Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ramazanyurt
    zaten aldığım versiyon x64 pro ingilizce. valla güzel olur.

Pm attım..
  • Arkadaşlar ağdan tüm açık PC ve notebookları görüyorum. Hepsine de bağlanıyorum.
    Ama bağlandığım Win7 li ve XP li bilgisayarlardan Win8 li notebooka bağlanamıyorum.
    Diskler paylaşıma açık.
    Acil yardım...
  • Başlat menüsü ekleyen programlardan biri kurulu bilgisayarımda, Dünden bu yana bilgisayarı kapatı tıkladığımda yeniden başlıyor ve bir hata uyarısı veriyor VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR

DirectX le ilgili olabileceğini düşündüm onlarca forum araştırdım ama sonuç yok. Bir el atsanız şu garibanın durumuna.

Üff ya yarın ameliyat olacağım, ama aklıma takıldı ya bu kapanmama meselesi, bu saat olmuş hala pc başındayım. :)
  • Bana Windows 8'e uyumlu bir video player söyleyebilirmisiniz?

Power DVD yüklü gelmişti onu sildim. Media Player ve Samsung'un bir programı var ama .mp4 ve .avi uzantılı hiçbirşeyi açamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Campeón

Bana Windows 8'e uyumlu bir video player söyleyebilirmisiniz?

Power DVD yüklü gelmişti onu sildim. Media Player ve Samsung'un bir programı var ama .mp4 ve .avi uzantılı hiçbirşeyi açamadım.

VLC Player 1.1.5 kurdum.
    Gayet iyi çalışıyor.
    Notebook ilk geldiğinde MKV dosyalarını çalıştırmıyordu ama bunu kurduktan sonra sorun kalmadı.
  • Arkadaşlar ben alışık olduğum yedekleme prg.Acronisi kurdum.
    2013 versiyonu Win8 uyumlu.

"c" yi bölümlediğim "e" diskindeki bir yere yedeklerden aşağıdaki resimdeki gibi
    birkaç bölüm daha yedeklemem için işaretli geldi. Bu tıkları kaldırdığımda
    "buraları da yedeklemem çok iyi olur" gibisinden uyarı verdi.
    Ben de uyarıya uyup yedeği listeye "c" yi de ekleyerek aldım.
    Ama aldığım yedek daha doğru dürüst program kurmadığım halde 35 GB. tuttu.
    Yedeği yenilerken bir dahaki sefere sadece "c" yi mi alayım yoksa işaretlilerin hepsini de katayımmı?

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

• uzun süredir sizlerle beraber olamıyor sorunlarınıza çözüm yazamıyorum bunun sorumlusu ilk önce 5 gün olan cezamın sebebsiz yere 11güne çıkarılmasıdır. cezam bitince herkesin sorunuyla ayrı ayrı ilgilenilecektir. yeni paylaşımlarla geri döneceğim takipte kalın iyi günler
    bjk__murat
  • quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

quote:

Orijinalden alıntı: Campeón

Bana Windows 8'e uyumlu bir video player söyleyebilirmisiniz?

VLC Player 1.1.5 kurdum.
    Gayet iyi çalışıyor.
    Notebook ilk geldiğinde MKV dosyalarını çalıştırmıyordu ama bunu kurduktan sonra sorun kalmadı.

Çok teşekkürler hocam, deneyeceğim birazdan
  • antivirüs ve firewall olarak ne kullanıyorsunuz? win7 de avira is 2013 (fw hariç) comodo firewall kullanıyorum. ancak bildiğim kadarıyla avira win8 ile uyumlu değil. 2,5 senedir avirayı lisanlı halde kullanıyorum. o yüzden devamlı lisans kampanyası yapan sağlam bir antivirüs lazım. var mı bir tavsiyeniz?
  • quote:

antivirüs ve firewall olarak ne kullanıyorsunuz? win7 de avira is 2013 (fw hariç) comodo firewall kullanıyorum. ancak bildiğim kadarıyla avira win8 ile uyumlu değil. 2,5 senedir avirayı lisanlı halde kullanıyorum. o yüzden devamlı lisans kampanyası yapan sağlam bir antivirüs lazım. var mı bir tavsiyeniz?

