Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Hocam internet var ve aktif.
    Ürün anahtarını bir arkadaşım verdi.Sanıyorum çalıştığı yerde(Bilgisayar satış) hem kendine hem bana aldı.
    Registry olayını sanal makinede uyguladım ama hata verdi.
    Merak ettiğim siz bu iso'yu birçok farklı makineye kurdunuz,sonrasında ürünü nasıl etkinleştirdiniz de sıkıntı çıkmadı?İlaçla mı yoksa elinizde ürün anahtarı mı var?
    Ve siz kurduktan sonra etkinleştirme öncesinde,benim resimde gösterdiğim gibi sürüm falan yazıyor muydu?

Ben devşirme iş hiç yapmadım, kurduğum her makineye internet yükseltmesi satın alındı, hepsinde XP, Vista veya Win 7 yüklüydü. Sadece her makine ile inen iso dosyasını tek tek dvd ye yazdırma yerine elimdeki hazır kendi dvd mi kullanarak kurulum yaptım hepsine. Kurulum sırasında makineler internete bağlı olduklarından aktivasyonu da kendi yaptı. Kendi 3 makineme ve daha birkaçına halihazır sistemi silmeden ikinci sistem olarak yükledim Win 8 i ve hiç sorun çıkmadı.

Sizdeki ürün anahtarı patlamışsa kara listeye geçmiş demektir. Bunu kesin anlamanın yolu makineye Win 7 kurup (Devşirme olsa da olur) sonra Win 8 ile yükseltmeyi denemek (Sanal makineye değil) olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Hocam internet var ve aktif.
    Ürün anahtarını bir arkadaşım verdi.Sanıyorum çalıştığı yerde(Bilgisayar satış) hem kendine hem bana aldı.
    Registry olayını sanal makinede uyguladım ama hata verdi.
    Merak ettiğim siz bu iso'yu birçok farklı makineye kurdunuz,sonrasında ürünü nasıl etkinleştirdiniz de sıkıntı çıkmadı?İlaçla mı yoksa elinizde ürün anahtarı mı var?
    Ve siz kurduktan sonra etkinleştirme öncesinde,benim resimde gösterdiğim gibi sürüm falan yazıyor muydu?

Ben devşirme iş hiç yapmadım, kurduğum her makineye internet yükseltmesi satın alındı, hepsinde XP, Vista veya Win 7 yüklüydü. Sadece her makine ile inen iso dosyasını tek tek dvd ye yazdırma yerine elimdeki hazır kendi dvd mi kullanarak kurulum yaptım hepsine. Kurulum sırasında makineler internete bağlı olduklarından aktivasyonu da kendi yaptı. Kendi 3 makineme ve daha birkaçına halihazır sistemi silmeden ikinci sistem olarak yükledim Win 8 i ve hiç sorun çıkmadı.

Sizdeki ürün anahtarı patlamışsa kara listeye geçmiş demektir. Bunu kesin anlamanın yolu makineye Win 7 kurup (Devşirme olsa da olur) sonra Win 8 ile yükseltmeyi denemek (Sanal makineye değil) olabilir.

Anladım hocam.
    Sanal makine harici Windows 7 üzerine kurup birde öyle deneyeyim bakalım.Duruma göre artık farklı çözümler üretmek gerekecek.
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Banimin kalkmasiyla beraber bu aksam sorulmus son 10 sorunun cevabi verilecektir bilginize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar,

ya biraz forumda da bakındım nette de bakındım ama windows 8 için kullanıcı hesabındaki şifreyi kaldırmayı bulamadım.

hemen demeyin oha nasıl bulamazsın diye, netplwiz ile çözülen, açılışta şifre sormasından bahsetmiyorum. kullanıcı hesabımın şifresi yoktu, sonra bir sebepten koymak durumunda kaldım ve şimdi de eskisi gibi şifresiz olsun hesap istiyorum. eski windowslarda bunun seçimi vardı ancak bulamadım bir türlü, internette de netplwiz kirliliğinden adam gibi kaynak bulamadım.

var mıdır bilen eden kullanıcı hesabının şifresini komple kaldırmayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merqt

selamlar,

ya biraz forumda da bakındım nette de bakındım ama windows 8 için kullanıcı hesabındaki şifreyi kaldırmayı bulamadım.

hemen demeyin oha nasıl bulamazsın diye, netplwiz ile çözülen, açılışta şifre sormasından bahsetmiyorum. kullanıcı hesabımın şifresi yoktu, sonra bir sebepten koymak durumunda kaldım ve şimdi de eskisi gibi şifresiz olsun hesap istiyorum. eski windowslarda bunun seçimi vardı ancak bulamadım bir türlü, internette de netplwiz kirliliğinden adam gibi kaynak bulamadım.

