Şimdi Ara

Windows / kuruluyor ama xp kurulamıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar lenovo z 560 modelini kullanmaktayım. pc ile gelen imaj cd si,nden yüklediğimde win 7 sorunsuz kuruluyor ve çalışıyor. fakat ben xp yi kurmak istedim.sata driveri entegre edilmiş bir xp cd si indirdim netten. bundan dolayı diski 3 e bölüp xp kurmaya çalıştım.aygıtlar yükleniyor kısmında çok hantallaşıyor. 6 saat geçti ama hala aygıtlar yükleniyor di,yor ve çok çok yavaş yükleniyor. fikri olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogun2006

arkadaşlar lenovo z 560 modelini kullanmaktayım. pc ile gelen imaj cd si,nden yüklediğimde win 7 sorunsuz kuruluyor ve çalışıyor. fakat ben xp yi kurmak istedim.sata driveri entegre edilmiş bir xp cd si indirdim netten. bundan dolayı diski 3 e bölüp xp kurmaya çalıştım.aygıtlar yükleniyor kısmında çok hantallaşıyor. 6 saat geçti ama hala aygıtlar yükleniyor di,yor ve çok çok yavaş yükleniyor. fikri olan var mı?

Selam
    XP kurmak için @Bios ayarlarından AHCI modunu IDE olarak yapmalısınız. Veya AHCI sürücülü ve SATA entegreli bir XP bulacaksınız. Başka türlü kuramazsınız kardeş..
    Kolay gelsin..
  • internetten sata entegreli bir xp cd si indirdim. zaten o kısmı geçiyor. diske kabinleri atıyor ama aygıtlasr yükleniyor dediği kısımda çok çok yavaşlıyor kitleniyor resmen makine.
  • quote:

internetten sata entegreli bir xp cd si indirdim. zaten o kısmı geçiyor. diske kabinleri atıyor ama aygıtlasr yükleniyor dediği kısımda çok çok yavaşlıyor kitleniyor resmen makine.

Başka Xp kurulum CD'si ile denediniz mi ?
  • quote:

internetten sata entegreli bir xp cd si indirdim. zaten o kısmı geçiyor. diske kabinleri atıyor ama aygıtlasr yükleniyor dediği kısımda çok çok yavaşlıyor kitleniyor resmen makine.

Selam
    Yukarıda size yazdım kardeş. @Bios'tan IDE moduna alın ve F10 tuşuna basarak kaydedip çıkın. Bilgisayar boot etmeye başlayınca CD'den başlatması için girişimde bulunun ve yüklemeye başlasın verileri.

Eğer AHCI modunda kuracaksanız, mutlaka CD yüklemeye başladığında F6 tuşuna basacak ve AHCI sürücüsünü Disket sürücüsünden(USB Disket Sürücüsü de olabilir) yükleme olanağı seçilmiş olacaktır. Buna göre AHCI sürücüsünün yüklendiğinde bahsetmiş olduğunuz aygıtlar yükleniyor kısmında takılmadan HDD'yi görecek ve yüklemeye devam edecektir.

Bu yöntemle veya XP'ye AHCI sürücüsü entegre ederek yüzlerce XP kurduk/kuruyoruz.

Not: AHCI modunda iken XP kurmak, CD'de SATA sürücülerinin entegre edilmiş olması bir şey ifade etmez. Sadece SATA modunda kurulum yapmak için, SATA sürücülerinin CD'ye entegre edilmiş olması iyi bir şeydir.
    Kolay gelsin..

• çok teşekkürler arkadaşlar. evet 2 farklı xp cd siyle denedim. asci ayarını compatiple şeklinde en başta değiştirmiştim zaten. lenovoyu aradım win 7 için destek verebiliriz xp için vermeyiz gibi saçma şeyler söylediler. zaten lenovodan bir daha kesinlikle laptop almam. dosyaları diske çok hızlı atyor sorunsuz. ama 39 dakika kaldı yazan arayğüze geçince makina birden felç oluyor.
  • quote:

çok teşekkürler arkadaşlar. evet 2 farklı xp cd siyle denedim. asci ayarını compatiple şeklinde en başta değiştirmiştim zaten. lenovoyu aradım win 7 için destek verebiliriz xp için vermeyiz gibi saçma şeyler söylediler. zaten lenovodan bir daha kesinlikle laptop almam. dosyaları diske çok hızlı atyor sorunsuz. ama 39 dakika kaldı yazan arayğüze geçince makina birden felç oluyor.

Şuan herhangi bir sorun var mı *
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun devam ediyor hala.birkaç bilgisayar servisinden yardım almaya çalışacağım.
    4gb bellek i5 işlemcisi vardı laptopun. donanım yüksek mi geliyo xp'ye acaba .
  • quote:

aynı sorun devam ediyor hala.birkaç bilgisayar servisinden yardım almaya çalışacağım.

