Şimdi Ara

Windows 7'ye geçeyim mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir adet masaüstü bilgisayarım var ve xp yüklü , bir dizüstü bilgisayarım var orjinal vista yüklü (iş için kullandığımdan dolayı vista kalmasının zararı yok) bir de belki bir adet netbook ya da macbook gelecek bu yıl içinde , onda büyük ihtimal sıfır olacağı için windows7 yüklü olur ya da vista olsa da fark etmez fakat masaüstü bilgisayarımda xp var ve hem windows 7 denemek hem de performans artırmak istiyorum açıkçası
    Cooler master cm 690 - 600w psu'lu kasam var
    amd phenom II x4 940 3.0ghz 8mb cpu
    sapphire HD4870 512mb 256bit gddr5 ekran kartım var
    WD 500gb 32mb sata2 hdd var
    4gb 1066mhz ddr2 kingston hyperx cl5 ramim var ve bilgisayarımda oyun konusunda bir performans sıkıntım yok fakat açılış süresi , kendine gelmesi konusunda açıkçası rahatsızlığım var biraz , hem de xp çok estetik durmuyor bu yüzden windows 7 geçeyim diyorum , bilgisayarımda yaklaşık 40 oyun , 500'den fazla müzik , 20 film ve 500 video + birçok dosyadan oluşan bir arşivim var ve bunu bozup formatlamaya değer mi sizce windows 7?

• Kesinlikle değer. Şimdiye kadar çıkmış en iyi Windows sürümü Windows 7. Siz de kullanınca hak vereceksiniz. Ayrıca 4 Gb rami tam olarak kullanabilmeniz için zaten 64 bit işletim sistemi kurmalısınız.
  • Kesinlikle geçmelisin. 64 bit versiyonunu kurup daha randımanlı performans alırsın.
  • ben 32 ve 64 bit ikisinide kurdum ama 64 bit de gta4 çalışmadı bitürlü ve 32 den daha yavaş gibi geldi bana
  • valla bende bugün kurdum ve gayet memnunum iyi ki kurmuşum diyorum
  • 64bit'te oyun yada programlarda herhangi bir sorun yaşıyormusunuz (uyumluluk gibi) cahilliğime bağışlayın, örneğin çok fazla eski olmamak kaydı ile her oyunu yada programı çalıştırabilmek mümkünmüdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIizZarD

64bit'te oyun yada programlarda herhangi bir sorun yaşıyormusunuz (uyumluluk gibi) cahilliğime bağışlayın, örneğin çok fazla eski olmamak kaydı ile her oyunu yada programı çalıştırabilmek mümkünmüdür?

bende bu konuda epey bir araştırma yaptım fakat programdan yana sıkıntısı olan çok az kişi var bunlarda genelde işletim hatasından kaynaklanmıyor
    fakat oyun konusunda ram ve işlemci gücünün tavan yapması gibi bir sorun var en kısa zamanda bir oyun yükleyip deniyeceğim
    fakat bence düşünme geç pişman olmazsın bende korka korka kurdum ama şu an acaip haz alıyorum xp'yi 2 katlar diyebilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIizZarD

64bit'te oyun yada programlarda herhangi bir sorun yaşıyormusunuz (uyumluluk gibi) cahilliğime bağışlayın, örneğin çok fazla eski olmamak kaydı ile her oyunu yada programı çalıştırabilmek mümkünmüdür?

Sürekli olarak oyun oynuyorum şimdiye kadar hiç bir oyunda en ufak hata verdmedi. Hatta Xp'yle yükleyemediğim Batman Arkham oyununu sorunsuz şekilde oynadım. İşlemciniz, raminiz ve ekran kartınız yeterliyse hiç bir sorun yaşamazsınız.
  • Sırf arayüzünün ve kullanımının basitliği açısından deger
  • O zaman geçiş yapayım ben , 32bit kurmayı düşünüyorum , şimdi format atması , veri yedeklemesi , baştan kurulum çok zaman istediği için şu an vaktim yok yazılılar bittiğinde kurarım.Teşekkürler yorumlarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

O zaman geçiş yapayım ben , 32bit kurmayı düşünüyorum , şimdi format atması , veri yedeklemesi , baştan kurulum çok zaman istediği için şu an vaktim yok yazılılar bittiğinde kurarım.Teşekkürler yorumlarınız için.

Yalnız 4 Gb raminiz var, 32 bit kurarsabız ramleri maksimum 3,2 gb olarak görür. Ayrıca işlemciniz 64 biti destekliyor. 64 bit 32 bite göre daha güvenli ve hızlı.
  • bende 32 bitte gta4 oynuyorum sorunsuz ama 64 bitte Seculauncer:failed to start application [2000] diye bir hata veriyor baya bir araştırdım ama bir türlü çözemedim
  • Durduğun hata! (Fanatik bir Xp kullanıcısıydım hiç Vista kullanmadım gerisini sen düşün...)
  • Windows 7 yi 1 haftadır kullanıyorum. Xp kullanacaksın deseler bana olay çıkartırım.
  • arkadaşlar merhaba.. win 7 kullanan herkes bunu satın almış mı oluyor? xp gibi illegal bi yolu var mı bunun varsa bi link atar mısınız? en azından bi cevap..
  • bir soruda benden ..

win7 de portable programların çoğu çalışmıyor deniyor ,
    ne kadar çalışmıyor ? sorunlar nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxiQ4

bir soruda benden ..

Win7 demek yenilik demek. Eski programlar tutunmak istiyorsa kendilerini güncellemiş olmaları gerekiyor. Hem portable programlardan bize ne? Win7 de çalışmıyorlar diye kimse win7 kullanmıcak mı? :) dert ettiğin şeye bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speedyshit

quote:

bir soruda benden ..

Win7 demek yenilik demek. Eski programlar tutunmak istiyorsa kendilerini güncellemiş olmaları gerekiyor. Hem portable programlardan bize ne? Win7 de çalışmıyorlar diye kimse win7 kullanmıcak mı? :) dert ettiğin şeye bak.

hocam kimse win7 kullanmasın diyenmi oldu ?
    bakıyoruz .... yazıyı tekrar okuyoruz ....hayır olmamış ?

seni ilgilendirmiyor olabilir ,
    ilgilenen çok kişi var portable programlar ile .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Speedyshit

quote:

bir soruda benden ..

hocam kimse win7 kullanmasın diyenmi oldu ?
    bakıyoruz .... yazıyı tekrar okuyoruz ....hayır olmamış ?

seni ilgilendirmiyor olabilir ,
    ilgilenen çok kişi var portable programlar ile .

Peki daha açık yazayim.

Şimdi portable programlar ne içindir? Taşınabilir diskinde kullanmak için değil mi?

Sen diskinde programı taşıyorsun gittin arkadaşına ya da x bir yere programlarını kullanmak istiyorsun ama o pc Win7'li. Çalışmıyor programların. Nolcak şimdi? Çalışmayan program illa kendini güncelliyecektir. Ayrıca çok yönlü cümle kurdum. Sorulmayan soru içinde görüş bildirdim. Sevgiler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.