Şimdi Ara

windows 7 hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam. öncelikle donanınsal görünse de işletim sistemiyle ilgili olduğunu düşündüğüm için buraya açtım konuyu.
    win 7 home bacis kurulu yeni bir laptop aldım. ancak 320 gb olan hd 280gb küsürlerde gözüküyor. bu kadar fark olması normal mi?

ikinci sorum, hd 2 parçaya falan bölmek için win cd si şart mı? yanında vermediler çünkü. başka bi ryol varmıdır.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gncr -- 14 Şubat 2011; 23:59:56 >

• Hem disk bölümlerine bakmak hem de o bölümleri silip oluşturmak için Disk Yönetimi'ni kullanabilirsiniz (masaüstünde "Bilgisayarım"a sağ tıklayarak "Yönet"i seçtikten sonra açılan menünün sol tarafındaki seçeneklerden "Disk Yönetimi"e basın).
    280gb bence de düşük ama yinede Disk Yönetimi'nden toplam kapasiteye bir bakın, belki daha fazladır.
  • bilgisayarımı sağ tıklayınca "yönet" diye bir seçenek çıkmıyor. yazdığın yöntemin "windows 7 home basic" için olduğundan eminmisin acaba? menü farklılıkları olabiliyor sanırım işletim sistemi versiyonlarına göre.
  • Ben pro kullanıyorum. Bu kadar micro bir düşünce ancak microsoft'tan çıkar zaten. Bilgisayar Yönetimi gibi gerekli bir aracı her versiyona eklememek çok mantıksız.
    Disk bölümleri için 3. parti yazılımlar var ama ihtiyacım olmadığı için araştırmadım şimdiye kadar. Biraz bakınayım, bulursam haber veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

Ben pro kullanıyorum. Bu kadar micro bir düşünce ancak microsoft'tan çıkar zaten. Bilgisayar Yönetimi gibi gerekli bir aracı her versiyona eklememek çok mantıksız.
    Disk bölümleri için 3. parti yazılımlar var ama ihtiyacım olmadığı için araştırmadım şimdiye kadar. Biraz bakınayım, bulursam haber veririm.

aratarak buldum disk yönetimini biraz kurcaladım. böldüm de. mantıksal disk olarak ayrıştı ama boyut kısmını yanlış yaptığım için geri almaya çalşıyorum şuanda. henüz başamadım (: internetten bakınıcam ben bulana kadar bi çözüm yazabilirsen de ne ala (:
  • Bölümün üstüne sağ tıklayıp silebilirsin, sonrada yeniden oluşturursun.
    Bana Microsoft'un da günahını aldırdın ya, seni hiç affetmeyeceğim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 14 Şubat 2011; 22:29:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

Bölümün üstüne sağ tıklayıp silebilirsin, sonrada yeniden oluşturursun.
    Bana Microsoft'un da günahını aldırdın ya, seni hiç affetmeyeceğim :)

sil dedikten sonra boş alan olarak gözüküyo ana bölüme geçmiyo. tekrar sil diyebiliyorum orda da bu genişletilmiş bölüm silersenin ulaşılmaz hale gelir gibi bişey diyor. silersem yalan mı olacak o bölüm yoksa ana bölüme mi eklenicek.
  • Bölümü sildikten sonra diğer bölümün üstüne tıklayıp genişletme seçeneğini seçmen gerekiyor diye biliyorum ama hiç denemedim.
  • genişletme seçneğine giremiyorum. küçültme aktif sadece. bir de mesala kalan kısım 250 küsür gb bunun 220 sini falan ayırıp c de sadece işletim sitemini bırakıyım diyorum ama izin vermiyor. 100gb ayırabiliyorum sadece. bunla ilgili yapabileceğim bir müdale var mı?
  • Diski bölersen diskle gelen işletim sistemin silinebilir. 320 Gb.lık diskinde görünmeyen o bölümde işletim sisteminin kurulum dosyaları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Diski bölersen diskle gelen işletim sistemin silinebilir. 320 Gb.lık diskinde görünmeyen o bölümde işletim sisteminin kurulum dosyaları var.

diski böldüm ama bir yanlışlık oldu 30unu bırakıp kalan 250 ayırmak istiyodum ama tam tersi oldu. şimdi 30gblık boş bir alan var bunu tekrar geri birleştirmek istiyorum ama olmuyor. onu geçtik diyelim, benim istediğim oranda bir bölme gerçekleştirmiyor. sadece 100gb civarında bir bölümü ayırabiliorum. bununla ilgi yapılabilecek bir şey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gncr

quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Diski bölersen diskle gelen işletim sistemin silinebilir. 320 Gb.lık diskinde görünmeyen o bölümde işletim sisteminin kurulum dosyaları var.

diski böldüm ama bir yanlışlık oldu 30unu bırakıp kalan 250 ayırmak istiyodum ama tam tersi oldu. şimdi 30gblık boş bir alan var bunu tekrar geri birleştirmek istiyorum ama olmuyor. onu geçtik diyelim, benim istediğim oranda bir bölme gerçekleştirmiyor. sadece 100gb civarında bir bölümü ayırabiliorum. bununla ilgi yapılabilecek bir şey var mı?

Epey kariştırdın galiba laptopun ile gelen kullanma kılavuzlarına bak belki bir çözüm bulabilirsin. inşallah işletim sistemi dosyalarını silmemişsindir.
    Bu konuda ne yapılacağı hakkında bilgim yok yada laptop'un servisine bir danış.

• İşletim sistemi bindiği dalı kesmez, yani bulunduğu bölümü sildirmez korkmayın. C'nin dışındaki 250gb'lık bölümü silince 30gb'lık C ve 250gb'lık bölümlenmemiş alan olmalı. Bu durumda da C'de Bölümü Genişlet seçeneği çıkmıyor mu? Sistem bölümü dışındaki bölüm "bölümlenmemiş alan" olarak gözükmüyor mu?
  • C 250 gb.lık bölümün içinde. yanlışlık orda oldu zaten. 30 gb bomboş duruyor. "mantıksal disk" olarak gözüküyor. silince "boş alan" olarak gösteriyor. C de genişlet seçeneği aktif olmuyor küçültme aktif sadece yine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.