Şimdi Ara

WİNG TSUNG (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrica su alayci uslbundan vazgecip adam akilli saygili mesaj yazsan iyi olur....
  • Gracie-Boztepe konusunda ufak bir ayrıntıyı kaçırıyorsun. Meydan okumayı başlatan Boztepe'nin kendisiydi. Bazı gracie öğrencileri tarafından kendi hakkında söylenen laflar yüzünden, sinirlenip Gracie'lere meydan okudu. Aşağıdaki linkte Boztepe ile Gracie'ler veya Gracie'leri temsil edenler arasında mektuplaşmayı okuyabilirsin. Kulaktan dolma bilgilerden daha iyidir.

http://groups.google.com/group/rec.martial-arts/msg/763155976768b0ec?oe=UTF-8&output=gplain

quote:

Orjinalden alıntı: NNeoNN
    keza dai-sifu emin boztepe seyirci ve para olmadan karsilasmak istedi

Emin Boztepe'nin ilk yazdığı mektuptan bir kısım. Bold kısımların basit tercümesi de altında.
    quote:

The only thing that
    we want is to fight openly, so all the audience, reporters, TV-people
    and martial artists can see if you can really fight against us
    .
    We only want two conditions:

1) We only fight you Gracies. For we do not want to give you the
    chance to use any helpful idiots to protect you as "shields".
    So we will only fight you directly and no others!

2) The winner takes all the money. We only want our expenses paid.
    The rest of the money will all be used for charity.

Açık bir şekilde, izleyicilerin, TV'nin ve diğer dövüşçülerin de olduğu i bir ortamda dövüşmek istiyoruz.

2) Kazanan bütün parayı alır. Masraflarımızın karşılanmasını istiyoruz. Kalanı da hayır işleri için kullanılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draugnar -- 7 Mart 2009; 11:40:32 >

• quote:

We do not mind fighting you people in the ring set up by your own organization.

quote:

When my client unexpectedly answered that challenge with a counter challenge to you to fight you and/or your brother Royce outside your TV tournament, you never accepted the terms, dates, or the locations given.

gracie kardesler ufc organizsyonu altinda karsilasmak bir nevi ufc reklami yapmak istedigi icin olmadi. burda maksat wing chun ve ufc legendlarini karsilastirip ufc nin popularitesini arttirmak...
  • nneonn doğru söylemiş ama eksik kalmış UFCde dövüşülmemesini çok mantıklı bulan Gracie'ler bunun üzerine bir polis karakolunda kavga edilmesini teklif etmişlerdir.
    Bu kabul görmemiştir.
    Bundan sonra da Emin Sifu Royce ile değil Rorion ile dövüşmek istemiş bunu Gracie'ler kabul etmiş ancak Sifu'dan bir daha ses çıkmamıştır.

"""People have been challenging Emin for a long time. He challenged the Gracies and they invited him to the UFC and he said that it wasn't even because Rorion used to work as a matchmaker for the UFC. So they said o.k how about fighting in this police department and then he said well my cousin worked as an advisor for the police in another state so it is still not even. (Do either of those excuses really work. You can't fight Royce in the UFC because Rorion used to work as a matchmaker and you can't fight in a police department because a distant cousin worked as an advisor for one in another state? Either way you are fighting him.) Then Boztepe said he no longer wanted to fight Royce but instead he wanted to fight Rorion because he was the real trouble maker of the Gracie family. So they tried to set up a fight and each time there was another excuse and while they were trying to set up a fight and Emin was making excuses on why he couldn't Emin was writing articles about how much the Gracies stink and how he could beat him with both hands stuffed up his nostrils. Then eventually the Gracies get tired of Emins excuses and ask him where he would want to fight and then Emin just refused. Emin has been challenged by no-names and all they get is excues. The only fight Emin has been in was when he jumped his instructor from behind. """

• bu tür tartışmalar genelde herkesin kendi bildiğini onaylatmasından öte bir sonuç vermiyor, şimdiye kadar birbirini ikna edebilen görmedim :)
    muhalif arkadaşlar neler çalışıyor bu arada, onu konuşamadık. mesela judo boks diyorlardı (ben şimdilik yapmayı düşünmesemde), bence de fena bi kombinasyon değil veya thai filan...
    gittikleri bi salon var mı? darkkrieger gliba wt yaptığını söylüyordu, ne kadar, nerde, kimin altında yaptı?
  • quote:

