Şimdi Ara

Windows Phone - Lumia Yaşadığım sorunlar hatalar. alacaklar okusun(kullanıcı yorumu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
3
Favori
9.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuda o kadar taşladınız ama hani nerede şimdi windows phone

Yeni ve büyük ihtimalle son editim. Kendinize iyi bakın WP bölümü

ama şunu unutmayın, eğer nokia ile Windows arasındaki ilişkiyi öğrenirseniz. Windows'un tek amacının nokia'yı batırmak olduğunu, bunu başarıyla yaptığını ve şu anda da yavaş yavaş yuttuğunu anlayacaksınız.
    Windows (pc) 8 ile gelen, 8.1 ile geliştirilen takvimleri, kişileri, fotoğrafları Android ve İos ile eşzamanlı olarak Pc'den görme ve sanki cihazdaymış gibi kullanabildiğiniz yazılımları bizzat windows'un çıkarığını hatırlatırım.
    Windows Phone daha ayarları doğru düzgün eşitleyemiyor bırakın Pc ile eşzamanlı çalışmayı..

Lumia'yı ilk aldığım gün açtığım konu..
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=78676329

Daha önce kullandığım telefonlar
    xperia ray (pasif kullanıcı olarak 4 ve 4s)
    htc one x Plus
    lumia 920

öncelikle yazıma neredeyse tüm konularda gördüğüm windows daha yeni polemiği ile başlayalım.
    öncelikle herşeyi bir kenara bırakın. Diyelim ki Anadol fabrikası 2014 yılında yeniden açıldı ve üretime başladı, Firmadan 90 model opellere benzer arabalar üretmesini mi beklersiniz, yoksa her ne kadar iyi sayılmasa ki yeni açılmış fabrika kimse birşey diyemez, hyundai i serisinin küçük modellerine benzer şeyler üretmesini mi beklersiniz ?
    Eminim ki bunun yanıtı 2014 yılında 90 model arabalara benzer araba mı üretilir tepkisi olacaktır.

peki şimdi soruyorum, windwos'a bildirim çubuğu ne zaman geldi ? 2014 nisan 8.1 beta. ne mutlu olmuştuk ama artık bir bildirim çubuğumuz vardı. Peki diğer sistemlere ne zaman geldi ? ben diyim 2009 siz diyin 2010.
    Tamam kabul, yeni bir sistem ama bir bildirim çubuğu neden bu kadar geç geldi ? bildirim çubuğunu baştan keşfetmediler, yen bir özellik de eklemediler, bu 2014 yılında 90 model opel üretmek değil de nedir ?
    yok android 10 yıllıkmış windows 2 yıllıkmış bırakın bunları. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yoksa bu polemiğede gerek yoktur.

geçen ilk defa donma sorunu ile karşılaştım ve birdaha ardı arkası kesilmedi. Özellikle 8.1 beta ile gelen klavye kullanırken space ile menü tuşu arasına basınca istisnasız takılma ve reset atma sorunu. nisan ayında başlayan sorun şükür ki temmuza düzeltildi. Zaten bu olaydan ve diğer sorunlardan sonra windows'dan umudu kestim.

windowsun cidden eksikleri var, kutu tasarımı artık gözümde karmakarışık gelmeye başladı ayarlar kısmını açınca herşey karmakarışık hiçbir düzen yok alfabetik sıra bile yok en çok kullanılan neredeyse en altta.
    Bazı siteler android veya ios'da açılırken windows'da hata veriyor, eskiden arka planda veri kullanmazdı şimdi iyice yemeye başladı

Yani ne biliyim iphone her yönüyle kullanışlı, önceden abim falan Windows karışık diyordu ben o hevesle olurmu falan demiştim ya şimdi baktımda Windows cidden pek kullanılacak gibi değil,

Artık gittikçe geriye gitmeye başladılar klavyeyi berbat ettiler gorusuruz yazınca görüşürüze bile çevirmiyor, ayrıca Türkçe klavyede tuşlar çok sıkışık ne biliyim ios'da karakter aynı olmasına hatta ekranda 920'den küçük olmasına rağmen klavye çok daha ferah, imleci istediğiniz yere getirmek tamamen işkence imleci sürüklemek yerine inanın cümleyi, evet kelimeyi değil cümleyi silip baştan yazıyorum

