Şimdi Ara

WİNG TSUNG (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.youtube.com/watch?v=TbwXy_4Qm_o
  • sevgili darkrieger,
    tam da düşündüğüm videoları koymuşsun. uzun uzun inceleyemedim. benim yaptığım stil için mesela şu an avcı wtde olmasa da eğitimini salih avcıdan alan thomas braun veya eski kickboxcu, şimdi kendi wt okulunu açan bahri erdoğan'ın videolarına bakabilirsin. veya sifu salim avcı'nın.
    bir de videolardan wt izlemek, ister istemez karşılaşmalardan çok kendi ekollerini tanıtım amaçlı videolar olduğundan eksik fikir verebiliyor.
    senn verdiğin linkleri izledikten sonra daha ayrıntılı bilgi verebilrim, kendi bilgim kadarıyla.
  • saffetdemir.com açıldı!arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz siz?isteyen istedigini yapsın kulaktan dolma bilgilerle tartışmayın lütfen kendi tecrübeleriniz varsa onu paylaşın bizde faydalanalım dövüş tecrübelerizden.yoksa susunda burayı kirletmeyin.
  • başkalarının ne yaptığı önemli deyil, önemli olan siz ne yapıyorsunuz .kendiniz için ,sistem için ,insanlar için, dünya için.
  • her sanatı iyi ve kotu ıcra eden kişiler var. onemli olan bu farkı anlayıp ona gore eleştride bulunmak. sarfedieln emegi, onca yıllık geçmişi olan bi savas sanatını tek bi videoyaya indirgememek lazım. ayrıca sparring videolarının daha gercekci olması için karsındakının illaki boks ve turevlerindeki gibi darbe alması beklenmez. wt ve eskrima konusunda guzel bi videohttp://www.youtube.com/watch?v=ztmW3vzepVU
  • grandmasterın sitesi de iyiymiş, somut başarılardansa işte oraya gittim, bunu gördüm ettim. ama en azından şu anlık bilgimle söylebilirim ki benim çalıştğımla alakası yok bunun,senin söylediklerine ek olarak böyle çekirge sıçrayışları, bu kadar açık ayaklar pek yok bizde.
    wtnin prensibi gereği zaten mesafe kapatmaya çalışırsın, 4 ilkeyi bilirsin. boşluğu kapatmak asıl meseleyse, niye zaten özellikle boşluk oluşsn diye uğraşayım? ama 4 ilke olduğu gibi, 5 mesafe de var. yani o boşluğu bırakırsan yersin sihinginden tekmeyi :) zira çoktan atmış oluyor. lat saolarda zaten vurucu taraf mesafe açıp tekme atıyor vs vs...
    sifu boztepenin videosunda zaten yere yıkma anından sonrası var, yani o durmdan sonra ne kadar olursa wt, o kadar var. kontrol edip, vuruyor. yani bizde de yere düşürdükten sonra yapacakların çok farklı olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sihing saffet demir

saffetdemir.com açıldı!arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz siz?isteyen istedigini yapsın kulaktan dolma bilgilerle tartışmayın lütfen kendi tecrübeleriniz varsa onu paylaşın bizde faydalanalım dövüş tecrübelerizden.yoksa susunda burayı kirletmeyin.

işte ben de tam onu yapıyorum Saffet kardeşim. ne o rahatsız mı ettim sizi?
    bir kusurumuz oldu ise affedin ama burada yazılanlar yılların tecrübeleri neticesinde ulaşılan kişisel sonuçlardır.
  • bu arada darkrieger, (yine yanlış anlama, gözdağı olarak gerçekten merak ediyorum) sifun kimdi? özelden de sylebilirsin sorun olacaksa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Splinter-Cell

bu video için yorumun nedir?
    http://www.youtube.com/watch?v=TbwXy_4Qm_o

bravo splinter iyi bir video, en azından mesafe nokasında.
    benim dikkatimi çeken bir kaç husus var,
    siyahlı arkadaş ya kötü bir KBci veya MTci yahut temel bilgileri çok unutmuş, eli çok fazla aşağı inmekte. 1.24te görüldüğü gibi zaten çene sevitesine çıkmış rakip dirseğe yarım yamalak yumruk atmayı ve bu esnada kolu ve yüzü ıskalamayı başarabilmesi de ilginç. başka ilginç olanı yakın dövüşte zaten WT konseptleri uygulamaya çalışmakta (örneğin 1.47 ve sonrası).
    tekmeleri ve yumrukları çoook yavaş, ayak hareketleri (footwork) çook eksik.

yine de mesafe konusunda başarılı bir çalışma, ama tam bir sparring değil bu bence lat sao bile değil, sanki daha ziyade bir fikir çalışması izşeyenlere wt'nin genel dövüşçülere karşı ne gibi imkanlar sunacağının demosu gibi olmuş.

