bilgisayarda xp kuruluydu format atıp windows 7 64bit kurdum. xp kuruluyken böyle bir sorun yokken windows 7 de pc boştayken sorun yok fakat cs ve battlefield gibi oyunları açtığımda işlemcinin aşırı ısındığını farkettim. xpde bunu yapmıyordu. amd 5200, 2 gb ram ve 5670 ekran kartım var. sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir. boşta işlemci kullanımı 1 veya 2 , ram kullanımı da 600 mb ı geçmiyor. işlemci bahsettiğim oyunlardan birini açtığımda 70 dereceleri geçiyor ve sonunda bilgisayar kapanıyor baştan başlamıyor bile.
işlemcin yavaş raminde az win7yi bile zarzor çekiyodur o pc win7 enaz zaten 2 gb istiyoki sen bide battale field oynadığını söylüyorsun ya sistemi yükselt yada xpye dön
battlefield konusunda haklısın da counter bile çalıştırmayacak seviyede mi sence? ben yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum araştırdım fakat bişey bulamadım bu konuyla alakalı.
arkadaşlar yok mu neden olduğu konusunda fikri olan kimse?
quote:
Orijinalden alıntı: advacatous
arkadaşlar yok mu neden olduğu konusunda fikri olan kimse?
battlefield neysede cs'de ısınması ilginç gerçekten
cool n quiet özelliğini kapadım denedim yine aynı sonuç. çok arka arkaya olduğundan donanımsal bişeye bağlamadım olayı. xp kuruluyken o.c bile yaptığımda görmedim bu dereceleri şu an normal haliyle cs oynatmıyor yarım saatten fazla. cs oynarken de bakıyorum işlemci %100 kullanılmıyor nasıl ısındığını anlamadım bir türlü. macunu falan da yenileyecem ama ondan yapacağına ihtimal vermiyorum zaten 2 ay olmadı yenisini sürdüğüm. bir de dikkatimi çeken bir şey var bu ekran kartının programı gizli simgelerin olduğu kısımdan kendi kendine sistem simgelerinin olduğu yere çıktığında farkedilecek derecede fan sesinde artış oluyor oyun oynarken baktığımda gizli simgeler kısmında oluyor ama bununla alakalı olabilir mi bilemiyorum.
cpu kullanmı onla alakalı değilde antivirüs olarak eset kullanıyorsan eset çok kasıyor pcleri + 1den çok antivirüs varsa kasar + oyunun pcde yüklü olması bile cpuyu etkiler battale field yüklü o etkiliyordur üstüne csyi açınca kasıyor olabilir yada oyunları oynayıp kapatıyorsun ya pc bi sonrakinde daha hızlı açmak için kendini hazır tutuyor buda performansı etkiliyor girer girmez sadece cs aç dene bakalım eğer gene karsa xpye dönüş yap
ati nin hydravisionu çalışıyormuş görev yöneticisinden kapattım sorun ortadan kalktı yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Windows 7 4 çekirdekli bir sistemde %25 işlemci kullanıyor buda tek çekirdeğe tekabül ediyor.
Yani sizin sistem tek çekirdek olduğundan %90-100 ünü sürekli kullanıyor işlemcinin buda doğal olarak ısınmaya yol açıyor.Ya xp ye dönün yada sistemi upgrade yapın.Sıfır sistem toplama imkanınız yoksa 2.el Q serisi bir işlemci uçurur sizi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme