Şimdi Ara

Windows temizlik programları gerçekten işe yarıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Glary Utilities, CCleaner vb Windows temizlik programları gerçekten işe yarıyor mu?

Glary Utilities isimli programı yıllardır kullanırım. Ara ara aklıma esince çalıştırıp taratırım. Bir sürü çöp ve gereksiz dosya bulur, hataları bulur ve onları temizler.
    Kırmızı yazılı hatalar yeşil olup yanında da tik çıkınca mutlu olurum. Bugün de pro sürüme yükseltip (para vermeden) bu mutluluğu yaşadım. Sizce bu sahte bir mutluluk mu?

Bugün başka bir başlık altında bir kaç kişi toy zamanlarımda yapar ve çok dosya temizlendi diye sevinirdim yazmış.

Yoksa yıllardır kandırılıyor muyuz? CCleaner vs. ücretli pro sürümleri var.

Üstadlar bizi aydınlatsın lütfen.

• Evet, sahte bir mutluluk. Gereken her araç/bölüm zaten Windows 10 ve tarayıcıların içerisinde mevcut.

O bölümlerden bazıları;

• Bence işe yaramıyorlar, ne yaptıkları da tam belli değil. Ben sadece windows defender kullanıyorım, real-time protection açık, smart screen açık, reklam ve flash engelleyen eklentili bir firefox kullanıyorum hep, kredi kartı veya internet şube gibi ciddi işler için Chrome/Edge açıyorum (ve bunları başka sitelere girmek için asla açmıyorum), korsan yazılım kurmuyorum. Birkaç ayda bir windows'un kendi disk cleanup programını çalıştırıyorum.
  • Kalıcı olmuyor en azından. Hele hele kayıt defteri belasına bence temizleme anlamında hiç bulaşmayın. Windows disk cleanup da tam temizlemiyor bu arada. En iyisi manuel temizlik eğer takıntınız varsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle faydası yok, ne zaman kullansam windows zarar görüyor, microsoftun anrivirüs yazılımı ile sade bir windows kullanmak daha mutlu ediyor beni, hem de hafif çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CCleaner'i manuel olarak çalıştırırım o da yalnızca kayıt defterindeki ucu bir yere çıkmayan sorunlu girdileri temizlemek için. Ben faydasını gördüm en azından bu açıdan.
  • Otomasyon verirsin, tarayıcıdan çıktığında temizler. Uygulamarı ayarlarsın temizler. İş için gerekebilir.
    Log girdilerinde çakışma olur, temizlersin düzeltirsin.
    Uygulama güncelleme aracı var, tek tık halletmene yarar.

Bazı spesifik yerlerde lazım oluyor o kadar. Zorunlu bir araç değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    bu tuş ne işe yarıyor
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir işe yaramıyorlar psikolojik olarak rahatlatıyorlar. Hatta bazıları kayıt defterini altüst ediyor sonra programlarda çalışma sıkıntısı ortaya çıkıyor. Kısacası kullanma kullandırtma.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.