Merhaba Arkadaşlar, İşyerimize üç adet bilgisayar alıyoruz ve bu bilgisayarlarada lisans almayı düşünüyorum.İlk tercihim XP idi fakat aralarında ufak bir fiyat farkı olduğunu gördüğüm için Vistaya yöneldim. Şimdi lisans tiplerine baktığımızda Starter (Üç program çalışması işimizi görür) Home yada Business tercihimiz olacak fakat mesela iş yeri olduğu için illa ki lisansımızı Business mı seçmemiz gerekiyor?Yada starter kurarakta üç bilgisayara lisans olayını ucuza kapatabilir miyim? (Starter'da aynı anda üç program çalıştırabilmesi sıkıntısının dışında önemli bir eksik sayılabilecek ne vardır)
Lisans konusunda bilgili arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum...
Starter'ı eledim bizim sistemlerde çalışmayacak sanıyorum izin yok gibi gözüküyor.
Windows Vista Starter Önerilen sistem gereksinimleri
Windows Vista Starter'a yalnızca şunlar üzerinde çalışacak şekilde lisans verilmiştir:
Intel® Celeron®, Celeron® D veya Celeron® M işlemciler
Intel Pentium 3 işlemcileri olan bilgisayarlar
Hyper Threading teknolojisini desteklemeyen, Intel Pentium 4 işlemcileri olan bilgisayarlar
541, 531 ve 524 model Intel Pentium 4 işlemcileri olan, Hyper Threading teknolojisini destekleyen bilgisayarlar
AMD Athlon XP, Duron, Geode veya Sempron işlemcileri olan bilgisayarlar
Diğer üreticilerin yukarıdakilere eşdeğer işlemcilerine sahip bilgisayarlar
lisans konusunda bilgili diilim,
am kuracagin windows lar konusunda yardimci olabilirim.
isyerinde 3 bilgisayari kullanirken hangi programlari kullanmayi tasarliyorsunuz? ve bahsettigin bu bilgisayarlarin islemcileri, ramleri nedir?
1GB Ram ve 4000lik AMD işlemciler kullanacağız.Çalışacak programlar web tabanlı veritabanı kullanan programlar pek yük getirecek programlar değil.Fakat lisansta takılıyorum yani Vista Home lisansı alsam işyerinde kullanılabilir mi vs.. ne bileyim bilgili olanlar vardır mutlaka arkadaşlar yorumunuzu bekliyorum....
Teşekkürler Lancelot_Real
bugun icin en sorunsuz calisan "xp32bit pro" kullanmani oneririm. vista home fax bilem cekemiyor , grafiksel janjanlar da isyerinde onemli olmadigina ve kullanacagin uygulamalar sorun yaratmayacagina ve 1gb ramin olduguna gore---> "xp32bit pro"
"xp32bit pro" nun eskiligi seni yaniltmasin. tüm updateleri yaptiktan sonra 0 sorunlu calisiyor.
Updatelerle sorunsuz çalışıyorsa eğer kullanılır.Xp nin hatalarından bunaldığım ve ileride güncellemeleri kaldıracaklarını düşündüğüm için vistayı düşünüyo[DHVideo=]dum aslında çok gerekirse ramleri yükseltedebiliriz.Ben önce söylediğiniz işletim sistemini deneyeyim lisans ücreti ne kadar biliyor musunuz? Çoklu lisans olmuyor galiba her pc için tek tek lisans almalı :S Teşekkürler...
xp hatalari sonradan eklenen kötü yazilimdan kaynaklidir. ayni hatalar diger tum windowslarda daha da fazla olmaktadir. hatta ben bugun 64bit e uyumsuz eklentileri olan ve sistemimi yavaslatan bir film yazilimini kesfedip kaldirdim. (film editorun ne alakasi var ama oluyor işte ) oysa xp32 kullansa idim boyle bir hata olmayacakti. xp32bitte artik nadiren driver hatasi olur oysa vistada bol bol olabiliyor.
xp32bit icin güncellemeler daha uzuuuuun yıllar cıkacak, o konuyu dert etmeyiniz. Zaten lisansli kullanici olacaginizdan guncelleme konusunda digerlerinin yasadigi problemleri yasamazsiniz.
lisans konusunda kulaktan dolma fikirlerim oldugundan yazmiyorum, fiyatlarda nette var.
Neyse, zaten konu hakkinda da yazacak baska bisiyim yok. Hayirli alisverisler dilerim.
Xp Pro lisansıda OEM 207 YTL - 212 YTL civarıymış. Bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.... İyi çalışmalar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme