Evet arkadaşlar bu malumunuz üzere benim nacizane VGA'm... Ancak yaptığım overclocklar sonucu hiç te stabil çalışmadığını görüyorum.Ne zaman biraz zorlasam (power strip le) küt diye kitlenme sorunu yaşıyorum normalde sistemde herhangibir sorun yok.Sadece overclock yaptığımda stabilite kayboluyor.Ya bu ekran kartı overclock açısından uygun değil (fazla ısınmadan mütevellit) yada uygun yazılımı bulamadım.Bu tip durumlar yaşayıp çözenler yada bilgisi olanlar varsa bişeyler yazsınlarda bizde faydalanalım o kaynaktan:)
bende winfast gf2mx var. kendi yazılımı ile(winfox)(175/166) dan stabil bir şekilde ek fanla 235/253 e kadar çıkarta biliyorum. bide pIII sistemde O/C yapmayı dene ekran kartını..
doganyasin arkadasım anlayamadım ama ne alaka p3 sistem le O/C olayı yani p3 ile daha iyi bir O/C mu olur demek istiyorsun
Hakkaten doganyasin,ne demek dostum bu???
Rosicky eğer o/c yaparken çok yükleniyorsan bu gayet normal bir durum.Ama kartının markası iyi,yüklensen bile fazla sorun yaşatmaması lazım.Ben coolbits programı kullandım ama sonuçta ayarları driver ile yapıyorsun.Ben fazla yüklenme derim;sorunun azalacaktır,sonuçta iyi bir marka ve iyi bir model...
Elbruz bende coolbits kullandım ilk olarak ve sistemdeki kitlenmelerden dolayı power stripe döndüm baktım oda olmadı...O/C yapmadığım zamanlarda bi sorun yok zaten sadece o/c yapmaya müsait olmadığını düşünmeye başladım ekran kartımın o yüzden fikir almak istedim sizlerden.Sanırım o/c yapacaksam ek bir soğutma yapmak zorundayım.Aslında çok da yüklenmiyorum ama çabuk ısınıyo diye düşünüyorum.Kasamın yan kapağı zaten sürekli açık nerde olduğunu bile bilmiyorum.Ayrıca bi arkadaş PIII lü bir sistemde dene demiş;Dostum zaten 15 gün öncesine kadar PIII933 üm vardı ASUS CUV4x boardla birlikte ama onda da aynı şekilde çabuk ısınma olayı yaşadım.Aslında BIOS tan agp nin voltajı ile oynamayı düşünüyorum ama bir yandan neyedir bu hırs sende kardeşim diyorum kendime..
Bence ısınmadan ziyade kartın hızı kaldıramamasındandır.Ben de kendi MX400'üme fan taktım ama yine de yüksek hızlara çıkınca kilitlenme oluyordu...
Arkadaşlar biliyorsunuzdur bazı mx 400 lerin gpusu mx 200 yada daha düsük gpu bunun için bel ki arkadasımızın kartının gpu su da bunlardan biri dir
Hayır, mx değil gts'den bahsediyor. Bende de Winfast GF2 GTS 32Mb var, iki yıl önce almıştım, PowerStrip'le core 210/mem 366'dan öteye gidemedim, bazen (çok zorlayan oyunlarda) 366 ramda benekler belirmeye başlıyor, yani kart overclock için pek uygun değil. GF2'lerde olay ram overclock zaten, bottleneck orası, GPU o/c pek bişey sağlamaz.
Kermit +1
Yalnız burada bir noktayı gözden kaçırmışsınız bazen powersupply'ın agp slotuna yeterli güç verememesinden dolayı overclock stabilitesi bozuluyor.Bazılarında kart normal hızında çalışamıyor bile.
Powersupply'ı deiştirmeni ya da sistemde her zaman kullanmadığın(dvd-rom,2. harddisk,tv kartı,senin seçeceğin bir parça) bir parçayı sök o zaman powersupply'ın yükünü azaltırsın.GF2 GTS'ler genelde rahat 230-240 yaparlar.Benim dediğimi bir denemelisin zira başarı şansı yüksek.
Kermit +1
Yalnız burada bir noktayı gözden kaçırmışsınız bazen powersupply'ın agp slotuna yeterli güç verememesinden dolayı overclock stabilitesi bozuluyor.Bazılarında kart normal hızında çalışamıyor bile.
Powersupply'ı deiştirmeni ya da sistemde her zaman kullanmadığın(dvd-rom,2. harddisk,tv kartı,senin seçeceğin bir parça) bir parçayı sök o zaman powersupply'ın yükünü azaltırsın.GF2 GTS'ler genelde rahat 230-240 yaparlar.Benim dediğimi bir denemelisin zira başarı şansı yüksek.
