Şimdi Ara

Windows 7 sistem Geri Yükleme sorunu ve 0x8007007B hatası giderme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün bilgisayarımı formatladım. işletim sistemim windows 7 Pro. fakat bir türlü sistem geri yüklemeyi açamadım. sürekli "Dosya adı, dizin adı veya birim etiketi sözdizimi hatalı" "hata: 0x8007007B" hatası veriyordu. işletim sistemim lisanslı olmasına rağmen ve ürün etkinleştirmeyi yapmama rağmen bir türlü sistem geri yüklemeyi açamadım. biraz araştırınca microsoft'un yardım sitesinden bu sayfaya ulaştım =>http://support.microsoft.com/kb/929826/tr

bu sayfada sadece hata kodunun nasıl giderileceği anlatılıyor. lisanslı ve etkinleştirilmiş olmasına rağmen sistem geri yüklemenin neden çalışmadığı bu sayfada açıklanmıyor. ilk önce sistem geri yükleme ile yazılım lisansı arasında bağlantı kuramadım ama buradaki yönergeleri okuyunca windows'un düzgün çalışması için gereken bazı dosyalarının kurulum sırasında yüklenmediğini tespit ettim.

en sonunda cmd komut istemcisinden slmgr komutunu çalıştırarak sorunu çözdüm. sanırım microsoft korsan yazılıma karşı ve/veya lisans anahtarının çalınmasına karşı bu tip alakasız yöntemlerle kullanıcılarını canından bezdirmeye devam edecek

benimle aynı problemi eminim bir sürü insan yaşıyordur diye düşünerek bu konuyu açmaya ve çözüm yöntemini paylaşmaya karar verdim.

öncelikle geçerli bir lisans anahtarınız olmalı. başlat menüsünden donatılara giderek "komut istemi" uygulamasına farenin sağ tuşu ile tıklıyoruz ve yönetici olarak çalıştır seçeneği ile komut istemcisini açıyoruz. açılan pencereye sırası ile aşağıdaki komutları yazıyoruz;

slmgr /ato ( windows etkinleştirme komutu)

slmgr /rilc (sistem lisans dosyalarını yeniden yükleme komutu)

bu iki komuttan sonra gereken lisans dosyaları windows sistem klasörüne kopyalanıyor ve sorun çözülüyor. eğer lisansınızın son durumunu görmek isterseniz;

slmgr /dlv komutunu kullanabilirsiniz. windows 8 sürümlerinde de bu yöntemi kullanabilirsiniz. umarım birilerinin işine yarar.

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafz -- 26 Temmuz 2014; 16:36:09 >

• tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.