Şimdi Ara

WİNG TSUNG (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sihing saffet demir

bu inşaat işçilri olmasa bu plartfomda bunları konusuyor olamazdık!

sayın sihing ben de sizi seviyorum :)
    ama o (inşaat işçisi demediğim) inşaat işçileri de bunu bedava öğretmediler tabii ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jürgen

şimdi şizofren oldu, 3.kişiler dediğin sensin farkında değilsin galiba? ne cıvıyacam tanımam etmem, sadece kendini bu işe vakfetmenle ancak eğlenilir. cıvıklığı kimin yaptığı da ortada.
    sevgiler

sevgili arkadaşlar, o 3. şahıs bir anlaşmazlığın tarafı olmayan şahız anlamına gelir. yani buradaki küçük tartışmamızda taraflar A ve B olmayan herkes 3. şahıs olmaktadır. bunu şizofrenlişkle hiç bir alakası bulunmamaktadır. İnsanları hemen damgalamanız ve saygısız mesajlar atmanız sizlere yakışmamaktadır bana şubuo demeden de düşüncelerinizi ifade edebilirsiniz. sinirlenmeniz fikrinizin olmadığı-kalmadığı olarak algılanabilir.
    cıvıklığı yapan sensin jurgen, fikir ifadesini aşan o kadar çok mesajın oldu ki burada, ve ben sana o son cıvılık hariç hiç bir kötü söz yazmamışken bunları yaptın. beni kötü organizasyonlarla çalışmakla suçladın ki bu doğru değildir. beni yalan söylemekle suçladın en azından ima yoluyla. daha sonra işi alaya hakarete vardırdın. sen o cıvık sıfatını çoktan hakettin.

• quote:

Lat Sao (甩手)
    The Lat Sao program is something particular to the European branch of the Leung Ting style of teaching WingTsun; the other Wing Chun branches, including the Hong Kong branch of Leung Ting's organization, generally progress in a more traditional manner from the forms to Chi Sao training to sparring. Lat Sao roughly translates as "rolling hands" or "tumbling hands" training.

Lat Sao is a sensitivity drill to obtain specific Chi Sao reflexive responses. Although it may look combative, it should not be mistaken for sparring or fighting. Lat Sao is a game, in which one partner plays the part of an attacker, and the other a defender. The attacker and defender generally switch roles frequently, or after a set number of attacks. If one is not paying attention, or if the teacher has not explained the drill properly, the training can accelerate and become competitive; if this happens, the students are missing the point of the exercise altogether. Lat Sao is not about hitting your opponent, but about feeding him attacks that he trains to counter. As your partner becomes better, the attacks can be gradually made more difficult to counter by making them faster or more precise. However, once the attack is consistently getting through, it should be slowed down again, so that the defender can identify his mistake, or "hole" in the defense.

Lat Sao can be both beneficial and detrimental when not practiced with awareness of its benefits and its pitfalls. The benefits are generally a more technical and more precise style, because the student spends time testing his limits and finding his mistakes. A secondary benefit is a student's greater confidence and less shock when first confronted with free-sparring programs. The pitfalls are over-reliance on patterns learned in drills and mechanical execution by rote, rather than feeling the opponent's pressure and reacting to it. It is beneficial to confront the students with unexpected solutions to problems posed in Lat Sao, as an exercise and to demonstrate that each Lat Sao drill is just one of very many possible solutions to a given problem. A good exercise is also asking a student to solve Lat Sao problems using newly learned techniques in each program; even if the things they come up with do not work, the habit of investigating the problem from different angles and not taking Lat Sao as something set in stone will help them avoid the pitfalls.

NneonN'un verdiği wiki linkinden lat sao alıntısıdır.
    bold yerlei dikkatlice okumanızı rica ediyorum. sparring derken ama lat sao var demenin yanlışlığıdır ispatlanan. ya da sen hiç lat sao yapmamışın demenin yanlışlığıdır. tabii ki lat sao'yu kavga gibi yutturan bazılarının da yanlışlığıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 14 Mart 2009; 15:48:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger

quote:

Orjinalden alıntı: NNeoNN

ilk başta sorularına cevap vereyim

1. mma'cilerin wt çalışanlardan (selfdefans noktasında )ne farkı var?

wt calısanlar eskrima da ogrenir ki bence self defence için cok gerekli.

2. her distansta dövüşmeyi öğrenmek (mma) kadar insanı self-defansa hazırlayan ne olabilir ki?

kimse mma ya etkisiz demedi ama fiziki sartları uygun olmayan birisi(kadın-cocuk-yaslı) için uygun degil. o yuzden bana gore self defence degil.