I countered with a request that the fight be on neutral ground, and suggested Benny Urquidez's Jet Center or Gene LeBell's gymnasium. Rorion refused to hold the fight at either location. About the same time, and without my prior knowledge, the Martial Arts Gazette called Rorion and confidentially offered their gym for the challenge match. Rorion refused the offer.

quote:

Rorion told me that I must fight one of their students first to prove myself worthy of fighting Royce! Or one of my students must fight one of theirs first. I told him this was ridiculous, and that I wanted to fight him, Rorion. Rorion replied, "No!!! You fight Royce!" I said, "Then I will fight you after I beat Royce," to which Rorion would not reply.

quote:

He then offered to let me fight Royce at the Los Angeles Police Academy in only two days. My attorney replied back by fax the same day saying that a fight at the Police Academy is unacceptable (because Police are sworn to uphold the law, and such a fight is allegedly illegal in California)

...

• niye soruyorsun jürgen aka felix ? bana meydan mı okuyacaksın? ben uzun bir süre 4 yıl civarı WT yaptım ama şu an yapmıyorum. sen ne kadar yaptın? su an hiç bir organizasyonda bir sanat yapmıyorum. sadece biraz kickboks o da fit kalmak için.
    ne o rahatsız eden bir şey mi var seni? ya da hiç wt yapmamış olsam beni "cahilik"le mi suçlayacaksın? yazılanların hepsi doğru sen de biliyorsun..
    NNeonN son quote'un ciddi değil dimi? yani iki MA ustası iki waiver yazıp birbirine dalamaz mı sparring gibisinden. bu kadar gayriciddiliğe nasıl tahamml ediyorsunuz?
  • hicbir kural koruma vs. olmayan bir musabakini pols akademisinde olmasi mumkun olamaz... zaten musade etmez.

quote:

my attorney and friends of mine within the law enforcement community advised me not to fight at the LA Police Academy without a written guarantee that the police would neither interfere nor bring charges against anyone. Everyone knows that the police would not really allow a no rules, bareknuckle fight on their property!
  • quote:

ufc gracie kardeslerin kurdugu bir organizasyon, royce gracie nin davetindeki maksat para kazanmak. keza dai-sifu emin boztepe seyirci ve para olmadan karsilasmak istedi(avukatinin ve kendisinin gonderdigi yazilara bakin). royce gracie amaci reklam ve para oldugu icin kapani bu konu...

castorpollux bu taptiginin mma da sopa-bicak vs. kullanimi yok hani heryerde etkiliydi bu.???///

Elimde pdf formatında yabancı dökümanlar var... savunma sanatları ile ilgili olarak... mesela Jiu-jitsu tekniği ile siz arabadayken, arabanın dışındaki eli bıçaklı saldırganı nasıl saf dışı bırakırsınız gibi bir açıklama var... kullanılan teknik kişinin uzmanları tarafından ''jiu jitsu'' başlığında incelenmiş... yani bıçaklı-sopalı farklı ortamlarda düşmana ne şekilde tepki verileceği ummadığımız dövüş disiplinlerinde zaten mevcut...
    neticede NinJitsu bile köken olarak Samurayların JiuJitsu'dan araklamadır... yumurtaya zehir koyup, rakibe arkadan yaklaşıp sessizce nasıl gırtlağı kesilir gibi bir iki hile ile ''kendine özgü'' bir alan olamamaktadır... mma'ın açılımı, sizin de bildiğiniz gibi karışık dövüş sanatı, yani yok biz wt yaparız yok biz illa tekme atarız diye kendini kısıtlayan, sığ bir spor dalı olması adı itibariyle zaten mümkün değildir... Ringlerde sopa-bıçak kullanılmadığı için biz sadece mma'ın bir kısımını görmekteyiz...

quote:

ayrica su alayci uslbundan vazgecip adam akilli saygili mesaj yazsan iyi olur....

doğru diyorsun üslubumda bazen çirkin bir tavır takına biliyorum... ama inan bunun için karşıdan aynı oranda bir karşılık almışım demektir... aynı noktaya dönememk için sizi rencide edici yorum yapmışsam özür dilerim...

