Şimdi Ara

WİNG TSUNG (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Manav

peki bi yandan vücut geliştirsem bi yandan wing tsung dvm etsem ağırmı olur peki ..

Ben o şekilde çalışıyorum. Hem ağırlık yapıyor hemde wing tsun çalışıyorum. Eğer çalıştıktan sonra esneme yapmazsan ciddi problem olabiliyor. Düzenli şekilde vucut antramanlarından sonra esneme yaparsan problem olmaz. Abartıp ilaç vs kullanmazsan zaten vucut belli biryere kadar büyüyor. öyle resimdeki bodyciler gibi olamıyorsun yani.
  • çok teşekkürler cevaplarınız için arkadaşlar
  • Cihangir sports centerda başlamayı düşünüyorum ne kadar zamanda en erken gelişmeyi beklemem gerekir ortalama oalrak
  • Gelişim kişiden kişiye göre değişen göreceli bir kavramdır.Oyüzden sana kesin bir zaman veremicem.ben 5 aydır sifum cemil uylukcu ile cihangir sport centre da çalısıorum ve her antreman da wt yi dahada fazla sewiorum=)en kısa zamanda gel başla derim sana ama dikkat et wt bağımlılık yapar sonra bırakmazsın benm gibi:)
  • Arkadaşlar son olarak bi sorum daha olucak ben Konyada oturuyorum bu sporu burda yapabilicegim bi salon sanırım yok araştırdım sordum soruşturdum millet wing tsun ne dio ya
  • IKWTS - KONYA MERKEZ
    Sihing Habib Jeyan Doğan

SENKRON AKTİF YAŞAM MERKEZİ

Nişantaşı Mah.Şahinağa Sok. 18/A Selçuklu Konya

Tel : 0 332 233 82 54 - 0 505 771 40 50

ikwts@yahoo.com
  • Yip Man'in hayattından kısa bir bölümü anlatılan filmi var arkadaşlar, 2008 yapımı, bulup izleminizi tavsiye edrim..Wing chung çalışıpta, o spor iyi bu spor iyi, ben sifuyum yok ben sifuyum, ben daha büyük organizasyonum kavgası yapanlara güzel bir örnek yip usta.. Film Ip Man diye geçiyor.
  • http://www.ipman-movie.com/
    ben filmin tamını netten bulup izledim harika herkeze tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtcancan -- 5 Şubat 2009; 14:48:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: meg_raven

Gelişim kişiden kişiye göre değişen göreceli bir kavramdır.Oyüzden sana kesin bir zaman veremicem.ben 5 aydır sifum cemil uylukcu ile cihangir sport centre da çalısıorum ve her antreman da wt yi dahada fazla sewiorum=)en kısa zamanda gel başla derim sana ama dikkat et wt bağımlılık yapar sonra bırakmazsın benm gibi:)

aman hocam bırakamayayım zaten, benim korkum ya sarmazsa
  • ben istanbul da güngören civarında oturuyorum da.acaba bana yakın salonları ve fıyatlar hakkkında bılgı verırmısınız?hepinize şimdiden tesekkurler.
  • BAHÇELİEVLER-Şirinevler

Sihing Hasan Fırat
    Avcı Wing Tsun Escrima Okulu
    Mahmutbey Cad. Hürriyet Mah.
    Akgün Sok. No:62 Şirinevler
    Bahçelievler-İstanbul
    P.tesi-Çarşamba-Cuma 20:00/21:30
    Gsm:(0535)322 81 89
  • quote:

Orjinalden alıntı: felix18

BAHÇELİEVLER-Şirinevler

Sihing Hasan Fırat
    Avcı Wing Tsun Escrima Okulu
    Mahmutbey Cad. Hürriyet Mah.
    Akgün Sok. No:62 Şirinevler
    Bahçelievler-İstanbul
    P.tesi-Çarşamba-Cuma 20:00/21:30
    Gsm:(0535)322 81 89

ben kendisiyle bir donem calisma fırsatı buldum sonra maddi durumlardan dolayı devam edemedim.Gercekten cok iyi bir hocadır.
  • arkadaşlar ben hem aikido hemde wing tsunda ilerlemek istiyorum.ikisinin birlikte ilerlemesi mümkünmü yoksa..bi tanesinimi seçmek zorundayım?? yardımcı olursanız seviniri..
  • wingtsun daha komplike bir spor aikidoya gore soyleki aikido daha cok tutma ve fırlatmalardan olusuyor wingtsun ise beş mesafede dövüşmeyi öğretir