Hocam o sistem sorun çıkartır. Sizin kurmanız gereken İşletim Sistemi Windows 7 64 Bit'tir. HDD Ayarını AHCI yaparak kurulum yapın..
  • windows7 yi silip xp kurmak için....
    önce (C) partitionunu ve (C) nin önündeki "sistem ayrıldı" partitionunu siliniz...
    bu iki partitionun yerine tek bir (C) partitionu oluşturunuz...
    ntfs olarak biçimlendiriniz...
    daha sonra xp yi (C) partitionununa kurunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 19 Eylül 2012; 8:20:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

windows7 yi silip xp kurmak için....
    önce (C) partitionunu ve (C) nin önündeki "sistem ayrıldı" partitionunu siliniz...

Selam
    Çalışan bir sistemde bunu nasıl gerçekleştirecek konu sahibi arkadaş?
    Sizin yazdığınızı biz de önerebilirdik ama HDD birimlerinin görüldüğü ekrana gelimyor ki sistem!
    Önerniz mantıksız ve eksik kardeş.. Forum kirliliği....
    Kolay gelsin..
  • quote:

aynı sorun devam ediyor hala.birkaç bilgisayar servisinden yardım almaya çalışacağım.

Selam
    Donanımın yüksek gelmesi diye bir şey söz konusu değil kardeş.. Aşağıdaki yazacağım yolu izleyin.

1. Win7 DVD'sini takın ve onunla boot ettikten sonra, kurulum yapıyormuş gibi devam edin. HDD bölümlerini gördüğünüz ekran geldiğinde, sağ altta gelişmiş ile biten bir yazı göreceksiniz. Oraya tıklayarak gelişmiş kısımda bazı iconlar belirecek. Burada SİL seçeneği ile ayrılmış bölümü(100 MB civarında bir alan) ve sistemin kurulu olduğu birimi silin. Bunların birleştiğini göreceksiniz. Burada hiç bir şey yapmadan yukarıdaki X icona tıklayarak çıkın.

2. @Bios'a girin ve HDD konumunu Compatiple olarak ayarlayın. SATA veya IDE gibi başka mod varsa onlara alın @Bios'u ve F10 tuşu ile kaydedip çıkın.

3. SATA sürücülü CD'yi takın ve kuruluma başlayın..

4. Bunları yapamıyorsanız, bir bilene yaptırın.
    Kolay gelsin..

• Bendeki sorunda Windows xp kurup windows 7 kuramamam windows 7 de formatı atıyorum.masaüstü açılmadan windows 7 logosunda bilgisayar yeniden başlıyor 7,8 tane format cd si denedim sonuç yine aynı bios ayarlarını değiştirdim denedim yine aynı sonuç veriyordu,bilgisayarcı arkadaşıma götürdüm.rami ve hdd ki değiştirdik sonuç yine aynı xpde sorunsuz kullanıyorum.windows 7 format atmaya gelince windows 7 simgesinde pc res atıyordu kendiliğinden.sorunu anlıyamadım ankartımı ve işlemcimi yeni aldım.şuan bilgisayarım serviste bakalım sonuç ne çıkacak

ankartım : msi 970-a g46
    işlemcim : fx 6100 x6 3.3 ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 19 Eylül 2012; 11:21:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakuza_eren

Bendeki sorunda Windows xp kurup windows 7 kuramamam windows 7 de formatı atıyorum.masaüstü açılmadan windows 7 logosunda bilgisayar yeniden başlıyor 7,8 tane format cd si denedim sonuç yine aynı bios ayarlarını değiştirdim denedim yine aynı sonuç veriyordu,bilgisayarcı arkadaşıma götürdüm.rami ve hdd ki değiştirdik sonuç yine aynı xpde sorunsuz kullanıyorum.windows 7 format atmaya gelince windows 7 simgesinde pc res atıyordu kendiliğinden.sorunu anlıyamadım ankartımı ve işlemcimi yeni aldım.şuan bilgisayarım serviste bakalım sonuç ne çıkacak

Selam
    Mutlaka bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz kardeş.. Anakartınızın sürücü bölümüne baktım ve şu sistemler için destek vermişler; Win8 32, Win8 64, Win7 64, Win7 32, Vista 64, Vista 32, XP 64, XP 32