başka bir hususda Gutierrez'in (ki Boztepe sonrası EWTOnun gözdesiydi) diğer bebenin ataklarını kesmesi ve fakat diğer kardeşin sanal dirsek vb. darbeler neticesinde dağılmasıydı. yani bu bir MT demosu olsaydı o zaman da bebnin sanal tekmeleriyle victor'un dağılması ve WTnin işe yaramaması gerekirdi, neticede ikisinde de temas bulunmamakta. bilmem anlatabildim mi?
    EKLE:: 1.44deki diz savunmasını yap bakayım seasoned bir MTciye hele sadece wt calışmışken, çok iyi bir fikir değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 11 Mart 2009; 13:10:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: NNeoNN

her sanatı iyi ve kotu ıcra eden kişiler var. onemli olan bu farkı anlayıp ona gore eleştride bulunmak. sarfedieln emegi, onca yıllık geçmişi olan bi savas sanatını tek bi videoyaya indirgememek lazım. ayrıca sparring videolarının daha gercekci olması için karsındakının illaki boks ve turevlerindeki gibi darbe alması beklenmez. wt ve eskrima konusunda guzel bi videohttp://www.youtube.com/watch?v=ztmW3vzepVU

0.39daki tekme nasıldır ki yiyen adam kavganın tüm azametine ve şiddetine rağmen 5 saniye sonra hala ayağa kalkamamıştı. 0.50 civarında o kız kendisine sarılan bir adamı hacamat etti, el,ne sağlık ama sokakta hele istanbulda o bayana böyle saldırmayacaklardır, Boztepe baba'nın Cheung'e yaptığı gibi vücut ağırlığı ve momentumu da olaya eklenecektir. hele 0.57deki sarmalama çooook kooomik. ilkokulda hadi len önümüze gelene 10 tekme oynayalım diyen bebeler gibi sarılmış kurban beyaz tişörtlü.
    1.14 sonrası hareketler için bir şey demeyeceğim ama 1.18 de Sifu'nun tekmesini beklemesini gözden kaçırmayın derim.
    1.33 civarı arkadaş daha tekme yemeden kendini kapatmış.
    neyse neticede bunlar demo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 11 Mart 2009; 13:42:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: jürgen

bu arada darkrieger, (yine yanlış anlama, gözdağı olarak gerçekten merak ediyorum) sifun kimdi? özelden de sylebilirsin sorun olacaksa.

ben bunu kendime saklamayı uygun buluyorum jürgen biraderim.
  • quote:

sevgili darkrieger,
    tam da düşündüğüm videoları koymuşsun. uzun uzun inceleyemedim. benim yaptığım stil için mesela şu an avcı wtde olmasa da eğitimini salih avcıdan alan thomas braun veya eski kickboxcu, şimdi kendi wt okulunu açan bahri erdoğan'ın videolarına bakabilirsin. veya sifu salim avcı'nın.
    bir de videolardan wt izlemek, ister istemez karşılaşmalardan çok kendi ekollerini tanıtım amaçlı videolar olduğundan eksik fikir verebiliyor.
    senn verdiğin linkleri izledikten sonra daha ayrıntılı bilgi verebilrim, kendi bilgim kadarıyla.

ne yani jürgen benim o iki videomu daha önce görmüşmüydün? ben ne o sifuyu tanıyordum ne de bu vid'i izlemiştim, tamamen tesadüf dün izledim (bullshido'ya embed etmiş birileri gerçekçiliğin örneği olarak herhalde) bir örnek olarak buraya getirmiştim.
    dövüş zaten meçhur daha önce n defa izledik hepimiz.

• quote:

0.39daki tekme nasıldır ki yiyen adam kavganın tüm azametine ve şiddetine rağmen 5 saniye sonra hala ayağa kalkamamıştı. 0.50 civarında o kız kendisine sarılan bir adamı hacamat etti, el,ne sağlık ama sokakta hele istanbulda o bayana böyle saldırmayacaklardır, Boztepe baba'nın Cheung'e yaptığı gibi vücut ağırlığı ve momentumu da olaya eklenecektir. hele 0.57deki sarmalama çooook kooomik. ilkokulda hadi len önümüze gelene 10 tekme oynayalım diyen bebeler gibi sarılmış kurban beyaz tişörtlü.
    1.14 sonrası hareketler için bir şey demeyeceğim ama 1.18 de Sifu'nun tekmesini beklemesini gözden kaçırmayın derim.
    1.33 civarı arkadaş daha tekme yemeden kendini kapatmış.
    neyse neticede bunlar demo.

0:39 daki tekme direk karın bosluguna, ben oyle bir tekme yedim bos bulundugumda ve 5dk kendime gelemedim.
    0:50 deki bastan tutup yere indirme teknigi krav magada kullanılan bi teknik isterse rakip 150kg olsun, vucut agırlıgının merkezinin degiştirerek uygulanan bir teknik hicbir sekilde dusmeye engel olamaz.
    0:57 yine krav magada da kullanılır. agırlık merkezin geriye dogru kaydıgı için dusmeye yine engel olmazsın.
    tekmelere gelecek olursa wt vurusları duz bir cizgi dogrultusundadır. high kick suratıma gelene kadar ben en kısa yoldan rakibe darbe indirmiş olurum.
    http://www.youtube.com/watch?v=XO7KiXMQMZE

