Şimdi Ara

Windows 8 Yazıcı Paylaşım Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle problemi ve yaptığım işlemleri kısaca anlatayım.

İşyerinde 2 adet Windows 8 işletim sistemli bilgisayar var ve bunlardan bir tanesine HP m401a yazıcı bağlı. Yazıcı aynı zamanda paylaşımda. Benim sorunum şu : A bilgisayarındaki yazıcı normalde aktif, çıktı alınabiliyor. B bilgisayarından A bilgisayarına bağlandığımda ilk etapta problem olmuyor gayet normal olarak çıktı alabiliyoruz, yalnız bilgisayarlar kapanıp açıldığında A bilgisayarındaki yazıcıyı B bilgisayarı görmemeye başlıyor. "Yazıcı kuyruklama hizmeti"ni durdurup tekrar başlatıyorum, sonra "çalıştır"dan tekrar A bilgisayarının adresine girip yazıcıyı tekrar tanıtıyorum öyle düzeliyor. Ama bu hergün böyle. Her gün bir sabah bir öğlen iki kez aşağıdaki birime gidip yazıcı tanıtıp geliyorum.

Yazıcının uyku modu falan kapalı, yazıcı ful aktif yani. Bu problemi nasıl düzeltebilirim artık gerçekten sıkıcı olmaya başladı. Yardım edebilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssozer -- 12 Aralık 2013; 15:12:17 >

• ssozer S kullanıcısına yanıt
    B bilgisayarı A bilgisayarından önce açıldığında A yazıcısını çevrimdışı görüyordur. B'den A yazıcısı ayarlarına girip çevrimiçi yaparak çalışmaya devam edilebilir diye düşünüyorum
  • Yazıcı zaten pasif olarak görünüyor fakat aktif olması için yeniden tanıtılması gerekiyor. Windows 8'deki ağ ayarları sebebiyle kaynaklanabilir mi?
  • kökten çözüm
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=232&model=TL-PS310U
    http://www.teknobiyotik.com/network/print-server/tp-link-tl-ps310u-1-port-multi-fonksiyon-usb-print-server.html
    bu ve benzerleriyle direk yazıcıyı ağa baplayın.

usb grişi olan boşta router filan varsa oda iş görür.

• Bunu değerlendirmeye alıcam. En azından LAN girişi olmayan yazıcıları ağa bağlamaya yardımcı olur boşa gitmesinden kurtarırız. Teşekkür ederim. @alitx3
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssozer

Yazıcı zaten pasif olarak görünüyor fakat aktif olması için yeniden tanıtılması gerekiyor. Windows 8'deki ağ ayarları sebebiyle kaynaklanabilir mi?

ağ ayarlarından dosya ve yazıcı paylaşımını yaptığınızı varsayıyorum, aksi takdirde ağdan zaten tanıtamazsınız.
    alitx3 kardeşimiz olayı kökten çözmüş zaten, sektörden uzak kalmışız ilk defa duyduğum bu bilgi için ben de kendisine teşekkür ederim.
  • OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    Tabi ki. Ağ-dosya paylaşımında bir sorun yok. Anlayamadığım olay, sadece yazıcı pasife düşüyor ve yeniden tanımlamak gerekiyor. Bunu da her sabah yapmak zorunda kalıyorum. Bu olayı bir türlü çözemedim.
  • ssozer S kullanıcısına yanıt
    garip bir durum :(
    yazıcıyı farklı bir usb girişine takıp denediniz mi? aklıma başka birşey gelmiyor
  • OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    Onu da denedim. :( Sildim tekrar kurdum, sürücüsünü de indirdim denedim ama yok. :( Windows 8'de bir cinslik var muhtemelen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.