Eğer yazdığınız anakart ve işlemciye XP kuramıyorsanız(kurulmaması için hiç bir sebep yok), sorun donanım yapılandırmasından kaynaklanıyor.. UEFI @Bios'a girin ve HDD modunu IDE konumuna alın veya SATA sürücülü bir XP CD'si varsa, @Bios ayrını SATA konumuna getirin F10 tuşuna basarak kaydedin ve çıkın.
    XP CD'sini taktıktan sonra DVD ile boot ettirerek kuruluma başlayın.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Bendeki sorunda Windows xp kurup windows 7 kuramamam windows 7 de formatı atıyorum.masaüstü açılmadan windows 7 logosunda bilgisayar yeniden başlıyor 7,8 tane format cd si denedim sonuç yine aynı bios ayarlarını değiştirdim denedim yine aynı sonuç veriyordu,bilgisayarcı arkadaşıma götürdüm.rami ve hdd ki değiştirdik sonuç yine aynı xpde sorunsuz kullanıyorum.windows 7 format atmaya gelince windows 7 simgesinde pc res atıyordu kendiliğinden.sorunu anlıyamadım ankartımı ve işlemcimi yeni aldım.şuan bilgisayarım serviste bakalım sonuç ne çıkacak

Selam
    Mutlaka bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz kardeş.. Anakartınızın sürücü bölümüne baktım ve şu sistemler için destek vermişler; Win8 32, Win8 64, Win7 64, Win7 32, Vista 64, Vista 32, XP 64, XP 32

Eğer yazdığınız anakart ve işlemciye XP kuramıyorsanız(kurulmaması için hiç bir sebep yok), sorun donanım yapılandırmasından kaynaklanıyor.. UEFI @Bios'a girin ve HDD modunu IDE konumuna alın veya SATA sürücülü bir XP CD'si varsa, @Bios ayrını SATA konumuna getirin F10 tuşuna basarak kaydedin ve çıkın.
    XP CD'sini taktıktan sonra DVD ile boot ettirerek kuruluma başlayın.
    Kolay gelsin..

Kardeşim dikkatli okumadın sanırım xpde sorunsuz format atıp kullanabiliyorum ama windows 7 64 bit ve 32 bit kurmaya gelince formatı attıktan sonra 64 bit home basic bilgisayar başlayıp masaüstüne gelmeden windows 7 logosunda makina kendiliğinden reset atıyor bios ayarlarınıda denedim.hdd ve ramide değiştirdim sonuç yine aynıönceki phenom serisi işlemcimde format felan atıp windows 7 yi kullanıyordum.ne olduysa şu lanetolası fx 6100 x6 çekirdekli işlemciyi aldıktan sonra oldu.şuan bilgisayarım serviste bakalım sonuç ne çıkacak.

• quote:

Kardeşim dikkatli okumadın sanırım xpde sorunsuz format atıp kullanabiliyorum ama windows 7 64 bit ve 32 bit kurmaya gelince formatı attıktan sonra 64 bit home basic bilgisayar başlayıp masaüstüne gelmeden windows 7 logosunda makina kendiliğinden reset atıyor bios ayarlarınıda denedim.hdd ve ramide değiştirdim sonuç yine aynıönceki phenom serisi işlemcimde format felan atıp windows 7 yi kullanıyordum.ne olduysa şu lanetolası fx 6100 x6 çekirdekli işlemciyi aldıktan sonra oldu.şuan bilgisayarım serviste bakalım sonuç ne çıkacak.

Selam
    Pardon kardeş yanlış algılamışım. Konu XP kuramamaktı..
    Neden 64 bit home basic kuruyorsunuz? Bu donanıma 64 bit Ultimate yakışır..

Servisin yapacağını ben size yazayım. @Bios güncelleyecek ve sistem kuracaklar. Üstelik @Bios'u da Live Update ile indirerek kendilerini fazla yormadan işi halledecekler. Zaten @Bios sürümlerinizin indirilebilecek bir sürümü yok. Sadece Live Update ile güncelleniyor.
    Buyrun bakın. http://tr.msi.com/product/mb/970A-G46.html#/?div=BIOS
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    Pardon kardeş yanlış algılamışım. Konu XP kuramamaktı..
    Neden 64 bit home basic kuruyorsunuz? Bu donanıma 64 bit Ultimate yakışır..