İnternet exproler hayatımda gördüğüm en akılsız browser. Öncelikle adamlarda hala sekme anlayışı sınırlı. Arka planda sekme açma yok, sekmeler arasında gezme tam bir işkence. ayrıca çoğu zaman tıkladığım yere değil başka yere tıklamışım gibi ekranın başka ucundaki yere efekt verip oraya tıkladığımı zannediyor.
    Bezen geri tuşu otomatiğe bağlıyor. Tek seferde 2 sayfa geriye gidiyor, ileri giderken de 2 sayfa gidiyor aradaki sayfa kaynıyor.
    Örneği bu yazıyı editlerken editleyeceğim yere tıkladığımda önce en üstte çıkıyor sonra en alta iniyor ve sonra en aşağıdaki son harfe geliyor. Ordan tekrar yukarı çık ve editlemek istediğin yeri işaretle...
    Örneğin satarayıcıyı arka plana atıyorum, dh'deki bildirimler sayfası açık şekilde, ie'yi tekrar açıyorum yarım saat sayfanın yuklenmesini bekliyorum sonra sayfa yenilenmemiş olarak karşıma geliyor ama ben 2g veya 3g'deki o sayfanın yüklenme süresi kadar bekliyorum, elimle yenile diyince yeni bildirim olduğunu görüyorum.

Facebook messenger İlk çıktığında aktive etmek için telefon numaranızı istiyordu, alan kodundan sona telefonunuzu fazladan bir sıfırla girmenizi istiyordu tabi onay sms'i gelmediğinden messenger'ı açtığınızda hala aktifleştirmedin diyordu.
    Beyler messenger çıkalı kaç ay oldu hala aynı sorun aynı sorun.. Bir güncelleme yok

Windows phone 8.1 tam sürüm ile gelenler,
    -Klavye hala aynı
    -Bildirim çubuğundaki e-mail arama ve sms bildiriminin simgeleri birebir aynı
    -Video'yu sardırırken tak tuk ses geliyor hala
    -Messenger hala numaramızı hala 0 hariç 11 haneli istiyor
    -Mağazayı açarken sık sık 0x.... sorunları yaşanıyor mağaza uzun süreliğine cevap vermiyor
    -Wifi açıkken bile arada şebekeden yiyor (kullanımda iken beliren ok işaretlerine dikkat edin)
    hepsi nisandan beri yaşanan şeyler ve aylardır çözülmedi...

Güncellemeler çok tutarsız bir telefonda çok iyi denen şey bir başka telefonda sıkıntılı oluyor
    Telefon 8.1 ile aşırı şişti. Htc kullandığım zamanlarda bile makine bu kadar ağırlaşmıyordu. Ayrıca 670mb olan minion rush da cabası. Kim bilir ne yapıyor o kadar alanı ? Silinmiyorda

Neyse bayramdan önce teknosadan kargom gelirse birde bunu satarsam tamam. Ön siparişi verdim bekliyorum. Birdaha ne siz beni görürsünüz ne ben sizi. Sizde karşınızda kimse olmadan, hiçkimse hatalarınızı söylemeden devam edersiniz. Merak etmeyin Windows nokia'yı batırıp amacına ulaşınca sizde kullanıldığınızı anlayacaksınız. Ama hisse falan verirler merak etmeyin..

Bundan sonra androidden önce almayacağım ve aldırmayacağım ilk sistem Windows.

Geriye denemediğim bir tizen kaldı ama başka macera istemiyorum.

Not. (9 Ekim 2014)
    27 Eylül'den beri iphone 6 kullanıyorum. Her yeni özelliğini keşfettiğimde bunuda mı yapmışlar diyorum. Ios kapalıymış, filim de attım müzik te attım zil sesinide değiştirdim hemde windows'dan çok daha hızlı ve sorunsuz yaptım. Telefonun komple yedeğini aldım sadece ayarları Alıp sap gibi ortada kalmadım. İtunes'la herşeyi tek tıkla eşitledim. Windows'un olmayan Uygulaması, androidin olmayan güvenliği yerine kredi Kartımı Gönül rahatlığıyla girip uygulama aldım. Klavye nasıl yazdığımı benden iyi öğrendi, artık sadece yazıyorum ne yazdığıma bakmıyorum, ios hallediyor. Herhangi bir tarayıcıdan herhangi bir sistemden tek sitede (icloud) herşeyimi eş zamanlı olarak görüyorum. Assistive touch hayatımda gördüğüm en kullanışlı şey.