1.tekme mesafesi
    2.yumruk mesafesi
    3.diz,dirsek mesafesi
    4.tutma fırlatma
    5.yer dövüşü

eger avcı wt ye gidersen escrima derside veriyorlar ayrıyetten yani wingtsun tek basına yeterli olur bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wt.aiki.bora

arkadaşlar ben hem aikido hemde wing tsunda ilerlemek istiyorum.ikisinin birlikte ilerlemesi mümkünmü yoksa..bi tanesinimi seçmek zorundayım?? yardımcı olursanız seviniri..

Bence iyi olur en azında niyahiyi seçimini tecrübelerine göre yaparsın....
  • quote:

Orjinalden alıntı: wt.aiki.bora

arkadaşlar ben hem aikido hemde wing tsunda ilerlemek istiyorum.ikisinin birlikte ilerlemesi mümkünmü yoksa..bi tanesinimi seçmek zorundayım?? yardımcı olursanız seviniri..

Kişisel kanaatim ve gördüklerimden, sınıfta birlikte wing tsun çalıştığım aikidoculardan yola çıkarak şunu söyleyebilirimki bence birlikte yürümez. Martial Arts demek ter demek çalışmak demek. Kimse 1 günde öğrenmiyor. En çok teri akıtan en çok çalışan başarılı olur. Yetenek elbette olmalı fakat önce ter ve çalışma. Etrafımızda hoca olarak gördüğümüz insanlar bile hala çalışıyor ben öğrendim bitti artık demeden.
    Wing Tsun ayrı bir okyanus Aikido ayrı bir okyanus. Yıllar gerektiren 2 ayrı disiplin. Bence birinde kararını verip onu tam anlamıyla icra etmen ve anlaman gerekir.

Sistem olarakta birbirinden çok farklılar. Wing Tsun'da direk ve merkez çizgi prensibi vardır, Aikido ise daha çok dairesel. Birinin tekniklerini oturtucam derken diğerini yanlış yapma olasılığın çok yüksek.

• teşekür ederim..sağolun arkadaşlar :)
  • Parmenides'e katılıyorum. WT ve Aikido gece ve gündüz gibiler. aslında WT diğer tüm branşlardan cok ayrıksı bir duruşa sahiptir hatta beraber öğretildiği Eskrima'dan bile farklıdır, bu sonuncusunda ağırlık öne verilir WT'de arkaya vs..
    aikido'nun yanına boks veya kickboks ekle. yine de stance'leri farklı olacaktır ama WT kadar değil. en güzeli bir tanesinde belli bir seviyeye ulaşman olurdu aziz dostum..
  • arakadaşlar aikido'nun , wik sungmuş adı bilmem ne uzak doğulu amcanın ismiymiş geride kaldı... devir mma devridir... BJJ gibi yerde dövüşü bilecek, muay tai dövüşçüsü gibi diz, dirsek atacak, boksör gibi yumruk atacak, kickbokscu gibi tekme atacak, güreşçi gibi rakibi yere savuracaksınız... tek bir dövüş disiplini devri kapandı...
  • yok canım kim dedi bunu:) kendinizi bu kadar kaptırmayın reklamlara. jkd vs wing tsun başlığında da konuşuldu buna benzer bişi. bu kadar güç, iktidar, kan meraklısı olmayın eğer ringe çıkmayacaksınız. insanoğluğunun çok daha güzel icatları var zaman geçirmek için, kültür gibi.
    memlekette mma konuşan kadar, yapan da olsaydı zaten ;)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.