3. Aşağıdaki displinlerde 1 yıl ciddi çalışmış bireylerden hangisiyle kapışmak isterdiniz?
    MMA Vale Tudo Judo Wing Tsun Shotokan Karate Taekwondo JKD

hepsiye musabaka yapmak isterim, en aznından yaptıgımı sanatın diger sanatlara gore + ve - lerini anlarım.

4. wtdeki savunma geyiklerinin çoğu pseudo-science'dır, bir de buna santim ayarıyla öğrenilmesi gereken ve insan reflekslerine aslında ters olan hareketleri de eklemeliyiz. yok el şurada vücuda şu kadar olacak, burada diz böyle olacak vs. vs. bunları tartışarak geçirilen değerli saatler ve tabii ki diğer dalların aşağılanması da müfredata dahjildir.
    bir de fahiş seminer ücretleri ve diğer parasal sıkma metotları

wt konusunda gercekten yalan yanlıs seyler ogrenmıssın. wt teknıklerını iceren dvdleri ızlemeni tavsiye ederim bazılarında bu teknıkler bılımsel olarak acıklıyorlar. ayrıca diger dalları hicbir gercek wtci asagılamaz keza hepsine saygısı vardır. para konusu kişiden kişiye değişir. sihingim durumu musaıt olmayan arkadaslardan ders ucretı almadıgı cok olmustur...

5. lat saoya böyle mesafeli başlansa çok merak ediyorum o ara nasıl kapanacaktır.

lat sao kısmını okumanı tavsiye ederim.http://en.wikipedia.org/wiki/Wing_Tsun

6. meşhur cheung boztepe kavgası.

leung ting dynamic wing tsun videosunda ayrıntılı olarak yapılan teknıkler acıklanıyor.

12. ebmas'ın hocalarından Özgür Baş'ın MMA yapması söz konusu idi. neden bu hocamız sonradan bjj ve muay thai çalışmış bunuı da iyi bir düşünmek gerekir.

kendimden ornek vereyim silah tekinkleri için krav maga calısıyorum. graplling için birazda olsa bjj calısmayı dusunuyorum. simdi bu wtnin kotu oldugu anlamınamı gelir...

acıkcası senın 4 sene wt yaptıgına ınanmıyorum. yaptıysan bıle ya duzenlı yapmadın yada gıttıgın organızsyon veya sıhıng cok kotuydu. cunku wt pernsiplerini, amacını anlamamıssın. hangi org. ve hangi sihing den egitim aldıgını acıklarsan sevinirim.

ayrıca forumda ve ozellikle sende bir bilgi kirliliği soz konusu. arastırıp dogruluguna emin olmadıgın seyleri insanlarla paylasma. or. aikidonun samurailarla ne alakası var demıssın.aikidonun temelinde Daito-ryu aiki-jutsu vardır buda samurayların kullandıgı bi sanattır. daha fazla bilgi için sizok berat uyklucunun mesajına bakabilirsin.tekniklerin işlevi konusuna gelirsek, wt nin grappling tekniği işlevsiz demişsiniz. sokaktaki kac kişi bjj veya mma calısıyor, kac kişi guresçi veya grappling tekniklerini biliyorda benim yaptıklarım ona karsı etkisiz olacak. biraz gercekci olun...wt yapanlar self defence yapıyorlar, ufc veya ringe hazırlanmıyorlar.

mma yapanın wt yapanı yenmesi veya wt yapanın muay thai ciyi yenmesi, yapılan sanatların iyi veya kotu oldugunu gostermez. o kısının basarısıdır. dunyada en etkılı bir savas sanatı olsaydı emin ol bu kadar ma yapan insan o sanatı yapardı. her sanatın ıyı kotu etkılı etkısız yanları vardır.

elestiririnide bir sınırı vardır. mantık dısı, sacma ve bahane uretilirek elestri yapılmaz. yaptıgınız karalama olur. ve 3-5 kişinin yaptıgı yorumlarla ne bir sanat kotulenir nede yuceltilir. wt hakkında kafasında sorusu olan, denemek isteyen, etkisiz oldugunu varsayan varsa herhangi bir org. calsımasına katılır, ogrenır. videolara bakılarak ahkam kesilmez.

bundan sonra bu konuya lutfen su spor son noktadır, su iyidir su kotu, x vs y tarzı mesajlar atmayın. ve kısısel atısmalarınız o.m yoluyla yapın.

