Şimdi Ara

Windows Phone/Windows 10 Mobile en güvenilir işletim sistemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnternet güvenliği firması Kaspersky'nin CEO'su Eugene Kaspersky bile işletim sisteminin "şimdiye kadar temiz" olduğunu söylemişti.

İşletim sistemini güvenli yapan ise uygulamaları sadece resmi kanallardan yükleyebilmeniz ve "sandbox" yaklaşımı sayesinde sizin izniniz olmadan uygulamaların birbirleriyle iletişim kurmaması. Bir başka faktör, tahmin edebileceğiniz üzere Windows Phone kullananların sayısının oldukça az olması.

Dahası Windows 10 Mobile'daki Cihaz şifrelemesi işlevi, telefonunuzu kaybetmeniz halinde verilerinizi kimsenin okuyamayacağı anlamına geliyor.

Diğerleri
    Android
    Android'in güvenlik konusunda itibarı, StageFright gibi açıklarla zayıflarken Google'ın güncellemelerde yavaş kalması ve güncellemeleri sadece Nexus'ların garantilemesi, endişeli kullanıcıları haklı çıkarıyor. Yaygın olarak kullanılan Android'in zararlıların en büyük hedeflerinden biri olması ise ayrı bir gerçek.

Uygulamaları üçüncü parti kaynaklardan yüklemeyi devre dışı bırakarak zararlıların çoğundan uzak kalmanız mümkün, ancak Google Play mağazasının da tertemiz olduğunu söyleyemeyiz.

Tüm bunlar kulağa pek hoş gelmiyor, ancak en azından Google, Nexus için aylık güncellemeler vadediyor. Bunun yanında Android'de kullanabileceğiniz güçlü güvenlik uygulamaları var.

Kabul etmemiz olan gerçek ise şu: Android, dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olduğu için, en büyük hedef olması da kaçınılmaz.

BlackBerry

BlackBerry'nin Android'le çalışan telefonları, Samsung, HTC ve diğer Android'li modellerle aynı problemlere sahipler. Peki ya daha önceki BlackBerry'leri kullanıyorsanız, daha mı güvendesiniz? Güvenlik uzmanları BB10 tabanlı telefonların güvenli olduğunu düşünüyorlar. Sony'nin 2014 sonlarında siber suçluların saldırısına maruz kaldığı dönemde güvenlik için uçtan uca şifreleme özelliklerine sahip BlackBerry'lere güvendiği biliniyor.

iOS

Apple, uygulama mağazasına giren her uygulamayı tek tek denetliyor ancak arada bazı çatlaklar çıkmıyor değil. Geçen aylarda ortaya çıkan, pek de küçük olmayan bir çatlak, Xcode'un (geliştiricilerin kullandığı bir Apple yazılımı) modifiye edilmiş bir sürümünü kullanan WeChat'in 500 milyon kullanıcısının ciddi bir açıktan etkilenmiş olabileceğini ortaya çıkarmıştı.

iPhone'un olumlu yanı ise, çalındıklarında çözülmelerinin pek mümkün olmaması. FBI'ın tetikçi Syed Rizwan Farook'u yakaladığında telefonu çözmek için Apple'a başvurması, bunun bir ispatı. FBI'ın bir süre sonra telefonu kıracak bir hacker bulduğunu ve ona 1,3 milyon dolar ödediğini de belirtelim. Buna ilave olarak Apple'ın gizliliğinize önem verdiğini, en azından böyle bir görüntü verdiğini söylememiz görünüyor.

Kaynak

• Çünkü virüsü bile desteklemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanan yok diye açık çıkmıyor. Yoksa microsoft içlerinde yazılım alanında en kötüsü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virüs yazan adam niye uğraşsın ki? Windows phone'un piyasası yok. Zenginden fakire yaşlıdan gence herkesin elinde olan Android'e zararlı yazılım hazırlar. Piyasa orada, para orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psirik -- 16 Haziran 2016; 13:52:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver328

Kullanan yok diye açık çıkmıyor. Yoksa microsoft içlerinde yazılım alanında en kötüsü.

• Hemen hemen herkesin elinde tv kanalından, köprü altlarındaki tezgahlardan 99 liraya alınmış bir android telefon varken güven denilen olgunun pek bir önemi kalmamakta günümüzde. Her 5 android telefon kullananda 1 tanesi maalesef bu 99 liralık telefonlardan var. Forumda da çok var bu telefonları kullanan kişi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı dostu, kullanım rahatlığı ile yazılım kodlarının kalitesiz olması aynı şey değildir.

Sonuçta Windowsun kaynak kodlarına erişelemezeken, herhangi bir usb, wifi üzerinden de şifre bilinmeden diske, beleğe bile erişilmemektedir.

Androidlerde usb ile bilgisayara taktığınızda cihazın ciğerlerine kadar girilmekte.

Sonuçta yazılımın kullanışlı olması güvenli manasına gelmiyor.

Güvenlik farklı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinibilen -- 16 Haziran 2016; 14:38:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendinibilen

Kullanıcı dostu, kullanım rahatlığı ile yazılım kodlarının kalitesiz olması aynı şey değildir.

