Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kijiro

quote:

Orijinalden alıntı: Cool Boy

Az önce Windows 8 Pro ya geçiş yaptım. Ancak beklentimin altında kaldı. Yarın Windows 7 Ultimate ye geri dönüş yapacağım..

Hocam...

8'i yükledikten sonra güncellemeleri aldın mı yoksa direkt kullanıp öylemi karar verdin? Tavsiyem güncellemeleri yükleyip karar vermen yoksa ilk hali yanıltıcı olabiliyor...

Henüz güncellemelerin hiç birini yapmadım. Neden öyle dediniz güncelleme den sonra neler değişecek?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kijiro

quote:

Az önce Windows 8 Pro ya geçiş yaptım. Ancak beklentimin altında kaldı. Yarın Windows 7 Ultimate ye geri dönüş yapacağım..

Hocam...

8'i yükledikten sonra güncellemeleri aldın mı yoksa direkt kullanıp öylemi karar verdin? Tavsiyem güncellemeleri yükleyip karar vermen yoksa ilk hali yanıltıcı olabiliyor...

Henüz güncellemelerin hiç birini yapmadım. Neden öyle dediniz güncelleme den sonra neler değişecek?

Selam
    Saymakla bitmeyecek kadar çok şey değişir veya değişiyor kardeş.

x64 için 511 MB, x86 için ise 287 MB güncelleme mevcut şu an için.
    Bunların yarıdan fazlası performans ve güvenlik ile ilgili dosyadır. Diğer kalanı ise sürücü ve bilgisayar türü destekleridir.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Not: Anlam veremediğim ve çoğu kişi tarafından güncelleme(update) yapma korkusu her nedense günden güne artmaktadır. Tam aksine, sistemin daha iyi ve güvenli çalışması için bu şarttır. Güncelleme yapılmadığı zaman bilgisayar her zaman RİSK altındadır..
    Günümüzde hackerlik ayağına yatmış bir sürü lamer bebeler var. Bu bebeler durmadan birilerinin bilgisayarına girmeye çelışıp, girerse de arkadaşları arasında, ben şunu yaptım, diğeri şunu yaptım misali anlatarak bundan zevk alırlar.. Tıpkı avcıların klüpte toplanıp sohbet ettikleri gibi.. Uçan kazlara bir atışta 10 tane birden indirdim misali..

• windows 8 i beğendim. yok başlat menüsü yok başka bir şey hiçbir sorunu yok bana göre. hatta daha bir kullanışlı olmuş. bence bu tür bahaneler önyargıdan ibaret.

acaba türkçe dil paketi yayınlandı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

windows 8 i beğendim. yok başlat menüsü yok başka bir şey hiçbir sorunu yok bana göre. hatta daha bir kullanışlı olmuş. bence bu tür bahaneler önyargıdan ibaret.

Dil Paketi için:

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

windows 8 i beğendim. yok başlat menüsü yok başka bir şey hiçbir sorunu yok bana göre. hatta daha bir kullanışlı olmuş. bence bu tür bahaneler önyargıdan ibaret.

Dil Paketi için:

teşekkürler. oraya kadar gelmiştim, options kısmına bakmadım :) klavye dili değişiyor sadece deyip kapatmıştım. şimdi ssd performansı için aşağıdaki linkte bulunan gerekli ayarları yapıyorum. şu an ki hali ile yanlış hesaplamadıysam 10-11 saniyede açılıyor pc. gayet hoş olmuş windows 8

My Digital Life Forums
    Windows 7/8 SSD Optimization
    http://forums.mydigitallife.info/threads/36440-Windows-7-8-SSD-Optimization