muhteşem bir cevap teşekkür ederim. ben de bunu beklerdim herkesten sana katılmadığım yerler fazlasıyla var netekim.
    Ueshiba'nın jiu jutsu bildiğive diğer dövüş sanatlarına da hakim olduğu bilinir. Ancak o sert savaş tecrübeleri sonucu savaş sanatlarından agresifliği almış ve daha ziyade insanları barışa huzura sağlığa götürecek bir aydınlanma disiplini yaratmıştır. bir de buna günümüzdeki yumuşak uygulanma tarzını da eklersek benim oradaki demek işstediğim anlaşılırş gerçekten de günümüz Aikido'sunun eski zaman samuraylarıyla hiç bir ilgisi ilişkisi yoktur. Şöyle söyleyeyim o zamanın şartlarını anlatmak içinş Samuraylar o dönem toplumunun seçkin üyeleri ve hatta bir anlamda sahipleridir. Bir samurayın kendi kılıcımnnı denemek için çiftçiler üzerinde bu kılıcı kullanmak hakkı vardır. Yani zavallı bir çiftçiyi ikiye yarıp hmm bu kılıç iyiymiş deme hakkına sahiptir bir samuray. Günümüz aikidoka'sında böyle bir sertlik ve gerçekçilik bulunmamakta evrenle uyum ve benzeri söylemler üzerinden farklı bir şey öğretilmektedir.

50 yaşında bir kadın da mma öğrenebilir tabii ki daha yavaş antrenmanlar neticesinde ama mma'in yaşı yoktur.
    ben kapışmakl derken gerçek kavgayı kastetmiştim müsabakayı değil ama sparring yapmanızı destekliyorum tez elden buna başlayınş başladıysanız devam ettirin.
    wt grapplingin normal vatandaşa karşı işe yarayacağı konusunda mutabıkım ama benimn kastım daha yüksek bir kalite eşiğidir.
    lat sao'yu yıllarca yaptım neden lat sao bilmemekle itham edildiğimi anlamıyorum. Benim sifum da türk'dü adı da Emin veya Salih'ti. bu kadar yeter zannederim. dolayısıyla bişlgim "ahkam kesmek"in çok çok ötesindeş hatta wt video'su çok az izlemişimdir daha ziyade antrenman yapmak seminerlere katılmak varken. wing tsun kuen'i okumuşluğum vardır Kernspecht'in blitzdefence ve vom zweikampfi da okuyun ben okudum. hiç bir spor son nokta değildir. bunu normalde ben dememiş olmalıyım yazdıysam inandıklarıma ters olmuş olacaktır. bir wtci beni dövebilir ama normal bir wt'ci değildir bu, halbuki kıstas normal bir mma,smabocu,bjj,2ci ile normal bir wtcinin kapışmasıdır. ben burada 100 kavgadan 75ini wt olmayan tarafın kazanacağını düşünmekteyim. bu düşünceme katılmanızı beklemiyorum ama saygısız mesajlar sahiplerine aittir aynen iade edelim bu vesileyle.
    Boztepe hocaya inşaat ustası dediğimi de nasıl UYDURMAKTASINIZ? ben yaptığı teknik ve segilediği gücün ,(o kavga bağlamında) bir inşaat ustası tarafından da sergileneceğini biliyorum. bu adamları aşağılamak değildir bu bilakis bu mahiyetteki adamların güçlü olduğunu söylemek istedim. bir kamyon soförü de olabilrdi örnek verdiğim insan bileğine kuvvetli ve sert mizaçlı.
    kendinden örnek vermişsin ama BAŞ bir HOCAdır EBMASta. para kazandığı bir çok insana self defans öğrettiği sistemde mevcut olamayan bir şeyi öğrenmesi bir hocanın gerçekten şüpheli değil mi? bir müteahhitin kendi yaptığı binalarda kalmayıp rakip firmanın evinde yaşaması gibi bir şey bu, yahut bir şahsın kendi restoranından hiç yemek yememesi gibi bir durumdur bu.

bundan sonra uzun bir süre maalesef cevap veremeyebilirim. hepinize buradan iyi günler, kazasız antrenmanlar dilerim.

umarım bir sorun yoktur çünkü yorumlarını ilgi ile takip ediyorum... son derece objektif ve gerçekçi değerlendirme yapabiliyorsun...

• sifusunun adı emin veya salihmiş, peki oldu :)
    ok bye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 15 Mart 2009; 3:43:15 >
  • sen istediğin kadar mavranı geç ancak neticede bu lakaytlığın senin aleyhine sonuçlar verecektir. er yada geç başına gelir bir şeyler. ne uwto'da ne de cifcide çalıştığımı artık biliyorsun. wsl veya twc yahut lomankam çalışmadığımı da biliyorsun. temel olarak seninle aynı veya benzer organizasyonlardan gelmekteyim. (avcı sinimtao'sunda sağ sol değişikliklrei ve dizin biraz daha kırık oluşu farkı vardır) ben sadece fikirlerimi söyledim. terbiyesizlik yapmana hiç gerek yoktu ki,
    varsa ingilizcen al oku eski bir WTcinin tecrübelerini;

http://www.bullshido.net/forums/showpost.php?p=2064534&postcount=13

quote:

I've trained in WC for over 2 years, so I will add a comment onto this from my own personal experiences.
    The only thing that was an actual benefit to me was the daily conditioning of the forearms and shin bones, something I'd say was an added benefit while cross training in MT, but then we were banging shins in MT anyway. (This was during training under my 2nd Muay Thai instructor).
    On practicality, it worked well when playing within the circle of kungfu patty cakes. In its own closet, the sparring of sticky hand applications seemed very effective and did wonders. In actual combat, none of it worked. Maybe if you 'refined' your "chain punches" into a more aggressive approach, using the hips & the waist, the boxer stance, etc etc (kind of like when Vitor Belfort punched Wanderlei Silva across the ufc floor), then yeah the strikes could be effective, but it wouldn't be WC anymore and you could easily achieve that somewhere else.
    I have never seen "lap-sao" being effective in real combat, point being it doesn't work. Period. When the whole scientific display of bong-sao block into over hand backfist, to trapping, to "application this/application that" come face to face with real fighting, none of it works. They've all gone out the window when under pressure. You will see many WC bout turned to wild exchangings of messy chain punches as a result.
    All scientific display of WC defense against take downs seemed great. All applied to "real take downs" have failed, being the simple fact that through your long journey of WC training, you've been designed to stay within the traditional rigid stance, with your back straighten, knees bent together, toes pointed in, and arms properly extended outward to follow the target like a radar. When the take down comes and you're grabbed, you can turn this/turn that or whatever, it won't matter much. You will lose posture and go down. Few can defend against take downs but its not from WC training.
    Oh, and the whole tan-sao deal doesn't work. It will not save you from a hook nor an elbow, so don't fall for Yip Man's famous quote; "under the heaven, the tan-sao is invincible."
    In any case, I hope you find what will benefits you most, be it active heavy sparring or competitions in the mma world. WC will not give you that, but I notice you already realized it.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 15 Mart 2009; 18:22:23 >

• sarı cızmelı mehmet aga gibi yazmıssın emın veya salih acık acık yaz su org.ta su tarıhler arasına sihing veya sifu bilmemkiden egitim aldım yazki bizde inanalım... ayrıca wt hakkında ogrendiklerin ve tecrubelerin gercekten yanlış sana yazdım yukarda kafasında sorusu olan, denemek isteyen, etkisiz oldugunu varsayan varsa herhangi bir org. calsımasına katılır, ogrenır diye. ilk ders ucretsiz, para falan vermenede gerek yok. katıl sihing ben wt gercek dısı ve etkısız oldugunu dusunuyorum de o da anlatsın, gostersın. ayrıca bullshido gibi bjj/mma/boks turevleri dısında ma yapan kimselere gerizekalı gozuyle bakılan bi forumdan dogruluk ve gerceklik duzeyi belli olmayan mesajları copy-paste yapman komik...
  • bravo sünepelik ve cıvıklığa sen de katıldın demekki NNeoNN efendi?
    adam açık açık yazmış neden inanmıyorsun ki (bullshido)?
    ben size bir şey inandırmaya çalışmıyorum. kendi fikirlerimi açıklıyorum, siz de bana katılmıyorsunuz ki buraya kadar herşey normal. sonra siz beni yanlış yerde çalışmakla, internetten aşırmakla vs. suçluyorsunuz. ben de kendi tecrübelerime ilaveten 2 yıllık wt'cinin mesajını gönderiyorum. hayır hırsızlık olsa linkini neden koyayım ki oraya?
    bu arada ben de sizi ikna etme niyetinde değilim. amacım bilgilerimi paylaşmak.