Sonuçta Windowsun kaynak kodlarına erişelemezeken, herhangi bir usb, wifi üzerinden de şifre bilinmeden diske, beleğe bile erişilmemektedir.

Androidlerde usb ile bilgisayara taktığınızda cihazın ciğerlerine kadar girilmekte.

Sonuçta yazılımın kullanışlı olması güvenli manasına gelmiyor.

Güvenlik farklı bir konu.

Microsoft yazılımda en kötüsüymüş ya, gülüp geçiyorum sadece. Dediğiniz gibi diğerleri kadar kullanıcı dostu olmayabilir ancak yazılan kodlar diğerlerinden daha kaliteli ve performansa yöneliktir. Açıkça görüyoruz ki masaüstünde yaptığı hataları mobilde yapmamaya çalışıyor.

• İşlemeyen sistemin,işletilen kurbanlarıydık biz.
    Truva Atı dejected

• quote:

Orijinalden alıntı: HLLBN

İşlemeyen sistemin,işletilen kurbanlarıydık biz.
    Truva Atı dejected

920 mi vardı sizde? Geçen ay almıştınız sanırım. 250 liraya. Duruyor mu?

• e-Militarist kullanıcısına yanıt
    Bi arkadaşa sattım.650TL ye sıfır L650XL alacakken lg g3 aldım.
    Bu güne kadar L525,1320,925,830,920,1020 kullandım.Şimdi ms verdiği sözleri tutsaydı 950XL alırdım.

• quote:

Bi arkadaşa sattım.650TL ye sıfır L650XL alacakken lg g3 aldım.
    Bu güne kadar L525,1320,925,830,920,1020 kullandım.Şimdi ms verdiği sözleri tutsaydı 950XL alırdım.

Siz 2 ay önce 920 alırken microsoft o güne kadar verdiği bütün sözleri tutmuş muydu? Siz 920 aldıktan sonra mı tutmamaya başladı sözlerini microsoft? Neden sözünü tutmamış microsoft'un 920'sini alıyorsunuz da 950 XL'ini almıyorsunuz mesela? 920 250 lira 950 XL 2500 lira olduğu için olabilir mi?

Ucuz yollu 920 aldım o gün,evet ucuz olduğu için aldım.Daha önce sıfır olarak almış olduğum 525,925,830,1320,1020 için konuşursak,L950XL yoktu.Bu cihazlar için evet sözünü tutmadı.Aydınlandın mı?
    Birde bu kadar saçmalayacaksan mesajlarımı alıntılama.

• quote:

Ucuz yollu 920 aldım o gün,evet ucuz olduğu için aldım.Daha önce sıfır olarak almış olduğum 525,925,830,1320,1020 için konuşursak,L950XL yoktu.Bu cihazlar için evet sözünü tutmadı.Aydınlandın mı?
    Birde bu kadar saçmalayacaksan mesajlarımı alıntılama.

Mesajlarını alıntılayıp alıntılamayacağıma ben karar veririm. Forum burası. Sinirlenme, sakin ol. Sakin. 20 tane sıfır telefonunu almışsın adamların, mağdurum diyorsun, kurbanım diyorsun. Bu saydığın telefonları sözünde durdu diye mi aldın ki şimdi sözünde durmadı diye almam diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 16 Haziran 2016; 19:39:29 >
  • Microsoft en iyi yazılımı yapıyorsa neden windows bir türlü stabil çalışamıyor, sürekli bir yerinde sorun çıkıyor. Neden bir word belgesi ssd takılı bilgisayarda ve üst düzey android telefonda 5 6 saniyelere kadar çıkan sürelerde bir belgeyi açarken wps office anında açıyor. Neden 512mb rame sahip bir telefon, üzerinde ios kadar bile fonksiyonu olmayan bir işletim sisteminde 2 sekmeden fazla internet açınca kilitlenip kalıyor.

Windows içerisinde bile kendi araçlarına alternatif olarak çıkan tüm yazılımlar daha düzgün ve işlevsel çalışıyor. Mesela ekstra bir video programı yüklenmediği taktirde windowsta film izlemek imkansıza yakın. Ya da disk yöneticisi istenilen değerlerde bölümleme yapmadığı için başka program indirmek zorunda kalıyoruz.

Windows pc de hiç güvenli değil. Antivirüs yüklü olduğu halde virüs girme olasılığı var. Sırf bu sebeplerden dolayı bile ben yeterli kullanıma ulaştığında ios gibi bir çok açığın bulunacağını düşünüyorum.

• quote:

Microsoft en iyi yazılımı yapıyorsa neden windows bir türlü stabil çalışamıyor, sürekli bir yerinde sorun çıkıyor. Neden bir word belgesi ssd takılı bilgisayarda ve üst düzey android telefonda 5 6 saniyelere kadar çıkan sürelerde bir belgeyi açarken wps office anında açıyor. Neden 512mb rame sahip bir telefon, üzerinde ios kadar bile fonksiyonu olmayan bir işletim sisteminde 2 sekmeden fazla internet açınca kilitlenip kalıyor.

