Şimdi Ara

WİNG TSUNG (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de Wing Tsun'a EBMAS organizasyonunda yeni başladım.
    Acaba derecelendirmeler nasıl oluyor, ne kadar sürede bir derece alınabiliyor, sınavları nasıl oluyor?
    Aydınlatabilecek birileri çıkarsa çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: felix18

yok canım kim dedi bunu:) kendinizi bu kadar kaptırmayın reklamlara. jkd vs wing tsun başlığında da konuşuldu buna benzer bişi. bu kadar güç, iktidar, kan meraklısı olmayın eğer ringe çıkmayacaksınız. insanoğluğunun çok daha güzel icatları var zaman geçirmek için, kültür gibi.
    memlekette mma konuşan kadar, yapan da olsaydı zaten ;)

mma'cilerin wt çalışanlardan ne farkı var ki onları böyle aşağılamaktasın felix, bu insanların da büyük bir kısmı mantıklı ve geçerli bir self defans arayışı içindeler. öncelikle birbirimize saygı göstermek durumundayız. 6 ay adam gibi boks çalışmış bir adam senin o anlı şanlı sihinglerini çıtır çıtır yerler bunu mu dememizi bekliyorsun?
  • dediğimden bunu mu anladın gerçekten :) aşağılamayı yapan, yukarıda yazan arkadaş... ya böyle saçma şey var mı, bjjci gibi yer dövüşü, bksör gibi boks yapacak... bu dalları kendi başına yapanlar enayi zaten, senlerdir verdikleri emeği internetten öğrendiği şeyleri satan biri sıfıra indiriyor. bundan daha ala hakaret var mı? reklam kısmı açık bunu kimi zaman wtciler de, kick boks çalışanlar da yapıyor... diğer dalları yermek üzerinden, yukarıdaki arkadaşın yazdığı türden çok anlamlı olmayan argümanlarla hem de... ama mma bana dal olarak fazla güç, kan sevdalısı geliyor; mma çalışan insanlardan takip ettiğim bu. self defans için geçerli olabilir, lakin vücut çalışan kondisyonu sağlam erkekler için geçerlidir. beni sıradan insanlar ilgilendiriyor.
    sondaki ifadenin çirkin olduğunun farkındasın ve ona uygun cevap da var. ama dediğin gibi "saygılı" bi muhabbete uymuyor. benim tavrım yukarıda muhabbete bodoslama gireneydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 6 Mart 2009; 12:02:06 >

• aşağılamayı yapan sensin, castorpollux dövüşün tek yanlı algılanmasına karşı daha bütüncül yaklaşılması gerektiğini yazmış yahut ben en azından böyle anladım, gereksiz bir germe politikası gütmektesin.
    Halbuki senin daha da önce ifade ettiğin gibi, "WT, yetersiz de olsa, yer dövüşüne ve diger konseptlere kendini açmıştır castorpollux" desen daha yapıcı bir yaklaşım olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 6 Mart 2009; 14:16:53 >
  • mma yapanlar self defence konseptinden cok ufc tarzi musabakalara katilmak icin yapiyor bu sporu. devir mma devri falan degildir. fiziki ozelliklerinize, beklentilerinize hangi stil uygunsa onu yapmak gerek. ayrica su wt vs aikido vs muay thai vs. muhabbeti cok cocukca. her sporun etki alani farklidir. 2m2lik alanda taekwondo yapamazsaniz, boksor cok yakin mesafede mucadele edemez uzar gider bu...
  • boksör cok küçük bir alanda nasıl kavga edemezmiş? wtci nasıl kavga ediyorsa o da edecektir, yumruklarıyla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: NNeoNN

mma yapanlar self defence konseptinden cok ufc tarzi musabakalara katilmak icin yapiyor bu sporu. devir mma devri falan degildir. fiziki ozelliklerinize, beklentilerinize hangi stil uygunsa onu yapmak gerek. ayrica su wt vs aikido vs muay thai vs. muhabbeti cok cocukca. her sporun etki alani farklidir. 2m2lik alanda taekwondo yapamazsaniz, boksor cok yakin mesafede mucadele edemez uzar gider bu...

