Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Epicus

bence en güzel seçenek sistemi classic shell ile masaüstü açılışı yapmaya ayarlamak.direk masaüstü geliyor ve shift+win ile metro ile geçişleri karşılıklı yapabiliyorsun.

+1 Gerçi ben tuş değil fare okuyla hallediyorum işi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentMode
    Çok şükür bir tecrübeye şahit oldum. Chip ekibine mail attım iki kez cevap bile vermediler. İşin kötü yanı her yer bu makaleyi alıntı yaparak kendi internet sitesinde yayınlıyor. Bakalım yarın bir yükseltmeyi deneyeyim. Umarım sıkıntı çıkmaz.

MS aylar önceden ilan etti, XP, Vista ve Win 7 kullanıcıları kullandıkları sürüm ne olursa olsun 40 dolar karşılığında Win 8 Pro'ya geçecekler diye. Yükseltme yapıp da sadece Win 8 yükleyebilen hiç kimse ne tanıdım, ne okudum. Ben XP Home SP3 den yükselttim ve 64-Bit istediğim için dvd yükseltmesi satın aldım.

Tavsiyem yüklemeyi indirip iso yapıp dvd ye yazın, 30 gb kadar bir disk bölümü yapıp Win 8 Pro yu oraya kurun, böylece önceki sisteminiz de kalır. Her şeyin yolunda olduğundan emin olunca isterseniz eskisini kaldırabilirsiniz. Ben emektar XP mi çok sevdiğim için öyle yaptım, arasıra hasret gideriyoruz..

• quote:

Çok şükür bir tecrübeye şahit oldum. Chip ekibine mail attım iki kez cevap bile vermediler. İşin kötü yanı her yer bu makaleyi alıntı yaparak kendi internet sitesinde yayınlıyor. Bakalım yarın bir yükseltmeyi deneyeyim. Umarım sıkıntı çıkmaz.

İçinizi biraz daha rahatlatmak için MS bloglarından bir duyuruyu aldım aşağıya:

Q: From which older versions of Windows can I upgrade to Windows 8?
    A: According to this official Microsoft blog post, if you own a Windows XP, Windows Vista, or a Windows 7 PC, you are eligible for a downloadable upgrade to
    Windows 8 Pro.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

İçinizi biraz daha rahatlatmak için MS bloglarından bir duyuruyu aldım aşağıya:

Q: From which older versions of Windows can I upgrade to Windows 8?
    A: According to this official Microsoft blog post, if you own a Windows XP, Windows Vista, or a Windows 7 PC, you are eligible for a downloadable upgrade to
    Windows 8 Pro.

Motan verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediğin şekilde de yeni bir disk alanına da kurabilirim.

Birde merak ettiğim benim bağlantı arada bir kopuyor. İndirme sırasında bağlantı koparsa ne yapabiliriz. Bazen ancak bilgisayarımı yeniden başlatınca bağlantı yeniden geliyor. Bu durumda kaldığı yerden nasıl devam edecek. Herhalde microsoft bunu düşünmüştür. Araştırdım ama pek böyle bir bilgiye rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentMode -- 3 Aralık 2012; 3:48:53 >

• quote:

Motan verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediğin şekilde de yeni bir disk alanına da kurabilirim.
    Birde merak ettiğim benim bağlantı arada bir kopuyor. İndirme sırasında bağlantı koparsa ne yapabiliriz. Bazen ancak bilgisayarımı yeniden başlatınca bağlantı yeniden geliyor. Bu durumda kaldığı yerden nasıl devam edecek. Herhalde microsoft bunu düşünmüştür. Araştırdım ama pek böyle bir bilgiye rastlamadım.

hatırladığım kadarıyla kaldığı yerden başlıyor ama süreklide bağlantınızın kopması kötü indirme hatası verebilir program
  • Sistemi indirirken umarım kopmaz, sonra devam etse bile sağlıklı olmayabilir..
  • quote:

Açılış hızı gayet iyi win8 in.yalnız sistem hiç açılmadığında güvenli kipe giriş için bi f tuşu ataması olmalıydı belki de vardır.özellikle önümüzdeki aylarda dokunmatik ekranlı notebooklar çıktığında win8in metro arayüzü daha da önem kazanacak gibi görünüyor.

Windows 8 de güvenli modda başlatma var, sitesinde nasıl kullanılacağı anlatılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

Açılış hızı gayet iyi win8 in.yalnız sistem hiç açılmadığında güvenli kipe giriş için bi f tuşu ataması olmalıydı belki de vardır.özellikle önümüzdeki aylarda dokunmatik ekranlı notebooklar çıktığında win8in metro arayüzü daha da önem kazanacak gibi görünüyor.

Windows 8 de güvenli modda başlatma var, sitesinde nasıl kullanılacağı anlatılıyor. http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-8/windows-startup-settings-including-safe-mode

- Windows oturumunuzu açmadıysanız, oturum açma ekranında güç simgesine Güç simgesi dokunun veya tıklatın, Shift tuşunu basılı tutun ve ardından Yeniden Başlat öğesine dokunun veya tıklatın

- Oturumunuz zaten açıksa:

Linktekiler oturum açma ekranı gelmesi durumunda yapılacak işlemler.ya sistem çöktüyse oturum açma ekranı gelmezse güvenli kip nasıl açılacak? yoksa win8 de sistem çökse de oturum açma ekranı gelecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 3 Aralık 2012; 16:46:36 >

• quote:

Linktekiler oturum açma ekranı gelmesi durumunda yapılacak işlemler.ya sistem çöktüyse oturum açma ekranı gelmezse güvenli kip nasıl açılacak? yoksa win8 de sistem çökse de oturum açma ekranı gelecek mi?

Dediklerimi yaparsanız boot ekranı gelecek, f8 e basarak güvenli kipe gidebilirsiniz... http://forum.donanimhaber.com/m_68603293/tm.htm

• quote:

quote:

Dediklerimi yaparsanız boot ekranı gelecek, f8 e basarak güvenli kipe gidebilirsiniz... http://forum.donanimhaber.com/m_68603293/tm.htm

hocam senin yazını okudum deneyecem onu tşkler...yalnız arkadaşın örneği benim dediğimi karşılamıyordu onu belirteyim demiştim.

• quote:

ya sistem çöktüyse oturum açma ekranı gelmezse güvenli kip nasıl açılacak? yoksa win8 de sistem çökse de oturum açma ekranı gelecek mi?

Aslında o da var açılışta SHIFT + F8'e basacaksın ama, çok çabuk açıldığı için her zaman denk gelmiyor 3-5 denemede 1 kere zor tutturdum. Belki sistem çöktüğünde başlatacak sistem bulamayacağından daha kolay açılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 3 Aralık 2012; 17:04:06 >
  • @cmldrs
    mantıklı, daha fazla zaman olabilir shift+f8 için ... birimiz sistemi çökertse de öğrensek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 3 Aralık 2012; 17:11:12 >
  • quote:

Aslında o da var açılışta SHIFT + F8'e basacaksın ama, çok çabuk açıldığı için her zaman denk gelmiyor 3-5 denemede 1 kere zor tutturdum. Belki sistem çöktüğünde başlatacak sistem bulamayacağından daha kolay açılabilir.