3 yılda 3 telefon değiştirip hepsini yarı fiyatına satmaktansa, Şişmeyen ve desteği yıllarca kesilmeyen sisteme tek seferde 3000 lira verip 3 yıl kullanmak çok daha mantıklı ve Karlı. O telefona o kadar para verilmez diyenlere sesleniyorum, parayı telefona değil ios'a veriyorum ve fazlasıyla hakkını veriyor.

Bu telefonu aldığım gün, birşeylerin neden muadil(!)lerinden Pahalı olduğunu anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 27 Kasım 2017; 1:3:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Bencede Nokia androide yönelme var.Androide ofice uygulaması var.Nokia launcher çıktı Nokia tarafında en son.Bence ios en iyi işletim sistemi uygulamalar ilk ona gelir stabil sorunsuz androidteki gibi yok güncelleme gelecek mi gelmicekmi tarzı bir şeyde yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

64bit işlemci, bir 920 kadar bile olmasada

920 kadar olmasada dediğin işlemci 920 yi 5 e katlar 4 e böler. Kullandığı çipset 920 den kat kat daha iyi bir çipset. iPhone 5s donanımsal olarak 920 ile karşılaştırılamaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben senin yerinde olsam one m8 alirdim o andridde surekli kasma olaylari filan samsunga ait her androidde o kadar yok mesela bende lumia 620 var hergun kasma yapiyor alt modeller wp8.1 de de kasiyor yani kisaca htc guncelleme de veriyor cok da tasarimi hos geliyor bana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

quote:

920 kadar olmasada dediğin işlemci 920 yi 5 e katlar 4 e böler. Kullandığı çipset 920 den kat kat daha iyi bir çipset. iPhone 5s donanımsal olarak 920 ile karşılaştırılamaz.

Hocam yanlış anlamadıysam yanlış anlamışsınız. Arkadaş orada kameradan bahsediyor anladığım kadarıyla :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    açıkçası sana katılıyorum arkadaşım. bende uzun yıllar iphone kullandım (ilk iphone sonra 4 sonra 5) arkasından maceracı ruhum tuttu gerçekten artık sıkılmıştım iphone'dan. gittim galaxys4 aldım. ilk bir hafta iyiydi :) sonra aman allahım küçük bir oyun yüklicem neredeyse gbt mi sorgulamak için izin istiyor takılıyor bilmemne.. android 4.4 tanıtım yapıyor ben ne kullanıyorum bilmiyorum başka bir arkadaşa geliyor güncelleme bende hala yok. güncellemeyi sanırım random dağıtıyorlar bu androidde :)) sonra 925 aldım dedim bari windows olsun bu sefer. tasarımını çok beğendim öncelikle.. hala da beğeniyorum. amma ve lakin gel gelelim gelişmekte olan bir sistem kullanmak gerçekten sıkıcı ouyor zamanla. ilk defa akıllı telefon kullanan birisi olsa her geçen gün oo ne güzel bu özellik geldi diyecek ama diğerlerini de kullanan kişi için zamanla eziyete dönüşüyor. zaten win8 ile ilk iphone'um hemen hemen aynıydı :) sesi kısıyorum zil sesi de kısılıyor, sene olmuş 2014 :) 8.1 güzel ama yinede var işte sıkıntılar..

mesela 2-3 kez başıma geldi. whatsapp dan mesaj gelme duruyor. tasarruf modu felan değil. zaten her zaman izin verilir işaretli.. sonra kendim açıyorum birsürü mesaj gelmiş. kapatıyorum açıyorum düzeliyor ama can sıkıcı.. bir diğer sevmediğim yanı baktığın zaman ekranı iphonedan daha büyük ama mesaj yazarken ekranın neredeyse tamamını kaplıyor. klavye açıkken sohbet imkansız. tek bir mesaj balonu kalıyor yukarıda. en altta menü onun üstünden bence gereksiz yükseklikteki tuşlar onun üstünde 8.1 ile bozdukları kelime önerileri.. yani büyük ekran ama ergonomi yok..

kısacası arkadaşım şahsi fikrim al bir iphone derim ben. hatta biraz daha sabret ip6 çıksın bir bak bakalım sonra 5s alıp pişman olma.

