Şimdi Ara

Windows 7 Ultimate 32 Bit Çok Geç Açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarın açılması 5 dakikaya yaklaşıyor neredeyse, sürekli aynı DVD ile forma atardım ama Home Premium kurardım bu sefer Ultimate kurdum Anakartın marka modeli yazan ilk ekran bile çok uzun süre duruyor. Sonra Linux Mint ve Windows 7 seçme ekranı geliyor ardından Windows Başlatılıyor animasyonu çok uzun süre duruyor anca açılıyor bilgisayar. Güvenli modda malware taraması yaptırdım HD Tune ile Error test yaptırdım pek bir şey yok çıkan malwareleri sildim ama hala yavaş açılıyor bilgisayar ne yapmam lazım tekrar format atmak istemiyorum HDD çok yıpranır diye.

• Şimdi hesapladım 15 dakikaya yakın sürede açılıyor.
  • Philip J. Fry kullanıcısına yanıt
    Selam
    En son yazacağımı baştan belirteyim. Format yapmakla HDD yıpranmaz, aksine daha sıtabil ve hızlı çalışır...

Windows 7'ye gelince;
    Muhtemelen boot bölümünü silmeden üzerine kurdunuz ve farklı sürümlerin boot biriminde hangisini seçeceğine bilgisayar geç karar veriyor. Yani önce sistemi tarıyor ve hangisinin olduğunu bulduktan sonra boot etmeye devam ediyor.. Ayrıca normal bir Win7'nin Linux Mint ile ne âlâkası var onu anlamadım?
    Anlaılan illegal ve içeriği ne olduğu belli olmayan bir sistem var elinizdeki kurduğunuz Win7'de..

Çözüm için şunları yapın..
    1. Öncelikle @Bios bölümüne girin ve oradaki ayarlarınızı Fabrika ayarlarına(Default) geri alın, HDD modunu AHCI olarak ayarladıktan sonra, F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
    2. Boot DVD veya Flaş Belleği takın, bott işlemini başlatın.
    3. Kurulum ekranı başladıktan sonra Türkçe veya kurmak istediğiniz dil ve ülke ekranında İleri seçeneğine tıklayın. Sonraki ekranda Şimdi yükle yazan yere tıklayın.
    4. Eğer kurulumda seçenek varsa ekrandan istediğiniz işletim sistemini seçerek İleri ile devam edin. Sonraki ekranda sözleşme kutucuğuna tik koyun.
    5. En önemli alana ulaşacaksınız. Bu ekranda Özel (Gelişmiş) seçeneğine tıklayın ve sonraki ekranda HDD birimlerini gördüğünüz alanın sağ altındaki Sürücü seçenekleri (gelişmiş) seçeneğine tıkladığınızda orada bazı öğeler açılacaktır.
    Sırası ile;
    a) Kuracağınız birimi Sil simgesine tıklayarak sileceksiniz.
    b) Önyükleme boyutu muhtemelen 100 MB civarındadır ve onu da sileceksiniz.
    c) Birimin birleştiğini göreceksiniz.
    d) Biçimlendir simgesine tıklayark biçimlendirip İleri ile kuruluma başlayacaksınız..

Artık kurulum başlayacak ve böylelikle olması gerektiği gibi bir sistem kurmuş olacaksınız.
    Sanırım bu kadar bilgi yeterli ve size kolay gelsin..

Not: Forumda sistem kurulumu hakkında yeteri kadar resimli anlatım var. Eğer bunlara bir göz atarsanız, görsel olarak size daha fazla yardımcı olacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    En son yazacağımı baştan belirteyim. Format yapmakla HDD yıpranmaz, aksine daha sıtabil ve hızlı çalışır...

Windows 7'ye gelince;
    Muhtemelen boot bölümünü silmeden üzerine kurdunuz ve farklı sürümlerin boot biriminde hangisini seçeceğine bilgisayar geç karar veriyor. Yani önce sistemi tarıyor ve hangisinin olduğunu bulduktan sonra boot etmeye devam ediyor.. Ayrıca normal bir Win7'nin Linux Mint ile ne âlâkası var onu anlamadım?
    Anlaılan illegal ve içeriği ne olduğu belli olmayan bir sistem var elinizdeki kurduğunuz Win7'de..

Çözüm için şunları yapın..
    1. Öncelikle @Bios bölümüne girin ve oradaki ayarlarınızı Fabrika ayarlarına(Default) geri alın, HDD modunu AHCI olarak ayarladıktan sonra, F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
    2. Boot DVD veya Flaş Belleği takın, bott işlemini başlatın.
    3. Kurulum ekranı başladıktan sonra Türkçe veya kurmak istediğiniz dil ve ülke ekranında İleri seçeneğine tıklayın. Sonraki ekranda Şimdi yükle yazan yere tıklayın.
    4. Eğer kurulumda seçenek varsa ekrandan istediğiniz işletim sistemini seçerek İleri ile devam edin. Sonraki ekranda sözleşme kutucuğuna tik koyun.
    5. En önemli alana ulaşacaksınız. Bu ekranda Özel (Gelişmiş) seçeneğine tıklayın ve sonraki ekranda HDD birimlerini gördüğünüz alanın sağ altındaki Sürücü seçenekleri (gelişmiş) seçeneğine tıkladığınızda orada bazı öğeler açılacaktır.
    Sırası ile;
    a) Kuracağınız birimi Sil simgesine tıklayarak sileceksiniz.
    b) Önyükleme boyutu muhtemelen 100 MB civarındadır ve onu da sileceksiniz.
    c) Birimin birleştiğini göreceksiniz.
    d) Biçimlendir simgesine tıklayark biçimlendirip İleri ile kuruluma başlayacaksınız..

