Şimdi Ara

Windows 8 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) | Güncellendi - Windows 8 Release Preview Çıktı | | (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.480
Cevap
22
Favori
236.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya varya 15 yıldır pc kullanıyorum bu kadar tecrübeliyim amma ilk kez farkı ve zorluğu yaşadım.
    Alışmak zor oldu ama şunu diyorum Microsoft senin alnından öpüyorum harika bir iş çıkarmışlar.
    Performans süper görüntü hiper.

Windows 8 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) | Güncellendi - Windows 8 Release Preview Çıktı | |
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• arkadaşlar benim 60 gb lık ssd im var. 15 gb ına partittion yapmam lazım windows 8 i ayrıca yüklemek için. ama beceremedim. bi program filan var mıdır ? bide usb den format atmak için program öneriniz var mıdır ?
  • Benden de bi kaç SS

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.307952322599373.73167.100001538222347&type=1

Facebook da daha kolay yüklendiği için bidaha uğraşmak istemedim
  • Bu arada ekşisözlükten bir yazı okudum önemli bu sorunu yaşayanlar için:

yeni nesil uygulamalar hiç kapanmıyo yaaaaa" yanlış bir açıklamadır. hiç mi development blogunu okumadınız. hadi onu boşver, task manager'ı açın.
    metro modunda herhangi bir programdan çıktığınız uygulama suspended oluyor ve ne cpu falan kullanmıyor.

sadece voip benzeri programlar sürekli çalışır halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eediz

arkadaşlar benim 60 gb lık ssd im var. 15 gb ına partittion yapmam lazım windows 8 i ayrıca yüklemek için. ama beceremedim. bi program filan var mıdır ? bide usb den format atmak için program öneriniz var mıdır ?

USB yi programsız format usb haline getirmek için komutlar...

quote:

konut satırı açmak için başlattaki boşluğa

cmd shift+ctrl+enter (ya da cmd yazıp sağ tıkla yönetici olarak çalıştır)

sonra komutları gir sırasıyla... tabi işlemlerin tamamlanmasını bekleyin her komuttan sonra.

diskpart
    list disk (usb diks x ise)

select disk x
    clean
    create partition primary
    active
    format fs=ntfs quick
    assign

sırasıyla bu komutlartı komut sisteminden sorunsuz olarak girerseniz artık aktif bir usb niz olur. istediğiniz kadar formatlayın, formatını değiştirin bu özellik kaybolmaz. flash diskinizin hızlı olması iyi olur... kingstonlar ile format atılır mı bilmiyorum... benim flash disk onlara göre 5-10 kat hızlı...

daha sonra flash içine iso dosyasının içeriğini atıp pc yi flashtan başlatıp kurabilirsiniz.
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 29 Şubat 2012; 22:17:42 >

• bende şimdi denicem dilini ek olarak tr yapamıyoruz değilmi? birde sağ alttaki build yazısı kaldırılıyormu canımı sıkıyorda
  • Uygulamaları görev yöneticisine girmeden kapatmak için; uygulama açık iken fareyi ekranın orta ve üst kısmına götürün tutun ve aşağıya çekip bırakın en altta
  • Açık uygulamalardan çıkmak için;

Farenizi sol üst köşeye getirin. Ufak önizleme çıktığı zaman farenizi aşağı kaydırın. Açık uygulamaları göreceksiniz. Kapatmak istediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp "Close" tıklarsanız uygulama kapanır.

Windows 8 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) | Güncellendi - Windows 8 Release Preview Çıktı | |
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

arkadaşlar benim 60 gb lık ssd im var. 15 gb ına partittion yapmam lazım windows 8 i ayrıca yüklemek için. ama beceremedim. bi program filan var mıdır ? bide usb den format atmak için program öneriniz var mıdır ?

