Şimdi Ara

WİNG TSUNG (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkçası ben de avcı'yı bırakmayı düşünmekten çok, merak ettiğimden o stilleri takip ediyordum. km videolarını seyredince ben de senin düşündüğünden farklı düşünmüyordum görüntüler ve hareketler açısından ama başkası da söyleyince, demek yanlış görmemişim :) ben bunu ortak geçmişten öte, kullanıldıkları alanların getirdiği bir benzerlik olarak görüyorum. belki yanılıyorum, bilemiycem. ama operasyonel beslemesi olan stiller, bi noktadan sonra birbirine benzemeye başlıyor sanki. km ve avcı dışında, sokağa yönelik olduğunu söyleyen karma stiller (kastım mma değil, hani ne biliyim kempo gibi veya kajukenbo muydu neydi) efektif olmak için arınma (fazlalıkları atma) ve yoğunlaşma (basit hareketleri etkili kılma) noktasnda ortaklaşıyorlar. zira ihtiyaçlar bunu gerektiriyor.
    bu arada krav magada ruhun geliştirilmesi dediğin, acaba soğukkanlı davranma gibi bi durum olabilir mi? zira gerçek krav maga eğitimlerinde, sadece türkiyedekinde değil, acil durum simülasyonları, kendini kontrol etme, soğukkanlılığı yitirmeme için zihinsel hazırlık gibi eğitimler oluyor diye biliyorum.
    uluslarası krav maga federasyonları taafından önerilen eğitim sistemi de bu yönde. bu anlamda belki bahsettiğin kalite kontrol olayı var denilbilir, az çok bu işi ciddi yapan bi iki federasyon var galiba zaten.
    satmasının sebebi, daha önce de tartıştığımız mevzu galiba, modern, şehirli insan; uzakdoğunun felsefi yoğunluklu ama günümüz hız ve etkiliiğindense, daha uzun vadeli eğitim gerektiren stillerindense, sonuç almaya yönelik ve bunu anlatan, pazarlayan stilleri tercih ediyor. wt'nin tutulmasının, km'nin tutulmasının altında biraz da bu var sanki. daha önce biraz sert girdiğimiz tartışmada da, benim mma hakkında demeye çalıştığım böyle bişiydi. mma'yı aşağı görmektense, en azından sıradan insanlar için, çok sert gelebiliyor; anlatmaya çalıştığım buydu. insanlar mma yapacak kadar çalışkan görmüyorlar kendilerini :) bi de tabii türkiyede mmayı kapsayacak işleri yapan (kickboks, thai, judo v.b.) salonların, biraz ünü kötü. malum salon ve çalıştırıcılar gelen insanların derdinden çok, güç gösterisini daha fazla sevebiliyorlar. burda da devreye senin bahsettiğin pazarlama giriyor. :)
    bu arada systemada vasilievi daha çok tutmuştum ben, ryabko'dansa :)
    ben ayrı bi başlık açayım, bu konu için. wing tsunun dışına çıkıyor çünkü konuşulanlar.

• Iyi ama gunumuz sehirli insanini anlamakta cok buyuk zorluk cekiyorum o zaman ben. Her yaptigi is bir acele bir surat sadece self defans icin spor yapilmasi da cok sacma.
    bence spordan daha fazlasini elde edebilmek gerekli:
    iyi arkadasliklar
    kendini savunma yetenegi,
    kondusyon, cardio, kuvvetli kaslar : saglik,
    belki bir "musabaka" heyecani.
    sirf hayatimin bir aninda saldiriya ugrayabilirim diye dusunuluyorsa tavsiyem biber gazi sopa ve silah almaktir.
    MMA'de de bu ruhsuzluk vardir ve aslinda WTde de. belki judo biraz daha tum bu sayilanlari kapsar gibi.
    Turkiye ozelinde tartisilmasi gereken bazi seyler var: evvela karate ve tekvandonun ve diger vuruslu dallarin aslinda bitik bir durumda olmasi.
    seebi ise cahil cuhela adamlarin bu islerde ilerlemeleri. Inanirmisiniz o kadar bos dangalak adam var ki piyasada size ABD ve Avrupa sartlarini gozonune alip karate yapin desem, size BEDAVADAN Ashihara karakusaki verilmis, 2. Dan muay thai'ci olan VE ASLINDA sadece taekwondo calismis adamlara gondermis oluyorum. mesela Ashihara oelmus bir karatedir turkiye icin, kim onu bu hale soktuysa bunu ben onun ve 7 ceddinin ..(anladin sen onu)
    gerci judo boyle degil yanlis olmasin Tirkiye'de ama ona da ne hikmetse ilgi yok, millet K1 manyagi, halbuki judo yikar adami.
    shotokan deseniz bosverin.
    ha bu arada baktim gordum ki ortaokul lise mezunu adamlar (mesela Sefik Gulten) kendine sokelik profesorluk vermis memleketimde, bunun hesabi sorulmalidir, Prof. olmak icin 20 yil ugrasanlar var be.
    baska biri cikmis yillarin fulkontak karatesinin aslinda Ataturk ve daha oncesinden kalma bir sanat oldugunu yumurtladi, SAYOKAN, sonra bunlarda 100e bolundu. komik yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 20 Nisan 2009; 22:52:08 >

• WT ile alakali bir film de benden;
    LT 1983

http://www.youtube.com/watch?v=GhzK9eJEC6s&hl=de
  • Selam derkrieger,

Bir süredir, hem spor yapıp vücudumu fit durumda tutabileceğim, hemde sokakta karşıma çıkabilecek kötü bir durumda kendimi savunabileceğim, daha doğrusu kendime güvenebileceğim ve öyle bir durumda soğuk kanlı kalabileceğim bir dövüş sporu yada sanatı bulmaya çalışıyorum.