sizi ne rahatsız etmektedir bilmiyorum ama bana wt öğretmek 6 aylık bebelerin haddine değildir. wtyi de doğru hem de çok doğru değerlendirdiğimi biliyorum.
    beğenmeyen veya istemeyen OKUMASIN
  • Neon sen önce kendi linkindeki lat sao tanımını bir oku ve hazmet bu arada WT cahilisin WTyi savunmaya çalışma bari.
  • derkreiger donup dolasıp aynı yere geliyorsun. yine tekrarlıyım. bullshito da mma/bjj/mt/kb gibi dalların dısında ma yapan gerizekalı bi b.k bilmiyen insan muamelesi goruyor ve sen hala bu forumdan mesajları koyuyorsun. lat saonun anlamını nasıl oldugunuda biliyorum. bir dalın gecerli olması için illakı full contact sparringmi yapman gerek. bu dusunceye gore kempo, kendo, aikido, eskrima, krav maga vb. gibi bicok sanatta kotu. wt da gercekci bir full contact sparring yapman için ucuk fiyatlara satılan full protective geardan alman lazım ki cogu kişi o paraları vermez. ayrıca cıvıklıgı ve saygısızlıgı yapan sensın. bu kadar kişi senin dogru olduguna inandıgın bilgilerin yanlıs oldugunu soyluyor yeniden iyi bir org.da wt calısmasına katılmanı soyluyor. sense ordan burdan aldıgın mesajları yolluyorsun. son olarak tekrar soyluyorum. su org.ta su tarıhler arasında sihing veya sifu bilmemkiden egitim aldım yazki bizde inanalım...
  • mma ve wt için yardımcı olacğaım gibi, psikolog için de yardımcı olurum. insanların sinirini sınıyorsun, çocuksun ve cahilsin bunu anladık. eğer 4 sene gitseydin, 6 aydır gidenlerin sözlerine muhtaç olmazdın. ama herhangi bi salona bile girdiğini zannetmiyorum ;) isim VEREMEMENDEN belli. allah bilir, seni kimsenin tanımaması için, şimdi forumlarda uydurmak için wt sihingi arıyorsundur. ama nasılsa kimse seni ciddiye alıp kontrol etmeyecek. yine de artık ebmas veya avcıdan olmadığın açık ;) ewto desen, zaten bu kadar saklamazdın. korkma, sihingine laf uçurmayız, seni bulmaz :) bak belki turan ataseven dersin, nasılsa artık türkiyede onun devamcısı kalmadı.
    yazık ya insanlar seni ciddiye alıp cevap yazdı bi de, sense insanların demediği şeyleri ve inatla efendilik görüntüsü altında onların ekollerini aşağıladın. ki hiçbiri mma filan konusunda aşağıla yapmadı, bilakis fırsatları olsa başka şeyleri çalışacaklarını ifade ettiler.
    bence diyalogu normalleştirmek için ilk önce mesajlarını sil. ben seni affetmeye hazırım. bigün bira bile ısmarlayabilirim, beraber murat kazganın mma çalışmasını seyrederiz sonra.
    bu arada afferim seni zorladıkça avcıyı araştırmaya başlamışsın doğru yalnış, biraz daha zorlarsak eminim ay sonundaki seminere de katılacaksın :))

leküm dinüküm veliyedin demek varken, saçma bi yolu seçtin, ne gereği varsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 15 Mart 2009; 23:14:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: jürgen

mma ve wt için yardımcı olacğaım gibi, psikolog için de yardımcı olurum. insanların sinirini sınıyorsun, çocuksun ve cahilsin bunu anladık. eğer 4 sene gitseydin, 6 aydır gidenlerin sözlerine muhtaç olmazdın. ama herhangi bi salona bile girdiğini zannetmiyorum ;) isim VEREMEMENDEN belli. allah bilir, seni kimsenin tanımaması için, şimdi forumlarda uydurmak için wt sihingi arıyorsundur. ama nasılsa kimse seni ciddiye alıp kontrol etmeyecek. yine de artık ebmas veya avcıdan olmadığın açık ;) ewto desen, zaten bu kadar saklamazdın. korkma, sihingine laf uçurmayız, seni bulmaz :) bak belki turan ataseven dersin, nasılsa artık türkiyede onun devamcısı kalmadı.
    yazık ya insanlar seni ciddiye alıp cevap yazdı bi de, sense insanların demediği şeyleri ve inatla efendilik görüntüsü altında onların ekollerini aşağıladın. ki hiçbiri mma filan konusunda aşağıla yapmadı, bilakis fırsatları olsa başka şeyleri çalışacaklarını ifade ettiler.
    bence diyalogu normalleştirmek için ilk önce mesajlarını sil. ben seni affetmeye hazırım. bigün bira bile ısmarlayabilirim, beraber murat kazganın mma çalışmasını seyrederiz sonra.
    bu arada afferim seni zorladıkça avcıyı araştırmaya başlamışsın doğru yalnış, biraz daha zorlarsak eminim ay sonundaki seminere de katılacaksın :))

leküm dinüküm veliyedin demek varken, saçma bi yolu seçtin, ne gereği varsa...

