Şimdi Ara

Windows 7/Vista diğer hdd'yi görmüyor. Yardım lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi olay biraz değişik. İlk önce harddisklerimi tanıtayım. Birtanesi 1.5 TB'lık Seagate, diğeri ise 200gb Samsung hdd ve ikisi de SATA. Seagate'i samsungdan sonra almıştım. İlk taktığımda 200gb lık diskimde vista yüklüydü ve sorun olmadan diske ulaşabiliyordum gerek bios olsun gerek vista olsun. SATA driverı falan kurmamıştım. Hatta vista içerisinden disk managementa girip öyle bölmüştüm diski ve ardından win 7 kurdum Seagate'e. Hiç bir sorun yoktu.

Yalnız geçen gün Win 7'deyken(seagate) windows update yaptıktan sonra tekrar açmayı denediğimde açılmadı. Update kurulumu bitti baştan başlat dedim hangi işletim sistemini açmak istediğimi sorduğu yerde birini seçip entera bastım ve ekran kararıp öyle kaldı. Ne Seagate'teki nede samsungdaki işletim sistemi açılamadı. Nedenini hiç bilmiyorum ve tonlarca bilgi vardı diğer diskimde.

Şu an için ise sadece 200gb'lık diskimi görebiliyorum. Yalnız bios her ikisini de gayet iyi görüyor windows görmüyor dolayısıyla ne kurulum yapabilyorum ne de diske ulşabiliyorum windowstan. 200gb lık diski çıkarıp sadece diğeri takılı olduğu zaman ise yine bios görüyor ama windows kurulumunda hiç bir şekilde görmüyor veya bazen kilitleniyor install now dediğimde. Yüklemek istediğiniz yeri seçin dediği kısımda liste bomboş görünüyor yani, refresh diyorum fayda yok. Bu neden böyle oldu durduk yerde çok merak ediyorum. Disk yandımı acaba? Şu anda disk management'a baktığım zaman da göremiyorum diski. Diski çıkarıp diğer porta takmayı da denedim ama hala aynı durum var. Şu an 200gb lık disk Master 1 diğeri ise Slave 1 portunda. Anakartım Gigabyte Extreme X-58.

Lütfen yardım edin diskte çok bilgi var ulaşmam gereken. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginnix -- 28 Haziran 2010; 20:57:54 >

• güvenli modda açılıyormu????
  • Aynı Sorunu ßende yaşadım. Hdd'ler Bios dan Fakat Açılmıyor. işletim Sisteminde de görünmüyor. Hdd'e Windows kuramamıştım, Biçimlendirme Dahi yapamadım.(ßenimde yeni Aldığım hdd'ydi) Teknisyen Ark. danıştım Hdd Arızalı Olabilir dediler. ßende Garantiye Gönderdim. Yenisi geldi. Önemli Kayıtların varsa Sanırım Sağlam bi Teknisyene Giderek Kurtarabilirsin.( Garanti gider) Yada Gönder Garantiye gitsin.Gerçekten Can sıkıcı bir durum.
  • Tamam. Zaten araştırıyorum sürekli bir sonuca varamazsam mecbur garantiye göndericem. Sırf depolamak için almıştım zaten diski yani gide gide bu disk gitti. Keşke eskiye olsaydı olan anlamadımki durduk yerde noldu tamtakır çalışan alete.
  • Size diğer denediğim yöntemleri de yazayım:

1) Bozuk olan diskimi çıkarıp windows 7yi diğer diske kurdum. Kurduktan sonra bozuk olan diski masaüstündeyken taktıp device managerdan scan ettim ve harddiski buldu. Kullanabilmeniz için formatlamanız lazım dedi format dedim hata mesajı verdi: "windows cannot format F. please check that it is not read only or correctly plugged" vs vs şeklinde.