NV11b(GF2MX) ve aynı ailenin daha hızlı RAMlere uyumlu olmakla övünen boydaş yoldaş soydaş ve AKRAN üyesi NV15 li kartlar bazen overclock konusunda birbirlerinin tersi hallere giriyorlar..
Mesela GF2GTS belleklerden ve onların çektiği voltajdan ötürü O/C için çok sinameki kartlar olsa da GF2MX bu hususta biraz daha iyi..(Zamanında GF 2 MX <u>100</u> ü o/c ile GF2GTS'e geçirtmişlerdi..(Chip dergisi Ağustos 2000 sayısı sayfa 142..)
gf2 mx 100 32 bit sdram bellekli bir karttır.128 bit ddr bellekli gf2 gts'yi geçmesi hiç bir overclockla kesinlikle mümkün değil.Chip dergisinin o sayısını bulayımda biraz güleyim.Gf2 mx 400'ü gf2 gts hızına getirebilmek için ram hızını stok hız olan 166'dan 333 yapmak lazım.(Kesinlikle imkansız)
Acharad umarım chip'in zekai yazarlarının her yazdığına inanmıyorsundur.
winfast geforce 2gts'nin benim bildigim kadari ile bios'u guncellenmisti. evet evet.. sen onun bios'unu bulup guncellersen belki o/c de hem iyi sonuc alirsin hem de ekran kartin olur "winfast geforce2gts pro!" ;-) bu arada fani olmadigi aklima geldi de herhalde pek fazla o/c olmaz gibime geliyor atttim gitti :-))) ama bios'unu guncelleyerek performans artisi saglarsin gibime geliyor?
maat arkadasım şimdi winfast gibi bir ekrankartının en son bios unu indirsende bence o gibi bir kartta o/c yapamazzsın çünkü winfast ın öncelikle ekran kart larında kullandıgı ramler cok adi fazla o/c yi hiç kaldırmaz bence
Yaptım beyler VGA ya bios update,yeni aldığım board a bile yaptım.Ayrıca üzerinde kocaman ve genişlemesine yayılmış (ram lerin üzerine doğru) bir cooler ve üstünde fan var.Evet Kermit in dediği gibi o benekler bende de çıkıyordu.Yine aynen söylediğin gibi kermit 220/375 olmadı...Sanırım MX serisi o/c ye biraz daha müsait. Şu anda zaten artık o/c kasmıyorum "nvreffix" ile gerçek Hz mi bulup oyunlardaki FPS mi arttırmaya çalışıyorum en azından bunu yapayım dedim çünkü bu bir hastalık gibime geliyo illaki olduğundan farklı bişeyler çıksın diye hırs içinde oluyor insan...
yapmis olsaydin ekran kartini sanirim "winfast geforce 2gts pro" olarak deklare ederdin. sendeki 2gts mi oluyor simdi? sanirim baska ekran kartindan bahsediyoruz burda :-) benim bildigim bu kartin fani yok.
GeForce 2 Gts'ler bi aralar nvidia'nın çıkardığı en iyi karttı.Yani böyle bayrak taşıyan(flagship) ürünlerde fan kesin olur.(Geçmiş kartları hatırlayın tnt2 ultra,geforce ddr vs.. hem ısı için hem de satış için önemli olan birşey.Alıcı pasif soğutması olan birşeyi görünce malın kalitesiz olduğunu düşünebiliyor(asus mx 460 gibi)Demek istediğim nvidia jenerasyon yenilediğinde en iyi çıkarttığı karttı.Daha sonra alternatif olarak mx çıkardılar.Gts,gts pro,pro,ultra'da fan var.
maat cığım... bak nasıl başlıyorum yazıma:) Yaptım kardesh hem board a hemde VGA ya ve su anda /Pro olarak görünüyo...ayrıca bide fan yok diyosun sırf sen üzülmeyesin diye istersen çıkartayım diye düşünüyorum artık naapiim...Ayrıca radeon ların gf4 lerin cirit attığı arenada "beyler sılaş PRO yalnız akıllı olun" tabiri ile olaya girseydim eminimki "ne diyosun ne diyosuun bende ki VGA yı biliyomusun" naraları beynimde inler ve bende bu topicten arkama bile bakmadan giderdim...Zaten taaa en başlardaki yazımda nacizane olarak belirttim kendilerini VGA nın..Ha bu arada hem cooler var hemde fan....tartışmayalım saçma olucak:)