demek dinden anlayan bir insansın, senin adına sevindim ancak benim hakkımdaki yazdıklarından dolayı kul hakkı yeme ihitimalini de unutma. avcıyı bilmemin sebebi daha önce avcı yapmamdır, en iyi organizasyondur bence. ama ebmas'da wt standardlarında çok iyidir. ne var ki wt teknikleri başarılı bir konsept değildir, hele ki herşeyi kapsadığını iddia etmek gülünçtür.
    sihingim beni bulacaksa Türkiye dışına gelecek demektir. bunu Hasan Akın yapabilir, belki de Bilkent'ten Serkan. bir de doktor vardı kel ve kuvvetli bir adamdır adı neydi Nazım'mı?
    EBMASçılar Avcı ile sağlam taşak geçerler bunlar İbdace'ye adam yetiştirdiler diye. Yalan mı? daha ne istiyorsun, EBMASın Emin'in Salih'in hocası olduğu yalanını yaymasına mı değineyim, yoksa Avcı'ların Emin hakkında söylediklerini mi hatırlatayım.
    Sen istedin ve istediğini aldın. sen muhtemelen ortaokuldayken, yada bezine sıçarken ben WT yapıyordum.
    Allah akıl fikir versin sana.

• quote:

Orjinalden alıntı: NNeoNN

derkreiger donup dolasıp aynı yere geliyorsun. yine tekrarlıyım. bullshito da mma/bjj/mt/kb gibi dalların dısında ma yapan gerizekalı bi b.k bilmiyen insan muamelesi goruyor ve sen hala bu forumdan mesajları koyuyorsun. lat saonun anlamını nasıl oldugunuda biliyorum. bir dalın gecerli olması için illakı full contact sparringmi yapman gerek. bu dusunceye gore kempo, kendo, aikido, eskrima, krav maga vb. gibi bicok sanatta kotu. wt da gercekci bir full contact sparring yapman için ucuk fiyatlara satılan full protective geardan alman lazım ki cogu kişi o paraları vermez. . sense ordan burdan aldıgın mesajları yolluyorsun. son olarak tekrar soyluyorum. su org.ta su tarıhler arasında sihing veya sifu bilmemkiden egitim aldım yazki bizde inanalım...

full contcat sparrin demedim, sparrin dedim. gerçekçi çalışma dedim. protective gear'a hiç gerek yok, belki dişlik (2 TL) bir de dizaltı gearı (50-60 TL) ama sonrasında harika bir antrenman (ki paha biçilemez.)
    ben size lat sao veya chi sao yapmayım demem, mma son noktadır dememe. o ikisi sadece drill'dir bazı özelliklerin kas hafızasına eklenmesi tekniğin düzelmesi için gereklidir. ayrıca zevklidir. AMA sparring değildir kavga similasyonu bile değildir. böyle olunda, adrenalinin de hücumuyla, bazı teoriler uygulamada gerçekleşmemektedir. kaldı ki bazı organizasyonlar 150 TLye eşofman, 60 tk ye T-*shirt satmıyor mu? e onu satacaklarına protectve gear satsalar ya.
    son olarak benim size ispat derdim yok, sizin de bana inanmak zorunluluğunuz yok. sadece saygılı olun biraz.

quote:

ayrıca cıvıklıgı ve saygısızlıgı yapan sensın

nerede cıvıklık saygısızlık yaptım. ispatlamalısın. duymak istemediklerini söylemem ise seni rahatsız edebilir ama bu benim doğrularımdır, hakarette ise bulunmadım.

quote:

bu kadar kişi senin dogru olduguna inandıgın bilgilerin yanlıs oldugunu soyluyor yeniden iyi bir org.da wt calısmasına katılmanı soyluyor.

sen ve terbiyesiz-adam bunu söylüyor. ancak dalga geçerek, lafları eğerek yapıyor. benim kadar bilgisi bile yok ki sizlerin. ikna edici değilsiniz WTyi daha çok çalışın ve öğrenin diyorum.

• unutmuşum: bullshido'da her sanattan adam bulunmaktadır. bullshido'nun hatta sadece çin sanatları için ayrılmış alt bölümü mevcuttur. orada önemli olan sanat değil nasıl çalışıldığıdır. draugnar zaten bahsetmişti bu hususlardan.
    ben ki yaşım sizden muhtemelen fazladır bir büyük arkadaşınız olarak oradaki konseptleri wtye de uygulamanızı naçiszane öneririm.
    wt'yi bırakın demiyorum dikkat edin.
  • Bu tür tartışmalar daha öncede yapıldı, bir kısmına iştirak da ettim. Ancak hiçbir zaman bir sonuca ulaşılamadı. Çünkü tartışanların amacı karşılıklı birbirlerini anlamak değil, kendi disiplinlerinin en iyisi olduğunu ispatlamaktı. Konu dövüş sanatları olunca bunu fazlada yadırgamamak lazım, çünkü bu tip sanatlar direkt insanın egosunu ve nefsini pompalayan uğraşlar.

