü.umarım tam sürüm iyi olur
Yayınlanan grafik sürüceleri olgunlaşmadığından Vista SP1, Windows 7'yi geçmeyi başarmış. Windows 7 için kaç kere grafik kartı güncellemesi yayınlandı ki? Bence genel başarımı çok iyi Windows 7'nin. Hemde Beta iken SP1'e meydan okuyor. Ve bence de galip ;) Bilgisayarıma hem Vista'yı hem Windows 7'yi kurdum ve memnunum :)
daha durun bakalım beta da düzeltmeler yapılsın ondan sonra keşke xp de olsaymış.
Tam sürümüyle ve çıkacak paketlerle daha iyi olacağını umyorum Win7'nin
windows 7 xp den iyi olursa 7 ye geçerim olmazsa salla
güzel bi sistem olacak gibi duruyor
bazi arkadaşlar çeşitli başlıklarda w7'nin vista ve hatta xp den daha iyi oyun performansi sunduğunu iddia etmekteydi. umuyorum xbitlabs'in incelemesini gördükten sonra da ayni iddialarda bulunmazlar.
umuyorum son versiyonda sürücülerin de desteği ile gelişir ve en azindan xp'ye yakin bir oyun performansina kavusur. yoksa hala anlamsiz olacak geçiş yapmak.
daha betası bakalım işletim sisteminin... umarım gerçekten çıktığında bu tablodaki gibi olmaz değerler
Şuanlık Sadece ''Windows 7'' Bir Temadan İBaret Demiştik...
Windows Vista Sp1 in Yanına Yaklaşamaz
ALLAH aşkına yav vindows7 desteği olmayan uygulamalarla nasıl ''Windows Vista vs Windows 7''karşılaştırma testi yapmışlar.Hadi onlar yaptı da , pe ki siz buna dayanarak nasıl yorum yapıyorsunuz.YazılImIN dilinden ancak bu kadar anlıyoruz işte... Beklentilerimizde ancak bu kadar olmalı....Şunu söyleyeyim ki çok kocaman bir falso , beklenmedik bir durum olmaz ise , windows7 dönüm noktası olacaktır orası kesin...
Adamlar testi yapmislar, bizde yorumluyoruz ne var bunda. Daha guncel surumu cikarsa onu da ayrica yorumlariz. Win7 resmi olarak cikinca optimizasyon ve driver destegiyle daha iyi bir performans mi gosterir yoksa sisen kodlar ile daha kotu bir hale mi gelir gorecegiz. Kazin iki ayagi var : Guvenilirlik ve performans. Birisi icin ugrasirken digerinden kaybedilebilir.
Birde Win7 su haliyle performans acisindan cok da ustun degil mis. Gercekten guzel birseyler gorunceye kadar gunluk islerde "beles" olan KDE4.2 ye, oyunlarda XP ye devam.
win7 dehşet hızlı diye yaygara koparanlara kapak olsun...
windows 7 64 bit yüklü pcmden yazıyorum.Explorer 8 ,dx11,mediaplayer gibi yenilikler var.Ancak performansa gelince açılış süresi xp ve vista ile yaklaşık aynı vistadan hızlı.Ancak hala performansta xp nin gerisinde.Bu da normal bir durum çünkü arka fonda çalışan oldukça fazla şeyler var.Tercih kişiye kalmış hız isteyenler xp kullansın daha renkli arayüz ve diğer gelişmiş özellikler isteyenler vista yada 7 kullansın.HTCP amaçlı kullananlar rahatlıkla win 7 kullanabilir.Multimedia özellikleri iyi.LCD tv ye bağlama vs xp den ilerde.Am performansa gelince xp yi tek geçerim.
Zamanla optimize edilecektir... Yalnız vistadan çok daha iyi sonuçlar bekliyordum... Şu an vistanın bile bir adım gerisinde gözüküyor.
O kadar uğraşacaklarına Xp yi daha da iyileştirseler ya... Görünümümü eksik misal xp nin ekle güzelce temanı ve mükemmeleştir... Yeni özelliklerin hepsi xp ye uyarlanabilir rahatça... Oturmuş altyapısı ve tanınılırlığı biline xp daha da mükemmelleştirilirdi... Onuda Xp 7 olarak sürseler ne güzel olurdu... misal 30$a terfi edebilseydik o xp ye... Ama nerdee... Xp gibi stabil OS çıkacağını sanmam.
eğer test sonucları objektif ve temiz ise win7 tam sürümleri ile vistayı topragın altına yollar gibi...
bende windows 7 yükleyenlerdenim. şunu söyleyebilirimki xp den çok çok hızlı açılıyor. makinada hem xp hem w7 var xp ye göre gerek açılışta gerekse program açılış süreleri gerçekten çok iyi.