~~ Windows Her Açılışta Parola Soruyar Bunu Nasıl Kaldırırım ? ~~

ÇÖZÜM
    -Fareyi sağ üst köşeye götürün >> ayarlar >> bilgisayar ayarlarını değiştir >> kullanıcılar >> yerel hesaba geç deyiniz hotmail şifresini
    gir sonra sana parola soracak girmeden ileri de tamam de oturumu kapatıp yeniden açıcak . bu kadar..

quote:

Orijinalden alıntı: International

Beyler bir sorunum var.Şimdi internette geziniyoruz.Önümüze bir bağlantıya tıkladıgımızda bir pencere açılıyor ama ayrı bir sekme penceresi değil mesela bir şey yazdırma penceresi gibi düşünebiliriz.Açılan pencerenin altındaki tuşlar gözükmüyor daha doğrusu ekranın altında kalıyor.Pencerede sabit bu arada küçültemiyoruz yada büyütemiyoruz.Açılan pencerenin altındaki tuşa basmak için üsten tutup yukarı sürüklüyorum ancak öyle basabiliyorum tuşa.Ama fazla yukarıda sürükleyemiyorum çünkü bu seferde üst taraf engel oluyor.Çözünürlük önerilen ayarlarda yani çözünürlükle alakalı bir sorun değil.Açtıgım pencereyi hiç sürükleme filan yapmadan direk alt kısmında bulunan tuşuna basmak istiyorum.Nasıl bir yöntem izlemeliyim acaba?Her defasında sıkıntı oluyor çünkü pencereyi üstten tutupda yukarı doğru kaydırmak

monitörünüzdeki tuşlara bakın auto yazan tuşa basıp deneyin. ve monitör ayarlarından en yüksek hz değerini seçin.

quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95

quote:

Orijinalden alıntı: clubber80

slm bu flash adobe player sorununu nasıl cozucez bazı sıtelerde vıdeo açmıyor win 8 benımde

Aynen facebookta videoya tıklıyorum youtube dan yüklenmiş çözünürlüğünü değiştirdim donduruyorum mesela yüklenince tıklıyorum açılmıyor tam ekran olmuyor çok gıcık bir durum yani çözümü nedir bilen yardım etsin !!!

dostum metro üzerinden değilde masaüstünden chrome ile girmeyi dene bende bir sorun olmuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: mrl46

Arkadaşlar Windows 8 kullanıyorum bilgisayarımı sıfırlamak istiyorum yani fabrika ayarlarına döndürmek istiyorum. Medya ekle uyarısı veriyor kurtarma diskini ve Windows 8 dvd sini takmama rağmen bazı dosyalar eksik . Windows yüklemeniz ve kurtarma medyası bu dosyaları sağlayacak uyarısı veriyor . eksik ya da zarar görmüş Windows dosyası olduğunu düşünerek komut istemin’den sfc/scannow yazarak taratmama rağmen yine aynı uyarıyı veriyor lütfen yarım ediniz.

maalesef dvdde sorun oluşmuş kabına felan koyarken yapışkan denk gelmiş olabilir veya ufak bir çizikten göremeyebilir. hele bilgisayar laptop ise laptopların okuyucuları çok hassastır en ufak çizik olduğunda zorlanabilir size tavsiyem .iso kalıbınız hazırsa konunun 1.sayfasında verilen linkten windows'u bootable yani formata uygun hale usbye atmanın resimli anlatımına bakıp yapınız sonra tekrar deneyiniz büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

quote:

Orijinalden alıntı: dwyanewadecns

win 7 olan asus laptobumu win 8 e çevirmek istiyorum i5 işlemcili 1 gb atı ekran kartlı pc mi geçiricem sorunsuz kullanabilirim değil mi.? internetten indirdiğim win 8 i dvd ya yazdırıp direk biostan mı yapacağım yoksa dvdüzerinden masaüstünde otomatik yükleme yoluyla yapabilir miyim.?

windows 8 daha seriidir geçmenizde bir sorun olmaz ayrıca ekran kartı dahil bütün driverları içinde bulundurduğundan size bir sıkıntı vermez. windows üzerinden de yükleyebilirsiniz fakat ben bunu önermiyorum. konunun ilk sayfasında format nasıl atılır win8 nasıl yüklenir var onlara bakıp biostan 1.sıraya usb veya dvd neyle atıyorsanız onu 1.sıraya aldıktan sonra yeniden başlatıcaksınız otomatik formata girecek.

quote:

Orijinalden alıntı: ciko1984

Arkadaşlar merhaba, i7 laptopuma win7--> win 8 geçişi yapmak için temiz format attım, 64 bit windows 8 yükledim ancak ilk baştan başlamada 0cx000021a hatası alıyorum, başka windows denedim vs. hepsinde aynı sonuç. otomatik tamir vs. hak getire... çözümünü bilen var mı?

windowsta sorun olabilir. indirdiğiniz yer önemli. benimle pm yoluyla iletişime geçiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Arkadaşlar ağdan tüm açık PC ve notebookları görüyorum. Hepsine de bağlanıyorum.
    Ama bağlandığım Win7 li ve XP li bilgisayarlardan Win8 li notebooka bağlanamıyorum.
    Diskler paylaşıma açık.
    Acil yardım...