• quote:

classic sheli yükledin mi o sorun da çözülüyor hatta metro arayüzünü açılışta devre dışı da bırakabiliyorsun arkadaşların dediği gibi. clasic shell yükledikten sonra shift +win tuşu ile metro ve masaüstü arasında geçiş yapabiliyorsun.Açılış hızı gayet iyi win8 in.yalnız sistem hiç açılmadığında güvenli kipe giriş için bi f tuşu ataması olmalıydı belki de vardır.özellikle önümüzdeki aylarda dokunmatik ekranlı notebooklar çıktığında win8in metro arayüzü daha da önem kazanacak gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 2 Aralık 2012; 23:06:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Epicus
    classic sheli yükledin mi o sorun da çözülüyor hatta metro arayüzünü açılışta devre dışı da bırakabiliyorsun arkadaşların dediği gibi. clasic shell yükledikten sonra shift +win tuşu ile metro ve masaüstü arasında geçiş yapabiliyorsun.Açılış hızı gayet iyi win8 in.yalnız sistem hiç açılmadığında güvenli kipe giriş için bi f tuşu ataması olmalıydı belki de vardır.özellikle önümüzdeki aylarda dokunmatik ekranlı notebooklar çıktığında win8in metro arayüzü daha da önem kazanacak gibi görünüyor.

F8 güvenli kip çözümü için,http://forum.donanimhaber.com/m_68603293/tm.htm

• @Motan
    tşkler.. bu güzel oldu. yalnız microsoft bu ayarı neden önceki gibi hazır vermez anlamak mümkün değil.neden milleti uğraştırıyorsun ki ?
  • quote:

quote:

F8 güvenli kip çözümü için,http://forum.donanimhaber.com/m_68603293/tm.htm

verdiğin ayarlardan sonra siyah ekranda iken(sistem çöktüğünde girebilmek için) f8 basınca güvenli kip gelecek doğru anladım değil mi? bi de parola koymak şart mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 2 Aralık 2012; 23:42:35 >

• quote:

@Motan
    tşkler.. bu güzel oldu. yalnız microsoft bu ayarı neden önceki gibi hazır vermez anlamak mümkün değil.neden milleti uğraştırıyorsun ki ?

Rica ederim, yarasın. Bazen mükemmelliğe giden yol detaylardan geçer kuramı uygulamada böyle zırvalara yol açabiliyor, ihtiyacın olduğunda f8 e basıvermek varken şimdi her açılışta bunun için bir duraklama gerekiyor. Bende çift sistem olduğu için bu sorun değil, nasıl olsa açılış duraklayıp boot menüsü geliyor işletim sistemini seçmem için, ihtiyaç varsa oradan gidebilirim güvenli kipe..
  • quote:

quote:

Şunu belirteyim zaten win tuşuyla metro ve masa üstüne geçişi yapıyorsun classic shell olmasada

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

quote:

Şunu belirteyim zaten win tuşuyla metro ve masa üstüne geçişi yapıyorsun classic shell olmasada

evet ama yanlış hatırlamıyorsam tek yönlü geçiş var.yani masaüstündeyken win tuşuna basınca metroya geçmiyor. oysa classic shellde karşılıklı geçiş var shift ile.tekrar bakmam lazım yine de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 2 Aralık 2012; 23:49:40 >

• quote:

verdiğin ayarlardan sonra siyah ekranda iken(sistem çöktüğünde girebilmek için) f8 basınca güvenli kip gelecek doğru anladım değil mi? bi de parola koymak şart mı?

Yanlış anlamışsın. Parola yoksa koyun derken bahsedilen sisteme giriş parolasıdır ve izah ettiğim ayarları yapabilmek için gereklidir, ayarları yaptıktan sonra parolayı tekrar kaldırabilirsin. Ayarları yaptıktan sonra her sisteme girişten önce açılacak ekranda devam etmek istersen devam, güvenli kip, restore vs. gibi ihtiyac varsa f8 e basacaksın...