Artık kurulum başlayacak ve böylelikle olması gerektiği gibi bir sistem kurmuş olacaksınız.
    Sanırım bu kadar bilgi yeterli ve size kolay gelsin..

Not: Forumda sistem kurulumu hakkında yeteri kadar resimli anlatım var. Eğer bunlara bir göz atarsanız, görsel olarak size daha fazla yardımcı olacaktır..

Bilgisayarda Linux Mint var ona dokunmadan yüklüyorum yoksa format sırasında yüklenmiyor Linux Mint, aylardır var. Bir de Windows.old adında klasör oluşturup eski dosyalarımı saklayan biçimde format atıyorum, her zamanda öyle atıyordum sıkıntı olmuyordu. Hiç C'yi biçimlendirmeden atıyorum formatı. Şimdi tekrar attım Home Premium yükledim hala yavaş. Anakart MSI G31-TM P21 Bios'a nasıl gireceğim?

• dostum bende yükledim ultimate 32bit sistemin düşükse yükleme işkence olur sana home basic felan kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy596

dostum bende yükledim ultimate 32bit sistemin düşükse yükleme işkence olur sana home basic felan kullan

Home Premium yükledim hala aynı ayrıca her zaman yüklediğim DVD'den her zaman yüklediğim sürümler ama geçmiyor hala.
  • sistem özelliklerin ney hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 çok yavaş açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sistem özelliklerin ney hocam

4 GB RAM
    Intel Core 2 Duo E4600 2.4 GHz
    AMD HD 2400
    320GB HDD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philip J. Fry

quote:

4 GB RAM
    AMD HD 2400
    320GB HDD

starter kur dicemde ozamanda 4Gb ram desteklemez istersen kasa içi kontrol et fanlar felan tozluysa malum yaz aylarındayız belkide fazla ısınıyodur pc
  • quote:

quote:

quote:

4 GB RAM
    AMD HD 2400
    320GB HDD

starter kur dicemde ozamanda 4Gb ram desteklemez istersen kasa içi kontrol et fanlar felan tozluysa malum yaz aylarındayız belkide fazla ısınıyodur pc

Şaka gibi çok uzun süredir kasayı açıp temizlemiyordum açıp temizledikten sonra böyle olmaya başladı, işlemci fanının üstünde hayatımda görmediğim kadar yaklaşık 2 cm yüksekliğinde toz birikmişti orayı felan temizledim PC yavaşladı

• quote:

quote:

quote:

quote:

4 GB RAM
    AMD HD 2400
    320GB HDD

Şaka gibi çok uzun süredir kasayı açıp temizlemiyordum açıp temizledikten sonra böyle olmaya başladı, işlemci fanının üstünde hayatımda görmediğim kadar yaklaşık 2 cm yüksekliğinde toz birikmişti orayı felan temizledim PC yavaşladı

fanı yerine düzgün taktın mı ve termal macun sürdün mü ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4 GB RAM
    AMD HD 2400
    320GB HDD

Harbiden ben macunu unuttum, doğru be. Ben de sürekli bir şeyi eksik bıraktım diyordum, yarın alıp süreyim ama açılışa faydası olur mu ki?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4 GB RAM
    AMD HD 2400
    320GB HDD

Harbiden ben macunu unuttum, doğru be. Ben de sürekli bir şeyi eksik bıraktım diyordum, yarın alıp süreyim ama açılışa faydası olur mu ki?

denemekte fayda var hocam işemci ısınıyosa bilgisayar kasar hemde yaz aylarında çok kasar performans düşer bir dene

• windows.old klasörü oluşuyorsa biçim atmadan format atıyorsunuz demektir. Format atmadan önce yükleyeceğiniz bölümü biçimlendirip atın. Biçimlendirdiğinizde bütün dosayalrınızın gideceğini unutmayın . Yedeklemesseniz yedeklenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kâğân

windows.old klasörü oluşuyorsa biçim atmadan format atıyorsunuz demektir. Format atmadan önce yükleyeceğiniz bölümü biçimlendirip atın. Biçimlendirdiğinizde bütün dosayalrınızın gideceğini unutmayın . Yedeklemesseniz yedeklenmez.

Şimdi verileri D'ye kopyaladım bir de öyle atacağım hocam inşallah düzelir dün güncelleştirme yüklenirken kapanıyor açılıyor sürekli bilgisayar tam 3 saatte açıldı.
  • Arkadaşlar forumda yeniyim kasayı bi abimle birlikte kurmuştuk o zamanlar win 7 64 bitti donmalar meydana geldiğinden formata götürdüm ve pc geldiğinde win7 ultimate 32 bit olmuştu bi kaç gündür çok kasıyor özellikle bilgisayarı açmaya çalıştığımda yani şöyle diyebilirim pc nin açılması 5-6 dakikayı buluyor bir oyun ya da internet sayfası dahi açmam çok uzun sürüyor ne yapmam gerekir ?

Sistem Özellikleri :

2 GB ram
    AMD Athlon(tm) II X2 270 Processor 3.40 GHz
    32 bt işletim sistemi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.