Şimdi Ara

Windows 7 Sata driver entegre edilmeli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar acer laptopa format attım ama bilgisayar bazı zaman acılmamaya baslıyor windows acılıs ekranında kalıyor. attığım format cdsınde sata driver entegre değil galiba. Windows 7 de sata driver gereklimidir. HDD everestten baktığımda Sata 2 gozukuyor. Sata hddlere format atmak değişik midir ?

• Format atıp işletim sistemine kadar girebiliyorsan ve sorun çıkmıyorsa sonrasında gerek yoktur.Ama sorun var diyorsun arasıra takılıyor diyorsun. İşletim sisteminde neler yülü bilemiyoruz. laptobunun marka modeli nedir ? bu ısınmadan olabilir içini temizleyebilirsin fanları kanalları. laptobun biraz eskiyse içinde fazla başlangıçta kurulu program bırakmamanı öneririm.laptobun düzensiz kapandıysa bu gibi problemlerde olabiliyor.Win7 update yapmayı unutma. şimdilik aklıma gelenler bunlar. Birebir görmeden kimse kesin konuşmaz.
  • Acer 5742g modelı 1 ay once aldım laptopu ısınmadan olacağını sanmıyorum. Format attıktan 1-2 hafta gıbı bı sure ıcınde sorunsuz calısıyor ama sonrasında wındows baslangıc ekranında donuyor su andada gec acılıyor. Başlangıçta kastırcak kadar program yok. IDE modunda attım formatı. Format atabılıyorum yanı bı sıkıntı yok SATA driverlerini windows üzerindeyken kursamda oluyor değilmi bi zararı olmaz heralde.
  • windows 7 cd sinde sata sürücüleri dahil donanım sürücüleride bulunmakta. kurulum yaptıktan sonra çoğu driverı kendi kuruyor zaten. sata ise kurulu olmasa zaten mavi ekran verirdi, hiç kuramazdınız. sorununuz satadan değil farklı bir şeyden kaynaklanıyor.donanımsal olduğunu da sanmıyorum, donanımsal olsa ilk kurulum yaptığınızda sorun çıkardı. eğer ilk kurduğunuzda normal çalışıken 1-2 hafta sonra bozuluyorsa ya kurduğunuz bir program buna neden oluyordur, veya virüslü bir dosyanız var onu çalıştırdığınızda bilgisayara yayılıp yavaşlatıyordur veya windows update yapılmışsa bir güncelleme buna neden oluyor olabilir. formattan sonra farklı bir antivirüs kurun. windows update yapmayın, virüssüz olduğundan emin olduğunuz dışında başka hiç program kurmayın özellikle cracklı şekilde. bide bu şekilde 1-2 hafta deneyin derim.
  • Teşekkürler hocam birde öyle deniyeceğim. Açılışta da bir şey dikkatimi çekti wireless ışığı yanmadan windows logosunu geçmiyor. uzun süre bekledikten sonra wireless ışığı yanıyor ve windows o şekilde anca açılıyor.
  • bilgisayar wirelessin başlamasını bekliyor. eğer geç başlıyorsa wireless driverını güncelleştirmeyi dene.
  • acerın sitesinden indirdim güncel olması lazım ama 2 tane driver var bi broadcom bide atheros ıkısınıde kurdum acaba bi çakışma olabilirmi .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kurarken hata vermediğine göre biri wireless diğeri ethernet içindir, sorun olmaz ama notebook markaları sitelerinde en son driverları bulundurmaz. notebook aldığında hangi driver kuruluysa o driver vardır sitesinde, wireless adabdörünün modeline göre kendi sitesinden indirmen gerekiyor. yani atheros veya broadcomum sitesinden. tabi benimki sadece tahmin, wirelessin geç başlaması driver değilde ayarlarla ilgili de olabilir. sistem optimize programlarıda mevcut (advanced system care, tune up gibi) onlarla sistemi taratıp açlışı hızlandırabilirsin. kesin birşey söylemek zor.
  • Sağol hocam ilgilendiğin için AHCI mod ile temiz bi format daha atıyım ben en iyisi .
  • Laptobu asla ıde moduna alma yeni sata sürücüleri ahcı yı destekler onun için sorun çıkarır aynısı bende olmuştu .
  • öncelikle ahci modunda yeniden yükle win7 yi ayrıca acerın sitesindeki driverlar farklı versiyonlar içinde farklı markalardaki iki adet wifi kartı için sürücü barındabiliyor.önerim everest programı ile wifi kartının modelini öğren ve driverı ona göre indir ayrıca bios kısmına bi bak bakalım güncel çıkmış olan bios olabilir çıkmış ise güncellemeni şiddetle tavsiye ederim
  • Hocam bios güncellemesinden pek anlamam nasıl kurulur . Bios kısmındada bi kaç tane guncelleme gozukuyor acerın sıtesınde.

bide soyle bir uyarı gıbı bişey var : Updating an incorrect BIOS may cause harm to your system. We recomend that you only do this after being instructed by one of our Customer Care representatives. By using these updates you agree to accept the possibility of product failure.
  • o uyarı hepsinde yazıyor bilgi amaçlı modelinizi düzgün olarak seçiniz yanlış modeli seçmediğinizden emin olunuz.sonra işletim sistemini seçiniz.bios sekmesine gelin ve en güncel sürümü indiriniz en yukarıda olanı.
    indirdikten sonra zip dosyasından çıkarınız açık olan diğer tüm programları kapatın piliniz tam dolu ve şarjda iken 64bit işletim sistemi kullanıyorsanız winflash64 yazanı 32bit ise 32 yazanın içine giriniz winflash diye exe dosyası var ona sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır deyin o kendisi yükler ve yeniden başlatır bilgisayarı işlem tamamdır
  • Hocam Çok Teşekkürler yardımcı olduğun için Format attım BİOSuda en kısa zamanda güncelleyeceğim
  • Hocam ertesi gün açmaya çalıştığımda yine açılmadı. başlangıç onarmaya geçiyor otomatik olarak ve onarma raporlarına baktım sistem dizini olarak D:/Windows gözüküyor. Disk yönetiminden baktım hem C: hemde D: birincil olarak ayarlı. Acaba Windowsu D: ' den mi çağırıyor o yuzden açılmıyor olabilirmi ?
  • iki sürücününde primary yani birinci olması normal bende de öyle zaten harddiskinizde sorun olabileceği aklıma geliyor önemli verilerinizi alıp harddiski komple silin yeniden bölüm oluşturarak c ye yükleyin bakalım bide
  • Hocam acaba donanımsal bir problem olabilirmi format attıktan hemen sonra gayet düzügn bir biçimde çalışıyor ama ertesi gün ne oluyosa pcde kasılmalar başlıyo hdd ışığı sureklı yanıyor en ufak bır pgragramda bile yanıt vermiyor. şimdi sadece driverler kurulu bakalım bide sadece böyle kullanıyım.
  • dediğim gibi hdd arızalıda olabilir aklıma başka bi sorun gelmiyor denemeden bilemezsiniz hdtune ile badsector taraması yapın bi
  • bu kadar hatanın çok sorun açabileceğini sanmıyorum ama yinede farklı donanımlarla denemenizde fayda var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.