• Senin zamanin gelmis kardes gec ios a kurtul. Windows phone oturdu oturacak derken iki bucuk sene oldu. Rahat bir bucuk senesi daha var bence. Git 5s al yada 6yi bekle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19MuzaffeR03

quote:

quote:

Hocam yanlış anlamadıysam yanlış anlamışsınız. Arkadaş orada kameradan bahsediyor anladığım kadarıyla :)

Kamerayı kıyaslamıyor. 64 bit işlemci 920 olmasa bile diyor arkadaş.

• Hocam arkadaş orda virgül koymuş. " 64bit işlemci, bir 920 kadar bile olmasada nokialar hariç en iyi kamera..... " işlemci den sonra virgül var.

• quote:

quote:

Yok hayır +9 virgül var orda hocam
    920 kadar olmasada kamera....
    Cümlenin devamı gerisi önceki cümle

• quote:

Orijinalden alıntı: omerakcakaya

açıkçası sana katılıyorum arkadaşım. bende uzun yıllar iphone kullandım (ilk iphone sonra 4 sonra 5) arkasından maceracı ruhum tuttu gerçekten artık sıkılmıştım iphone'dan. gittim galaxys4 aldım. ilk bir hafta iyiydi :) sonra aman allahım küçük bir oyun yüklicem neredeyse gbt mi sorgulamak için izin istiyor takılıyor bilmemne.. android 4.4 tanıtım yapıyor ben ne kullanıyorum bilmiyorum başka bir arkadaşa geliyor güncelleme bende hala yok. güncellemeyi sanırım random dağıtıyorlar bu androidde :)) sonra 925 aldım dedim bari windows olsun bu sefer. tasarımını çok beğendim öncelikle.. hala da beğeniyorum. amma ve lakin gel gelelim gelişmekte olan bir sistem kullanmak gerçekten sıkıcı ouyor zamanla. ilk defa akıllı telefon kullanan birisi olsa her geçen gün oo ne güzel bu özellik geldi diyecek ama diğerlerini de kullanan kişi için zamanla eziyete dönüşüyor. zaten win8 ile ilk iphone'um hemen hemen aynıydı :) sesi kısıyorum zil sesi de kısılıyor, sene olmuş 2014 :) 8.1 güzel ama yinede var işte sıkıntılar..

mesela 2-3 kez başıma geldi. whatsapp dan mesaj gelme duruyor. tasarruf modu felan değil. zaten her zaman izin verilir işaretli.. sonra kendim açıyorum birsürü mesaj gelmiş. kapatıyorum açıyorum düzeliyor ama can sıkıcı.. bir diğer sevmediğim yanı baktığın zaman ekranı iphonedan daha büyük ama mesaj yazarken ekranın neredeyse tamamını kaplıyor. klavye açıkken sohbet imkansız. tek bir mesaj balonu kalıyor yukarıda. en altta menü onun üstünden bence gereksiz yükseklikteki tuşlar onun üstünde 8.1 ile bozdukları kelime önerileri.. yani büyük ekran ama ergonomi yok..

kısacası arkadaşım şahsi fikrim al bir iphone derim ben. hatta biraz daha sabret ip6 çıksın bir bak bakalım sonra 5s alıp pişman olma.

Hocam 5s 2000 lira şu anda piyasada bide kolay kolay değer kaybetmiyor iphone 6 çıkınca 3000'den rahat girer

Lumiaya gelirsek, evet oturmamış sistem ama ilk aldığım gün ya ne biliyim işte ben(inwwisible) MR.H Komi ZEUS_ birde bir arkadaş vardı zamanında kavga etmiştik sonradan ban yedi heralde Antimilitarist diye hatırlıyorum nickini.
    Aralıksız araştırma yapardık sürekli güncelleme haberi beklerdik ne biliyim atıyorum facebook'da whataapp'a 1mb'lık güncelleme gelse mutluluktan uçardık 3'er tane konu açılırdı
    Biri bi güncelleme gözükmüyor indiremiyorum dese herkes seferber olurdu bigün birisinin telefonu kilitlenmiş, hard reset bile olmuyodu bilgisayara bağlayıp kurtarma adımlarını yaptık o gece hiç uyumamıştım o arkadaşla
    Şimdi öyle bi konu açılsa konu birkaç cevap alır ve sessizce aşağı iner.
    Bence artık kimsenin sabrı kalmadı son birkaç haftadır MR.H'nin mesajlarından bile anlaşılıyor durum bu işe en istekli başlayan oydu