Bu sanatlarda esas olan kişinin kendisidir; seçtiği sanat veya hoca sadece ilerlediği yolda hedefine ulaşmasını kolaylaştıran enstrümanlardır. Yeteri kadar ve ciddi antrenman yapmayan bir WT'cı MT'ciden dayak yediğinde sorumluluğu üstlenmelidir. Hocasının Boztepe, Avcı veya Casey olması birşey değiştirmez. Yada tam tersi, bu ismi sayılanların saygıdeğer dövüş sanatları ustaları olduğu gerçeğini değiştirmez.

Dövüş sanatları(aslında zanaat daha uygun olur) silahlar gibidir. Hepsinin artı veya eksileri olabilir. Karma disiplinlerin ortaya çıkmasının sebebide eksileri mümkün olduğu kadar elimine etmektir. Ancak belirgin bir sistemin olmaması yapılan işe hakimiyeti ortadan kaldırır. Yani olağan bir insanın boksör gibi yumruk atması, MT'ci gibi diz-dirsek vuruşları yapması, judocu veya güreşçi gibi savurması mümkün değildir. WT'yi değerli kılan yönü budur. Amaç sıradan insana kendini savunacak yetiyi kazandırmaktır, boksörle ringe çıkmak veya güreşçi ile mindere inmek değil...

7. seviye EBMAS talebesiyim. İstediğim yoğunlukta olmasada idmanlara kesintiz devam ediyorum. Daha önce kısa süreli başka disiplinlerde çalışmıştım. Ama kendimi en rahat hissettiğim WT oldu. Şu an 35 yaşındayım ve WT sayesinde 60 yaşıma geldiğimde de kendimi sokakta savunabileceğimi düşünüyorum. WT hakkında en olumsuz bulduğum nokta ise zor ulaşılabilir olması ve kabul edelimki biraz pahalı olması.

Not: Ankara'daki kuvvetli doktorun adı Namık'tır. Beyin cerrahıdır. Meslektaşım olup mikrocerrahi ile WT'nin bir arada gidemeyeceği konusundaki kaygılarımı ortadan kaldırmıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger

demek dinden anlayan bir insansın, senin adına sevindim ancak benim hakkımdaki yazdıklarından dolayı kul hakkı yeme ihitimalini de unutma. avcıyı bilmemin sebebi daha önce avcı yapmamdır, en iyi organizasyondur bence. ama ebmas'da wt standardlarında çok iyidir. ne var ki wt teknikleri başarılı bir konsept değildir, hele ki herşeyi kapsadığını iddia etmek gülünçtür.
    sihingim beni bulacaksa Türkiye dışına gelecek demektir. bunu Hasan Akın yapabilir, belki de Bilkent'ten Serkan. bir de doktor vardı kel ve kuvvetli bir adamdır adı neydi Nazım'mı?
    EBMASçılar Avcı ile sağlam taşak geçerler bunlar İbdace'ye adam yetiştirdiler diye. Yalan mı? daha ne istiyorsun, EBMASın Emin'in Salih'in hocası olduğu yalanını yaymasına mı değineyim, yoksa Avcı'ların Emin hakkında söylediklerini mi hatırlatayım.
    Sen istedin ve istediğini aldın. sen muhtemelen ortaokuldayken, yada bezine sıçarken ben WT yapıyordum.
    Allah akıl fikir versin sana.

yahu hala wt sanki bütün konseptleri kapsar demişiz gibi yazıyosun, ne alem adamsın. neyse bunlara cevap verdiğim için diğer kısmına geçeyim de eğleneyim.
    haha gerçekten tahmin ettiğim gibi interneti allem etmiş kallem etmiş isimleri bulmuşun. gerçek bir internet canavarı. söylediğin şeyler zaten internette, sifu mustafa şahin'in hazırladığı web sitelerinde duruyor, sanki kendin duymuşun gibi çoşma istersen. en baştaki mesajlarınla burasını karşılaştırınca bi anda avcıyı tercih ettin son bi atakla. güzel güzel... dedim ben ay sonunda bekliyoruz diye seminere, o da olacak inşallah :) vallahi söz unutacam buraya yazdıklarını. ankara'da çalışmış olsan 4 sene, yok işte wtciler yumuşak çalışır deme ihtimalin pek yok, hoş istanbulda da pek yok da...
    ha bu arada başka bi başlıkta şöle demişin, boks konseptinin avcıda olması için "Avcı'da var mı bilemiyeceğim. Varsa görmek isterim, wt duruşuyla ne gibi bir boks yapılmaktadır... " :) tutarlılık iyidir.

bugraq hocam, zaten tam da dediğin şeyleri yazdık ama iyiniyet olmayınca olmuyor, biz de yaşına uygun yazıyoruz işte kepazeliğini... komedi işte. bi tek youtube altında olurdu böyleleri zannediyordum.