Windows içerisinde bile kendi araçlarına alternatif olarak çıkan tüm yazılımlar daha düzgün ve işlevsel çalışıyor. Mesela ekstra bir video programı yüklenmediği taktirde windowsta film izlemek imkansıza yakın. Ya da disk yöneticisi istenilen değerlerde bölümleme yapmadığı için başka program indirmek zorunda kalıyoruz.

Windows pc de hiç güvenli değil. Antivirüs yüklü olduğu halde virüs girme olasılığı var. Sırf bu sebeplerden dolayı bile ben yeterli kullanıma ulaştığında ios gibi bir çok açığın bulunacağını düşünüyorum.

Lumia 520 mi vardı sizde hocam?

Öyle birşey demedim,20 adet telefonda almadım.Sinirlenmedim...Neden olmamış şeyleri olmuş gibi lanse ediyorsun.Mesajlarımı alıntıla ama demediğim şeyleri demişim gibi yansıtma.
    Element mi üretiyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

quote:

Microsoft en iyi yazılımı yapıyorsa neden windows bir türlü stabil çalışamıyor, sürekli bir yerinde sorun çıkıyor. Neden bir word belgesi ssd takılı bilgisayarda ve üst düzey android telefonda 5 6 saniyelere kadar çıkan sürelerde bir belgeyi açarken wps office anında açıyor. Neden 512mb rame sahip bir telefon, üzerinde ios kadar bile fonksiyonu olmayan bir işletim sisteminde 2 sekmeden fazla internet açınca kilitlenip kalıyor.

Lumia 520 mi vardı sizde hocam?

Çok eskiden evet.

• quote:

Hocam bırakın Windowsu alın ssdli bi Macbook hızın ve stabilliğin tadını çıkarın. Hackintosh projesi sayesinde 2010 yılında OS X ile tanışana kadar bende en iyisi Windows sanardım. Şuan aynı donanımda El Capitan W10dan daha iyi çalışıyor. Üstelik El Capitan'a Yosemite'tan geçtim ondan önce de Mavericks vardı yani neredeyse 2,5 yıldır format falan atılmadı. W10'u 2 ay oldu kuralı ve malum taskbar donmaları, geç cevap veren başlat menüsü gibi problemler başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

quote:

Hocam bırakın Windowsu alın ssdli bi Macbook hızın ve stabilliğin tadını çıkarın. Hackintosh projesi sayesinde 2010 yılında OS X ile tanışana kadar bende en iyisi Windows sanardım. Şuan aynı donanımda El Capitan W10dan daha iyi çalışıyor. Üstelik El Capitan'a Yosemite'tan geçtim ondan önce de Mavericks vardı yani neredeyse 2,5 yıldır format falan atılmadı. W10'u 2 ay oldu kuralı ve malum taskbar donmaları, geç cevap veren başlat menüsü gibi problemler başladı.

Bu başlığın konusu Windows masaüstü işletim sisteminin güvenliği değil.
    Bu başlığın konusu hangi işletim sisteminin daha kullanışlı olduğuda değil.
    Bu başlığın konusu hangi mağazanın uygulamalarının daha kaliteli çok olduğuda değil.

Konu basit mobil işletim sistemleri arasında hangisi daha güvenli.

Windows Phone 8.1/Windows Mobile 10 veri güvenliği, kişisel verilerin korunması açısından en güvenilir işletim sistemidir. Bunun az kullanılması, uygulamanın az olması ile de ilgisi yok. Kaynak kodları ve disk daha baştan şifreli geliyor.

Android de ise "Full Disk Encryption" diye birşeyi yeni eklediler ve bu işlemi kulanıcıya bırakıyorlar, çok da güvenli olduğu söylenemez.

Android ancak Marshmallow ile güvenlik önlemlerini windows mobile seviyesine çıkaramayı vadediyor. Marshmallowuda bir çok cihaz zaten desteklemeyecek.

Kısa bir süre önce Android 6.0 Marshmallow sürümünü sunan Google, bu sürümle birlikte birçok güvenlik önlemi de getirdi. Marshmallow sürümüyle birlikte bu işletim sistemini kullanmak isteyen cihazlara bazı kurallar getirildi.

- Tam disk şifrelemesi, yeterli donanım kapasitesi ve SD kart üzerinde veri şifrelemesi yapabilmesi zorunlu kılındı.
    - Uygulama güncelleme izinleri, kullanıcının paylaştığı verileri daha iyi kontrol etmesi sağlanıyor.
    - Doğrulanmış boot etme sistemi, telefonunuzun açılırken güvenli bir şekilde açılması sağlanıyor.
    - Android Güvenlik Yaması ile en son güvenlik güncellemelerine sahip olup olmadığınızı kontrol edebiliyorsunuz.
    - Parmak izi okuyucuları, SELinux geliştirmeleri ve daha fazlası

Her windowsla ilgili konuda yok az satılıyor, yok uygulaması az, yok sözünde durmadı gibi mesajları yazmaya gerek var mı sizce zaten zilyon yerde yazılmış bunlar. Varsa güvenlik konusunda söyleyecekseniz buyrun...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.