USB yi programsız format usb haline getirmek için komutlar...

quote:

konut satırı açmak için başlattaki boşluğa

cmd shift+ctrl+enter (ya da cmd yazıp sağ tıkla yönetici olarak çalıştır)

sonra komutları gir sırasıyla... tabi işlemlerin tamamlanmasını bekleyin her komuttan sonra.

diskpart
    list disk (usb diks x ise)

select disk x
    clean
    create partition primary
    active
    format fs=ntfs quick
    assign

sırasıyla bu komutlartı komut sisteminden sorunsuz olarak girerseniz artık aktif bir usb niz olur. istediğiniz kadar formatlayın, formatını değiştirin bu özellik kaybolmaz. flash diskinizin hızlı olması iyi olur... kingstonlar ile format atılır mı bilmiyorum... benim flash disk onlara göre 5-10 kat hızlı...

daha sonra flash içine iso dosyasının içeriğini atıp pc yi flashtan başlatıp kurabilirsiniz.
    kolay gelsin

teşekkürler deniyorum hemen. peki ikinci sistem olarak nası kurabilirim ? diski nası bölebilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: K2Co3

bende şimdi denicem dilini ek olarak tr yapamıyoruz değilmi? birde sağ alttaki build yazısı kaldırılıyormu canımı sıkıyorda

vardır mutlaka bi yerler bi yolu...
    win7 de siliyorduk denerken...

biraz uzunmuş ama bi bak istersen... eski sürümlerde çalışıyormuş ama cp de bilemem...

http://www.mydigitallife.info/how-to-remove-windows-8-desktop-watermark-hash-and-microsoft-confidential-text/

• quote:

Orijinalden alıntı: alicans35

Açık uygulamalardan çıkmak için;

Farenizi sol üst köşeye getirin. Ufak önizleme çıktığı zaman farenizi aşağı kaydırın. Açık uygulamaları göreceksiniz. Kapatmak istediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp "Close" tıklarsanız uygulama kapanır.

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orijinalden alıntı: K2Co3

bende şimdi denicem dilini ek olarak tr yapamıyoruz değilmi? birde sağ alttaki build yazısı kaldırılıyormu canımı sıkıyorda

vardır mutlaka bi yerler bi yolu...
    win7 de siliyorduk denerken...

biraz uzunmuş ama bi bak istersen... eski sürümlerde çalışıyormuş ama cp de bilemem...

http://www.mydigitallife.info/how-to-remove-windows-8-desktop-watermark-hash-and-microsoft-confidential-text/

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EDYGL -- 29 Şubat 2012; 22:29:09 >

• 13 senedir pc kullanıyorum daha yeni windows 8 den haberim oluyor. En kısa zamanda bakayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayüz olarak pek hoş değil gibi
    Performansta gözle görülür bi artış oluyo mu?
  • quote:

teşekkürler deniyorum hemen. peki ikinci sistem olarak nası kurabilirim ? diski nası bölebilirim ?

disk yönetimini denedin mi ?

bilgisayarım sağ tık yönet - disk yönetimi... birimi küçült de, küçülecek miktar 15gb dan fazlaysa yeter herhalde...
  • Arkadaşlar bende indirip kurdum ama metro arayüzü dışında ben kullanımı kolaylaştıracak yada daha hızlı oldu dediğim birşey bulamadım
  • Arkadaşlar 3 saatlik incelemeden sonra görüşlerimi paylaşıyorum.

+ Microsoft Windows 8 ile artık Bulut sisteme geçişi yönünde iyiden iyiye sinyaller veriyor.

+ Sadece Masaüstünden sıkılanlar ve yeni arayışlar arayanlar için Metro arayüzü çok iyi.

+ Metro arayüzü ile tabletler çok uyumlu ve rahat hale gelecek.

+ Performans konusunda windows 7 ile aynı diyebiliriz daha beta olmasına rağmen.

+ xbox 360'la oyun oynamak isteyenler için yeni geliştirilmiş xbox live yazılımıyla birlikte geliyor.

+ Eski önemli programlarla photoshop,3dsmax vs gayet stabil çalışıyor.

+ Şuana kadar en ufak bir hata mesajı almadım.

+ Bütün donanım sürücülerini kendi yükledi driver kurmadım.
  • Bilgisayarı Kapatmak yada restart için;

Masaüstündeyken fareyi sağ alta getirip sağdaki menü (Charm Bar) göründüğünde "Settings" 'e girin. Orada Power bölümünden gerekli işlemi uygulayabilirsiniz.

• 1.5 tb lık harici hdd me windows 8 i yükleyebilir miyim acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 29 Şubat 2012; 22:40:34 >
  • şimdi kurdum netbook a ekran kartının driver ını tanımadı win7 tanırken tanımadı ilginç.
  • 2saattir konuyu inceledim. kullananların beğendiğini görüyorum.
    resim ekleyen arkadaşlara teşekkür ederim.
    bende bir ara indirip kurmayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.