Açıkçası daha önce hiç bir Martial Art ile uğraşmadım. Ancak bir kaç aydır intenette izlemediğim videa okumadığım forum kalmadı.

Sana hitap ettim çünkü bu forumun çoğunu okudum. Ve açık sözlü bir insanımdır. Direk olarak kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. Zaten koyduğun son 2 videodan bu açıkça anlaşılıyor. Wt ile ilgili nette bulabildiğin en komik örnekleri koymuşsun. Sana önerim "Wing Chun in F.Q part 5" ı arat buraya koy. Daha çok gülersin. :D WT' nin etkisizliğini ispat edersin kendince. ( Bu arada LT gerçekten çok çok ama çok kötü bir WT'ci o belgeselde direk olarak görünüyor. )

Bu arada Fight Quest ve Human Wepon diye 2 ayrı belgesel var. Seri halde bunlar ve bir çok MA'yı ve tekniklerini gidip doğdukları yerde en iyi hocalarından ( bu kısmı tartışılır tabiki ) 5 gün boyunca öğrenerek izleyiciye tanıtıyorlar. Ve sonunda da öğrendiklerini gerçek bir maçta uygulamaya çalışıyorlar. Çoğu zaman dayak yiyolar ama elemanlarda kesinlikle boş değil. MMA yapan kişiler özelliklede 2 programda BJJ yapan çocuklar hiç etkili değil.

Human Weapon'ın MMA bölümünde rakamsal olarak ispatlanmış bir gerçek var, bu nokta aslında senin savunmana çıkıyor. Az da olsa kuralları olan bir Ringte en etkili spor BJJ. Tartışmasız. Şuan da MMA müsabakalarının yüzde 45'i BJJ teknikleriyle yani rakibin 3 kere vurarak pes etmesiyle sonuçlanmakta. Bende zannetmiyorum ki hiç oraya çıkmamasına rağmen bir WT'cinin kendi oranında BJJ yada MMA yapan birisine karşı o ringte şansı olsun.

Ama iş sokağa gelince açıçası MMA veya BJJ veya her türlü ring sporunun etkinliği azalıyor. Bu demek değilki bunları yapanlar sokakta helak olur. Sonuçta adam ringteki gibi aman boununa vurmayım aman bi tarafını kırmayım, kafasının arkasında dirseği patlatmayım diye kasmayacak. Ancak belgeselde de göründüğü kadarıyla sokak dovüşünde temel olarak davranış biçimi çok daha farkı rinten. Ve bir çok dövüş sanatının daha öldürücü ve savaş alanına uyarlanmış versiyonu bulunmakta. ( Örneğin Muay Thai için Chaia gibi ) Ve birazcık incelersen bunların temel teknikleri tamamen WT ile örtüşür. Rakiba yakın olmak, savunurken hücum etmek, en kısa sürede kavgayı sonlandırmak. WT ile benzer temelleri kullanan dövüş sanatlarını yazayım sana benim bulabildiğim, Muay Thai Chaia, Eskrima, Kalli, Pencak Silat, Krav Maga, Sambo, Ninjutsu, Kajukembo, Systema gibi..

Bu stillerin hemen hepsinin vaad ettiği sokakta veya savaş alanında hayatta kalmak ve en çabuk şekilde rakibi etkisiz hale getirmek. Bunun içinde temel noktalar; savunurken hücum ve hayati organlara saldırı. İşte bu 2 nokta ring sporlarından farklı kılmakta bu MA'ları. Ve bu 2 nokta yüzünden ringte uygulanamıyorlar. İlk nokta ring sporlarına göre en büyük eksileri. Sabunma yaparken hücum etmek demek ne şekilde olursa olsun gardını düşürmek demek ringte. Hücum hamlen başarısız kalırsa büyük ihtimalle savunmasız kalırsın. Ama zaten amaç rakibi saniyeler içerisinde ekarte etmek olunca savunmayı düşünecek zamanın olamıyor. İkincisiyse en büyük avantajı. Rakibi bitirmek için her yol her şey mübah. Buda ring kurallarıyla engelleniyor.

Yukarıda izlemeni söylediğim video da görünüyor zaten, kafada oöye bir gear varken LT'nin öğrettiği daha klasik WT hiç bi işe yaramıyor haliyle.

