Şimdi Ara

Windows 8.1 aşırı RAM kullanımı (sadece chrome açık %75)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Windows 8.1 aşırı RAM kullanımı (sadece chrome açık %75)
     Windows 8.1 aşırı RAM kullanımı (sadece chrome açık %75)

Arkadaşlar durum bu şekilde. Herhangi bir şekilde virüs vs girdiğini zannetmiyorum, işletim sistemi Windows 8.1. Sizce neden oluyor olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem:
    i7 4700 MQ
    nVidia 870M
    8GB RAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheTeknolojist -- 18 Haziran 2015; 2:58:35 >

• TheTeknolojist kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ram kullaniminiz gayet normal. Eskiden isletim sistemleri ramleri tamamen bos birakirlar ve efektif olarak kullanmazlardi. Ancak yeni isletim sistemlerinin hepsi de bellegi bos birakmazlar verimli olarak kullanir ve sizin kullanim aliskanliklariniza gore rami cache olarak hazirlarlar boylece sizin uygulamalari acip kapatmaniz daha da hizlanir.

Yani o bellegin dolu olmasi belleginizin efektif kullanildigini gostermektedir. Endiseleneceginiz bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba,

Ram kullaniminiz gayet normal. Eskiden isletim sistemleri ramleri tamamen bos birakirlar ve efektif olarak kullanmazlardi. Ancak yeni isletim sistemlerinin hepsi de bellegi bos birakmazlar verimli olarak kullanir ve sizin kullanim aliskanliklariniza gore rami cache olarak hazirlarlar boylece sizin uygulamalari acip kapatmaniz daha da hizlanir.

Yani o bellegin dolu olmasi belleginizin efektif kullanildigini gostermektedir. Endiseleneceginiz bir durum yok.

Teşekkür ediyorum, zaten bilgisayarda herhangi bir yavaşlama olmuyordu sadece ram kullanımını yüksek gösteriyordu.
  • Bir günlük uğraş ve defalarca format atma sonucu ram kullanımının driver ları kurduktan sonra attığını farkettim ve tek tek kurarak ram kullanımını gözlemledim. Sonuç olarak benim sistemde aşırı ram kullanımına IntelliMemory isimli proğramın sebep olduğunu fark ettim. Forumda çok aradım ama düzgün bir çözüm bulamamıştım umarım herkesin işine yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.