Servisin yapacağını ben size yazayım. @Bios güncelleyecek ve sistem kuracaklar. Üstelik @Bios'u da Live Update ile indirerek kendilerini fazla yormadan işi halledecekler. Zaten @Bios sürümlerinizin indirilebilecek bir sürümü yok. Sadece Live Update ile güncelleniyor.
    Buyrun bakın. http://tr.msi.com/product/mb/970A-G46.html#/?div=BIOS
    Kolay gelsin..

biosu ben güncellemiştim ilk başta ankartın bios ekranında güncelleyim dedim live updateye girdim biosdan yeni bios sürümünü indirdim failed gibi bir hata verdi comut sistemi çıkmıştı bende reset attım makinaya masaüstünde live updateyi indirdim ve ankartımın sürümü v4 dü ben v9 son sürümüne güncelledim sorunsuz güncelledim bilgisayar yeniden başladı.tabi o zman işlemcim phenom ıı x4 925 serisiydi ondan sonra bende işlemcimi forumda bir arkadaşa sattım sattıktan sonra vatan bilgisayarda indirimle fx 6100 aldım.o zman kasayıda yanımda götürmüştüm.ordaki abi taktı denedi.bilgisayar açıldı windows 7 logosuna gelince reset attı tekrar başlattık yine reset attı bana sorunun işletim sisteminden olduğunu söyledi bende eve getirdim ve format attım win 7 home basicle attıktan sonra bilgisayar tam açılış logosunda win 7 gelince reset attı yine 7,8 tane win 7 format cdsi denedim 32 bit 64 bit profesyonel ultumete vb. hepsini denedim ama yine aynı sorunu verdi.xpye gelince sorunsuz format ve sorunsuz şekilde masaüstünü programları kullanabiliyorum.sonra bilgisayarcı arkadaşımla ram ve hddki değiştirip denedik yine aynı sorunu verdi.sorunun üyük ihtimalle ankart veya işlemciden olduğunu düşünüyorum.ben biosu güncelledikten sonra eskş phenom serisi işlemcimle o zman format atmayı denememiştim.düşünüyorum acaba v9 son sürüm biosla ilgili bir problem mi var.ne olduysa biosu güncelleyip yeni işlemci fx 6100 aldıktan sonra oldu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

windows7 yi silip xp kurmak için....

Selam
    Çalışan bir sistemde bunu nasıl gerçekleştirecek konu sahibi arkadaş?
    Sizin yazdığınızı biz de önerebilirdik ama HDD birimlerinin görüldüğü ekrana gelimyor ki sistem!
    Önerniz mantıksız ve eksik kardeş.. Forum kirliliği....
    Kolay gelsin..

windows7 kurar gibi yapıp silinmesi gereken partitionları siliniz...
    daha sonra xp kurulumuna geçiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 20 Eylül 2012; 11:19:39 >

• SORUN ÇÖZÜLDÜ

Arkadaşlar evde 3-4 gün uğraştım. farklı cd ler ahci ayarları tek partisyon çoklu partisyon... her şeyi denedim. ama sorunu anlayamadım. daha sonra bilgisayarcı bir arkadaşa götürdüm. 2 gün onda kaldı laptop. ertesi gün kuramadığını söyledi ve xp desteği olmayan bir donanım olabileceğini söyledi. artık umudumu kesmek üzereydim. son olarak buradaki(Gaziantep) büyük bir teknik servise götürdüm. türkiyenin en iyi servislerinden biri bu. başta bu tür laptoplarda üreticinin xp desteği vermediği sölediler. ama ısrar edince kayıt yaptılar ve incelemeye aldılar. bugün gittim ve servis görevlisinin yeniden xp yi kurmasını izledim. sorun şuymuş: servis elemanı laptopu açıp klavye bağlantısını kesti ve xp bir çırpıda kuruldu. klavyedeki / tuşu kısa devre yaptığı için basık kalmış gibi çalışıyormuş. bundan dolayı kuruluma izin vermiyormuş. sıvı temasından olabilir dedi.

• quote:

quote:

Selam
    Yukarıda size yazdım kardeş. @Bios'tan IDE moduna alın ve F10 tuşuna basarak kaydedip çıkın. Bilgisayar boot etmeye başlayınca CD'den başlatması için girişimde bulunun ve yüklemeye başlasın verileri.

Eğer AHCI modunda kuracaksanız, mutlaka CD yüklemeye başladığında F6 tuşuna basacak ve AHCI sürücüsünü Disket sürücüsünden(USB Disket Sürücüsü de olabilir) yükleme olanağı seçilmiş olacaktır. Buna göre AHCI sürücüsünün yüklendiğinde bahsetmiş olduğunuz aygıtlar yükleniyor kısmında takılmadan HDD'yi görecek ve yüklemeye devam edecektir.

Bu yöntemle veya XP'ye AHCI sürücüsü entegre ederek yüzlerce XP kurduk/kuruyoruz.

Not: AHCI modunda iken XP kurmak, CD'de SATA sürücülerinin entegre edilmiş olması bir şey ifade etmez. Sadece SATA modunda kurulum yapmak için, SATA sürücülerinin CD'ye entegre edilmiş olması iyi bir şeydir.
    Kolay gelsin..

Hocam yeni notebook aldim xp kurmak istiyorum biista ahci den baska secenek yok. Ahci surucusunu nasil kurabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.