• ninjutsu ve jiujutsu artik butun teknikleriyle kapsamli olarak ogretilmiyor trde ki dojo yok denecek kadar az. ayrica mma yapanlar bjj calisiyor ve bjjnin tekniklerinin buyuk kismi grappling alakali. son olarak wt yaninda eskrima, grappling, anti-grappling teknikleride ogretiliyor. bunlarsiz wt bence etkisiz. o yuzden wt, mma veya diger sporlar gibi ringe uygun degil...
  • Savaş sanatları kaba kuvvet uygulaması gibi görünebilir...

Ama Çin savaş sanatları sisteminin arkasında bir çok ülkü ve felsefe yatar.

Savaş sanatlarında kurallar vardır, şefkat, başkalarına yardım etmek...

Siz Japonlar'ın anlayamayacağı şey budur, çünkü siz zor kullanıyorsunuz ve başkalarını sindirmek için kaba kuvvete
    dönüştürüyorsunuz.

Bu yüzden Çin savaş sanatlarını öğrenmeye uygun değilsiniz.

IP Man
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger

niye soruyorsun jürgen aka felix ? bana meydan mı okuyacaksın? ben uzun bir süre 4 yıl civarı WT yaptım ama şu an yapmıyorum. sen ne kadar yaptın? su an hiç bir organizasyonda bir sanat yapmıyorum. sadece biraz kickboks o da fit kalmak için.
    ne o rahatsız eden bir şey mi var seni? ya da hiç wt yapmamış olsam beni "cahilik"le mi suçlayacaksın? yazılanların hepsi doğru sen de biliyorsun..

ciddi mi cevap versem, espri yaptığından gülüp ben de o şekilde mi karşılasam bilemedim. şaka yaptığını düşnüyorum, meydan okuyacak mısın derken :) niye sorduğum açık, başkalarının deneyimlerindense, kendimizinkiler üzerine az konuşulsun diye. ben o kadar ciddiye almıyorum açıkçası bütün bu dallar arası ölümüne rekabeti, yani eş dost arasında yapılan geyik komik ve eğlenceli oluyor "ocular buncuları şeyeder" gibilerinden de... yoksa param ve zamanım olsa bjj de yapmak isterim, krav maga veya systema seminerine de katılırım, yetkinliğine güvendiğim yerde thaiboks antremanı da yaparım, gitar çalmayı da isterim, trekking yapmayı da ne bileyim tango yapmayı da...
    işi ciddiye alıp kişilik kavgası haline sokmak şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik. valla şimdiye kadar söylediklerini kendi deneyimlerimde görmediğim için, hepsi doğru demem. doğru olana, zaten doğru dedim.
    yani öyle dediğin gibi "söylenenlerin hepsi doğru, sen de biliyorsun" benzeri bi durum yok kendi açımdan.
    4 sene hangi organizasyondaydın, malum avcı var, ebmas var, cifci var, korkmazşimşek var hatta uwto diye bişiler de var. ben henüz çaylağım 6 ay olmadı. belki bi çaylak olarak önceden yararlanırız diyorum deneyimlerinden. bilelim de yanlış yerlere para ve zaman ayırmayalım ;)
    diğer başlıkta da yazmışın, buradakini görmemiştim, ama buradan devam edelim o zaman. jkdde yapmışın, o nasıldı, kocaeli çevresinde verilen dışında başka veren bilmiyorum. onun himayesinde mi yaptın?
    kısaca kendini tehdit altında hissetmeni gerektirecek bi durum yok.

