Şimdi Ara

Windows 7 On Gün Sonra Çıkıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7'nin çıkış tarihleri resmi olarak açıklandı. 10 gün sonra ilk RTM paketleri dağıtılmaya başlanacak.

Windows 7 On Gün Sonra Çıkıyor!!!
    http://mshowto.org/index.php/haberler/653-windows-7-ne-zaman-cikacak.html

Tesekkurler,

• Resmi sitesinde ilk RTM nin tamamlandığı yazıyor bu piyasya çıkacak anlamına mı geliyor ki? Sanırım RTM ilk ticari sürüm,satışa çıkacak ilk ürün değil mi?
  • Evet ürün şu anda hazır ve belirlenen tarih bekleniyor,
  • hadi ya gerçekten mi :D
  • Herkesin bekledigi haber sonunda resmi agizdan duyruldu. Ama bu hemen elimizde olacak anlamina gelmez. RTM surumu 7600.16385.090713-1255 surum numarasini tasiyor ve aslinda 10 gun once tamamlanan bu surumun neden daha sonra cikacagindan hafifce bahsedeyim. Oncelikle haber kaynagim micosofttech ve microsoft a yakin sitelerdeki forumlar oldugu belirteyim yani ben onlarin yalancisi olacagim :)
    Olay su RTM denen aslinda final olmayan ama final surum gibi calisacak olan bilgisayar ureticilerine verilmek uzere derlenen bir surumdur. Genel surumden farki PC ureticilerinin kendine has ozellikleri barindirmasi, program ve donanimlarini ona gore ayarlamasi icin bazi acik kaynak kodlarina sahip olmasidir. Genel surumdede yine bu kodlari kullanabilirsiniz ama tabi biraz urasmak gerek. Herneyse bu aciklamaya aslinda gerek yoktu ama yinede yazmis olayim dedim.
    Peki hazir olan surum neden bekletiliyor? Bu sorunun cevabida Microsoft ta sakli Vista daki "hadi hazir alin buyrun" dediler ama millet Vista nin cikisini yeni aldigi notebookta yuklu geldiginde anladi. Ayrica henuz bu surum uzerine uretici firmalardan gelecek feedback e gore gerekli duzeltme ve ayarlamalari yapmalari icin onlara zaman kazandirmis olacak. Bir nevi uretici firmalar beta user olacak :)
    Microsoft aslinda bu surumun reklamini yaparak bir yandan satis grafigini artirip bir yandanda eksiklerini gidererek Vista da yasadigi talihsizligi engellemeyi hedefliyor. Yani sonuc olarak sabirli olmakta fayda var deyip torrent sitelerine dusen bu surumden kacimak gerektigini hatirlatiyorum. Hernekadar %50 dogru version olma payi olsada core icerisine yerlestiren trojan yada viruslu bir win7 yi bilgisayariniza yuklemenizi onermem. Hepsi bu sekilde degildir ama ben win7 kullandim diyebilmek icin bu riski aldiginiza degmez. Sonucta virus koruma programclari bile hackerlardan yavas calistigi icin onelikle win7 nin core yapisini taniyip daha sonra onu koruyabilecek programlar ureteceklerdir. Bu progralarin en saglikli calisan versiyonlari ise Kasim ayinda kullanilabilecek. Iyide bu kadar sure nasil bekleyecegiz korumasiz demeyin cunku asil oldurucu nokta burada devreye giriyor oda Microst un bedava virus programi. Beta testlerinde o kadar basarili bir koruma sagladiki (win7 icin) bircok antivirus sirketi isyan bayraklarini cekti. Sonucta MS kendi cekirdek yapisini iyi bildigi icin onu nasil kormasi gerektiginide biliyor.
    Benim bildiim ve duydugum bu kadar. Yanlis yapmi olabilme ihtimalimde var ama bircok yerde bu bilgilerden daha fazlasi olmadigi kesin cunku bir program ile ilgili en iyi yorum ve dogru haberler o programin halka satisindan 3 ay sonra belirlenir. Ve dikkat edin butun windows surumlerinin SP1 calismalari 3ncu aydan sonra baslar :D

• Merhaba tekrar,

Aslında durum tam bu sekilde degil, RTM (Release To Manufacturing) anlam itibariyle artık satışa hazır ürün anlamını taşımaktadır Microsoftça'da. Yani Microsoft artık ürünü hazırlamıştır ve bir takım ekstra işleri gerçekleştirmektedir, örneğin bayilere (bimeks, teknosa...) dağıtımını yapar, üreticilere (vestel, casper...) dağıtımını yapar, MSDN ve Technet'te linkleri hazırlar. Aynı zamanda MVLS sitelerinde erişebilecek müşteriler için linkler oluşturulur ve liste bu ve benzer işlemler ile uzayıp gider.

İkinci konu ise bu dağıtım esnasında ki ürün kesinlikle çıkartılacak son BUILD numarasına sahip versiyondur ve tekrar değişmeyecektir. Üreticilere giden üründe ise kod kesinlikle açık şekilde verilmez (zaten Windows bir açık kaynak kodu değildir), ürün üreticilere gönderilir ve üretici oturur ürüne uygun driver yada yazılım hazırlıkların yapar, test eder, inceler, kendi yazılımlarını ya da durumunu geliştirir.

Rapid ya da benzeri yerlerde şu sıralarda RTM diye verilen bazı Windows 7 içerikleri mevcut fakat bunlar gerçek versiyon olmayı bir kenara bırakın (Registry'den BUILD numarası kolayca değiştirilebiliyor) içerisinde genelde zararlı kod ya da rootkit bulunduran source'lar. Dikkat etmekte fayda var bu ve benzer durumlara. Dikkat etmez isek ne olur, çok basit, yurt dışına en çok spam (yada benzeri) yapan ülkelerin başında Türkiye gelir, Telekom'un neredeyse bütün ADSL IP blokları yurt dışında bloklanır... Bu yazdıklarım şu anda zaten yaşanan en basit sorunlar. Crack'li yazılım sevdası sıkıntılı bir iş kısacası.

Ve son olarak kişisel kanım Windows 7'nin daha piyasaya çıkmadan, Vista ve XP'yi tahtlarından ettiği yönünde ve şu anda Türkiye'de görünen durum, neredeyse tüm kurumların ve son kullanıcıların bu yeni işletim sistemini çok sevdigi yönünde,

İyi günler, iyi çalışmalar...

Emre Aydın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreaydn -- 24 Temmuz 2009; 2:56:02 >

• Haberler başlığını kullanalım lütfen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.