Hani xperia ray'den sonra htc yi alırken ya öbürü tek çekirdekli çok daha kötü htc 4 çekirdekli hevesiyle aldım sonra bi baktım, ya xperia'nın aynısı sonra yavaş yavaş androidin gerçek yüzünü görmeye başladım arka plan uygulamalarını veri yemesini...
    Aynısı lumia'dada olmaya başladı

Ve işin kötüsü, Windows üreticisi arttıkça telefonun stabilitssi bozulacak arkadaşlar, androdidin stabilite problemi çekmesinin en büyük sebebi 1ghz ile çalışan galaxy ace'dan tutun yeni 64bit mimariye sahip işlemcilere kadar hepsine destek verecek mecburiyetinde olması.
    Windows'un ios'dan biraz daha az stabil olmasının sebebi sadece tek elden çıkmaması ama android gibi herkesinde kullanmaması.
    bu politika devam ederse wp'da androide dönecek. Hergun yeni üretici haberlerini duyup mutlu oluyoruz ama bunu bi düşünmek gerek bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 8 Temmuz 2014; 17:04:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 19MuzaffeR03

quote:

quote:

Kamerayı kıyaslamıyor. 64 bit işlemci 920 olmasa bile diyor arkadaş.

Okuma yetini bugün kaybetmişsin herhalde virgül var arada hocam. Kamerayı kıyaslamış orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İronik Adam -- 8 Temmuz 2014; 14:45:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

quote:

Hocam 5s 2000 lira şu anda piyasada bide kolay kolay değer kaybetmiyor iphone 6 çıkınca 3000'den rahat girer

Lumiaya gelirsek, evet oturmamış sistem ama ilk aldığım gün ya ne biliyim işte ben MR.H Komi birde bir arkadaş vardı zamanında kavga etmiştik sonradan ban yedi heralde Antimilitarist diye hatırlıyorum nickini.
    Aralıksız araştırma yapardık sürekli güncelleme haberi beklerdik ne biliyim atıyorum facebook'da whataapp'a 1mb'lık güncelleme gelse mutluluktan uçardık 3'er tane konu açılırdı
    Biri bi güncelleme gözükmüyor indiremiyorum dese herkes seferber olurdu bigün birisinin telefonu kilitlenmiş, hard reset bile olmuyodu bilgisayara bağlayıp kurtarma adımlarını yaptık o gece hiç uyumamıştım o arkadaşla
    Bence artık kimsenin sabrı kalmadı son birkaç haftadır MR.H'nin mesajlarından bile anlaşılıyor durum bu işe en istekli başlayan oydu

Hani xperia ray'den sonra htc yi alırken ya öbürü tek çekirdekli çok daha kötü htc 4 çekirdekli hevesiyle aldım sonra bi baktım, ya xperia'nın aynısı sonra yavaş yavaş androidin gerçek yüzünü görmeye başladım arka plan uygulamalarını veri yemesini...

Ve işin kötüsü, Windows üreticisi arttıkça telefonun stabilitssi bozulacak arkadaşlar, androdidin stabilite problemi çekmesinin en büyük sebebi 1ghz ile çalışan galaxy ace'dan tutun yeni 64bit mimariye sahip işlemcilere kadar hepsine destek verecek mecburiyetinde olması.
    Windows'un ios'dan biraz daha az stabil olmasının sebebi sadece tek elden çıkmaması ama android gibi herkesinde kullanmaması.
    bu politika devam ederse wp'da androide dönecek. Hergun yeni üretici haberlerini duyup mutlu oluyoruz ama bunu bi düşünmek gerek bence

fiyat olarak doğru ilk etapta pahalı gelecektir. vaktiniz yoksa ya yurtdışı seçeneğini düşüneceksiniz yada 5s alıp bitireceksiniz olayı.