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

quote:

Orijinalden alıntı: rcpdemirci

Başlat menüsü ekleyen programlardan biri kurulu bilgisayarımda, Dünden bu yana bilgisayarı kapatı tıkladığımda yeniden başlıyor ve bir hata uyarısı veriyor VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR

DirectX le ilgili olabileceğini düşündüm onlarca forum araştırdım ama sonuç yok. Bir el atsanız şu garibanın durumuna.

Üff ya yarın ameliyat olacağım, ama aklıma takıldı ya bu kapanmama meselesi, bu saat olmuş hala pc başındayım. :)

programı silin bakalım olacakmı gene. bu arada ameliyatınız nasıl geçti hayırlı ve olumludur inşallah geçmiş olsun.

Beyler birşey olursa lütfen bu mesajı alıntılamayın görüntü kirliliği oluşmasın direk konuya yazın bundan sonra sürekli ilgileneceğim yazdıklarınızla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 6 Şubat 2013; 0:17:42 >

• yeni özellik eklenmiştir. ve usb kurulumu detaylandırılmıştır ve değiştirilmiştir.

~~ Windows 8 Ekran Yenileme Sıklığı Değişimi Yarar Sağlar Mı ? ~~

Evet arkadaşlar windows8 bu konuda çok iyi. Çok bariz bir fark yaratıyor. Monitörünüzün desteklediği en yüksek yenileme sıklığını seçin oyunlar ve masaüstü arasındaki geçiş hızınız bariz oranda artacaktır bekleme süreniz kısalacaktır. Bizzat denedim windows7 x64te alt tab süresi 5 6 saniyeyi bulabiliyorken windows8 Pro X64te oyundan masaüstüne alt tab geçişim sanki basit bir program geçişi kadar hızlı oluyor.

Not : Bu durum ekran kartınıza bağlı olarak herkeste aynı sonucu vermeyebilir. !!

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

selamlar,

~~ Windows Her Açılışta Parola Soruyar Bunu Nasıl Kaldırırım ? ~~

ÇÖZÜM
    -Fareyi sağ üst köşeye götürün >> ayarlar >> bilgisayar ayarlarını değiştir >> kullanıcılar >> yerel hesaba geç deyiniz hotmail şifresini
    gir sonra sana parola soracak girmeden ileri de tamam de oturumu kapatıp yeniden açıcak . bu kadar..

ok zaten yerel hesaptayım hiç girmemiştim microsoft hesabımla. sıkıntım yerel hesabıma koyduğum şifreyi kaldırmak. bu seçenek windows 7 ve vista'da vardı diye hatırlıyorum, daha önce yaptım çünkü bunu, ondan eminim.

ayrıca zaten açılışta parola sormuyor, o sorunu hallettim kolayca bir tick ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merqt -- 6 Şubat 2013; 22:55:54 >

• quote:

ok zaten yerel hesaptayım hiç girmemiştim microsoft hesabımla. sıkıntım yerel hesabıma koyduğum şifreyi kaldırmak. bu seçenek windows 7 ve vista'da vardı diye hatırlıyorum, daha önce yaptım çünkü bunu, ondan eminim.

ayrıca zaten açılışta parola sormuyor, o sorunu hallettim kolayca bir tick ile.

denetim masası kullanıcı hesaplarından direk kaldırın hocam.
  • lenovo z580 kullanıyorum. Windows 7de sessiz mod, etkili ısı gibi 4ayrı mod vardı. Windows 8 için çıkan driverde sadece iki mod var.benim istediğim sessiz mod yok. Win7 driveri win8de çalışmıyor.onu win8e uyarlayabilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de bu gece w8 yükledim ama çok değişik geldi w7den sonra. daha basit; w7 şeklinde kullanmak istiyorum. normal bir başlat tuşu ve diğer herşeyiyle. mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aböRjin

ben de bu gece w8 yükledim ama çok değişik geldi w7den sonra. daha basit; w7 şeklinde kullanmak istiyorum. normal bir başlat tuşu ve diğer herşeyiyle. mümkün mü?