Şuanda Avcı System ve EBMAS bu videodaki WT'den çok çok farklı bir pozisyonda. Açıkçası iki sistemde WT temel prensibini korumuş ama diğer dövüş sanatlarından ( Juda, Aikido, BJJ, MT gibi ) ihtiyacı olan hamleleri alarak bir çeşit MMA olmuş zaten. Ama MMA'dan farklı temel düstürü olan sokak için olan, 4 ilkesinide koruyarak almış bunları.

Son olarak bir şey merak ediyorum. Boztepe ve Gracie'ler epey atışmış nette. Açıkçası 2 tarafın karşılaşmasını hem UFC kurallarıyla ringte hemde hiç bir kural olmadan sokakta izlemek isterim. Tahminim ringte Boztepe'nin şansı olmayacaktır hiç 2 dakika bile dayanamaz. Ama sokakta da her hangi bir Gracie'nin saniyeler dahi dayanamayacığı tahmin ediyorum. Tabi illede sadece BJJ yapacam diye tutturursa. Royce UFC şampiyonu olurken genelde ilk hamlesi güreşteki gibi rakibin 2 bacağına dalarak onu yere indirmek. Kurallar dahilinde bunun en efektif savunması vücudunu geri atarak yüz stü rakiple birlikte yere inmek. Böylece kontrolü kaybetmezsin. Ama kural olmazsa bun akarşı en iyi savunma tam kafanın arkasına, ense köküne atılacak temiz bir tekme veya dirsek olayı orda bitirebilir. Boztepe'nin seminerlerinde bu teknikleri anlattığını izleyebilirsin yine Youtube'dan.

Sonuç olarak benim gibi amaç sokakta hayatta kalmaksa Türkiye'de yapacağım WT yada Krav Maga olurdu. İleride de eğer yere düşersem ne yaparım diye korkmamak için BJJ'de öğrenmek isterim şahsen. Ama zaten Fight Quest'in Krav Maga bölümünü izlersen. Onlara göre sokakta yere düşmen her ne olursa olsun ölüm demek senin için. O yüzden düşmemek için her şeyi yapman lazım.

• Üstteki mesajımı okudumda bazı yanlış anlaşılmalar olabilir. Bir kere benim anladığım en başta, en iyi Martial Arts diye bir şey yok. Dolayısıyla bunun kötüsüde yok. Hepsinin güçlü olduğu noktalar var ve zayıf olduğu noktalar var.

Burada yapmak istediğimiz sanattan bizim beklentilerimiz devreye giriyor. Burada çoğumuzun beklentisi gerçek hayatta kendini savunabilme yetisini kazanmak. 20. y.y.'da yaşıyoruz ve öğrendiğimizin sanatında bizi bu koşullar içinde koruyabilmesi lazım. Ve bu koşullara ayak uydurabilmesi lazım. Şu anda araştırınca Türkiye'de zaten bir çok sanat self defance için kendini geliştirmiş. Bir çoğunda sokakta saldırıya uğrarsak ne yapmamız gerektiği öğretiliyor. Bunu Aikoda'da, WT'de Krav Maga'da BJJ'de dahi bulmak mümkün.

Bunlardan bence en fazla ön plana çıkanı Krav Maga. Diğerlerine göre daha modern, daha yeni, daha az teknik, daha fazla etkinlik içeren bir sistem görünümde. Belgeselleri izleyebilirseniz (isterseniz size ulaştırırım yalnız ingilizcedir ) neden böyle düşündüğümü daha iyi anlarsınız. Stiller hakkında youtube'taki 2-3 videodan çok daha açıklayıcı oluyor. Özellikle eğitim yöntemlerini görebilmek açısından. Ama Krav Maga'da esas sorun Türkiye'de o eğitim seviyesinin olup olmadığı.

Geriye benim için kalan en mantıklı seçenek Türkiye şartlarında WT. Ha yıllarımı verbilecek olsam Aikido yapmak isterdim, BJJ isterdim, Ninjutsu olabilirdi, veya Hapkido falan. Ama bunlar çok daha karmaşık ve öğrenmesi uzmanlaşması uzun süren teknikler içeriyor genelde. Bizim gibi işi gücü eşi olan insanlar için biraz uzak kalıyorlar.

Umarım derdimi daha iyi anlatabilmişimdir..

• Human Weapon'i kaynak olarak gostermen senin yazdigin bu metni maalesef daha bilimsel veya guvenilir hale getirmemekte Logan. Ama madem HW'i ornek gosteriyoruz, Bujinkan bolumunun sonunda 10. veya 15. dan bir hocanin yerden yere atilisini da hatirla, ki sen ninjutsu'yu WTye konsept olarak benzeyen MAlerden saydin.