• muhahaha sağolasın içimi rahatlattın.
    önemli değil artık...
    "to each his own"
  • quote:

Orjinalden alıntı: jürgen

quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger

niye soruyorsun jürgen aka felix ? bana meydan mı okuyacaksın? ben uzun bir süre 4 yıl civarı WT yaptım ama şu an yapmıyorum. sen ne kadar yaptın? su an hiç bir organizasyonda bir sanat yapmıyorum. sadece biraz kickboks o da fit kalmak için.

ciddi mi cevap versem, espri yaptığından gülüp ben de o şekilde mi karşılasam bilemedim. şaka yaptığını düşnüyorum, meydan okuyacak mısın derken :) niye sorduğum açık, başkalarının deneyimlerindense, kendimizinkiler üzerine az konuşulsun diye. ben o kadar ciddiye almıyorum açıkçası bütün bu dallar arası ölümüne rekabeti, yani eş dost arasında yapılan geyik komik ve eğlenceli oluyor "ocular buncuları şeyeder" gibilerinden de... yoksa param ve zamanım olsa bjj de yapmak isterim, krav maga veya systema seminerine de katılırım, yetkinliğine güvendiğim yerde thaiboks antremanı da yaparım, gitar çalmayı da isterim, trekking yapmayı da ne bileyim tango yapmayı da...
    işi ciddiye alıp kişilik kavgası haline sokmak şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik. valla şimdiye kadar söylediklerini kendi deneyimlerimde görmediğim için, hepsi doğru demem. doğru olana, zaten doğru dedim.
    yani öyle dediğin gibi "söylenenlerin hepsi doğru, sen de biliyorsun" benzeri bi durum yok kendi açımdan.
    4 sene hangi organizasyondaydın, malum avcı var, ebmas var, cifci var, korkmazşimşek var hatta uwto diye bişiler de var. ben henüz çaylağım 6 ay olmadı. belki bi çaylak olarak önceden yararlanırız diyorum deneyimlerinden. bilelim de yanlış yerlere para ve zaman ayırmayalım ;)
    diğer başlıkta da yazmışın, buradakini görmemiştim, ama buradan devam edelim o zaman. jkdde yapmışın, o nasıldı, kocaeli çevresinde verilen dışında başka veren bilmiyorum. onun himayesinde mi yaptın?
    kısaca kendini tehdit altında hissetmeni gerektirecek bi durum yok.

burdaki genel trend de budur, ilk başta imalarda bulunmak bilgi sınavlarına çekilmek ondan sonra da sureti haktan görünmek. benim buraya geliş amacım MA hakkında genel muhabbet kurmaktı ancak Türkiye'de bu konular çok fazla dedikodu üzerinden ilerlemekte. kendimi hiç bir zaman tehdit altında hissetmedim burada, senin sorunun gereksizliğine atıfdır o espri, seni eğlendirmek gibi bir niyetim de olmadı, sen tabii istediğin gibi evirip çevir muhabbet ama dua et de selfdefans olarak sana yetsin öğrendiklerin.

• hey allahım ya :) gerçekten bunları mı çıkardın yazdıklarımdan? kırılgan olma bu kadar, hala kişisel alıyorsun. bende zaten memleketteki dedikodu ortamı kesilsin diye, senden güzel açık rasyonel açıklamalar bekledim. hala da, daha ağır cevaplar verilebileceğini senin de bildiğin cümlelerini, iyiniyete yoruyorum.
    diyorum ki, hangi wt organizasyonu (yani dedikodudan çıkar, isim ver, buraya gittim ama lat saosu gerçekçi değildi, hocanın yetenekleri sınırlıydı) hangi kick boks (yani anlat bize, eğitmen böyle gösterdi şunu yaptı, ortam nezih, insanlar egosu patlak ergen değil vs s) jkd yaptım (yani kimle yaptın, nesi eksik geldi)
    bunları gereksiz görüyorsan, sende memleketin ma zihniyetinden uzaklaşmamışsın demek. ben, beni eleştirebileceğim konularda bilgi verirken, senin kendine dair değil de, okuduklarına dair söylediklerin çok önemli değil. zaten ben bunlara ulaşabilirim, internete girebildiğime göre. ama senin deneyimlerini her yerde okuyamam, bilmem anlatabildim mi...

