Şimdi Ara

Windows 7 RC kullanıma sunuldu (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.645
Cevap
1
Favori
122.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: X Files

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

PEKİ MİCROSOFT NELERDEN VAZGEÇTİ ?

Vista gerçekten fiyaskomu oldu ? yoksa Windows 7 de bazı şeylerden ödünmü verildi ?

Koskoca Micro$oft acaba vista işletim sistemini yazarken gerçekten hatalar yaptı ve Windows 7 ile bu hatalarını düzelttimi ? Yoksa gelen talep ve tepkilere göre hareket ederek olması gereken bazı özellikkleri devre dışımı bıraktı ?

Bu soruların cevabı olacakmı ? yoksa bilinmeyen sırlar olarak kalacak mı ?

Mustafa Abi;

Microsoft çuvallamadı. Çünkü kendi yaptıklarının ne derece iyi veya kötü olduğunu zaten biliyorlardı. Amaçları da sadece infial oluşturup geçişi sağlamak tı olay bu kadar kısa yorumlanabilir. Vista nın SP1 den önce kötü olduğunu kabul ediyorum. Ama SP1 den sonra toparlandı, iyi sayılamayacak gibi olsa da en azından vasat bir işletim sistemi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Hatırlayın, XP ye SP 2 ilk çıktığı zamanlar aynı yorumlar yapılmıştı öyle değil mi ? SP2 de ki güvenlik duvarları yüzünden çok şikayetçi olmuştuk birde driver problemleri vardı. Ama hem yamalar ile hem de hem de S3 ten sonra cidden çok tatlı bir hale gelmişti XP.

XP yi ilk çıktığındaki minimum sistem gereksinimleri ile kullanmak şu anda neredeyse mümkün değil. buda Service Packlerin getirdiği yük doğrultusunda. Eğer XP SP3 lü hali gibi çıksaydı 98 den sonra veya ME den sonra inanın aynı sorunlar baş gösterecekti.

Zaten geçen bir yazımda daha bahsettim, Eğer Yeni Türk Lirasına geçiş ve dos tabanlı programlardan Windows tabanlı programlara geçiş olmasaydı bu kadar kolay yayılamazdı XP veya bu denli kolay kabul görmezdi.

Söylediklerine aynen katılıyorum.Vista şöle böle diyorlar.Ben bile neler çektim.Biraz alışınca ve adam edince iş bitiyor.Uac saçmalığı var,birde disk birleştirme Xp ye göre kötü olmuş.Ben bunun dışında bir eksiğe rastlamadım.Vista çok iyi demiyorum ama şuan üst düzey sisteminiz varsa Vista 64 bitten başka alternatif de yok.Seven 64 bit RC çıktı ama şuan ben bile indirdim ama kurmadım bekliyorum biraz daha iyileşşin diye.Şuanda kullanılacak Vista 64 bit en iyi işletim sistemi.

Ancak şuda var özellikle Vista'nın laptop'ta kullanımı çok kötü.Seven'ın erken gelmesinin en büyük etkenlerinden biri bu.Bir laptop yetkili servisi olan bir abim var adam Bill Gates'e Vista'yı çıkardı diye ne dualar ediyor.Adam işlerimiz o kadar açıldı ki anlatamam diyor.Buda Vista'nın ne kadar tartışmaya açık olduğunu gösteriyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 6 Mayıs 2009; 11:26:46 >
  • arkadaşlar şimdi indirmeye başladım nasıl türkçe yapabilirim teşekürler windows 7 32 bit
  • beta da asus m3a32-mvp deluxe kartın wireless driverını tanıtamadığım için vistaya geri döndüm rc sürümünü indirdim akşam kuracam umarım bunda bir sorun çıkmaz
  • Olay Vista tartışmasına dönmüş. Ben windows 3.1 'den bu yana tüm işletim sistemlerini kullandım. Yaşım 33. Şimdi,

Bu güne kadar en rezil işletim sistemi windows vista değildir. Bunu yazanların yaşı oldukça ufak sanırım. Windowsun ilk düzgün çalışan işletim sistemi windows 3,1 dir. Vista düzgün bir sistem ve yapılandırma gerektiriyor. Ben AMD 4200 ve nvidia 6600 ile herhangi bir sıkıntı yaşmadan kullandım.

