Şimdi Ara

Windows XP de SSD Desteği var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar SSD almayı düşünüyorum ama zamanında alıcak iken XP de ssd desteği yok diye geçememiştim bu aralar XP de trim destğei geldi gibilerinen bir şey duydum.

XP kullanan birisi olarak SSD ye geçsem herhangi bir sorun ile karşılaşırmıyım performans nasıl olur ve dişrek kurulum işlemi yapabilirmiyim?

Bir de SSD ile raid 0 yapılabilinir mi?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİG KİNG -- 24 Mart 2011; 18:54:31 >

• xpde trim desteği yok.ssd kullananlara bakarsanız hep win7 kullanıldığını görürsünüz.win7 kullanmanızı tavsiye ederim ssd destekli ayrıca trim desteğide var daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur.raid yapılır tabikide.
  • Peki "Compatible with Windows XP, Vista, 7, Mac OS X and Linux " ne anlama geliyor?

http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-2-sata-ii-2-5-ssd.html
  • XP, Vista vs sistemlerde kullanabilirsiniz diyor. Fakat TRIM destegi olmadigi icin XP'de SSD, omrunu cok kisa bir surede doldurur.
  • XP de trim desteği nede yok update, driver vs yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİG KİNG

XP de trim desteği nede yok update, driver vs yok mu?

ms desteği kesti artık eklemiyor.hiçbir şekilde ekleyemezsin.
  • OCZ SSD'lerini WinXP altında kullananlar için Wiper.exe diye bir program yaptı, WinXP SP3'den önceki versiyonlarda Win7'deki TRIM desteğinin yaptığını yapıyor, haftada bir iki kez çalıştırmak yeterli oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wiper'ı kullanan arkaşalar görüşlerini bildirmeliler. konu dışında, xp kullanmayı tercih etmenin özel sebepleri var. xp'de w7 de olmayan bazı yönler var. ters tıkladığımızda ara seçeneği yok, dosya aramak için mutlaka dosyanın içine girmek gerekiyor. ve web tarayıcı yer işaretlerini aktarmak için konum olarak ne belgeri ne de masaüstünü gösterebiliyor xp deki gibi. tıkladığınız an sistem dosyalarının içini gösteriyor. daha fazla kritik eksikler var. isteyene yazabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 9 Nisan 2013; 9:46:02 >
  • Yok hocam en azından ben kullandım gördü fakat format Vs bir işlem syapamadım bu yüzden kurulamadı direk Windows 7 kurdum anca öyle düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

Yok hocam en azından ben kullandım gördü fakat format Vs bir işlem syapamadım bu yüzden kurulamadı direk Windows 7 kurdum anca öyle düzeldi

format atılmadı mı? sorunsuz bir xp kalıbı oluşturmak ya da bulmak şart oluyor. w7'nin kırpılmışını kullanmak lazım. ancak w7'de de birçok eksikler var. ama mecbur katlanacağız. w7'yi budamadan ya da gereksiz bileşenleri devredışı bırakmadan kullanmak yolu formata sürükler. mesela tarayıcı yer imlerini aktaracaksın, içerik dosyası olarak sistem dosyalarının içini gösteriyor. xp de ise belgelerim, masaüstü ve bilgisayarım konumu hemen karşımızda. w7'de arama yaparken mecburen dosyanın içine girmek gerekiyor. xp de ise ters tıklayıp 'ara' seçeneği ile kendi seçtiğimiz dosyayı hemen arayabiliyoruz.

w7 de mutlaka devredışı bırakılması gereken hizmetler:
    -uzak erişimle ilgili ne varsa
    -uzak kayıt defteri
    -windows update
    -birim gölge kopya sağlayıcısı
    -microsoft yazılımı gölge kopya sağlayıcısı

son ikisinde aksi takdirde ne silerseniz silin system volume information klasöründe birikir sildikleriniz. bazen devreye girer bazen girmez. değişkendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 5 Mayıs 2013; 0:59:09 >

• xp deki desteğini bilmiyorum ama ben win 7 de iki adet ssd raid 0 stabil çalıştıramadım bir üst sürüme geçtim mecburen iki adet 120gb intel ssd raid 0 1020mb saniye okuma hızı aldım işletim sistemi 8,4 puan verdi kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

xp deki desteğini bilmiyorum ama ben win 7 de iki adet ssd raid 0 stabil çalıştıramadım bir üst sürüme geçtim mecburen iki adet 120gb intel ssd raid 0 1020mb saniye okuma hızı aldım işletim sistemi 8,4 puan verdi kolay gelsin

bir üst sürüm derken win8 de mi?
  • quote:

xp deki desteğini bilmiyorum ama ben win 7 de iki adet ssd raid 0 stabil çalıştıramadım bir üst sürüme geçtim mecburen iki adet 120gb intel ssd raid 0 1020mb saniye okuma hızı aldım işletim sistemi 8,4 puan verdi kolay gelsin

En fazla 7.9 vermiyor muydu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmetalkaya

quote:

bir üst sürüm derken win8 de mi?

evet onu kast ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

En fazla 7.9 vermiyor muydu

win 7 de 7,9 wir8 de 9,9 a kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtin -- 7 Mayıs 2013; 4:57:45 >
  • Ben kullanıyorum xp ssd disk ile çok hızlı trim felan lazım değil
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek.

SSD üreticilerinin genelde TRIM işlemini yapan yazılımları oluyor, onları kullanabilirsiniz.
  • erşim süresi performansın asıl kaynaklarından biri yani hızdan ziyade küçük parçalı dosyalara erişim süresi makinenin tepkilerini hızlandırıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.