yabancı forum sitelerinde xp sp3'ün oyunlardaki performasından çok fazla şikayet okudum.. Henüz final sürümüyle yapılmış bir test yok ama RC1 ve RC2 sürümlerinde XP SP3 SP2'ye oranla oyunlarda performans kaybı yaşatıyor şeklinde yabancı forumlar doldu taştı.. en iyisi final sürümüyle yapılan testleri beklemek lazım.. XP SP3 olmasa da vistadan hızlı.. önemli olan bir önceki sürümüne oranla hızında ki gelişme nedir?? Söylenen tek bir şey var office uygulamalarında %10 daha hızlı.. peki oyunlarda da eğer daha iyi başarım gösteriyor olsa idi bu reklam yapılmaz mıydı?? hangi ofis uygulamasının performansından şikayetçiyiz ki?? office uygulamalarında performansa daha ne kadar ihtiyacımız var?? Suni gündem oluşturuluyor gibi.. Bir ikincisi eğer xp performans olarak vistadan daha hızlı daha stabil vs. vs. olursa vistanın satışlarını baltalayacaktır.. bu durumda çoğu kullanıcı xp de kalmayı tecih edecektir. bunu da microsoft istemeyeceği için buna gizli bir önlem olarak bazı uygulamalarda gereksiz performans artışı yaparak gözleri o tarafa çevirirken kullanıcıların esas oyun gibi performans istediği yerden çaktırmadan xp nin performansını baltalayacak.. bu çok mantıklı .. ama final sürümüyle ilgili kulanıcı yorumlarını beklemek lazım kesin birşey söylemek için.. sırf vistanın satışlarına mani olmasın diye yeni bir servis paketinin yıllarca ertelenmesi dahi bu tezi kuvvetlendiriyor.. artı hiçbir yenilik yok sadece güncelleme paketleri vede önemsiz birkaç artı.. işletim sistemini yükledikten sonra key numarasının girilebilmesi gibi... dediğim gibi RC1 ve RC2 sürümleri oyunlarda ki performansı sp2'ye göre düşük (müş yabancı forum sitelerindeki kullanıcıların söyledikleri çoğu hatta okuduğum hemen hemen hepsi sp2ye geri dönmüş) ...
ben hemen hop diye sp3!e atlamama taraftarıyım eğer oyunlardaki performansı sizi ilgilendiriyor ise.. yok eğer ofis gibi bir yerde kullanıyorsanız PC nizi güvenlik vb. nedenlerden dolayı geçin derim..
microsoft bu güvenmiyorum adamlara herşeyi yapar bunlar... sp3 ten sonra başka servis pack gelmeyecek diye kendileri söylüyor.. ellerinde olsa onuda yapmıcaklar...
sp3 yamalardan ibarettir,hadi olmadı vardır başka şeyleri ama ev kullanıcıları için pek bişeyt getirmez artık xp gelceği yere kadar gelmiş..pek heveslenmeyin
Pardus kullanın rahat edin, sürekli yeni versiyonu çıkıyor. XP'den oldukça hızlı, linux güvenliği ve kararlılığı ile güven veriyor. Ben aylardır pardus kullanıyorum ve XP'ye tekrar döneceğimi düşünmüyorum. 2007.3 sürümüde oldukca güzel oldu, tüm donanımları tanıdı, hiç sürücü mürücü uğraşmaya gerek yok. Üzerinde ofis, amsn, video/mp3 player, firefox gibi pekçok programda kurulu geliyor. KDE gibi geniş ve son derece özelleştirilebilir masaüstü ile görünümüde son derece güzel. İnternet bağlantısının da XP'den daha hızlı olduğunu test ettim, galiba güvenlikle ilgili bişey. Windowsda herbirini bulmak için uzun süre uğraştığım programların tümü var, bazen hangisini kullanacağımı bile şaşırıyom.
Ekran görüntüsü
uzun süre pardus kullandım 2007YILI boyunca Urban terrorda her gece online çatışmadaydık ayrıca tüm güncellemeleri yaparsanız 30kateoride 500 program ve oyun yükleniyor..Özellikle bilimselprogramlar harikaydı..Yıldızları izlemekfalan hemde crack serial derdi yok antivirüs güvenlik duvarı yok OHmis....