kabulleniminiz.
    ama doğru değil maalesef.
    her distansta dövüşmeyi öğrenmek kadar insanı self-defansa hazırlayan ne olabilir ki?
    belki bir Glock 17 dışında.
    vs. muhabbeti kesinlikle çocukca, herkes kendi kararını vermeli, ve o yolda sonuna kadar gitmelidir. her still dogru çalışıldığı sürece faydalı olacaktır. her sporun etki alanı farklı ise, yani bazı sporlar sadece belli alanlarda etkiliyse, o zaman mümkün olduğunda fazla mesafe kaplayan sanat seçilmelidir.
    Bunlar da bildiğim kadarıyla MMA, Vale Tudo, SAMBO ve JKD olmaktadır. Tabii Judo+Boks kokteyli de mükemmel bir kombinasyon olurdu.

• @derkrieger
    ayni seyleri soyluyoruz sonucta. etkisiz bir dovus stili yoktur. wt yapiyorum ama grappling gelistirmek icin bjj ogrenecegim.

@castorpollux
    dovus sporlarinda ne kadar sig bi fikrin oldugunu mesajinla gostermissin.
  • quote:

@derkrieger
    ayni seyleri soyluyoruz sonucta. etkisiz bir dovus stili yoktur. wt yapiyorum ama grappling gelistirmek icin bjj ogrenecegim.

@castorpollux

seninde pek ulu fikrini görmedik be koç
  • quote:

mma yapanlar self defence konseptinden cok ufc tarzi musabakalara katilmak icin yapiyor bu sporu. devir mma devri falan degildir. fiziki ozelliklerinize, beklentilerinize hangi stil uygunsa onu yapmak gerek. ayrica su wt vs aikido vs muay thai vs. muhabbeti cok cocukca. her sporun etki alani farklidir. 2m2lik alanda taekwondo yapamazsaniz, boksor cok yakin mesafede mucadele edemez uzar gider bu...

anadoluda bir laf vardır... ağzından çıkanı kulağın duymuyor diye sen ne yazdığını okumuyor musun? neymiş mma öğrenenler ufc'de müsabaka yapmak içinmiş gibi safça bir söz yazıp arkasından neyin çocukca neyin adamca olduğunu yazman çok ironik olmuş devir mma devridir... son yazdığın kendi cümlende demişsin zaten hiçbir dövüş sanatı başlı başına heryerde uygulanamaz diye... 2m2lik yerde mma, yakında mma ee o zaman niye uzatıyorsun boş boş konuşup be güzel kardeşim

• quote:

Orjinalden alıntı: castorpollux

quote:

@derkrieger

@castorpollux

seninde pek ulu fikrini görmedik be koç

arkadaşlar lütfen saygı sevgi çerçevesinde muhabbete devam edelim, boşuboşuna birbirimizi kırmayalım derim ben.

EDIT:
    Aşağıdaki displinlerde 1 yıl ciddi çalışmış bireylerden hangisiyle kapışmak isterdiniz?

MMA
    Vale Tudo
    Judo
    Wing Tsun
    Shotokan Karate
    Taekwondo
    JKD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 6 Mart 2009; 15:45:48 >

• castorpollux mma yapacagina beynini gelistirsen biraz adam gibi saygili konusursun karsindakine, senin gibi laf salatasi yapanlari cok gorduk
    kendine cok guvenme bigun wt yapana rastlarsin yolda kasigini bogazini tutarak acile kosarsin ok KOC!
  • quote:

castorpollux mma yapacagina beynini gelistirsen biraz adam gibi saygili konusursun karsindakine, senin gibi laf salatasi yapanlari cok gorduk
    kendine cok guvenme bigun wt yapana rastlarsin yolda kasigini bogazini tutarak acile kosarsin ok KOC!

Arkadaşta diğer dövüş sporlarına karşı önyargı ve benim yaptığım dal hepinizi döver rahatsızlıklarının klasik semptomları gözükmekte. Şaka bir yana daha önceki mesajında birine sığ görüşlü derken, daha beterini sen kendin yaptın. Tebrik ederim.