Teori iyidir, dusunmek iyidir, ancak butun teorilerin degeri uygulanabilme hususuna gelir takilir. Popperian bir yaklasimla ben sana sadece sundugun o teorilerin ne kadar yanlislanabilir oldugunu sorgulamani tavsiye ediyorum. Mevzu WTnin etkinliginin ispatlanmasi degildir, sadece bir ihtimal olarak WTyi veya baska bir seyi "yanlis olmasi muhtemel bir sey gibi" gorebilmektir. Eger bu yapilir ve sonrasinda WT testi gecerse ne ala, ancak her aleyhte durumda yag gibi su yuzune cikilmakta ise o zaman bir sorun olabilir.

sirta vurulan dirsekten bahsettiniz ama yere duserken kontrolu saglayabileceginizi nerden biliyorsunuz, ben sana sunu sorayim ukemi biliyormusunuz ukemi? size yapilan bir supurme sonrasi sirtustu ve yavasca yere konacaginizi ve oradan ayaklar ve el ile zincir darbelere baslayacaginizi nereden biliyorsunuz. BJJ sihir kutusu degildir, MT de degil. Bunlarin iyi bulunmasinin sebebi kendilerini test ettirme olanagi vermeleridir, ayrica sert ve SIKI calisilmalaridir.
    Bunu WT nasil yapacaktir, WT'de neden 12 ogrenci seviyesi vardir, bunlar herbiri icin neden sinava para vermek gerekmektedir, neden bazi organizasyonlarda sinava girilmeyince bir sonraki teknikler ogretilmemektedir? neden WT hemen savubmanizi arttirir denirken uygulamada bunun gercek olmadigi gozlenmektedir? gordugunuz gibi WT sadece teknik olarak insanlari rahatsiz etmemekte, isin business kismi da yanlisliklar arz etmektedir.
    LT herkesin HOCASIDIR. EGER LT bu kadar kotu ise ogrencileri nasil ondan daha iyi bir WT bilmekteler, cunku mevzu gordugunuz gibi iyi bir dovuscu olmanin cok otesindedir LTnin WTsi soz konusu olunca. adam teknik sifiridir, her hoca dovuscu olamaz ama en azindan teknikleri iyi demo edebilmelidir.
    EDIT:sadece ilk mesajiniza verilmis kismi bir mesajdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 24 Nisan 2009; 15:07:22 >

• cok ilgili bska bir konu da WT aleminin aikido ve benzeri klasik sistemlere olan tavridir. Bunun hakkinda ne dusunuyorsunuz? neden bu klasikler bu kadar asagilanmaktadir?
    eger siz bunu yapiyorsaniz bir gun baskasi cikar o da sizinle dalgasini gecer yalan mi?

gelelim ring konusuna; simdi ringteki sinirlamalar bellidir, ancak neticede karsinizda da yillardir hafatnin 5-6 gunu 3-4 saat MA calisan bir canavar adam ile kapismaktasinizdir. yani sokaktaki "arranan adam"dan daha tehlikeli, bilincli, tecrubeli ve gaddar bir adam ile karsilasmaktasiniz, bu sizce saglikli bir olcu degil mi? ben sizin ile trafik yuzunden kapissam ceneme iki saglam krose ile beni yamultabilirsiniz ama bu damalar ondan yirmi tane yiyip 30 tane ile karsilik verebilen, lowkick ile elimizi bacagimiza verebilen adamlardir, ring'i bu kadar asagilamayin rica ediyorum, tabii ki gozde de fazla buyutmeden.

ben size sokagin caresini soyleyeyim, taser ve benzeri aletlerden alin bir de biber spreyi tamam iste alsana self defans, hatta mesleginiz falan musaitse alin bir S&W olayi kafadan kopartin.
    sirf sokak icin calismayin sadece self defans icin yillar ve saatler vermek bence cok akllica olmayabilir, hele bir de saatler suren hafif antrenmanlar nazari itibare alinirsa.
    Turkiye'de hapkidoyu herkesin yaninda yapmayin derim size, hatta hapkidoya hic bulasmayin, WTye devam edin yanina da 5-6 ay MT ekleyin yeter de artar size.

• SIM: sunu dusunun 1.80 boyunda eni boyu esit bir adam ananiza aciktan kufretti.
    ve siz buna dalacaksiniz. buyrun WT ile nasil dalmayi dusunyorsunuz anlatin bakalim. ciddiyim, teknikleri biliyorum bana saldirinizi cizin, mesafeniz 1 metre, adam tam size bakiyor size butun vucuduyla donuk. buyrun bekliyorum.
    SAMBO ile WT arasinda hic bir benzerlik yoktur, ne calisma antrenman teknikleri bakimindan ne de dovus bakimindan.
    Ninjutsu ile de pek yoktur, Ninjutsu stance'i yere yakin agirlik arkadadir, on el ileri dogru uzanur. vuruslari ve bukmeleri takip eden hareketler daireseldir. bu ise WT'de no-no'dur.
    Muay Thai ile WT arasinda en ufak bir benzeme yoktur.
    Aikido'da ornegin rakibin kuvvetini rakibe yoneltir, bunu WT de iddia eder bir nebze en azindan, ne yani Aikido ile WT benzer mi diyecegiz simdi? Lutfen bu cok yanlis olur ama.
    Systema dumbukluktur benim gozumde. sizden darbe aldiginizda bir manken yada sisme kadin gibi darbeyi emip, vucudun saga sola donebilmesini be esnada dogal salinima uyan diger kol ile rakibe saldirmanizi isteyen bir daldir, ciddiye almiyorum. yani sol omuzunuza yumruk geldi degil mi, onun agirligi ile sola donerken sag el/ayak ile vurmak. hmm?