• quote:

Orjinalden alıntı: jürgen

hey allahım ya :) gerçekten bunları mı çıkardın yazdıklarımdan? kırılgan olma bu kadar, hala kişisel alıyorsun. bende zaten memleketteki dedikodu ortamı kesilsin diye, senden güzel açık rasyonel açıklamalar bekledim. hala da, daha ağır cevaplar verilebileceğini senin de bildiğin cümlelerini, iyiniyete yoruyorum.
    diyorum ki, hangi wt organizasyonu (yani dedikodudan çıkar, isim ver, buraya gittim ama lat saosu gerçekçi değildi, hocanın yetenekleri sınırlıydı) hangi kick boks (yani anlat bize, eğitmen böyle gösterdi şunu yaptı, ortam nezih, insanlar egosu patlak ergen değil vs s) jkd yaptım (yani kimle yaptın, nesi eksik geldi)
    bunları gereksiz görüyorsan, sende memleketin ma zihniyetinden uzaklaşmamışsın demek. ben, beni eleştirebileceğim konularda bilgi verirken, senin kendine dair değil de, okuduklarına dair söylediklerin çok önemli değil. zaten ben bunlara ulaşabilirim, internete girebildiğime göre. ama senin deneyimlerini her yerde okuyamam, bilmem anlatabildim mi...

ben nerede sana kırıldığımı ifade etmişim sevgili jürgen? şimdiye kadar gerçekçi lat sao yapan bir tane wt'ci görmedim ama kendi grubunu gerçekçi bulana hayır değilsin diyecek değilim. çünkü lat sao doğası gereği gerçekçi olamayacaktır, orada iki wt'cinin wt teknikleri ile kapışması öngörülür.
    saydığın gruplardan şahsen bildiklerim var, cifci ve uwto'yu ise hiç tanımıyorum, çok da iyi olmadıklarını duydum ama sadece duydum bana ait değil bu yorumlar.
    kb ile ilgili ne anlatabilirim ki sana? iyi çalışıldığında bazı teknikleri hemen kaptığın bir disiplin. ama 6-7 ay içinde kendini tekrara başlarsın ve sadece aynı tekrarlar bir çok insana sıkıcı gelmektedir bu yüzden. ayrıca aikido yahut wt salonundaki sporcu profilinden daha düşük olacaktır sıradan bir KB salonu, bir de buna şimdiki televizyon patlamasını da eklemeliyiz, al sana her yaşytan ve kültür çevresinden insanlar.
    ancak KBnin güzel yanı sparring yapabilmen öğrendiklerini karşındakine söylemeden uygulayacağın bir simulasyon imkanına sahip olmandır. ayrıca sözde-bilimsel ama aslında saçma sapan olan teoriler de yoktur.
    örneğin wtdeki savunma geyiklerinin çoğu pseudo-science'dır, bir de buna santim ayarıyla öğrenilmesi gereken ve insan reflekslerine aslında ters olan hareketleri de eklemeliyiz. yok el şurada vücuda şu kadar olacak, burada diz böyle olacak vs. vs. bunları tartışarak geçirilen değerli saatler ve tabii ki diğer dalların aşağılanması da müfredata dahjildir.
    bir de fahiş seminer ücretleri ve diğer parasal sıkma metotları..
    bu hamur daha çok su götürür..

