Şimdi Ara

windows xp'yi açamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba şimdiden yardımı dokunacak arkadaşlara teşekkürler diyerek olayı anlatayım.

büromuzdaki halce eski bir makinaya ( celeron 1300 , 128mb ram , 16mb ram paylaşımlı onboard ekran kartı )
    windows xp kurdum.Kurmamın sebebi ise windows ME kullanırken internet explorer'ı kaldırınca windows a girdikten sonra system dll'lerinde hata verip giriş yapmamasıydı.

Windows XP'yi kurarken de pek çok sorun yaşadım.Önce cd mi okumadı cdrom daha sonra cdrom değiştirdim gene okumadı , en sonunda cd değiştirdim gene kurmadı ve çözüm olarak harddisk'i evdeki bilgisayarıma takıp orada format atarak xp'yi kurdum.

Bürodaki makineye xp kurduğum harddisk i takarak çalıştırdım yalnız evde çalışan system bürodaki kasada sorun çıkardı , windows a girmeden bu güvenli kip te çalıştırma modunda , çalıştırma şeklini seçtikten sonra donuyor ve xp logosunu bile göremiyorum.

Acaba sorun ramin düşüklüğünden mi kaynaklanıyor? Yoksa anakart'da bir sorun mu var? Ya da başka birşey?

Umarım yardımcı olursunuz.Teşekkürler.

• Valla sorun sistem dosyalarında olabilir ama o özellikteki bir pc'ye XP kurarsan direk patlar.Ona Win 98 dışında bir sistem kurma.Kullanamazsın.Çünkü XP için en az 256 MB ram gerekli.

• acaba pc133 128 lik bi ram alsam yanına düzelirmi ama yani alıp da böle elimizde patlamasın : )
  • Evet o zaman olur.Ama ekran kartıda baya düşükmüş.Onunda en 32 MB olması lazım.
  • up
  • niye uğraşıyorsunkı arkadaşım uğraşmana bile değmez diyorum bugün yüklesen yarın yine sorun çıkarır bence pc yi değiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeSiNaTöR -- 8 Temmuz 2006; 16:23:15 >
  • bende
    celeron 733
    320 mb ram
    80gb hdd
    64 mb ekran kartı

rahat kaldırıyor,bence ram takviyesi yap,on board ekran kartının ramide düşük ozaman da senin düşük olan raminden yiyiyor.bence en az 256 ram al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu PC'ye Windows Kurulumu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya sorma büroda kocaman adamlar kaskafalı anlatamıyorsun ki yoksa bende kalmadım bu ömür yiyiciye : )

umarım ram alınca düzelir problem...
  • Arkadaşım bence de XP kurma, Millenium fln kur bari. Yoksa çok zorlar sistemi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.