Ayrıca ufak bir de yorumda bulunmak istiyorum.

O kadar teknik çalışılıyor, teoriler öne atılıyor. Ama WT'nin kendini savunma konusunda tek öne sürebildiği kasığa tekme, boğaza yumruk mudur? O kadar öğretilen arasında böyle bir durum da işe yarayacak tek şey bu mudur yani? Bunu sormamım nedeni, ne zaman WT veya WC hakkında tartışma olsa işin bu noktaya varıyor olması ve WT'ci arkadaşlardan birinin böyle bir yorumda bulunmasıdır.

• benim yaptigim dal hepiniz dover tarzinda bi ifadeyi nasil cikardin merak ettim dogrusu. ayrica WT ile ne alip veremediginz var. dunyada o kadar ugrasan var. dunyanin bir cok yerinde leo/mil icin wt seminerleri veriliyor. bu kadar insan salak siz mma yapanlar cok akillisiniz dimi...
    castorpollux ve mmayi dunyanin en etkili en iyi dovus sanati olarak goren arkadaslara, yapilan savunma ve savas sanatlarinin hepsi etkilidir. en basitinden reflekslerinizi, gucunuzu ve dayanikliliginizi gelistirir. sizin burda fanboyluk yapmaniz sadece kendi bilgisizliginiz gostergesidir. yok wt dandik, bu stil sunu dover mma bunu ezer, burda sidik yaristirmaya devam edin...
  • quote:

son yazdığın kendi cümlende demişsin zaten hiçbir dövüş sanatı başlı başına heryerde uygulanamaz diye... 2m2lik yerde mma, yakında mma ee o zaman niye uzatıyorsun boş boş konuşup be güzel kardeşim

mma da ne zamandan beri sopa-bicak-kilic var. mma yapanlar eskrima veya kendo yapiyorlarmi. hani uber fantastik super heryerde etkiliydi mma.
  • castorpollux'a cevap vermeyecem, zira cevap verecek birşey yazmamış. uygun cezayı alır, forumu kirlettiği için.
    darkkrieger, bütün bi savunmana karşı, hala iyiniyetli olarak düşünüp cevap vermeye çalışacağım ama tekrar tekrar aynı şeyleri söyliyecem.
    eğer bi muhabbetin içine mma son noktadır diye girerse biri, benim öyle ya da böyle yaptığım dalı uzakdoulu amcaların devri geçti diye girerse bu dünyanın her yerinde hakarettir. benim üslubum bellidir, biri bodoslama girerse cevabını alır. bilakis ben hala öğrenmeye çalışan bir insanım, o yüzden bana bir şey öğretecek her kelimeyi ciddiye alırım, seni aldığım gibi. o çocuğun sonradan söylediği cümleler çok komik zaten.
    bilmiyorum kendisi türkiye'de ertan balaban veya murat kazgan hocalarla (mma çalıştıran ikisi bildiğimde kadarıyla) çalışıyor mu? zira her ikisi de böyle sığ yorumlar yapmayacak insanlar. çalışıyorsa, belki aynı mekanda bi gün denk geliriz, hocalarının önünde böyle konuşuyor mu acaba ;) hayır, murat kazgan bile bjj için brasa'da eğitim görürken (yani kendini geliştirmeye çalışırken) bu kadar havadan konuşmamak lazım. bilmiyorum kendisi ne kadar canlı mma çalışması (internet ve tv başından maç değil, kondisyon, eğitim) gördü, ben gördüm, görüyorum, takip ediyorum. az çok nasıl bir durum olduğunun farkındayım.
    draugnar, gerçekten gel seyret bir gün. bedava zaten seyretmesi... nerde oturuyorsun, sana yakın bi seminer olduğunda haber veririm.böylece internetten bir dereceye kadar ifade edilebilen şeyleri canlı canlı görmüş olursun. zira seninle her diyalogda wtciler ne kadar karın, kasıktan bahsediyorsa, sen de bi o kadar hiç bir zaman kardeşin veya amcaoğlun dışında uygulamadığın tekniklerden bahsediyorsun. o yüzden eminim bu kadar internet insanı değilsindir, ve emin ol ki wt'de düşündüğün kadar sade suya tirit bir dal değil.