Win 8 uyumlu olduğu söylenen antivirüs programlarında bile problemler çıkabildiğini duyuypruz, birini ben Avg Internet Security 2013 ile yaşadım. Avira Win 8 uyumlu hale getirildi, ama resmen değil henüz. Benim tavsiyem Avira'nın resmi duyurusunu bekleyip, hatta onunla da kalmayıp bir süre Avira forumlarından tepkileri gözleyip daha sonra kurmak, o zamana kadar da Defender ile idare etmek. Ben öyle yapıyorum, antivirüs programları görevleri gereği sistemin en ince detaylarına kadar nüfuz ettiklerinden bilgisayarın stabil çalışması açısından büyük önem taşırlar ve en küçük uyumsuzluk ciddi hasarlara yol açabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

antivirüs ve firewall olarak ne kullanıyorsunuz? win7 de avira is 2013 (fw hariç) comodo firewall kullanıyorum. ancak bildiğim kadarıyla avira win8 ile uyumlu değil. 2,5 senedir avirayı lisanlı halde kullanıyorum. o yüzden devamlı lisans kampanyası yapan sağlam bir antivirüs lazım. var mı bir tavsiyeniz?

Win 8 uyumlu olduğu söylenen antivirüs programlarında bile problemler çıkabildiğini duyuypruz, birini ben Avg Internet Security 2013 ile yaşadım. Avira Win 8 uyumlu hale getirildi, ama resmen değil henüz. Benim tavsiyem Avira'nın resmi duyurusunu bekleyip, hatta onunla da kalmayıp bir süre Avira forumlarından tepkileri gözleyip daha sonra kurmak, o zamana kadar da Defender ile idare etmek. Ben öyle yapıyorum, antivirüs programları görevleri gereği sistemin en ince detaylarına kadar nüfuz ettiklerinden bilgisayarın stabil çalışması açısından büyük önem taşırlar ve en küçük uyumsuzluk ciddi hasarlara yol açabilir.

Hocam bana da Windows 8 pro iso linkini atabilir misiniz pm'den?
    Başka bir arkadaş attı,Virtual box'da kurdum denemek için ama sanıyorum rtm sürüm.Masaüstünde sağ altta Windows 8 pro 9200 falan yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db
    Başka bir arkadaş attı,Virtual box'da kurdum denemek için ama sanıyorum rtm sürüm.Masaüstünde sağ altta Windows 8 pro 9200 falan yazıyor.

PM attım..
  • quote:

quote:

PM attım..

Hocam size tekrar pm attım ama ulaştı mı bilmiyorum?
    Profilinizde kapalı gözüküyor.
  • quote:

quote:

quote:

PM attım..

Bana gönderilen mesajları alamıyorum galiba, niye olduğunu anlayamadım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

PM attım..

Bana gönderilen mesajları alamıyorum galiba, niye olduğunu anlayamadım..

Hocam buradan sorayım,demekki ulaşmamamış.
    Verdiğiniz Windows 8 pro 64 bir ingilizce değil mi?
    Kurulum bittikten sonra Türkçe dil paketiyle dilini değiştirebiliyoruz?
    Yine kurulum bittikten sonra sağ alt köşede 9200 falan yazmıyor değil mi?
    Kısacası saf,en son Windows 8 midir?(RTM değil)
    Cevap verebilirseniz sevinirim,ona göre indireceğim.

• quote:

Mesajınızı aldım ve cevapladım, burada da tekrar edeyim;

Upload ettiğim iso yu dvd olarak satın aldığım Win 8 Pro 64-Bit English yükseltmesinden yükledim. Bununla 3 kendi, 10 dan fazla da başka bilgisayarlara Win 8 kurdum. Hiçbirinde sorun çıkmadı, aktivasyon, sürücüler, güncellemeler, her şeyi sistem kendi hallediyor, ben hemen hemen hiç birşey yapmadım kurduktan sonra, profesyonel bilgisayarcılar için harika bir sistem.

Sistem sizin deyiminizle saf, en son Win 8 dir (RTM değil).

Kurulumdan sonra istediğiniz dil paketini yükleyebilirsiniz.

Kolay gelsin...

• quote:

quote:

Upload ettiğim iso yu dvd olarak satın aldığım Win 8 Pro 64-Bit English yükseltmesinden yükledim. Bununla 3 kendi, 10 dan fazla da başka bilgisayarlara Win 8 kurdum. Hiçbirinde sorun çıkmadı, aktivasyon, sürücüler, güncellemeler, her şeyi sistem kendi hallediyor, ben hemen hemen hiç birşey yapmadım kurduktan sonra, profesyonel bilgisayarcılar için harika bir sistem.

Kolay gelsin...

Pm'den ulaşmadığı için buradan yazdım.
    Çok teşekkür ederim,indirmeye başlayayım

• quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin...

Pm'den ulaşmadığı için buradan yazdım.
    Çok teşekkür ederim,indirmeye başlayayım

Hocam merhaba.
    Verdiğiniz iso'yu indirdim.Virtual box ile kurulum yaptım sanal makineye.
    Durum vaziyeti bu?
    Sağ altta sürüm numarası falan yazıyor?
    Sebebi ne olabilir?