Hiç maceraya girmeyin, gerektiğinde açamazsanız sorun olur, denileni yapın, huzurla kullanın sisteminizi...
  • Güvenli mod pek kullandığım bir yol değil, çok canımı sıktımı yeniden yüklüyorum, ayrıca pek gerekmese de Usb belleğe sistem onarım diski de oluşturdum
  • quote:

Güvenli mod pek kullandığım bir yol değil, çok canımı sıktımı yeniden yüklüyorum, ayrıca pek gerekmese de Usb belleğe sistem onarım diski de oluşturdum

Güvenli modu kullanmak zorunda değilsiniz, Win 8'in f8 seçeneklerinde recovery, restore ve sistem sıfırlama seçenekleri de var. Aslında bu açıdan yapılan yenilikler bayağı iyi her ne kadar eski alışkanlıklarımızdan dolayı şikayetçi olsak da...
  • Evet o alışkanlıklar neden ise engel teşkil ediyor, genelde tüm kullandığım programları yükleyip sistemi güncelledikten sonra harici bir harddiske yedekler bir problem olduğunda oradan yüklerim, bu windows 7 de biraz zaman alırdı, windows 8 de bu süre epey kısalmış
  • Alışkanlıklar saplantıya dönüşmedikçe yararlı bile olabilir, dönüşürse tutuculuk başlar ve bu da ilerlemenin önündeki en büyük engeldir. Bu yüzden orta yolu bulmaya çalışıp Win 8 yeniliklerinden faydalanırken bir yandan da Start menüsünü geri getiriyor ve diskin bir başka bölümündeki eski dostum Win XP'ye ara sıra konuk oluyorum...
  • Arkadaşlar ben açılışta parola çıkmasın direk başlasın istiyorum birde ilk kurulumda microsoft hesabı istedim kendiminkini girdim fakat şimdi açılışta hep benim postam açılıyor ben açılsın istemiyorum çünkü kurduğum pc'yi başka biri kullanacak. Açılışta hem parola soruyor hem profil resmim çıkıyor hemde postam açılıyor. Lütfen yardım edin !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95

Arkadaşlar ben açılışta parola çıkmasın direk başlasın istiyorum birde ilk kurulumda microsoft hesabı istedim kendiminkini girdim fakat şimdi açılışta hep benim postam açılıyor ben açılsın istemiyorum çünkü kurduğum pc'yi başka biri kullanacak. Açılışta hem parola soruyor hem profil resmim çıkıyor hemde postam açılıyor. Lütfen yardım edin !!!

Win+R basarak çalıştırı açıp "netplwiz" yazarak çalıştırın, şöyle bir pencere açılacak;

Hangi hesabın şifresini kaldıracaksanız o hesabı seçiniz ve üste (kırmızı ok ile gösterilen) bulunan "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" seçeneğinin tikini kaldırınız. Onayladığınız zaman bir pencere açılıp şifre girme ve teyidi isteyecek, yapın, okeyleyin ve tamam...

EK BİLGİ: Task Manager da Start-up sekmesinden açılışta başlamasını istemediğiniz programları iptal edebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 3 Aralık 2012; 19:35:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95

Arkadaşlar ben açılışta parola çıkmasın direk başlasın istiyorum birde ilk kurulumda microsoft hesabı istedim kendiminkini girdim fakat şimdi açılışta hep benim postam açılıyor ben açılsın istemiyorum çünkü kurduğum pc'yi başka biri kullanacak. Açılışta hem parola soruyor hem profil resmim çıkıyor hemde postam açılıyor. Lütfen yardım edin !!!

Win+R basarak çalıştırı açıp "netplwiz" yazarak çalıştırın, şöyle bir pencere açılacak;

Hangi hesabın şifresini kaldıracaksanız o hesabı seçiniz ve üste (kırmızı ok ile gösterilen) bulunan "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" seçeneğinin tikini kaldırınız. Onayladığınız zaman bir pencere açılıp şifre girme ve teyidi isteyecek, yapın, okeyleyin ve tamam...

EK BİLGİ: Task Manager da Start-up sekmesinden açılışta başlamasını istemediğiniz programları iptal edebilirsiniz..

tamam bunu yaptım kardeş ama açılışta benim resmim çıkıyor ve benim mailim açılıyor metroda. Kullanıcı adını değiştirdim ama resimi ve hesabı değiştiremedim. Yani istediğim açılışta direkt açılcak ve benim mailim açılmayacak fakat yeni kişinin maili açılabilir ama açılmasa da olur.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.