Şimdi Ara

Windows 7 lisansları hakkında bilgi edinmem gerekiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bizim şirketimizin gebze fabrikada 4 adet pc var. Bu pc'lere windows 7 kuracağız. Ofisteki sistemimizde bırakın serverı, bilgisayarlar arası ağ bile yok. ihtiyacımız da yok. Benim merak ettiğim konu ise:

Windows 7 home premium satın alınsa ofiste kullanmak bu paketin kurallarına aykırı mıdır? Çűnkű box fiyatları gayet makűl ve bizim de işimizi çozecek paket bu gibi gozukuyor. Bir bilgisi olan varsa, paylasırsa cok sevinirim.

Gecen gun de bimex de bir hazır pc gordum. Icınde windows 7 home premium kuruluydu. Satış gőrevlisine bu windows 7 surumunu ofiste kullanıyor olmamızın yasal olup olmayacağını sordum. Yasaldır dedi ama kendisi de pek bilgili gibi degildi. Bir de size sorayım dedim.

• Ben sorunuzu tam anlayamadım. Bir lisansla 4 makineye yasal olarak kuramazsınız. Aile paketi var galiba ama Türkiyede henüz yok. Onun dışında bilgisayarın nerede durduğu önemli değil. Lisanslı bir sistemi istediğiniz makineye kurarsınız. OEM alırsanız hep aynı makineye kurmak zorunda kalırsınız.
  • Home paketlerini birden fazla bilgisayara kuramazsınız. Business (iş) paketlerini alırsanız onlar birden çok bilgisayara kurulabiliyor. Zaten Home Premium'u yalnızca bir bilgisayarda aktif yapar diğerlerinde olmaz.
  • Yok ben anlatamadım kusura bakmayın.

4 bilgisayar için 4 adet box windows 7 home premium edition alsam, home premium edition ofiste kullanılabilir mi? Onu merak ediyorum. Yani işletim sistemini kurarken onayladığımız sőzleşmede home premium edition ofiste kullanılamaz diye bir ibare var mı?

Ofisimdeki dőrt bilgisayarda 4 farklı kutu windows 7 home premium edition kurulu olsa BSA kontrole gelse lisansınız ev için gecerli ofis için değil der mi?

Hani office 2007 home and student edition'u şirketler kullanamıyor ya, yasal değil, benzer bir durum windows 7 home premium edition için de var mı?

Bir de sanırım box dediğimiz windows 7'ler istediğimiz 1 pc'ye kurulabiliyorlar, yani oem değiller kanımca. Box windows'u, gelecekte bilgisayar yenilediğimde, eski pc'den silip, yeni pc'ye kurabilirim sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Kasım 2009; 15:02:36 >
  • Tamam şimdi anladım
    Öyle bir ibare yok Home Premium alarak kullanabilirsiniz, 4 ayrı bilgisayara 4 ayrı paket alacağınız için bir sorun olmaz. Kullanmanızda hiç bir sakınca yok.
  • Cevap için çok teşekkűr ederim. :)

Bir de box windows 7'ler istediğimiz bir pc'ye kurulabiliyor değil mi? Yani oem gibi sadece bir bilgisayara kurulur, sonra o bilgisayardan silinip başka bilgisayara kurulamaz diye bir durum yok değil mi box'da?

Son olarak, gelecekte windows 7 service packler çıkar elbet. Service pack içinde olan windows kopyası bulsam, Box'ta bana verilecek serial keyi kullanarak, kendinden service packli windows 7'leri yasal olarak kullanabilirim değil mi? Bu soru biraz ebűk biliyorum, ama windows xp'de kendinden service packli windows'la, sonradan service pack kurulmuş windows arasında ciddi bir stabilite farkı oluyordu. O problemi win7'de cozemezlerse diye, şimdiden bileyim istedim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Cevap için çok teşekkűr ederim. :)

Bir de box windows 7'ler istediğimiz bir pc'ye kurulabiliyor değil mi? Yani oem gibi sadece bir bilgisayara kurulur, sonra o bilgisayardan silinip başka bilgisayara kurulamaz diye bir durum yok değil mi box'da?

Son olarak, gelecekte windows 7 service packler çıkar elbet. Service pack içinde olan windows kopyası bulsam, Box'ta bana verilecek serial keyi kullanarak, kendinden service packli windows 7'leri yasal olarak kullanabilirim değil mi? Bu soru biraz ebűk biliyorum, ama windows xp'de kendinden service packli windows'la, sonradan service pack kurulmuş windows arasında ciddi bir stabilite farkı oluyordu. O problemi win7'de cozemezlerse diye, şimdiden bileyim istedim. :)

1. box lar aynı anda sadece 1 makinaya kurulabilir yani eski makinandan kaldırıp yeni bir makinaya kurabilirsin

2. önemli olan lisansın yasal olmasıdır yani onu satın almış olmandır. ileride herhangibir yerden buldugun (internet korsan vs ) dvd ile kendi lisansını kullanarak kurulum yapabilirsin ama sana tavsiyem temizliginden emin olmadıgın dvd ile kurulum yapma bu tür neoldugu belli olmayan dvdlere trojan vs zaralıar yerleştirilebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2-3 Sistem hakkında bilgi lazım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • laptoplarda hep home premium yuklu geliyor. nadiren ultimate, daha da nadiren professional. e o zaman bunlari alanlar ofiste kullanamayacak mi? tabii ki kullanacak. lisanslarda pc ya da laptop ayirimi yok. ancaaaak BSA is yerlerinde HP degil business kullanilsin istiyormus, bu istekleri yasal degil, zorlayamazlar, ama diretiyorlarmis. sizin muhatabiniz aldiginiz kutudan cikan lisans sozlesmesidir. BSA'i takmayin.

kutulu windows alirsaniz ileride PC degistirdikce sinirsiz olarak kullanabilirsiniz, tabii ki ayni anda tek bir PC kullanabilir o urun kodunu. Ve ilk 3 aktivasyondan sonrakileri sadece telefondan yapabilirsiniz, internete kapaniyor. ama merak etmeyin zorluk cikarmiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.