Vista 'da hata neydi ?

Vista 'da esas suçlu bana kalırsa intel 'dir. Ekran kartı piyasasının hemen hemen yarısını onboard ürünleri ile kontrol ediyor. Ve bu ürünler vasat ötesi. Malesef ki bu ürünlere microsoft Vista onayı verdi ve bu sonraki zamanda ciddi sorunlar oluşturdu. Vistanın tutmamasını temel sebebi inteldir. Satılan bilgisayarların yarısı vistanın gereksinimlerini karşılamaktan uzaktı.

Windows 7 'de ise 2 gündür kullanıyorum ekran kartının önemi daha da fazla. Kesinlikle işlemciden çok ekran kartına yatırım yapmak gerekir. nvidia ceo 'da buna değindi. İşlemci olarak AMD 4200 kullanıyorum. ve cpu kullanımına bakıyorum bir abartı yoğunluk yok. Ama ekran efektleri çok kullanılmış ve yapısı gereği iyi bir ekran kartı ile çok daha verimli olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

Açıklama için teşekkürler hocam , ben xp kullanıyorum şimdi gidipte diger sürücüye direk kursam şimdi çalısırmı yoksa dedigin gibi xp'm uçar mı ? Yani kurulumları baştan mı yapmam gerekiyor ? ( birde tavsiye ediyormusun yoksa xp ile devam mı diyosun,sorunsuz sorunsuz)

kurulu ise yeniden kurmaya gerek yok, farklı bir bölüme w7 kurabilirsin, böylece açılışta hangisine girmek istediğini soracaktır. Tavsiye konusu görecelidir. Kendi sistemimde ( panelde yazılı ) şu anda 32 bit kurdum. Gerekli gördüğüm ıvızr zıvır programları kurdum ayarları yaptım. Herhangi bir soruna rastlamadım. Driver konusunda da kendi kullandığım donanaımlar açısından sorun yok. Ama Xp kadar kullanışlı diyebilirim. Şu anda x64 sürümünü indiriyorum.Onuda farklı bir bölüme kurmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 6 Mayıs 2009; 11:48:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

Açıklama için teşekkürler hocam , ben xp kullanıyorum şimdi gidipte diger sürücüye direk kursam şimdi çalısırmı yoksa dedigin gibi xp'm uçar mı ? Yani kurulumları baştan mı yapmam gerekiyor ? ( birde tavsiye ediyormusun yoksa xp ile devam mı diyosun,sorunsuz sorunsuz)

kurulu ise yeniden kurmaya gerek yok, farklı bir bölüme w7 kurabilirsin, böylece açılışta hangisine girmek istediğini soracaktır.

Hocam demek istedigini anladım sanırım , ama su konuyu baştan okuyayım dedim arkadas bir problem yaşamış.Aynısını yaşamayayım ? ( Demekki yedek almak zorundayız kurmadan )

quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

Haydaaa

Bilgisayarı yeniden başlatınca, İşletim sistemi seçenekleri menüsü gelmesi gerekiyordu gelmiyor

Daha önce XP kullanıyordum. Win 7'yi Diskin başka bölümüne kurdum. Ama seçim menüsü gelmedi. XP'yi açmak istiyorum. Ne yapacağım şimdi

• 64Bit Win7 Nasıl Türkçe yapabilirim?
  • Bu konu hakkında şöyle bir açıklama yapayım. Birden fazla işletim sistemi kurarken genelde insanlar farkında olmadan biostan ikinci diski Primary olarak ayarlıyorlar. Bu şekilde kurulan işletim sistemi diğer diskten bağımsız kurulduğu için işletim sistemi seçenekleri menüsü gelmez. Bu arkadaşımızda böyle bir hata yapmış olabilir farkında olmadan.

