Şimdi Ara

Windows vista ve kablosuz modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar windows vista kullanıyorum. Evimde ve çalıştığım yerde kablosuz modem var. Evdeki modemle internete otomatik ip ile bağlanıyorum, ama işteki modem vistaya uyumlu olmadığı için otomatik olarak ip almıyor. Elle tanıtmam gerekiyor. Buraya kadar sorun yok. Ama internete bağlanmak için her seferinde eve geldiğimde otomatik alı işaretlemek, işe gittiğimde elle tanıt demek zorundayım. Sorum şu bunu tek seferde halledecek bir yöntem yok mu? Yani bir ayarla birkez kaydedip bunu hafızaya alabileceği bir yol yok mu? Bilgisayar bir ara dediğim gibi yapıyorudu ama sonra recover yaptım ve artık olmuyor bir ayar yapılması gerek sanırım. Bilen varsayardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• bir bat dosyası yaratıp aşağıdaki verileri girin

netsh interface ip set address name="Local Area Connection" static IP Adresi Ağ Maskesi Ağ Geçidi 1
    netsh interface ip set dns name="Local Area Connection" static DNS Adresi

örnek
    netsh interface ip set address name="Local Area Connection" static 192.168.2.3 255.255.255.0 192.168.2.1 1
    netsh interface ip set dns name="Local Area Connection" static 192.168.2.1

Local Area Connection yerine Yerel Ağ bağlantısı yazar. türkçe karakter sebebiyle bu işlem çalışmayabilir isim olarak başka bir şey verin

dhcp kullanacaksanız

netsh interface ip set address name="Local Area Connection" source=dhcp
    netsh interface ip set dns name="Local Area Connection" source=dhcp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 6 Mart 2008; 17:45:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.