• quote:

draugnar, gerçekten gel seyret bir gün. bedava zaten seyretmesi... nerde oturuyorsun, sana yakın bi seminer olduğunda haber veririm.böylece internetten bir dereceye kadar ifade edilebilen şeyleri canlı canlı görmüş olursun. zira seninle her diyalogda wtciler ne kadar karın, kasıktan bahsediyorsa, sen de bi o kadar hiç bir zaman kardeşin veya amcaoğlun dışında uygulamadığın tekniklerden bahsediyorsun. o yüzden eminim bu kadar internet insanı değilsindir, ve emin ol ki wt'de düşündüğün kadar sade suya tirit bir dal değil.

Seminer derken, BJJ veya MMA semineri diyorsun sanırım, tam çıkaramadım mesajından.

Ayrıca, amcaoğlu yorumuna darıldım açıkcası. Böyle bir hakareti nasıl kaldırırım bilemiyorum. Ben teknikleri teyze oğlunun üstünde deniyorum bir kere. :D

Bu arada, nerede çalışıyorsun MMA?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draugnar -- 6 Mart 2009; 17:52:00 >

• wt'den bahsettim, wt'yi tanıman için davetim. istanbulda her ay seminer oluyor.
    mma istanbulun asya yakasında oluyor, kimileyn ortak mekanları kullanıyoruz onlarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 6 Mart 2009; 17:55:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Draugnar

quote:

castorpollux mma yapacagina beynini gelistirsen biraz adam gibi saygili konusursun karsindakine, senin gibi laf salatasi yapanlari cok gorduk

Arkadaşta diğer dövüş sporlarına karşı önyargı ve benim yaptığım dal hepinizi döver rahatsızlıklarının klasik semptomları gözükmekte. Şaka bir yana daha önceki mesajında birine sığ görüşlü derken, daha beterini sen kendin yaptın. Tebrik ederim.

Ayrıca ufak bir de yorumda bulunmak istiyorum.

O kadar teknik çalışılıyor, teoriler öne atılıyor. Ama WT'nin kendini savunma konusunda tek öne sürebildiği kasığa tekme, boğaza yumruk mudur? O kadar öğretilen arasında böyle bir durum da işe yarayacak tek şey bu mudur yani? Bunu sormamım nedeni, ne zaman WT veya WC hakkında tartışma olsa işin bu noktaya varıyor olması ve WT'ci arkadaşlardan birinin böyle bir yorumda bulunmasıdır.

güzel teşhis zaten bunların ustaları da aynı telden çalarken, kendi çapında wt takılandan çok şey beklemek yanlış olur... bir zamanlar Emin Boztepe hocalar hocası UFC'nin ilk kurulduğu zamanlar Gracie ailesi tarafından davet edilir... madem çok iyi dövüşçüsün, gel UFC'de süper maçı Royce ile yap derler ama yukarda tartıştığım arkadaşlarla aynı argümanı kullanarak Emin hoca maçtan kaçar, yok ufc soytarılıkmış felan diyerek... ya hocam tamam 300 adam dövdün diye tekniğinin reklamını sağda solda yapıyorsun, o zaman çık ringe görelim bir adamıda ringte gözlerimizin önünde döv! bunlar ufc'ye felan çıkmazlar, felsefeleri var ya güya ama salon basıp, iki liseli gibi seviyesizce dövüşürle? william cheung denen çok çok usta dövüşçü ile emin hoca'nın kapışması atıfta bulunduğum olay... buarada w. cheung yer dövüşünün y'sini bilmez, onu yerde dövsen ne dövmesen ne...

• ufc gracie kardeslerin kurdugu bir organizasyon, royce gracie nin davetindeki maksat para kazanmak. keza dai-sifu emin boztepe seyirci ve para olmadan karsilasmak istedi(avukatinin ve kendisinin gonderdigi yazilara bakin). royce gracie amaci reklam ve para oldugu icin kapani bu konu...

castorpollux bu taptiginin mma da sopa-bicak vs. kullanimi yok hani heryerde etkiliydi bu.???///
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.