• kabul edelim ki
    sokak > ring
    eyvallah
    yani
    sokak ringi kapsamaktadir. ringte kullanilan 3 sokakta 5 teknik olsun.

Gracie ve benzerleri neyi ispatlamaktadir? 3 isi yapabilmektedirler. Peki 5 is? O ispatlanamamistir.

Peki Boztepe ve benzerleri ne yapmistir?
    3 isi hic yaptilar mi? Hayir
    5 isi? Ona da hayir.

Boztepe vb. neyi ispatlamaktadirlar? hicbirseyi.

Bir tek sozleri var.
  • Sistemin en buyuk hocasi kimdir, yasamis veya olmus?
    Yip Man degil mi? Peki bu efsane adam hayatinda hic lat sao yapmamis ise nasil siz onun ogrencisi oluyorsunuz?
    LT sadece 9 saat YMden ozel ders alarak nasil onun "kapali kapilar arkasindaki" talebesi oluyor?
    Neden mesela WSL WC'den bu kadar farkli isler yapiliyor?
    madem WT bu kadar komple birsistemdi, neden yer dovusu, Emin hocanin da onayak olmasi ile eklendi? Tipki lat sao'nun eklenmesi gibi.
    neden Avci hoca her gecen gun LT ve Kernspecht (?)'in ogrettiginden farkli bir "sey" ogretiyor?
    neden tahta adam bu kadar gec gosteriliyor? silahlar bu kadar gec gosteriliyor? eskrimayi saymazsak 8-10 yil.
    hangi dovus sanati talebesine karsi bu kadar sirlarla ve alavere dalaverelerle doludur?
    Yip Man yer dovusu yapmismidir?
  • http://www.youtube.com/watch?v=YCbN9GZRJ4U

tamamen tesaduf buldugum bir systema videosu.
    buyrun kendiniz izleyin, bazi yerlerinde cok guluyorsunuz. bazi fitness hareketleri fena degil ama.
  • LOGAN
    simdi ben konustum sira sende, madem Aikido'yu cok merak ediyorsun al sana
    http://forum.donanimhaber.com/m_24140632/tm.htm
    hoca.
    anladigim kadariyla da adam gibi bir adam. Istanbul'da olabilsem kesinlikle bu sahsi tanimak isterdim, tipki thread'in sonunda yazdigim gibi.
    git musaade ederse antrenmana katil.
    sonra bir de judo ve boks-kick boks yapan yerlere bak.
    hemence hic bir yere kendini angaje etme, hele saticinin sozune tamamen kanma.

ben kotu niyetliyim demek. iyi oyle olsun. bir gun tanisirsak helallik isteriz birbirimizden.
    ikinci mesajina cevap:
    ben hic bir yerde en iyi spor budur demedim.
    kRAV HAKKINDA SENIN SOYLEDIGINI ZATEN BEN YAZMISTIM, KALITE KONTROL SORUNU OLABILECEGINI, TURKIYE'DE WT CALISMANIN DAHA MANTIKLI OLABILeCEGINI.

Aikido ogrenmek istiyorsan al sana firsat. merak eme o da WT den daha yavas degil seni savasci yapmada.

• http://www.youtube.com/watch?v=jlozyMKZtdo
    derkreiger bizim için bu videodaki açıkları da bulur musun:)
  • dalga mi gecmeye basladiniz?
  • Tekrar selam derkrieger,

Bir kere en başta beni yanlış anlamışsın. İlk olarak daha hiç bir MA'ya başlamış değilim. Hepsine eşit uzaklıktayım yani tamamen yabancı. Başlamak için kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda bir araştırma yapıyorum. 2 amacım ve beklentim var. Spor yapmak hareket etmek, vücudumu düzene sokmak ve bunu yaparken de kendimi savunmayı öğrenmek, kendime güven duygumu geliştirmek.

Senin söylediğin gibi bıçak, sprey vb. taşımak beni bir nebze korur ama, özgüveni artırmak konusunda etkisi olacaklarını sanmıyorum. Tam tersi insanı psikolojik olarak özgüven kaybına uğratır. Bir süre sonra bunlar yanında yokken çok güvensiz hissedersin.

Sana kötü niyetli dememin sebebi WT'ye karşı ciddi derecede ön yargılı olman. Misal Aikido'nun da WT gibi gerçek dövüşü ve kendini ispat ettiği bir yer yok ama Aikido'ya çok daha sıcak yaklaşıyorsun. Sanırım bu ön yargının sebebi de WT'yi kullanarak haksız kazanç sağlayan bazı isimler. Satır aralarından okunuyor bu.

Tekrar belirtmem gerekirki şuanda MA'ların hepsine eşit uzaklıkta ve objektif olan biriyim. Tespitlerimde tamamen internet araştırmasından ibaret.

Yukarıda saydığım stilleri WT'ye benzetmem duruş veya vuruş stillerinden değil (kaldı ki bunları anlayacak kadar bilgi sahibi olmaktan çok uzağım) agresif olmalarından, rakibi kısa sürede ve ölümcül noktalara vurularak ekarte etmeye çalışmalarından kaynaklanıyor.