Yani eğerki birden fazla diskiniz var ise ve biostan yapacağınız tek ayar CD/DVD Boot önceliğidir. Bunun dışında disklerle ilgili bir değişiklik yaparsanız yukarıda bahsettiğim durum olur. Ha tabi illa böyle olmuştur demiyorum, sonuçta RC sürümden bahsediyoruz. Bir hatada oluşmuş olabilir.

Arıca yedek almaya gerek yok. İşletim sistemine giremiyor olmanız dosyalarınıza erişemeyeceğiniz anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 6 Mayıs 2009; 11:58:11 >
  • Sagol hocam.Yedegi şu amaçla dedim,hani istedigim gibi olmaz ise yada önceki sistem çalışmaz ise direk formatı yer anlamında.
  • Windows 7 ye Alcohol kurabilen oldu mu? bir çok ilaç denedim bir türlü kuramadım. Kurabilen var ise bana yardımcı olabilir mi?
  • Celeron 2.6 GHZ + FX5200 + 256 mb ram +37 gb harddisk var. Çalışır mı
  • çalışmaya çalışır...:))
  • Vistadan memnundum ancak harddisklerde sorun yaratıyordu ne hikmetse..SÜrekli bir diski durdurup yeniden başlatma gibi değişik birşeyler yapıyordu ve kasılıyordu bazen..windows7 yükledim ve sorun ortadan kalkdı,kolay kolayda dönmem vistaya yada xpye bir daha..

Bütün driverler vs herşey sorunsuz yuklendı tek arcsoft total media theater adlı bir program uyumsuzluk yaptı win 7 ile..Yeni versiyonu çıkcakmış o programında onuda kurduktan sonra hiç eksiksiz bir işletim sistemi olacak benim için..
  • XP'de bile kasıntı yapıyor sistemim Windows ME'ye dönücem
  • vistaya göre biraz daha performanslı bu işletim sistemi,vista microsoft tarafından ara geciş olarak kullanıldı gibime geliyor
  • Arkadaslar yukarıda da sorulmus kımse cevap vermıyor, wındows 7 yı nasıl Turkce yapacagız. 2. sayfada arkadasın verdıgı cab uzantılı dosyayı ındırdım. Ne yapmam gerekıyor?
  • arkadaslar ust konuda detaylı sekılde anlatıldı ust konuyu takıp edınız bu konu sadece windows 7 rc kullanıma sunuldu baslıklı konu
    quote:

Orjinalden alıntı: Kuva-i milliye

Arkadaslar yukarıda da sorulmus kımse cevap vermıyor, wındows 7 yı nasıl Turkce yapacagız. 2. sayfada arkadasın verdıgı cab uzantılı dosyayı ındırdım. Ne yapmam gerekıyor?
  • windows7 rc 64 bit kurdum şimdiye kadar gayet seri bir şekilde çalışıyor vistadan daha iyi olduğu kesin,vistada en can sıkan saçma özellikleri çok güzel bir şekilde makyajlamışlar
    beni en çok etkileyen ise 1 tane bile driverı kurmak zorunda olmayışım windows ilk açıldığında bütün driverlar kurulu olarak hazırdı hatta usb wireless cihazım var bu aletin vista 64 bit sürücüsü yoktu baya işkence çekmiştim tanıtabilmek için ama windows7 kurduktan sonra cihazı usbye taktım 5 sn içinde tanıdı kurdu ve çalışmaya hazır hale geldi gerçekten inanılmaz vistadan bıkıp xp kullanan herkese tavsiye ederim kesinlikle pişman olmazsınız 10 ay bedava yasal windows7 bence kaçırmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kuva-i milliye

Arkadaslar yukarıda da sorulmus kımse cevap vermıyor, wındows 7 yı nasıl Turkce yapacagız. 2. sayfada arkadasın verdıgı cab uzantılı dosyayı ındırdım. Ne yapmam gerekıyor?

Burada !

http://forum.donanimhaber.com/m_31367738/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Mayıs 2009; 12:42:38 >
  • quote:

Anakart: FOXCONN - BLACKOPS
    İşlemci: INTEL® CORE 2 EXTREME Q9650 2.83 GHZ
    Ram: 4GB DDR3
    HDD: Samsung 320Gb

Nasıl Çalışır?

Çalışmaz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.