Ama kazın ayağı öyle değil benim makinam Yeni laptop ve XP ile bile stabil değil!!! Vistaya göre donanım sürücüleri çıkıyor..Pardusla hepsiçakıştı :( zaten ati kartların Linuxa gıcığı vardı tam oldu.. XP'de bile makinam yavaş ve özelliklerini vermiyor 2008deki laptopların yüzde 90ı böyle bu XP övücülerinin çoğu masaüstü sahipleri... Vista nın laptoplardaki performansı ve özellikleride yadsınamaz.Mobility center veya multimedia center gerçekten çokyeni teknolojiler
bizde yavaş diyr adam ehh arkadaşım YEni teknoloji bu!! Artıları var sen bu artılarıistiyorsan daha gelişmiş donanıma sahip olaaksın.Diyorki XP hızlı yahu XP eski teknoloji ona bakasan benim en eski masaüstümde DOOM1 Fişek gibi açılıyor Açsana CRYSIS'ide fişek gibi yapsana full detay COD4 ü olmadı dimi?? Diyor ki 2007ofis 2003 ve xp office e göre yavaş lan adam o kadar özellik koydu ki üste yeni bir menü icad etmek zorunda kaldı zaten...
Kaldıki OYUN yüzünden LINUX kullanmayan sizler 2008-9-10 yıllarında tüm oyunların dx9 desteği vermeyecek olmasından dolayı zaten vistaya yol lacaksınız..Vistaya geçmem diyen Linux kullanır zate...Misal Linuxta sanal C kurarak dx9c oyunlarıda çoğunlukla oynanıyor ama hata da veriyorişte öçkirdek farklı..MAc lerdede oyun olayı yok...Mahkum bırakıyor adam OYUN firmaları dx10a göre çlışıyor izde onun olduğunu yüklüyoruz..tekkelleşme iğrenç birşey
quote:
Orjinalden alıntı: evrenos86
Pardus kullanın rahat edin, sürekli yeni versiyonu çıkıyor. XP'den oldukça hızlı, linux güvenliği ve kararlılığı ile güven veriyor. Ben aylardır pardus kullanıyorum ve XP'ye tekrar döneceğimi düşünmüyorum. 2007.3 sürümüde oldukca güzel oldu, tüm donanımları tanıdı, hiç sürücü mürücü uğraşmaya gerek yok. Üzerinde ofis, amsn, video/mp3 player, firefox gibi pekçok programda kurulu geliyor. KDE gibi geniş ve son derece özelleştirilebilir masaüstü ile görünümüde son derece güzel. İnternet bağlantısının da XP'den daha hızlı olduğunu test ettim, galiba güvenlikle ilgili bişey. Windowsda herbirini bulmak için uzun süre uğraştığım programların tümü var, bazen hangisini kullanacağımı bile şaşırıyom.
Ekran görüntüsü
quote:
Orjinalden alıntı: kaiserclown
uzun süre pardus kullandım 2007YILI boyunca Urban terrorda her gece online çatışmadaydık ayrıca tüm güncellemeleri yaparsanız 30kateoride 500 program ve oyun yükleniyor..Özellikle bilimselprogramlar harikaydı..Yıldızları izlemekfalan hemde crack serial derdi yok antivirüs güvenlik duvarı yok OHmis....
Ama kazın ayağı öyle değil benim makinam Yeni laptop ve XP ile bile stabil değil!!! Vistaya göre donanım sürücüleri çıkıyor..Pardusla hepsiçakıştı :( zaten ati kartların Linuxa gıcığı vardı tam oldu.. XP'de bile makinam yavaş ve özelliklerini vermiyor 2008deki laptopların yüzde 90ı böyle bu XP övücülerinin çoğu masaüstü sahipleri... Vista nın laptoplardaki performansı ve özellikleride yadsınamaz.Mobility center veya multimedia center gerçekten çokyeni teknolojiler
bizde yavaş diyr adam ehh arkadaşım YEni teknoloji bu!! Artıları var sen bu artılarıistiyorsan daha gelişmiş donanıma sahip olaaksın.Diyorki XP hızlı yahu XP eski teknoloji ona bakasan benim en eski masaüstümde DOOM1 Fişek gibi açılıyor Açsana CRYSIS'ide fişek gibi yapsana full detay COD4 ü olmadı dimi?? Diyor ki 2007ofis 2003 ve xp office e göre yavaş lan adam o kadar özellik koydu ki üste yeni bir menü icad etmek zorunda kaldı zaten...