EK: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 2 Aralık 2012; 23:55:26 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

quote:

evet ama yanlış hatırlamıyorsam tek yönlü geçiş var.yani masaüstündeyken win tuşuna basınca metroya geçmiyor. oysa classic shellde karşılıklı geçiş var shift ile.tekrar bakmam lazım yine de

Yanlış hatırlıyorsun 2 yöndede geçiş yapılıyor

• metro ile ilk açılışta win tuşu ile masaüstüne geçemiyoruz.ama bir kere masaüstüne tıkladın mı daha sonra karşılıklı olarak win tuşu ile geçiş yapılabiliyor
  • Merhabalar;

Bende vista kurulu bilgisayarımı winows 8 Pro ya yükseltmek için kampanyadan yararlanmak istedim. Bu konuda araştırma yaparkenwww.chip.com.tr adresinde yükseltme ile ilgili bir makaleye rastladım. Adres:
    CHIP Online
    XP, Vista ve Windows 7'den Windows 8'e geçiş!
    http://www.chip.com.tr/makale/xp-vista-ve-windows-7-den-windows-8-e-gecis_36815.html

Burada verdikleri bir tabloda xp ve vistanın winows 8 Pro'ya yükseltilemeyeceğinden bahsediliyor. Yalnızca windows 8'e kıstlı olarak yükseltilebilir diyor. Ancak ne microsoftun sitelerinde nede başka bir yerde böyle bir bilgiye rastalamadım. İçinizde windows vista'dan windows 8 Pro'ya yükseltme yapabilen varmı? Bu yazıdaki tablo yanıltıcımıdır?

Biri Allah rızası için şu soruma cevap versin. Yükseltme yapacağım yapamıyorum.

• Aynen öyle Epicus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Aralık 2012; 0:05:01 >
  • bence en güzel seçenek sistemi classic shell ile masaüstü açılışı yapmaya ayarlamak.direk masaüstü geliyor ve shift+win ile metro ile geçişleri karşılıklı yapabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 3 Aralık 2012; 0:14:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentMode

Merhabalar;

Bende vista kurulu bilgisayarımı winows 8 Pro ya yükseltmek için kampanyadan yararlanmak istedim. Bu konuda araştırma yaparkenwww.chip.com.tr adresinde yükseltme ile ilgili bir makaleye rastladım. Adres:http://www.chip.com.tr/makale/xp-vista-ve-windows-7-den-windows-8-e-gecis_36815.html

Burada verdikleri bir tabloda xp ve vistanın winows 8 Pro'ya yükseltilemeyeceğinden bahsediliyor. Yalnızca windows 8'e kıstlı olarak yükseltilebilir diyor. Ancak ne microsoftun sitelerinde nede başka bir yerde böyle bir bilgiye rastalamadım. İçinizde windows vista'dan windows 8 Pro'ya yükseltme yapabilen varmı? Bu yazıdaki tablo yanıltıcımıdır?

Makaleye oldukça şaşırdım, gerçekle ilgisi yok. Ben XP den yükseltme yaptım ve media center dahil full Win 8 pro kurdum. İnternet yükseltmesindeki tek kısıtlama sisteminiz 32-Bit ise ancak 32-Bit Win 8 Pro kurabilirsiniz, bu 31 Ocak 2013 e kadar böyle gidecek...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SilentMode

Merhabalar;

Bende vista kurulu bilgisayarımı winows 8 Pro ya yükseltmek için kampanyadan yararlanmak istedim. Bu konuda araştırma yaparkenwww.chip.com.tr adresinde yükseltme ile ilgili bir makaleye rastladım. Adres:http://www.chip.com.tr/makale/xp-vista-ve-windows-7-den-windows-8-e-gecis_36815.html

Makaleye oldukça şaşırdım, gerçekle ilgisi yok. Ben XP den yükseltme yaptım ve media center dahil full Win 8 pro kurdum. İnternet yükseltmesindeki tek kısıtlama sisteminiz 32-Bit ise ancak 32-Bit Win 8 Pro kurabilirsiniz, bu 31 Ocak 2013 e kadar böyle gidecek...

Çok şükür bir tecrübeye şahit oldum. Chip ekibine mail attım iki kez cevap bile vermediler. İşin kötü yanı her yer bu makaleyi alıntı yaparak kendi internet sitesinde yayınlıyor. Bakalım yarın bir yükseltmeyi deneyeyim. Umarım sıkıntı çıkmaz.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.