Merhabalar. win7 kurulu bilgisayarıma yenileme amaçlı format atıp tekrardan wşn7 kurmaya çalışıyorum. Bilgisayarım sorunsuz çalışıyor, son zamanlarda kasılmaya ve zaman zaman açılmamaya (1-2 defa win. açılma ekranında "starting windows" kısmında takılıyor fakat sonra açılıyor) başladığından bi format atatım dedim ama c:'yi sildikten sonra tekrar formatlaması gerekirken "windows cannot format the selected drive" uyarısı ile formatlama işlemini gerçekleştiremiyor. belki fark eder diye anakartta hdd'yi bağladığım sata kablosunu farklı bir sata girişine taktım bu sefer de no drivers were founda uyarısıyla karşılaştım.. hdd yokmuş bilgisayarımda windowsa göre :D elimde başka hdd de olmadıından deneme yapamıyorum böyle kaldım.. belki bir fikri olan çıkar diye size danışmak istedim..
büyük bi ihtimal sata raid davası yüzünden windows hddni göremiyor. biostan chip ayarlarından sata mode vs. gibi bişiler var. ordaki seçeneği disable yap dene
göremiyor olsaydı, yükleme ekranında hddnin hiç görünmemesi gerekmez miydi? dediğine bakacağım ama pek mantıklı gelmedi. win. hdd görüyor fakat formatlayamıyor. bu arada linux (ubuntu) ile denedim bu sefer hiç hdd yokmuş gibi bi uyarı veriyor. yarın yeni bi sata kablosuyla deneyeceğim, belki ondandır diye düşünüyorum (umut ediyorum)
sorun halloldu, kablodanmış kabloyu değiştirince diski de gördü, formatını da yaptı, yükleniyor şimdi