• Merhaba

Öncelikle ben derkrieger'in kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Gayet aklı başında biri olduğunu ve düzgün bir biçimde sanatları tartışmak istediğini fikir alışverişinde bulunmak istediğini düşünüyorum. Fakat eminim kendiside kabuledecektir ki üslubu bazen çok sert olabiliyor ve tepki alabiliyor. Bence bu internetten yazışdığımız için oluyor. Seslerin mimiklerin olmadığı bir alemde normal yazdığımız bir şey bazen sanki dalga geçermiş gibi veya aşağılarmış gibi anlaşılabiliyor.

Ben açıkçası derkrieger'in 4 sene wt çalıştığına inanıyorum. Söylediği şeyler mantıklı evet fakat eksik. Düzgün bir zeminde seninle konuşmak sohbet etmek isterim bundan zevk duyarım.

* Öncelikle merak ettiğim. Mesela demişsin ki wt teknikleri insan reflekslerine uygun değil bu yüzden adrenalin yükseldiğinde uygulanamaz. (ben böyle anladım)

Evet. Buna bir defa şahit oldum. Mesela zincir yumruk atması gereken gerçek bir kavgada normal bir şekilde yumruk savurduğunu gördüm wt çalışan birinin. Tecrübeli sayılacak bir wt'ciydi. Senin Emin Boztepe olayında aslında bahsetmek istediğin sanırım buydu. Kavga anında uygulanabilir olmadığıydı.

WT'yi yabancı kaynaklardanda elimden geldiğince araştırdım. Halende araştırmaya devamediyorum. Fikir alışverişine her zaman açığım.

WT'yi bilimsel buluyorum. Örnek vermek gerekirse 110 kiloluk bir adamın yumruğuyla 60 kiloluk birinin yumruğu eşit olurmu. Evet olur. Çünkü hız önemli faktördür. Eğer hızını arttırırsan katıyla arttar. Bunun gibi bir çok şey var.

Fakat WT antremanları benim gördüğüm kadarı ile bir çok kişi tarafından okuduklarımla tezat çalıştırılıyor. Mesela yabancı kaynaklarda WT'nin gücünün sert dış antremanlardan değil tekrarlanan ve çok iyi oturmuş mükemmel duruş ve hareketlerden geldiği bunun sert antremanlarla çalışılamayacağı. Fakat bağzı eğitmenlerin wt'yi çok agresif çalıştırdığını görüyorum videolarda. Benim gördüğüm özellikle bu tarz uzak doğu sporlarında güç kullanıyorsan tekniği yanlış yapıyorsun demektir. Sen bu konuda ne düşünüyorsun bunu merakediyorum.

teşekkürler

• ya benim sorum olacaktı 20 yasında 3 seviyeye kadar kütahyada wt öğrendim (ailevi sebeblerden bırakmıstım) hareketleri zihnimde hatırlamıyorum tekrar baslasam 0 dan mı baslamam gerekir? Birde kağıthaneye en yakın bu sporu yapan klüp nerede var bilen var mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: midyek

ya benim sorum olacaktı 20 yasında 3 seviyeye kadar kütahyada wt öğrendim (ailevi sebeblerden bırakmıstım) hareketleri zihnimde hatırlamıyorum tekrar baslasam 0 dan mı baslamam gerekir? Birde kağıthaneye en yakın bu sporu yapan klüp nerede var bilen var mı

Hatirlamiyorsan ve pratik yapmadiysan bence yeniden baslaman daha dogru. Fakat belki kısa bir tekrarla adapte olabilirsin. Egitm alacagin kisiyle konusmanda fayda var.
  • Başlığın tamamını okudum. Youtube videolarınıda izledim ama dövüşler yapmacık olduğu için videolardan sonuç çıkarmak pek mümkün değil. Anladığım kadarıyla aikido, wing tsun gibi dövüş sanatları insanın yıllarını vererek pratikte uygulayabileceği teknikler. Bu sebeble hangi dövüş sanatı daha iyidir diye bir tartışma yapmakta anlamsız. Her birinin ustası çok iyidir tabiyki de ancak bizler bunları ne kadar zamanda öğrenebiliriz önemli olan bu. Kendimce çıkardığım sonuç boks, kickbox, muay thai gibi dövüş sporlarının temeli birkaç ayda öğrenilip pratiktede uygulanabilir. Fakat ben bu işe gönül verdim uzun yıllar uğraşırım diyorsanız wing tsun da iyi bir seçenek. Ben kickboks veya muay thai ye başlayıp önce tekme ve yumruk atmayı öğreniyim diyorum. Belki daha sonra işin tekniğine inerim.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.