Anakartım ASUS-P5G41-M-LX Windows 7 kurmaya başlarken benden driver kurmamı istiyor hard disc'le beraber bir cd gelmedi nasıl çözebilirim bu sorunu ?
Hard disc yeni alındı.
Sorun Windows 7 ile değil de daha çok anakart ayarlarında gibi. Anakartın BIOS ayarlarına girip disk tiplerinin sisiteme ne şekilde gösterileceği (IDE mod, SATA MOD, soft raid vs.) ile ilgili bir ayar olması gerek. Bu ayarları bir kurcalayabilirsin.
İkinci olarak Bazı anakartlarda SATA girişleri farkı çip setlerine bağlıdır. Bu portları kullanmak için driver kurman gerekebilir. Diskin takılı oldu sata portunu değiştirerek kullanmayı dene bir de.
En azından 2 adet port direk sistemin tanıyacağı şekilde yerleştirili gelir.
herkese selamlar öncelikle. durumumla ilgili arama yaparken bu konuyu bu buldum. şu an aynı sorunu yaşamaktayım. geçtiğimiz günlerde zorunlu olarak anakart değiştirdim ve asus p5g41m lx aldım. öncekii anakartımı kullanırken rahatlıklawindows 7 yüklerken şu anda windows 7 kuramıyorum. hdd arkadaşla aynı. win 7 yüklemesi başladığında dil seçiminden hemen sonra gelen yükseltme veya özelkurulum secenekleri gelmeden sürücü secme ekranı geliyor ve yüklenecek sürücü bulamıyor. ne yapmalıyım yardımcıolabilirseniz sevinirimşimdiden teşekkürler.