Başlat menüsü için bir program kurmanız gerekmekte.
    [H]ard|Forum
    Windows 8 Start Menu Alternatives
    http://hardforum.com/showthread.php?t=1724923
    adresinden hoşunuza giden birini seçin. Ben Classic Shell kullanıyorum, memnunum..

• quote:

quote:

ben de bu gece w8 yükledim ama çok değişik geldi w7den sonra. daha basit; w7 şeklinde kullanmak istiyorum. normal bir başlat tuşu ve diğer herşeyiyle. mümkün mü?

Başlat menüsü için bir program kurmanız gerekmekte.http://hardforum.com/showthread.php?t=1724923 adresinden hoşunuza giden birini seçin. Ben Classic Shell kullanıyorum, memnunum..

teşekkürler hocam. başlat yükleyince diğer ekrandan kurtuluyor muyum?

• quote:

Canın nasıl isterse, ister sistemi desktop ve start menü ile başlatıp tek tık veya tek tuşla metro arayüzüne dönersin, istersen metro arayüzünü tamamen kaldırabilirsin, istersen sistem metro ile başlar gene tek tıkla desktop a dönebilirsin. Çok esnek bir kullanım alanın olacak.
  • quote:

quote:

Canın nasıl isterse, ister sistemi desktop ve start menü ile başlatıp tek tık veya tek tuşla metro arayüzüne dönersin, istersen metro arayüzünü tamamen kaldırabilirsin, istersen sistem metro ile başlar gene tek tıkla desktop a dönebilirsin. Çok esnek bir kullanım alanın olacak.

teşekkürler. yarın sağlam kafayla yapıyım. :)
  • quote:

teşekkürler. yarın sağlam kafayla yapıyım. :)

Rica ederim, kolay gelsin..
  • Arkadaşlar laptopta window 8 yüklüydü hiç bişey yapmadan sadece masaüstü açık duruyodu birden ekran gitti sonra bu
    http://g1302.hizliresim.com/16/7/jv6lk.jpg

ardından bu
    http://g1302.hizliresim.com/16/7/jv6m0.jpg

ardından bu
    http://g1302.hizliresim.com/16/7/jv6m9.jpg

geliyor.burda gelişmiş seçeneklere tıkladığımda
    http://g1302.hizliresim.com/16/7/jv6mk.jpg

bu seçenekler geliyor.Devam dediğimde tekrar başa dönüp onarmaya çalışıyor ama nafile sürekli aynı döngü oluşuyo napmam lazım masaüstüne gitmek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knighttt -- 7 Şubat 2013; 5:18:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: knighttt

bu seçenekler geliyor.Devam dediğimde tekrar başa dönüp onarmaya çalışıyor ama nafile sürekli aynı döngü oluşuyo napmam lazım masaüstüne gitmek için?

maalesef sistem zarar görmüş ve açılacağa benzemiyor konunun başındaki usb kurulumu ile windowsu yeniden kurmanızı öneririm. dosyalarım var onlar nolacak dersenizde Hirens boot cd ile mini win7 den giriş yaparak dosyalarınızın yedeğini alın ve formatı atın.
  • quote:

iobit start menu 8 yüklemeni tavsiye ederim. yükledikten sonra ayarlara girdiğinde açılışta metro ekranını geç seçeneği tikli olsun normal w7 sadeliği ile kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

iobit start menu 8 yüklemeni tavsiye ederim. yükledikten sonra ayarlara girdiğinde açılışta metro ekranını geç seçeneği tikli olsun normal w7 sadeliği ile kullanırsın.

teşekkürler hocam deneyeyim :)
  • Casper Nirvana Masaüstü
    NFH.3770-8T75V-B
    Intel® Core ™ i7-3770 İşlemci
    Windows 8
    İşlemci hızı 3.40 GHz., Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 3.90 GHz'e kadar, 8 MB Intel® Akıllı Bellek
    8 GB DDR3 Bellek
    1 TB SATA Harddisk
    18.5''Wide Beyaz Casper LED Monitör
    3 GB Nvidia GT630 Ekran Kartı (2 GB Ayrılmış Bellek)
    DVD±RW DUAL
    Super Silent Technology (23 desibelin altında ses seviyesi)
    1.776 TL KDV Dahil

BEYLER BEN BU BİLGİSAYARI ALıYORUM
    HERKEZ AL ADA ALMA BİŞİ DESİN
    OYUN İYİ OYNANIRMI BUNDA SİZCE ACİL YAZIN ÇÜNKÜ HEMEN ALACAM
    ŞİMDŞİDEN TEŞEKKÜRLER
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.