LT olgusuna gelince sadece 2-3 video ile bile izlediğim bir çok WT öğrencisinden bile daha kötü tekniği olduğu anlaşıyor. Zaten Fight Quest’in WT bölümünde ne kadar kötü bir WT!ci ve öğretmen olduğu açıkça görünüyor, öğrencileri de pek farklı noktada değiller. Avcı ve Boztepe’nin WT stilleri ise LT’den çok çok daha farklı bir yerde.

Neden klasikler aşağılanıyor aslına bakarsan üstteki paragrafta gizli cevabı. Modern Avrupa WT’si kendi klasiğini aşağılamış ve büyük aşamada değiştirmiş zaten. Bir çok açıdan Krav Maga gibi modern stillere benzemiş. Çünkü klasik WT günün koşullarında 5 para etmez. LT ve öğrencileri de bunu resmen ispatlıyorlar bize. Nasıl BJJ klasik Jui Jitsu’yu modernleştirdiyse onlarda WT’yi modernleştirmiş. Bu sebeple diğer klasik stilleri başarısız bulmaları kendi klasiklerini reddederken çokta yadırganacak bir durum değil kanımca.

HW ve FQ yu neden kaynak göstermeyim. Ellerinden geldiğince objektif bir şekilde MA’ları ele alıp, klasik tekniklerini ve amaçlarını ellerinden geldiğince bize ulaştırmaya gayret ediyorlar. Hem de en önemli isimlerle çalışarak.

Ring sokak karşılaşmasında biri birinden büyük dediğim sonucunu nereden çıkardınız? Hele sokakta daha fazla teknik olduğunu nasıl dile getirirsiniz anlamadım. Dışarıdan gözüken ringte 10 teknik kullanılıyorsa sokakta 1 veya 2. Sokakta ring teknikleri çoğu zaman adrenalinle devre dışı kalıyor. Bu durumda bizi sokakta kurtaran soğuk kanlılığımızı mümkün olduğunca üst seviyede tutarken aynı zamanda agresifliği de en üst seviyeye çekmek.

Tekrardan 2 belgeselin özellikle Krav Maga bölümleri sokağın ne olduğunu anlamada en iyi yol bence. UFC ve MMA şampiyonları sokakta ne yapar peki. Aynen sizin dediğiniz gibi ben 10 yıldır WT yada Krav Maga yapıyor olayım, ağzımı burnumu her yerimi kırarlar. O adamların hayatı dövüşmek. Onların gücüne, hızına, dayanıklılığına benim çıkmam imkansız. Ama Royce’la Boztepe, Ruten’le Avcı sokakta karşılaşırsa ne olur dersen orasın sen de bende bilemeyiz işte. İki tarafta hayatını yaptıklarına adamış kişiler.

Hiçbir şeyi kabul etmesen de şunu kabul etki WT ve Krav Maga Aikido, BJJ gibi stillere göre çok daha kolay öğrenilen basit teknikler içerir. Misal Mauy Tahi ve Boksun da teknikleri az ve basittir ama onları çok etkin uygulamak için müthiş bir çalışma, güç ve disiplin, kendini adamak gereklidir. Demek istediğim WT ve KM’de güce ve çalışmaya gerek yok değil tabiî ki. Ama en basitinden KM’de rakibin senden büyük güçlü hızlı veya kalabalıksa yerdeki kumu suratına atıp onu kör etmeyi, kültablasını kafasına çarp başını yarmayı ve benzeri şeyleri baskı altındayken yapmayı akıl etmeyi öğreniyorsun. Bunun içinde ihtiyacın olan güç veya yıllar süren çalışma değil kendini kontrolü ve soğukkanlı kalmayı öğrenmek. En başta kendine güvenmek..

Bugünlük bu kadar yatmam lazım yarın devam ederiz kısmetse.

• quote:

Orjinalden alıntı: Logan.PL

Tekrar selam derkrieger,

Bir kere en başta beni yanlış anlamışsın. Nereden cikartiyorsun seni yanlis anladigimi sevgili LOGAN.

Senin söylediğin gibi bıçak, sprey vb. taşımak beni bir nebze korur ama, özgüveni artırmak konusunda etkisi olacaklarını sanmıyorum. Temelsiz ozguven tehlikeye acilan bir kapi olabilir hocam.

Sana kötü niyetli dememin sebebi WT'ye karşı ciddi derecede ön yargılı olman. Misal Aikido'nun da WT gibi gerçek dövüşü ve kendini ispat ettiği bir yer yok ama Aikido'ya çok daha sıcak yaklaşıyorsun. Hayir hayir Aikido hakkinda kendi dusuncelerimi burada tamamen aciklamis degilim. Beni rahatsiz eden ispatlanamamis iddialarin dogmatik dayatilmasidir. Aikidokanin hemen hicbiri biz soyleyiz boyleyiz diye oratlikta gezinmemektedir. Ha bunu WTciler yapiyor demek istemiyorum.

