Şimdi Ara

Windows 7: Sürekli Açılan Recovery Kapatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7 Starter yüklü olan Acer Extensa 5635Z marka bilgisayarıma Windows 7 Home Premium(x86) kurdum. Uzun bir zaman sonra bilgisayar açılmamaya başladı. Her açılışta "Windows is loading files" yazısı çıkıyor ve ardından "eRecovery Manager" açılıyordu. Windows'a bir türlü ulaşamıyordum. Her kapatıp açmamda aynı şeyler... Aslında format atıp kurtulabilirdim ama önemli dosyalarım olduğu için format atmak en son çözümdü. Recovery managerı kapatmanın yolunu bulmak için internetin altını üstüne getirdimse de bir çözüm bulamadım. Elimdeki windows dvdsi ile bilgisayarı başlatıp, başlangıç onarma yaptım ama o da bir işe yaramadı... derken bir çözüme ulaştım. Bu sorun yüzünden mağdur olabilecek kişileri de düşünerek çözümü paylaşmak istedim.

Bize gereken tek şey sağlam bir windows 7 kurulum dvdsi veya içinde windows 7 kurulumu olan bir flash bellek, hafıza kartı vs...

Eğer hazırsak çözüme başlayalım:

Windows kurulumunu içeren aletimizi bilgisayara takıyoruz

Sonra bilgisayarı ilk açtığımızda (genellikle F2 tuşuna basarak açılır) bios menüsüne girip boot sekmesi altından yükleme önceliğini içinde windows kurulumunu barındıran aletimize (dvd, flash bellek, hafıza kartı vs.) veriyoruz. Ardından değişiklikleri kaydedip bios menüsünü kapatıyoruz (genellikle F10 tuşu ile yapılır).

Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra aletimizi görüyor. "Windows is loading files" yazıyor ve karşımıza windows 7 kurulumu geliyor. Öncelikle dil seçim penceresinden dil seçip "ileri" düğmesine basıyoruz. Sonra yüklemeyi başlatma ekranı geliyor. Sol alttan "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğine tıklıyoruz. Bilgisayar tarama yapıyor ve bilgisayarda yüklü olan windowsu buluyor.

"İleri" tuşuna basıyoruz ve karşımıza bir çok seçenekten oluşan bir menü geliyor. Bu menüden "Komut İstemi" seçimini yapıyoruz ve karşımıza siyah bir pencere açılıyor. Oraya önce "bootsect.exe" yazıp enter tuşuna basıyoruz bazı yazılar çıkıyor. Sonra da "bootsect /nt60 ALL /mbr" yazıp entera basıyoruz. Bazı yazılar daha çıkıyor (Dikkat: Çifttırnak işaretlerini yazmayın, sadece tırnak içindekiler yazılacak). Sonra bu siyah pencereyi kapatıp sağ alttan "Yeniden Başlat" seçeneğini seçiyoruz. Bilgisayarımız yeniden başlatılıyor.

Açlılır açılmaz yine bios menüsüne girip boot sekmesi altından önceliği harddiskimize veriyoruz. Kaydedip çıkıyoruz ve işlem tamamdır

• eline koluna yüreğine sağlık kardeş. hayat kurtardı bu paylaşımın. elimde bir arkadaşın pc si var, bad sector vs. vardı günlerdir temizliyorum falan neyse cillop gibi kurdum ve birden bire aynen anlattığın gibi oldu. şimdi deniyorum. tekrar sğl.
  • Dostum eyw benide kurtardın bu dertten
  • emeğine sağlık arkadaşım :)
  • Kardeşim tam da aradığım konu. ama bendeki sıkıntı dediğin gibi bir dil seçeneği ekranı gelmiyor karşıma?

10000 defa açtım kapadım her şeyi yaptım yine recovery :(
  • Ya bende gene ayni dediginizi birbir yaptim ama degisen bisey yok deli olucam arkadas ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.