Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (373. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre_02

arkadaşlar bilgisayarımda windows 7 yüklü c ve d sürücüleri var. D içinde birsürü dosya var. usb boot windows 8.1 ile sadece c sürücüsünü formatlasam dyi yine windows 7deki gibi hiç bir veri kaybetmeden kullanabilirmiyim böyle yapan var mı ?

Hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Arkadaşlar, win 8.1 de, usb flash bellek her takıldığında çıkan ,, tara ve düzelt,, uyarısını engellemenin bir yolu varmı acaba?

Her takıldığında çıkmaz o eğer gerçekten ihtiyaç varsa çıkar yap bir kere birdaha çıkmasın.
  • O giremem hocam, çok eskiden bir kere yaptım, içini sildi hep :(
  • Arkadaşlar selamlar, ben Windows 10'dan pek memnun değilim. Ondan önce Windows 7 kullanıyordum ve oradan Windows 10'a ücretsiz olarak geçiş yapmıştım. Şimdi ise malum yerlerden Windows 8.1 indiriyorum. Benim soruma gelecek olursak, Windows 10'dan Win 8.1'e geçerken veri kaybı ve dosya kaybı yaşamadan Windows 8.1'e geçebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tfn123

Arkadaşlar selamlar, ben Windows 10'dan pek memnun değilim. Ondan önce Windows 7 kullanıyordum ve oradan Windows 10'a ücretsiz olarak geçiş yapmıştım. Şimdi ise malum yerlerden Windows 8.1 indiriyorum. Benim soruma gelecek olursak, Windows 10'dan Win 8.1'e geçerken veri kaybı ve dosya kaybı yaşamadan Windows 8.1'e geçebilir miyim?

Riskli kardeş daha önce de hiç denemedim setup şeklinde ileri ileri diye kuracaksın herhalde illaki birşeyler olur haberin olsun yedek almadan iş yapma.
  • Klasik başlat menüsü için StartIsBack+ yükleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 25 Aralık 2015; 11:30:20 >
  • Merhaba;
    Bilgisayarıma windows 8.1 veya windows 7 yüklemeye çalışıyorum. Usb den boot ediyorum kurulum aşamaları devam ediyor bitiyor. yeniden başlayınca devam etmiyor boot menü geliyor.

bilgisayar samsung series 5 ultra
    Hardisk 500 gb yeni taktım. kendi içinde ayrıca 20 gb ssd var galiba

Yardımcı olur musunuz. Teşekkürler
  • serdarg S kullanıcısına yanıt
    Dvd ile deneyiniz siz.
  • Selam, benim de bir sorunum var:

nasıl anlatacağımı bilemediğimden sizlere küçük - basit bir video hazırladım ona bakarak beni anlayabilir siniz. Bunun sorun mu? sorun değil mi? olup - olmadığını da bilemiyorum yani. Ancak, şu bir gerçektir ki bu benim için kesinlikle bir sorun. Sinirimi fena bozdu. Hatta, inanamayabilir siniz. Bunun yüzünden, 3 - kez bilgisayara format attım. Yine aynı BELA.

Yine de, yazılı anlatmaya uğraşayım. Video'yu da mutlaka izleyin.

Sorun/Bela: Misal, masaüstü sağ (MOUSE - SAĞ TIK) bir menü açılır ya hane, klasör falan oluştururuz yada masaüstü simgelerini küçük simgeler yada büyük simgeler olarak ayarlarız. O alana giriyorum ben. Bende, mouse kayma hızı aşırı hızlı oluyor. Normal de, yavaş - yavaş açılır menü'ler ama bende Jet gibi. Direkt olarak açılıyor buda beni sinir ediyor. Pek anlamamış olabilir siniz. Lütfen, VİDEO'yu izleyin. Anlayacak sınız.

Video URL: VİDEO Burada!!

Buyurun video, lütfen ama lütfen izleyin ve bana bunu nasıl düzelteceğimi bilen birisi söylesin ya.

DipNot: Bu arada başlığı bilinçli: (Performans > Görsel Efektler) yaptım, çünkü o dizine gidipte ayarlamasını bende biliyorum. Ancak, orası bir tepki vermiyor. İşe yaramıyor denedim! lütfen alternatif seçenekler sunun. Ne kadar çok seçenek & bilgi o denli verimlilik.

Hayırlı geceler / akşamlar / günler / çalışmalar....

• quote:

Orijinalden alıntı: PeaKVita

Selam, benim de bir sorunum var:

nasıl anlatacağımı bilemediğimden sizlere küçük - basit bir video hazırladım ona bakarak beni anlayabilir siniz. Bunun sorun mu? sorun değil mi? olup - olmadığını da bilemiyorum yani. Ancak, şu bir gerçektir ki bu benim için kesinlikle bir sorun. Sinirimi fena bozdu. Hatta, inanamayabilir siniz. Bunun yüzünden, 3 - kez bilgisayara format attım. Yine aynı BELA.