Tekrar belirtmem gerekirki şuanda MA'ların hepsine eşit uzaklıkta ve objektif olan biriyim. Tespitlerimde tamamen internet araştırmasından ibaret. Fiziksel antrenman ariyorsan WT yanlis bir yer. Judoyu tavsiye ediveriyorum ahanda bu arada

Yukarıda saydığım stilleri WT'ye benzetmem duruş veya vuruş stillerinden değil (kaldı ki bunları anlayacak kadar bilgi sahibi olmaktan çok uzağım) agresif olmalarından, rakibi kısa sürede ve ölümcül noktalara vurularak ekarte etmeye çalışmalarından kaynaklanıyor. Ninjutsu agresif falan degildir onu da ifade edeyim, kali iyi olabilir ama Tr'de kim var ki bunu bilen?

LT olgusuna gelince sadece 2-3 video ile bile izlediğim bir çok WT öğrencisinden bile daha kötü tekniği olduğu anlaşıyor. Zaten Fight Quest�in WT bölümünde ne kadar kötü bir WT!ci ve öğretmen olduğu açıkça görünüyor, öğrencileri de pek farklı noktada değiller. Avcı ve Boztepe�nin WT stilleri ise LT�den çok çok daha farklı bir yerde. ama o zaman yaptiklari WT olmaz ki, Yip Man'la bir alakalri kalmaz ki. LT bunlarin hepsinin de hocasidir ayrica.

Neden klasikler aşağılanıyor aslına bakarsan üstteki paragrafta gizli cevabı. Modern Avrupa WT�si kendi klasiğini aşağılamış ve büyük aşamada değiştirmiş zaten. Boyle bir sey yok. LT klasik-gercek WT ogrendigini, en komple WTyi bildigini iddia eder hep.

Bir çok açıdan Krav Maga gibi modern stillere benzemiş. Çünkü klasik WT günün koşullarında 5 para etmez. hem tum sanatlara esit mesafedeyim diyorsun LOGAN hem de bunu diyorsun, nereden biliyoruz bunu? klasik wt,nin yani WCnin ayaktaki teknikleri WTden farkli degildir hatta bazi ekollerde WTden daha kapsamlidir. Yer dovusleri yoktur bunu da acikca soylerler bizde bu yok arkadasim diye. Hem BJJ yer dovusu yani sokak icin gerekli degilse WTciler neden bu mereti ogrenirler bu da ilginc. Teori nereden tutulsa curumekte.
    LT ve öğrencileri de bunu resmen ispatlıyorlar bize. anlamadim burayi, LT modern mi klasik mi? az once klasik saymistiniz, simdi de degistiren olarak goruyorsunuz. Iyi de LT bilmedigi bir seyi nasil degistirebilir? ben de yarin cikip KENDOyu degistireyim o zaman ben de ondan cok az anliyorum, buna hakkim var mi? son kez hatirlatayim LT herhangi bir adam degildir, Boztepenin de Salih Avci'nin da Cifci'nin de bir zamanlarki hocasi yahut hocasinin hocasidir.
    Nasıl BJJ klasik Jui Jitsu�yu modernleştirdiyse onlarda WT�yi modernleştirmiş. Bu sebeple diğer klasik stilleri başarısız bulmaları kendi klasiklerini reddederken çokta yadırganacak bir durum değil kanımca.

HW ve FQ yu neden kaynak göstermeyim. Boyle bir sey demedim.

Ring sokak karşılaşmasında biri birinden büyük dediğim sonucunu nereden çıkardınız? Hele sokakta daha fazla teknik olduğunu nasıl dile getirirsiniz anlamadım. Dışarıdan gözüken ringte 10 teknik kullanılıyorsa sokakta 1 veya 2. Sokakta ring teknikleri çoğu zaman adrenalinle devre dışı kalıyor. Bu durumda bizi sokakta kurtaran soğuk kanlılığımızı mümkün olduğunca üst seviyede tutarken aynı zamanda agresifliği de en üst seviyeye çekmek. Simdi sokakta ringte uyguladiginiz teknikleri uygulayabilirmisiniz? EVET. bunlara bir de yasakli teknikleri, tehlikeli vuruslari ekleyin. Basit kumeler hesabi.

Tekrardan 2 belgeselin özellikle Krav Maga bölümleri sokağın ne olduğunu anlamada en iyi yol bence. UFC ve MMA şampiyonları sokakta ne yapar peki. Aynen sizin dediğiniz gibi ben 10 yıldır WT yada Krav Maga yapıyor olayım, ağzımı burnumu her yerimi kırarlar. O adamların hayatı dövüşmek. Onların gücüne, hızına, dayanıklılığına benim çıkmam imkansız. Ama Royce�la Boztepe, Ruten�le Avcı sokakta karşılaşırsa ne olur dersen orasın sen de bende bilemeyiz işte. İki tarafta hayatını yaptıklarına adamış kişiler. kesinlikle. AVCI YA DA bOZTEPE'NIN DOVUSEBILDIGINI NEREDEN BILIYORUZ?