• lafın gelişi 5dk ama uzun bir sure kendime gelemedim. anlatmak istedigim dogru noktaya yeterli siddeti uygularsan rakibini sakat bırakılır veya oldurebilirsin. onemli olan guc degil, uyguldıgın vurusun duzgun olması.
    istedigi sekilde saldırsın sen rakıbın basını dedıgım sekılde yakalarsan, rakibin hıcbır sekilde engel olamaz. aynı tutus sekil aynı teknık krav magada da var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NNeoNN

istedigi sekilde saldırsın sen rakıbın basını dedıgım sekılde yakalarsan, rakibin hıcbır sekilde engel olamaz. aynı tutus sekil aynı teknık krav magada da var.

bu değinizi gerçekleştirebileceğinize inanmam için bu sanatlardaki veya (dövüş anlamında) sokaktaki tecrübelerinizi öğrenmek isterim.
    bana sorarsanız tipik bir yeni-başlayan sanrısı içindesiniz. her zaman ve her yerde uygulanacak teknik yoktur. bu bir ara propagandası yapılan ama artık pek de duyulmayan "evrensel çözüm"ü hatırlattı bana. halbuki bir pushkick ve ona eşlik eden zayıf bir WT yumruğundan başka bir şey değildi "E.Ç." .
  • derkreiger madem wt sana göre hiç gerçekçi değil niye 4 sene wt ile uğraştığını sorabilir miyim çünkü 4 sene az bi zaman değil, sifunu söylemiyorsun bare bunu söyle:)
  • iyi bir soru.
    çünkü ben de yaratılan havaya kendimi kaptırmıştım, o şekilde çalışma ile kendimin yenilmez olacağına inanıyordum, yada öyle bir şey işte.
    ne zamanki gerçek kavgada WTnin insanın doğasında bulunmayan reflekslerinin kullanılamadığını (adrenalin)keşfettim o zaman bir sıkıntı başladı.
    hem KB çalışmaları neticesinde WTnin hiç de basit, kolay öğrenebilen bir şey olmadığını, WT kullanılarak bir atak başlatmanın imkansız olduğunu, sadece yakın dövüşte belli seviyede işe yarayacağını anlamam biraz zaman aldı. buna mukabil KBnin (örneğin) daha basit teknikler içerdiği, sokakta da en az WT kadar hatta daha fazla kişisel savunmama katkıda bulunduğunu gördüm. KB sadece spor diyenler yanılmaktadır, çünkü herkez KByi spor amacıyla yapmamakta, Kaldı ki KB müsabakası insanda iyi bir tecrübe de yaratmaktadır, özellikle mesafeyi koruma ve rakibi sokmama, karşı strateji geliştirme noktalarında.
    kimlerle çalıştığımı söylemeyeceğim zaten konumuzla da ilgili değil, sadece klasik WT olmadığını söyleyeyim

• konumuzla alakalı, zira wt çalışan biri için çok anlamlı kelam değil bunlar :)
    zaten baştan yenilemez olduğunu düşünerek girdiysen evet sonuçta dayak yersin. kişisel deneyim konusnda birgün "gerçek" bir wt okuluna gelip, sıradan bi kaç insanı çevirmen yeter :) kimse yenilmez değil ama, işine yaradığını söyleyeecektir.
    ya da mesela sifu bahri'ye mail at bu konuda veya michael casey'e ebmas'tan. neden seçmişler wtyi, kickboxtan sonra diye?
  • quote:

konumuzla alakalı, zira wt çalışan biri için çok anlamlı kelam değil bunlar :)
    zaten baştan yenilemez olduğunu düşünerek girdiysen evet sonuçta dayak yersin. kişisel deneyim konusnda birgün "gerçek" bir wt okuluna gelip, sıradan bi kaç insanı çevirmen yeter :) kimse yenilmez değil ama, işine yaradığını söyleyeecektir.
    ya da mesela sifu bahri'ye mail at bu konuda veya michael casey'e ebmas'tan. neden seçmişler wtyi, kickboxtan sonra diye?

sen beni hiç anlamıyorsun yaşın kaç sahi senin?
    oradaki ifade wtcilerin hepsinde bilaistisna mevcut yenilmezlik havasıdır, ben bunu şöle yamulturum buna bunu yaparım tripleri.
    ha bu arada çok dayak değil hiç dayak yemedim, kendimi genellikle basit yumruk ve tekmelerle korumayı tercih ederim.
    anlamlı kelam olması için sanırım biraz daha basit anlatmam gerekecek.
    gerçek bir wt okuluna gittim, sana o kadar isim saydım hala anlamıyorsun.
    ne için wt'ye girecekler ticaret için muhtemelen..

• bir ilave daha;
    ebmas'ın hocalarından Özgür Baş'ın MMA yapması söz konusu idi. neden bu hocamız sonradan bjj ve muay thai çalışmış bunuı da iyi bir düşünmek gerekir.
    hani BJJ anlarım. wtnin yer dövüşü saçma sapan uydurma bir şeydir ama ayak teknikleri için neden MT öğrenmiştir. Kaldı ki EBMAS wt okulları içinde en iyi "dövüşçüleri" yetiştiren okul olarak bilinir.
    düşünün bakalım..
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.