Şimdi Ara

Windows 7 Hal.dll hatası sistem açılmıyor (formatla çözülmüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar windows 7 ultimate 64 bit kurulu 60 gb lık ssd diskim dün gece hal.dll dosyasının bozuk olduğu yeniden yüklemem gerektiği konusunda bir hata verip sistemi başlatmadı. sonrasında 3 kez format attım ama yinede hata verdim. yardım ederseniz sevinirim. çok sıkıcı bir durum...

Windows 7 Hal.dll hatası sistem açılmıyor (formatla çözülmüyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgonen -- 26 Ağustos 2011; 21:35:15 >

• kurulum yaptıgın dvd de sıkıntı olablr
  • 3 farklı orjinal windows 7 cd si dendim. 64 bit'in dışında 32 bit'lik sürümünüde kurdum. problem değişmedi.
  • bios u güncelle.
  • Peki bu farklı dediğin dvd ler hep aynı kalıp dan mı kopyalandı ? Eğer aynı kalıptan koplayandıysa farklı bir yerden win7 temin edip denemek lazım.
  • @nedenSe54
    biosu'u güncelledim.sorunu çözmedi.

@ProbLem!
    hepsi birbirinden farklı windows 7 kopyası biri ultimate 64 bit, biri ultimate 32 bit, diğeri ise home premium 32 bit.

sorunun ssd disk kaynaklı olduğunu düşünüyorum artık...
  • kaç tane ram var?birden fazla ram varsa TEK TEK deneyin format işlemini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam 2'şer gb'lık iki ayrı ram im var. ram kaynaklı olabilir mi ki sorun???
  • Selam ve iyi Bayramlar
    Size şu tavsiyede bulunacağım.
    Kurulum ekranında HDD'nin bölümlerini gördüğünüzde, pencerenin sağ altındaki gelişmiş linkine tıklayın. Orada 100 MB boyutunda ve Windows'un kurulu olduğu alanı göreceksiniz.
    Önce Windows'un kurulu olduğu alanı seçin, pencere altındaki Sil yazan yazıya tıklayın. Oradaki 2 alan birleşecektir. Birleştiği zaman da aynı Sil işlemini uygulayın ve ardından Biçimlendir tuşuna tıkladıktan sonra kurulum başlayacaktır.

Bu şekilde işlem yaparsanız hal.dll hatası almayacağınızı düşünüyorum.

Veya Hiren's boot CD yazılımını indirip bir CD yazdırdıktan sonra, bu CD ile başlatıp içindeki Windows Mini XP'yi çalıştırın ve hal.dll dosyalarını aşağıdaki yerlere kopyalayın. Ama önce USB bellek içine veya HDD'nin herhangi bir bölümüne hal.dll dosyası bulunmalı.

Bu hal.dll dosyası x64 ve x86 sistemlerinde farklı boyutlarda, aynı zamanda winsxs klasörleri içindedir!
    x64 sistemindeki boyut 256 KB
    x86 sistemindeki boyut 190 KB

Hangisini kuracaksanız kopyalama işini de ona göre yapmalısınız! Internetten bulabilirsiniz. Bulamazsanız yardımcı olabilirim..

Kopyalayacağınız klasörler ise bunlar:
    x86 için
    C:\Windows\System32 -->> hal.dll
    C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-hal_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_ad305c8fb7ec5060 -->> hal.dll

x64 için
    C:\Windows\System32 -->> hal.dll
    C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-hal_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_094ef8137049c196 -->> hal.dll

Bu yazdıklarım da olmamışsa, bir bilene götürün bilgisayarınızı kardeş.. Bu iş tam benlik bir olay..

Kolay gelsin..

• Anakart sorunu veya başka donnım da sorun vardır donanım arıza tespiti yaptırın
  • Sorun malesef şuan benim başımda da var. Çözüm deneme olarak yeniden temiz bir kurulum yaptım. Kurulum yaptığım CD'yi değiştirdim. Bu arada 2 tane Windows 7 64Bit Orjinal DVD kullandım. Boot bölümünden HDD ve CD-DVD başlangıç sıralamasını değiştirdim. Windows'u yükselt seçeneğiyle yeniden destekli kurulum yaptım. Malesef sonuç hep aynı. Recovery CD ve Windows Kurulum CD'si ile PC açılıyor fakat başka türlü açılmıyor.
  • harddisk ssd mi? ben bu sorunla tam 6 ay uğraştım da...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.