Hiçbir şeyi kabul etmesen de SU AN MUKNI HER SEYI KABUL ETMEYE HAZIRIM şunu kabul etki WT ve Krav Maga Aikido, BJJ gibi stillere göre çok daha kolay öğrenilen basit teknikler içerir. KESINLIKLE KATILMIYORUM, KMnin TEKNIKLERI DE COK KARISIK DEGILDIR SIZ SOYLEDINIZ Misal Mauy Tahi ve Boksun da teknikleri az ve basittir ama onları çok etkin uygulamak için müthiş bir çalışma, güç ve disiplin, kendini adamak gereklidir. UC AY SIKI BIR ANTRENMAN VE UZUN SURE KALICI BIR YETKINLIK KAZANIRSINIZ, WT GIBI SU REFLEKSIN SONER FALAN DA DENMEZ NETEKIM Demek istediğim WT ve KM�de güce ve çalışmaya gerek yok değil tabiî ki. Ama en basitinden KM�de rakibin senden büyük güçlü hızlı veya kalabalıksa yerdeki kumu suratına atıp onu kör etmeyi, kültablasını kafasına çarp başını yarmayı ve benzeri şeyleri baskı altındayken yapmayı akıl etmeyi öğreniyorsun. Bunun içinde ihtiyacın olan güç veya yıllar süren çalışma değil kendini kontrolü ve soğukkanlı kalmayı öğrenmek. En başta kendine güvenmek..

Bugünlük bu kadar yatmam lazım yarın devam ederiz kısmetse. ALLAH RAHATLIK VERSIN, TARTISMA ICIN TESEKKURLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 25 Nisan 2009; 0:35:02 >

• bence WT konusunu yeterince irdeledik, bundan sonra WT hakkinda yeni bir sey yazmayi dusunmuyorum, tabii ki LOGAN ile olan fikir teatimize sonuna kadar devam edecegim.
    Buradan bir kez daha sunu soyleyeyim, hicbir dovus sanatinin hocaligini yapmiyorum, yapmayi da planlamiyorum. hic bir yerde su sanat en iyidir dememdim, demem de. her sanat iyidir, wing tsun da cok iyidir.
    Buradaki arkadaslarim, jurgen, splinter ve nneonn bana kirilmis olabilirler kendilerinden rica ediyorum ne zaman kendilerine durup duruken saldirmis hakaret etmisim? boyle bir sey olmadi, hep beklenmedik sertlikteki mesajlara cevap verirken ton biraz kacti, kusuruma bakmasinlar,
    Splinter o videoyu da sen incele artik, sahiden merakla bekliyorum yorumlarini.
    logan yazmasa be sadece LT videolarima devam edeektim ama cevap vermesem olmazdi.

hepnize iyi gunler dilerim.
    EDIT: profil sildirmek mumkun mu?
  • Selam derkrieger,

Böyle uzaklaşmak olmaz saymam bunu. Tartışmak her zaman iyidir. Ufkumuzu açar. Martial Arts konusunda bir çok şeyide sizin buradaki zaman zaman şiddetlenen tartışmalarnızdan öğrendim. Karşıt fikir ve görüşler yeni düşünce temelleri oluşturur. Bazen karşıdakiyle aynı fikirde olsam dahi tartışmayı sürdürme eğilimi içerisinde olurum, daha neler çıkarabilirim tartışmadan diye. Gidersen yazmazsan küserim bak ona göre.

Ama senin tarzında baştan bir yanlışın var. WT'ye karşı bazı sahtekarlar yüzünden ( ki benim gördüğüm bunların en büyüğü LT ) ön yargılı yaklaşıyorsun. Baştan bu ön yargıdan sıyrılılarak yaklaşsaydın tartışma biraz daha yapıcı olabilirdi. Ama sana hak veriyorum kimi zaman ben de bu önyargıyı kıramıyorum.

Senin zaten hiç bir stile yakın olmadığını mesajlarımdan takip ettiğim kadarıyla gördüm. Hiç bir zamanda en iyisi bu demedin. Çünkü en iyisi diye bir şey yok olamazda. Bu durumda şu sanat kötüdür 5 para etmez ispatlanmamış demekte doğru olmaz. Senin en büyük rahatsızlığın bazı WT'cilerin diğer sanatlardan daha çok en iyisinin kendileri olduğunu iddia etmeleri. Ama ben bu forumda daha önce yazan EBMAS ve AVCI'nın temsilcilerinden böyle bir şey duymadım. Ha öğrencilerden çıkıp atıp tutan oluyor tabiki. Ama WT hocaları bu yanlışa düşmüyor. Tabiki gerçek WT hocalarından bahsediyorum.

Sonuç olarak bırakıp gidemezsin izin vermem sonuna kadar tartışıcaz ona göre.. :D:D:D

• İngilizcen ne durumda bilmiyorum ama sana yabancı bir forum. Bir Kung-Fu forumunun WT bölümü tartışılan konuda WT öğrencilerinin WT'nin Martial Arts'ta son nokta ve en iyisi olduğunu düşünmeleri.. Neden böyle düşündükleri tartışılıyor. Daha hepsini okumadım ama çok yapıcı gidiyor. HA bu arada o forumdakilerin çoğu farklı sanatlarda hoca. Burada ki bizlerden çok daha bilgililer yani. Ama yine de benim kadar objektif olamazlar dışardan eşit uzaklıkta duramazlar orası kesin..

http://ezine.kungfumagazine.com/forum/showthread.php?t=53490

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemizgi -- 25 Nisan 2009; 11:01:36 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.