Şimdi Ara

Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Laptopum 2 aylık. Asus x55c. Windows 7 home basic kurulu geldi. Son zamanlarda okadar yavaşladı ki sanırım virüs yedirdim format atmaya karar verdim.
    Bende ki Windows 7 ultimate Cd'sini takıp formata başladım. Sürücülerin olduğu kısıma kadar geldim. C yi sildim yeniden oluşturdum. İleri diyip formata başlayacam aşağıda uyarı veriyor. "Windows bu diske yüklenemez" (ayrıntıları göster) tıklıyorum yeni panel açılıyor. "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde".

Uğraş uğraş yapamadım telefondan nete girdim baktım yapamadım arkadaşı aradım. Ms dos dan anlıyor biraz. Onunla telefonda uğraşlarımız neticesinde c yi biçimlendirdik. Dıskpart komutu yardımıyla c yi mbr ye convert edeceğiz. Bu sefer ms dos da hata veriyor. "Sanal disk hizmeti hatası. Belirtilen disk dönüştürülebilir bir disk değil" şeklinde hata veriyor.

Ben biçimlendirdiğimiz c yi tekrar sildim şuan ham durumda.Recovery var. Bilgisayar başlayınca f9 yapıp recovery etmeye çalışıyorum olmuyor. Şuan bilgisayarımda bulunan sürücüler aynen şöyle :
    Disk 0 Ayrılmamış alan 186 gb boş alan 186 gb
    Disk 0 bölüm 1: DATA 254 gb boş alan 28 gb
    Disk 0 bölüm 2: recovery 25 gb boş alan 12 gb

Elimde taşınabilir disk falan yok sadece 1 adet win 7 Cd'si var. Yardım alabileceğim kimse yok. Yardım ederseniz çok sevinirim. Bilgisayarsız kaldım şuan cep telefonundan yazıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edebilecek kimse yok mu :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesin ve en etkili çözüm sunulmuş bu şekilde kolayca çözdüm:
    http://www.sorbilene.com/windows-bu-diske-yuklenemez-secilen-disk-gpt-bolumu-stilinde-sorunu-cozumu.html
  • Hocam sorunun çözüldü mü bilmiyorum fakat sürücü yükleme sayfasında yüklemek istediğin bölümü seçtikten sonra enterla geç birde sistemin 100 mb ayrılmış belleği bulunur buraya yükleme yapamazsın bazen en büyük sorunlar çok basit çözümler içerir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.