diğer konudada katılıyorum size ios un en güzel yani adamlar kendi ürettiği cihaza kendi işletim sistemlerini yazıyor. geri kalanı işte geri kalanı oluyor ne yazıkki. bugün iphone dan başka telefon alan kişi gorilla glass kaç? işlemcisi ne? kaç ram? vs takılıp durur. o kadar apple ürünü kullandım bunları hiç değerlendirmedim açıkçası. çünkü ne olursa olsun kaliteli oluyor.

ancak wp android kadar olmaz bence çünkü wp neyse saf halini kullanıyor telefonlar. androide herkes kendi yorumunu katıyor. touchwiz diye hepsi farklı farklı görünüyor. bir gün google deseki eeh sıkıldım bu androidden ne haliniz varsa görün kimse bişey diyemeyecek herhalde. çünkü hiçbir zaman güncelleme ve destek sözü vermiyor (nexus cihazları hariç)

bu arada belki ip6 gelince 5s lerin fiyatında bir esneme olabilir. bunu da düşünün derim..

• Tam da benim arasında kaldığım telefonlar bunlar, gerçekten. Sadece 1520 yok içinde. O da 6" olduğu için. Kullanamam ben onu.
    Öte yandan şu var ki iPhone 5s 4". Benim tek korktuğum nokta 5S'in 4" olması. Onun dışında, kamera konusunda bile iPhone tercih ederim çünkü çok hızlı odaklanıyor. iPhone'u tercih etmek için çok sebep var hem de çok. En basitinden parmak izi okuyucusu. Bu kadar iyi entegre edilemezdi sanırım.
    Şarj konusunda da 920'nin büyük sıkıntıları var ve bence iPhone bu konuda daha iyidir eminim. 920 full kullanımda 3 saat anca gidiyor.
    iPhone 6 da beklemek istemiyorum. Hem çok geç gelecek(benim sorunlarım olduğu için hemen kurtulmak istiyorum.) hem de tasarımını sevmedim. En mantıklısı onu beklemek ama işte.
    Lumia 930 da her özelliğiyle göz doldurucu ama ben hiç iPhone kullanmadım. Bari bunu da kullanayım hem yeni bir heyecan olsun hem de doğru düzgün bir işletim sistemi olsun istiyorum.
    Öte yandan yine amiral gemi benim elimde olmayacak diye de üzülüyorum(6 çıkınca öyle olacak. Sırf beklemedim diye 920 aldım 925 çıktı).
    Kısacası benim de zamanım doldu ve senin gibi kurtulmak istiyorum. Meğerse sen de aynı telefonları düşünüyormuşsun. Umarım bizim için en iyisi olur. Bana kalırsa direk iPhone alırdım ama 6'yı da beklememek yanlış olur diye korkuyorum.

• quote:

quote:

quote:

Lumiaya gelirsek, evet oturmamış sistem ama ilk aldığım gün ya ne biliyim işte ben MR.H Komi birde bir arkadaş vardı zamanında kavga etmiştik sonradan ban yedi heralde Antimilitarist diye hatırlıyorum nickini.

fiyat olarak doğru ilk etapta pahalı gelecektir. vaktiniz yoksa ya yurtdışı seçeneğini düşüneceksiniz yada 5s alıp bitireceksiniz olayı.

diğer konudada katılıyorum size ios un en güzel yani adamlar kendi ürettiği cihaza kendi işletim sistemlerini yazıyor. geri kalanı işte geri kalanı oluyor ne yazıkki. bugün iphone dan başka telefon alan kişi gorilla glass kaç? işlemcisi ne? kaç ram? vs takılıp durur. o kadar apple ürünü kullandım bunları hiç değerlendirmedim açıkçası. çünkü ne olursa olsun kaliteli oluyor.

ancak wp android kadar olmaz bence çünkü wp neyse saf halini kullanıyor telefonlar. androide herkes kendi yorumunu katıyor. touchwiz diye hepsi farklı farklı görünüyor. bir gün google deseki eeh sıkıldım bu androidden ne haliniz varsa görün kimse bişey diyemeyecek herhalde. çünkü hiçbir zaman güncelleme ve destek sözü vermiyor (nexus cihazları hariç)

bu arada belki ip6 gelince 5s lerin fiyatında bir esneme olabilir. bunu da düşünün derim..