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

• quote:

Hocam merhaba.
    Durum vaziyeti bu?
    Sebebi ne olabilir?

Ürünü aktive olmamış sanal makineye yükleme yaptığınız için. Yükleme sırasında internet bağlantınız var mıydı? Ürün anahtarınız nedir, devşirme mi, satın aldığınız yükseltme mi?

Başka bir konuda registry değişikliği ile aktive edildiğini yazıyor, metodu buraya aldım, uygulayın isterseniz. Ürün anahtarını satın aldıysanız MS destek kanalı ile de aktive edebilirsiniz sistemi.

"Temiz kurulumda etkinleştirme yapamayanlar için bir çözüm var. Bende de sadece yükseltme içindir hatası vermişti. Basit bir kayıt anahtarı değeriyle çözebiliyoruz. İlk sayfaya ekleyebilirse konuyu açan arkadaş daha iyi olur.

Aldığınız ürün anahtarı temiz kurulumda hata verdiyse ve etkinleştirme yapamadıysa:

- Windows Tuşu+R'ye basın. Çıkan Çalıştır kutucuğuna regedit yazın.

- Kayıt defterinde şu kaydı bulun: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE/

- Oradaki MediaBootInstall değerini çift tıklayın. 1 olan değeri 0 olarak değiştirin ve pencereyi kapatın.

- Start ekranında arama kutucuğuna "cmd" yazın. Çıkan Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın.

- slmgr /rearm yazıp enter'a basın. "Başarılı olmuştur, bilgisayarınızı yeniden başlatın" gibi bir uyarı alacaksınız. Yeniden başlatın bilgisayarı.

- Bilgisayarınız yeniden başladığında etkinleştirilmiş olarak açılacak. Eğer öyle başlamazsa start ekranında "Windows Etkinleştirme" diye arama yapıp baştan etkinleştirme yapın. Başarılı olacaktır."

• quote:

quote:

Hocam merhaba.
    Durum vaziyeti bu?
    Sebebi ne olabilir?

Ürünü aktive olmamış sanal makineye yükleme yaptığınız için. Yükleme sırasında internet bağlantınız var mıydı? Ürün anahtarınız nedir, devşirme mi, satın aldığınız yükseltme mi?

Başka bir konuda registry değişikliği ile aktive edildiğini yazıyor, metodu buraya aldım, uygulayın isterseniz. Ürün anahtarını satın aldıysanız MS destek kanalı ile de aktive edebilirsiniz sistemi.

"Temiz kurulumda etkinleştirme yapamayanlar için bir çözüm var. Bende de sadece yükseltme içindir hatası vermişti. Basit bir kayıt anahtarı değeriyle çözebiliyoruz. İlk sayfaya ekleyebilirse konuyu açan arkadaş daha iyi olur.

Aldığınız ürün anahtarı temiz kurulumda hata verdiyse ve etkinleştirme yapamadıysa:

- Windows Tuşu+R'ye basın. Çıkan Çalıştır kutucuğuna regedit yazın.

- Kayıt defterinde şu kaydı bulun: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE/

- Oradaki MediaBootInstall değerini çift tıklayın. 1 olan değeri 0 olarak değiştirin ve pencereyi kapatın.

- Start ekranında arama kutucuğuna "cmd" yazın. Çıkan Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın.

- slmgr /rearm yazıp enter'a basın. "Başarılı olmuştur, bilgisayarınızı yeniden başlatın" gibi bir uyarı alacaksınız. Yeniden başlatın bilgisayarı.

- Bilgisayarınız yeniden başladığında etkinleştirilmiş olarak açılacak. Eğer öyle başlamazsa start ekranında "Windows Etkinleştirme" diye arama yapıp baştan etkinleştirme yapın. Başarılı olacaktır."

Alıntıları Göster
    Hocam internet var ve aktif.
    Ürün anahtarını bir arkadaşım verdi.Sanıyorum çalıştığı yerde(Bilgisayar satış) hem kendine hem bana aldı.
    Registry olayını sanal makinede uyguladım ama hata verdi.
    Merak ettiğim siz bu iso'yu birçok farklı makineye kurdunuz,sonrasında ürünü nasıl etkinleştirdiniz de sıkıntı çıkmadı?İlaçla mı yoksa elinizde ürün anahtarı mı var?
    Ve siz kurduktan sonra etkinleştirme öncesinde,benim resimde gösterdiğim gibi sürüm falan yazıyor muydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rorschach-db -- 5 Şubat 2013; 19:36:06 >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.