Sorun/Bela: Misal, masaüstü sağ (MOUSE - SAĞ TIK) bir menü açılır ya hane, klasör falan oluştururuz yada masaüstü simgelerini küçük simgeler yada büyük simgeler olarak ayarlarız. O alana giriyorum ben. Bende, mouse kayma hızı aşırı hızlı oluyor. Normal de, yavaş - yavaş açılır menü'ler ama bende Jet gibi. Direkt olarak açılıyor buda beni sinir ediyor. Pek anlamamış olabilir siniz. Lütfen, VİDEO'yu izleyin. Anlayacak sınız.

Buyurun video, lütfen ama lütfen izleyin ve bana bunu nasıl düzelteceğimi bilen birisi söylesin ya.

DipNot: Bu arada başlığı bilinçli: (Performans > Görsel Efektler) yaptım, çünkü o dizine gidipte ayarlamasını bende biliyorum. Ancak, orası bir tepki vermiyor. İşe yaramıyor denedim! lütfen alternatif seçenekler sunun. Ne kadar çok seçenek & bilgi o denli verimlilik.

Regedit ile bu pencerelerin açılış hızlarını ayarlama yöntemi vardı şuan mobilden giriyorum bulamadım da siz dediğim gibi ararsanız internette bulabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: derwish34

quote:

Regedit ile bu pencerelerin açılış hızlarını ayarlama yöntemi vardı şuan mobilden giriyorum bulamadım da siz dediğim gibi ararsanız internette bulabilirsiniz

Selam, değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. :)

ama, dediğiniz anahtar kelime de arama yaptığım zaman, windows hızlandır vb. ayarlamaların nasıl yapıldığını anlatan web siteleri ortaya çıkıyor. Siz bir yolunu biliyor iseniz eğer, bana buradan açıklayabilir misiniz.

• quote:

quote:

Dostum, size minnettarım ya. Bu kadar kolay dı demek ha! :D

Sorunu sonunda çözebildim. (SORUN ÇÖZÜMÜ) diğer arkadaşlar da, benim gibi bu denli hız sorununa sinir oluyorlar ise eğer. Aşağıda sorunun çözümünü bulabilirler. Saygılar.

Çözüm (KAYNAK & ALINTI): Pencerelerin Açılış Hızını Arttırmak

ALINTI:

quote:

NOT: Bu ayar sadece geçerli kullanıcı için geçerlidir tüm kullanıcılar için geçerli olmaz

1-"Kayıt Defteri"ni açın.

2-"HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop" yolunu izleyin.

3-Sağ taraftaki "MenuShowDelay" a tıklayıp "Değiştir" deyin.

4-"0" ile "4000" arasında bir rakam yazın.(400 normal ayarıdır.Hızlandırmak için rakamı azaltın.Örnekte 1 msn girilmiş.Hızı keyfinize göre ayarlayabilirsiniz)

5-"Tamam" deyip "Kayıt Defteri"ni kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

• 5)Menü hızlandırılması=Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu registry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir.Kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür... Bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

Bende tam bunu yazıyordum :D
  • quote:

5)Menü hızlandırılması=Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu registry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir.Kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür... Bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

Bende tam bunu yazıyordum :D

Haha!

Rastgeldi.

Teşekkür ettim.

• quote:

Dostum ya!, bir sorunum daha var. Ben bu hızlı menü sorununu giderdim ancak, çok büyük bir sorun. Kayıt ettikten ve bilgisayarı başlattıktan sonra, tekrar (SIFIR)'lanıyor. Onu nasıl çözerim ya?

Performans > Görsel Efektler, bir türlü sabit kalmıyor. Hep bozuluyor. Bir sabit bırakamadım. Bunu sabitleştirmenin bir yolu var mı acaba? sen biliyorsun dur belki?

Sen, bilmesen bile. Diğer arkadaşlarım biliyorlar ise eğer, bu konu da bana yardım ederler ise çoook minnettar olacağım.
  • Oturum açtığın hesapta yönetici misin ? Belki ondan sıfırlıyor olabilir. Belki güvenli modda başlatıp o ayarları yapmak çözüm olabilir. Aklıma başka birşey gelmedi şuan araştırmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows Pro 8.1 UEFİ kurulum yapılmış bir bilgisayarın açılışında resimde gözüken windows logosunu nasıl devredışı bırakabiliriz. :)

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzcanterzi -- 29 Aralık 2015; 2:39:41 >
  • oguzcanterzi O kullanıcısına yanıt
    Resmi simage yapınız lütfen, 3. parti programlarla giriş değiştirilebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam araştırınz.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    bir çok şeyi denedim fayda etmedi. boot menüsünde fast boot seçeneği çıksa hiç 3.parti uygulamalara da gerek kalmayacaktı. bir kere kafaya taktık açılışta o logoya aklına gelirse o 3.parti uygulamalardan biri geri dönüş yapmanı beklerim.
  • oguzcanterzi O kullanıcısına yanıt
    İlk sayfaya koymuşumdur belki bir bak.

Ayrıca gerçekten nasıl taktın buna bu kadar anlamsız, SSD var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.