Şimdi Ara

Windows10 Formattan Sonra Ani FPS Düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Format atmadan önce böyle bir sorun ortada yoktu, format attıktan sonra tüm oyunlarda ani 1 2 saniyelik fps in yere çakılması ve oyunun donmasına sebep oluyor driver sorunu diye düşünüyorum ama tüm driverları düzgün yüklediğimi düşünüyorum anlayamadım.

Ne şekilde çözebilirim bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem özelliklerim:

CPU: i5 6500 3.20Ghz

MOBO: MSI B150 Gaming M3 DDR4

GPU: Gigabyte GTX 970 Extreme

RAM: Kingston Fury 8GB 2133Mhz DDR4 (Single channel)

HDD: WD 1TB 7200RPM

SSD: Kingston Savage 120GB

PSU: FSP HV PRO 550W 80+

• Merhabalar. Win 10 u 64 bit kurduğunuzu düşünerek devam ediyorum
    .1-Windows defernder i tamamen devre dışı bırakınız. Detaylı bilgiyi internetten bulabilirsiniz.
    2-Dxwebsetup yazın arama motoruna. İndirip kurun. 3d dosyalarını güncellemeniz gerekir.
    Bu iki işlemi yaptıktan sonra sorununuz çözülebilir.
  • yasinknc kullanıcısına yanıt

Deneyeceğim, teşekkür ederim.

• Windows defenderı kapattım fakat dediğiniz programı indirip çalıştırdığımda zaten her şeyin yüklü olduğunu gösteriyor. @yasinknc

Windows10 Formattan Sonra Ani FPS Düşüşü
  • Driverlarıda güncel kurduysanız aklıma şu an için başka birşey gelmiyor.
    Belki bi ihtimal diskte bozuk kesim varsa onu okurken kitleniyor olabilir. Tamamen tahmin. Kesn birşey değil. Oyundayken ram kullanımına baktınız mı. Ram yetersiz kaldığı zamanda bu durum yaşanabilir
  • yasinknc kullanıcısına yanıt

Driverlar dediğim gibi tam gözüküyor. Diski 3-4ay önce falan test ettiğimde normal gözüküyordu. Ram kullanımına msi afterburner ile baktım dün 7500 7800mb olarak gözüküyor fakat oyunlarda gpu kullanımı gta5de bakmıştım %40 kullanımın üstüne çıkmıyordu dediğim fps dalgalanmaları yaşanırken gpu'nun kullanımı %20 10 vs düşüyor arada @yasinknc Az önce rocket league de denedim 80 - 90 gpu kullanılıyor fakat donmalarda kullanım 0 10 20 vs.lere düşüyor nasıl çözülür bilmiyorum çok tuhaf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyThWarrior -- 15 Nisan 2021; 18:26:16 >
  • UP

• 7500 7800mb kullanım demek ramin tamamını kullanıyor demek. 4gb veya üzeri bir ram eklediğinizde sorun çözülecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.