2) Sağlam olan samsung diskimi çıkarıp sadece diğerini takıp windows cd sinden windows yüklemek istediğim zaman yüklenecek dizini seçme ekranı geldiğinde hiç bir dizin gözükmüyor. bildiğiniz hiçbir şey yok listede. dolayısıyla restart atıyorum.

3) Her 2 diskte takılııyken windowsu açmaya çalıştığımda "one of your disks need to be checked for consistency" diye mesaj veriyor. Check işlemi başlıyor ama çok uzun olduğu için beklemedim. Çıkan mesajlar "sector x is unreadable" diye sıralanıyordu sürekli.

4) Seagate sitesinden bazı troubleshoot programları indirdim ama işe yaramıyor çünkü windows bu diski görmüyor dolayısıyla programda göremiyor. Windows üzerinden formatlamayı denedim bu şekilde ama olmuyor.

5) Diskleri başka SATA portlarına da takıp denedim hiç bir değişiklik yok. Sorunlar aynı.

Sonuç olarak 1.5TB Seagate diskime ulaşamıyorum hiç bir şekilde. Ne format ne bişey hiç bir şey olmuyor.

• bilgisayarda tek disk (seagate) bağlı olsun...
    win7 kurulum cd sini takıp kurulum yapıyormuş gibi devam edin..
    ön yükleme bitince cd yi çıkarıp bilgisayarı yeniden başlatın...

olmazsa tekrar aynı operasyona geçin...
    bu sefer kurtarma bölümüne girin...
    açılan dos ekranında fixboot ve fixmbr komutlarını vererek düzeltme yapın...
    exit ile bitirip..
    bilgisayarı yeniden başlatın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 29 Haziran 2010; 10:07:40 >
  • Dediklerinizi deneyeceğim yalnız kurtarma bölümüne nasıl girilir bilmiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar kurtarma konsoluna girmeyi başardım win xp cd sini takıp. Yükleme diskimi gördü gayet. Diskimi önceden 3 kısıma ayırmıştım 3ünü de görüyor yalnız birtanesinin adı harf yerine - olarak görünüyor.
    C:
    D:
    -:
    şeklinde. Nedendir bilmiyorum. Diskin içi bomboş. Partitionları silmeyi denediğimde ise windows cannot delete partition diye mesaj veriyor ve arkasından mavi hata ekranı çıkıyor. fixboot ve fixmbr komutlarını denedim. Fixboot çalışmıyor. Yazdığım zaman this partition cannot be fixboot gibi birşey diyor dosya sistemi yazarak. Fixmbr yazdığımda ise hiç bir şey olmuyor ve alt satıra geçiyor. Sanırım bu disk ayvayı yedi fikrimce. Kendi kendine kilitlendi bşey oldu hiç bir şey yaptırmıyor.
  • bu arada chkdsk komutunu da kullandığım zaman şöyle bir hata mesajı veriyor "disk has some parts that are unrecoverable or damaged".

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginnix -- 30 Haziran 2010; 14:10:45 >
  • yok mu başka fikri olan??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginnix -- 30 Haziran 2010; 17:54:24 >

• up
  • Ya işletim sisteminin bitine bağlı olabilir.
  • Ne derece işe yarar yada yardımcı olabilirim bilmiyorum ama benim sorunumu herzaman hirens boot disk(güncel versiyonu 10.6) içindeki HDD Regenerator 1.71 çözüyor, eğer bad sector varsa çok mükemmel bir şekilde düzeltiyor ve msdos tabanlı açıldığı için HDD'ni kolaylıkla da görür... İnş. yardımı dokunur
  • eğer xp görüyorsa biçimlendirme yapmadan üzerine xp kur. xp ile sistem açılırsa diskin içindekileri yedekle. sonra xp cd si ile açılış yapıp disk bölümleri sil ve tam format at. sonra xp cdsini çıkarıp win 7 cdsi ile sistemi açıp win7 kurabilirsin. tam format uzun sürer fakat sağlam olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.