Hocam 6'yı sevmedim desem yadırgarmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Komi

Tam da benim arasında kaldığım telefonlar bunlar, gerçekten. Sadece 1520 yok içinde. O da 6" olduğu için. Kullanamam ben onu.
    Öte yandan şu var ki iPhone 5s 4". Benim tek korktuğum nokta 5S'in 4" olması. Onun dışında, kamera konusunda bile iPhone tercih ederim çünkü çok hızlı odaklanıyor. iPhone'u tercih etmek için çok sebep var hem de çok. En basitinden parmak izi okuyucusu. Bu kadar iyi entegre edilemezdi sanırım.
    Şarj konusunda da 920'nin büyük sıkıntıları var ve bence iPhone bu konuda daha iyidir eminim. 920 full kullanımda 3 saat anca gidiyor.
    iPhone 6 da beklemek istemiyorum. Hem çok geç gelecek(benim sorunlarım olduğu için hemen kurtulmak istiyorum.) hem de tasarımını sevmedim. En mantıklısı onu beklemek ama işte.
    Lumia 930 da her özelliğiyle göz doldurucu ama ben hiç iPhone kullanmadım. Bari bunu da kullanayım hem yeni bir heyecan olsun hem de doğru düzgün bir işletim sistemi olsun istiyorum.
    Öte yandan yine amiral gemi benim elimde olmayacak diye de üzülüyorum(6 çıkınca öyle olacak. Sırf beklemedim diye 920 aldım 925 çıktı).
    Kısacası benim de zamanım doldu ve senin gibi kurtulmak istiyorum. Meğerse sen de aynı telefonları düşünüyormuşsun. Umarım bizim için en iyisi olur. Bana kalırsa direk iPhone alırdım ama 6'yı da beklememek yanlış olur diye korkuyorum.

Bu işe 4 kişi başladık, şimdi bir tek MR.H kalıyor heralde, ben eski inwwisible.
    Hocam ben iphone 6'yı pek sevmedim ya sizce tasarım açısından göz dolduruyor mu ?

Birde 5s 4" ekran ama o ekran ablamın 1320'deki at koştur ekran gücünde. Klavye çok ferah iphone'larda remen yanlış yazamıyorsunuz klavye öyle kullanışlı öyle kalibre edilmişki hata olasılığınız %5 lumia'daki klavyede ise bu kadar sıkışık harfler ile hata olasılığınız %15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 8 Temmuz 2014; 14:51:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Komi

Tam da benim arasında kaldığım telefonlar bunlar, gerçekten. Sadece 1520 yok içinde. O da 6" olduğu için. Kullanamam ben onu.

Bu işe 4 kişi başladık, şimdi bir tek MR.H kalıyor heralde, ben eski inwwisible.
    Hocam ben iphone 6'yı pek sevmedim ya sizce tasarım açısından göz dolduruyor mu ?

Sevmedim diye yazıda yazmıştım zaten. Bana da çok itici geliyor 6 ama 5S tam iPhone çizgilerini taşıyor. O tasarım hiç olmamış be Apple

• Az önceki mesajı editledim hocam,kısa birşey onuda okuyun lütfen

• komi hocam hiç iphone kullanmadıysanız eğer iphone5 bile sizi uçuracaktır

kendi ip5'imi kız arkadaşıma vermiştim ara sıra yaptığı güncellemelerden sonra bakıyorum bi genel olarak kontrol ediyorum. hiçbir kasma takılma yok hala.. tabi siz güncel olanı 5s i alın alacaksanız ve 6 yı beklemeyecekseniz..

edit: kelime düzeltildi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer-bjk -- 8 Temmuz 2014; 15:05:17 >
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    hocam estagfurullah yargılamak ne haddimize :)

artık sızıntılarla işin esprisini iyica kaçırdılar. tahminimizden farklı birşey çıkmaz herhalde bu saatten sonra.. 5s iyi ama gerçekten. a7 işlemci ve m7 motion işlemcisi ile birlikte 64 bit olayının ilk adımı... iphone6 da işlemci olarak ne çıkacak merak ediyorum açıkcası :) adamlar daha yapmadıkları 64 bit işletim sistemi için cihazları önden hazırlıyorlar ipad air ve 5s lerle..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.