• eyvalla aslında bütün muhabbet böyle bişi olsaydı gerek kalmazdı kendi açımdan diğerlerine. para meselesi konusunda, bu forumda daha önce de konuştuk. bırakan insanlar da oldu. onu kabul etmemek doğru olmaz, sıkıntı var bu konuda. hadi bölgesel olarak fiyatlar azalıyor ama bu dalda ilerlemek için gereken seminerler tuzlu. hoş bildiğim kadarıyla her dalda kuşak sınavından belirli bir ücret alınıyor. biraz özel ders gibi görülmesinden kaynaklı.
    bu arada anladığım kadarıyla farklı deneyimlerimiz olduğu için, anlaşmamızı sağlayacak kelimelerin anlamı da farklı oluyor. tahminimce senin açından, alan savunması olarak görülen şey; gerçekten benim için gördüklerimi anlatmaktan ibaret.
    mesela şu söylediğin şeyleri gerçekten sölüyorum, aktaran olmadı: "santim ayarı, diz böyle olacak" vs... bilakis bu daha çok yeni gelenlerin (ve mesela benim) kafa yapısıyla alakalı. biraz deneyimi olan biri için neyin nerde durduğu pek önemi olmuyor, yeni gelense hareketin doğallığından çok aşamalarına dikkat ettiği için toplama çıkarma gibi bakıyor olaya.. veya işte diğer dalları aşağılamak filan... bunu genelde ergenler yutub videolarının altında yapar da, belirli olgunluğa sahip birinden duymadım ne shingden ne sifudan. tabii ki kendi dalının kendi avantajlarını ifade etmeyi bu kategoride alıyorsan ayrı. aslında baştan beri o sebeple sordum, anladığım kadarıyla yurtdışındaki bir wt okulunda eğitim görmüşsün. zira başka arkadaşlar başka org.lardan da yazdı, lat saoda illa wt yapan bi taraf varsa, bu o derste öğrendiği tekniği yapandır. ama bu eğitici tarafın yani sihingin sana serbest saldırı yapmasını engellemiyor. morluklarla döndüğümü, elimin şiştiğini vs çok bilirim. pek yumuşak geçmiyor, yumuşak geçmesini istemeyene. yeni öğrenen de zaten genelde başka türlü savunmasını bilmediği için wt yapıyor, yani öğrendiklerinin ne kadar işe yarayıp yaramadığını serbest durumda farkediyor.
    aslında bütün yazdıklarım wtyi savunmaktan öte (zira ister istemez eksiklerini ertelemeyi gerektirir) kend gördüklerimle çakışmayan yerleri ifade etmek.
    kickbox konusunda kafamdan geçen bütün olumsuz maddeleri yazmışın, daldan öte, o dalın verildiği yerlerdeki durumla ilgili zaten benim kafamdakiler.
    kırdıysam kusura bakma.

• sihinglerle yapılan lat sao'da durup dururken alnına vurulur yeni gelmiş tilmizin veya başka bir yerine, ortodoks olmayan bir teknikle, ancak aynısın öğrensiden gelmesi pek mümkün değildir hatta racona terstir, çünkü buna benzer şeylerin Salih sifuya (örneğin) yapılması neticesinde yapan şahsın paralandığı öğrencinin kafasına n defa solkulmuştur, dolayısıyla bir lat sao itaat kültürü yaratılmaktadır. kaldı ki lat sao daha en baştan yakın dövüşü kurgular, ama lat saoya 2 metre mesafeden başlamak kimsenin aklına gelmez, e yakınına soktuğun wtci de seni güzel bir silkeler, meğer ki grappling yahut güreş veya judo yapmış olasın.
    lat saoya böyle mesafeli başlansa çok merak ediyorum o ara nasıl kapanacaktır.
  • http://www.youtube.com/watch?v=4EO9nDdhx1A

http://www.youtube.com/watch?v=S1KD_0U2DoQ&feature=related

mesela bu görüntülerdeki çalışmalar ve demonun, heyecan verici olsa dahi, gerçekçi olduğunu kabul edebilmek zor görünüyor.
    rakipler bir kere ilk hareketten sonra hayran hayran bir sonraki atağı beklemekteler.
    bir çok atak gerçeekçi değil buna ilaveten yanlış yada yetersiz icra edilmekte. adamın göğsüne kadar gelip ona vücüdun düzken yan tekme atmaya kalkmak nasıl bir "küçük fikir"se artık. yine dikkatinizi çekeyim ataklar adamın dibinden. ataklar yavaş kontralar gerçek hızında. hatta saldırganın düşeceğinden o kadar eminler ki yastıkları bile uygun şekilde hazırlamışlar.

EDIT: mesela, birinci görüntünün 36. saniye ve sonrasında geriye doğru kaçması senaryo gereği gereken ve fakat bunu olması gerekeden hızlı yapan talebeye hocası ulaşamamakta ve ona neticede vuramamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 10 Mart 2009; 18:09:45 >

• http://www.youtube.com/watch?v=szdF1nIAfpk&feature=related
    meşhur cheung boztepe kavgası.
    wt olmayan kavga, gerçi cheung muhtemelen yapmaya çalışmıştır ama Boztepe hızı ve gücüyle almış ustayı altına. şimdi Boztepe hocanın burada uyguladığı dövüşü herhangi bir güçlü inşaat işçisi de uygulayacaktır. demekki cheung gibi bir ustanın hiç bir şansı yoksa güce ve grapplinge karşı biz ölümlüler ne yapacağız ??
    soru budur..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.