Kaldıki OYUN yüzünden LINUX kullanmayan sizler 2008-9-10 yıllarında tüm oyunların dx9 desteği vermeyecek olmasından dolayı zaten vistaya yol lacaksınız..Vistaya geçmem diyen Linux kullanır zate...Misal Linuxta sanal C kurarak dx9c oyunlarıda çoğunlukla oynanıyor ama hata da veriyorişte öçkirdek farklı..MAc lerdede oyun olayı yok...Mahkum bırakıyor adam OYUN firmaları dx10a göre çlışıyor izde onun olduğunu yüklüyoruz..tekkelleşme iğrenç birşey
Hacılar, iyi dediniz, hoş dediniz de... Ben Linux'a alışamadım. Kubuntu'yu kurdum (7.10 sürümünü, yaklaşık bir ay önce.), Kopete'de sorun vardı. "Yeniden yükleyim" dedim. Resmi sitesinde ne bulabildim, ne de bi' daha Linux yükledim işletim sistemi test ettiğim HDD'me. Pardus kullanayım ilk olarak. Linux komutlarını da ezberlemek hiç hoşuma gidecek gibi değil. Paketleri Windows'taki gibi indirip, kendim elle kurmayı tercih ederim şahsen.
imzamdaki makine oyunlardan çıktıktan sonra dehşet kasıyor xp de hiç bir şey olmuyordu
quote:
Orjinalden alıntı: tiger cage
imzamdaki makine oyunlardan çıktıktan sonra dehşet kasıyor xp de hiç bir şey olmuyordu
Xp artık son zamanlarını yaşıyor haziranda zaten satışıda durduruluyor bence vistaya alışmak en mantıklısı.Hem Vista hiçte o kadar yavaş bir işletim sistemi değil gayet hızlı
Vistada nasıl performans düşük anlamıyorum tamam sabit diski biraz meşgul ediyor ama oyunlarda felan fps düşmesi yok. Masaüstü performansı ise xp den kötü değil. Yalnız şu var vistayı kötü bilgisayarda kullanmamak lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: hsnsln
Xp artık son zamanlarını yaşıyor haziranda zaten satışıda durduruluyor bence vistaya alışmak en mantıklısı.Hem Vista hiçte o kadar yavaş bir işletim sistemi değil gayet hızlı
Hızlıdır muhakkak ama XP ye göre yavaş, veya başka bir deyişle düşük konfigürasyonlu sistemler için xp ye göre daha çok kasıyo.
neyi kanıtmayı çalışıyorsun ano anlamış değilim .... yok 10 kat hızlı sen geçmişte kaldın dostum ... 100 kat hızlı senin xp
Arkadaşlar Dün ben sp3 tr yi cektım elimdeki sp1 li xp ye entegre ettim.... kurulumunu yaptım açıkcası banada bayagı hızlı geldı ama bu belkı uzun zamandır kullandıgım ısletım sıstemın agırlasmasından da kaynaklanıp benı yanıltmıs olabılır.... kurulumda kullandıgım anakart gıgabyte p35 di... eskıdende ses kartı+ethernet tanımıyordu halen tanımıyor.... ekran kartım nvida palit 8600gt plus dir eskıdende tanımıyordu halen tanmıyor... guncellestirme olayında da nisan ayına ait 2 guncelleme mevcuttu gene ayrı IE 7.0 entegre etmemişler halen onu guncellemek istiyor... şimdilik gorebildikleri m bu kadar...
Makyajlı ve gereksiz sistem kaynağı tüketen işletim sistemine hayır
Hadi Vista çok ram yiyor ona tamam da, sp3 ; sp2 li xp'yi hızlandırıyor mu ?? Çok enttresan bende yükledim hiçbir fark yaşamadım ?
Hiç Bir Farkı Yok Sp2 Nini Sp3 Ten Sp3 Sp2 Den sorna çıkan paketlerin birleşimi
az da olsa hızlandığını hissettim
dün kurdum sp3 ü. ilk başta hafifte olsa hızlanma farketti. fakat tema değişti klasik oldu. hızlanma bundan dolayı oldu. eski haline getirdim temayı. değişen gözle görülen bir fark görmedim. hdd yer iyice daraldı. sanırım pc ninde iyi olması lazım.
vista 64bit hemen hertürlü winxp sp2 den hızlı geliyor bana masaüstünde, sp3 ü bilemem. vista çoğu oyunda xpden az da olsa düşük fps veriyor. bioshock hariç!
d3d rightmark kullanan varmı bilmiyorum. bir testte xp yi fena geçiyor vista ve 3dmark 2005 de vista sp1 ezici üstün.
quote:
Orjinalden alıntı: ama=neden
vista 64bit hemen hertürlü winxp sp2 den hızlı geliyor bana masaüstünde, sp3 ü bilemem. vista çoğu oyunda xpden az da olsa düşük fps veriyor. bioshock hariç!
d3d rightmark kullanan varmı bilmiyorum. bir testte xp yi fena geçiyor vista ve 3dmark 2005 de vista sp1 ezici üstün.
evet katılıyorum vista 64 bit xp'ye göre daha sağlam çalışıyo..
Ben de aynı siteden Vista 64 SP1 in Vista 32 Sp1 ve Xp 32 SP3 ten daha hızlı olduğunu söyleyen haber buldum.